OZFK zaterdag 28 november in Zierikzee (verzet naar een nader bepaalde datum)

Helaas moeten we een andere datum zoeken i.v.m de Corona-regels

Gezien de verdere ontwikkeling binnen de corona-virus zijn wij genaadzaakt op de OZFK te verplaatsen naar een nader bepaalde datum.

Degene die al ingeschreven hebben blijf gewoon aangemeld staan. Gaat het helemaal niet door dat stort GV Delta Sport het inschrijfgeld terug.

 

 

Welkom op de pagina over het Open Zeeuwse Freerunning Kampioenschap (OZFK).

Op 28 november 2020 zal het tweede Open Zeeuwse Freerunning Kampioenschap (OZFK) plaatsvinden in samenwerking met G.V. Deltasport. Op dit moment zijn we nog midden in de organisatie, Deze pagina zal aangepast worden wanneer nieuwe informatie beschikbaar is.

Ivm het coronavirus is het OZFK onder voorbehoud.

Onderaan deze pagina kunt u scores en fotos/videos van het OZFK 2019 vinden.

OZFK 2020

De wedstrijd

De wedstrijd zal uit twee delen bestaan, er is een speed run en een style run. Deelnemers doen aan beiden mee. Fotos van het parkour voor de style run vind u onderdaan deze uitnodiging.

Style run: Er is een parkour uitgestald op de vloer, de deelnemers zijn vrij om te kiezen waar zij starten en eindigen. De deelnemers krijgen als groep kort (ongeveer 15 minuten) de tijd om het parkour te verkennen en even te oefenen voor de wedstrijd begint. Het doel is zo veel en zo mooi/creatief mogelijke tricks te laten zien, Ook de ‘flow’ zal beoordeeld worden. De jury geeft punten per trick en kan zelf punten toevoegen voor creativiteit en flow. Het totaal aantal punten is de eindscore, hier wordt de winnaar op bepaald. Categorie 1 tm 4 krijgen 30 seconden, categorie 5 en 6 krijgen 45 seconden.

Speed run: Dit houdt in dat er een parkour is met vaste route dat zo snel mogelijk afgelegd moet worden. Net als bij de style run krijgen de deelnemers kort de tijd om het parkour te verkennen/te oefenen. De deelnemers zullen een voor een het parkour afleggen en de tijd wordt bijgehouden door de jury. De snelste tijd wint. Als obstakels worden over geslagen oid kan de jury straftijd geven.

Dit jaar zullen beide parkours al vooraf bekend gemaakt worden, er komen twee oefenmomenten in de zaal, de data staan onder overige informatie.

Prijzen

Voor zowel speed als style zijn er medailles voor de top drie in elke categorie. Hiernaast zullen er ook wisselbekers zijn en dit jaar ook prijzen gesponsord door Street Jump Vlissingen! (Het leukste en coolste indoor trampolinepark in Nederland.)

Meer informatie volgt.

Inschrijven en kosten

De kosten per deelnemer bedragen €10,- en zijn voor de speed en style run samen.

Op dit moment is het ivm corona niet mogelijk om toeschouwers toe te staan. Mocht dit veranderen dan is er voldoende ruimte op de tribune voor toeschouwers, kosten hiervoor bedragen dan €3,50 per persoon en worden ter plekke betaald aan de deur van de tribune.

Inschrijven doet u door het inschrijfgeld over te maken naar NL83 RABO 0150 1026 66 t.n.v. Gymnastiek Delta Sport freerun OZFK, in de beschrijving vermeld u de naam van de deelnemer. Hiernaast verstuurt u een mail naar info@deltasportgym.nl waarin u vermeldt: de leeftijd, het geslacht, de vereniging/groep van de deelnemer en of deze in Zeeland woont of niet. De organisatie behoudt zich het recht een inschrijving te weigeren of de inschrijvingen te sluiten.

Door in te schrijven ga je akkoord met publicatie van scores en fotos/videos gemaakt op het OZFK.

Categorieën

Er wordt gesplitst op leeftijd en geslacht, er zijn in totaal zes groepen.

  • Categorie 1: Heren 8 tot 12 jaar oud
  • Categorie 2: Dames 8 tot 12 jaar oud
  • Categorie 3: Heren 12 tot 16 jaar oud
  • Categorie 4: Dames 12 tot 16 jaar oud
  • Categorie 5: Heren 16+
  • Categorie 6: Dames 16+

Locatie en programma

De wedstrijd zal plaatsvinden in de turnhal van G.V. Deltasport in het sportcentrum Laco in Zierikzee, lange blokweg 27.

Onderstaande tijden zijn een richtlijn, naarmate het aantal deelnemers duidelijker word zullen de tijden mogelijk aangepast worden. Er blijft uiteraard altijd kans op uitloop. Deelnemers graag een kwartier voor begin van hun onderdeel melden bij de ingang van de zaal.

De wedstrijd vind op 28 november plaats.

 

8.30 uur Laco Sportcentrum open

9.00 uur Zaal open

9.00 uur Aanmelden deelnemers en nummer ophalen

9:00 uur Warming-up hal beschikbaar

9.30 uur Opmars alle deelnemers

9.35 uur Warming-up en verkenning parcours 8, 9, 10 en 11 jaar

9.40 uur Start speed parcours 8, 9, 10 en 11 jaar

10.10 uur Warming-up en verkenning parcours 12, 13, 14 en 15 jaar

10.15 uur Start speed parcours 12, 13, 14 en 15 jaar

10.45 uur Warming up en verkenning parcours 16+

10.50 uur Start Speed parcours 16+

11.00 Pauze

11.15 uur Warming-up parcours verkenning Styl 8, 9, 10 en 11 jaar

11.20 uur Start styl 8, 9, 10, en 11 jaar

11.50 uur Warming-up verkenning parcours 12, 13, 14 en 15 jaar

11.55 uur Start Styl 12, 13, 14 en 15 jaar

12.25 uur Warming-up verkenning parcours 16+

12.30 uur Start Styl 16+

12.45 uur Prijsuitreiking

Warming up en jam hal

Wil je voor je deelneemt nog even opwarmen/oefenen of als afwisseling op het kijken even jammen? Dat kan in een aparte hal. Hier is voldoende ruimte en er zal materiaal aanwezig zijn.

Overige informatie

Omkleden kan in de kleedkamers van G.V. Deltasport

Instructies van de organisatie horen ten alle tijden opgevolgd te worden,

Omdat de parkours dit jaar al vooraf bekend gemaakt worden is het wel zo eerlijk als de deelnemers kunnen oefenen op deze parkours. Daarom zijn er dit jaar twee open trainingen, waar de leerlingen de parkours kunnen verkennen. Deze momenten zijn op 18 en 25 november, van 20:00 tot 21:30 op dezelfde locatie als het OZFK.

Freerunning Zeeland en G.V. Deltasport zijn niet verantwoordelijk voor letsel en schade aan/diefstal van goederen.

Parkours

De parkours zullen hieronder geplaatst worden zodra deze bepaald zijn.