OZFK (Open Zeeuwse Freerun Kampioenschappen) zaterdag 26 maart 2022

Freerunkampioenschappen worden uitgesteld (OZFK)
-Geen publiek op de tribune en Qr-code speelt een rol
Nieuwe datum is zaterdag 26 maart 2022
De OZFK-commissie heeft besloten om de Zeeuwse freerun kampioenschappen van 11 december niet door te laten gaan. De kampioenschappen worden n verzet naar zaterdag 26 maart 2022. De laatste strengere maatregelen van ministerie waarbij Qr-code is verplicht en geen publiek bij wedstrijden (tribune in turnhal is gesloten) heeft de doorslag gegeven. Zeker de situatie momenteel is het niet verstandig om deze leuke kampioenschappen doorgang te laten vinden.
Het is de tweede keer dat de OZFK-commissie de kampioenschappen moet verzetten zo ging het ook niet door in 2020. Er is  gekozen voor maart omdat GV delta Sport in januari en februari in totaal drie grote wedstrijden heeft staan. Alle inschrijvingen en betalingen blijven geldig en staan tot 26 maart 2022.

Op 11 december zal het tweede Open Zeeuwse Freerun Kampioenschap (OZFK) plaatsvinden in samenwerking met G.V. Deltasport, De organisatie is nog gaande, deze pagina zal aangepast worden wanneer nieuwe informatie beschikbaar is.

Het coronavirus heeft het OZFK helaas niet kunnen plaatsvinden in 2020. Inschrijvingen zijn automatisch blijven staan, maar op verzoek zal het inschrijfgeld worden teruggestort (als je dit jaar niet kan bijvoorbeeld).

OZFK 2021

De wedstrijd

De wedstrijd zal uit twee delen bestaan, er is een speed run en een style run. Deelnemers doen aan beiden mee. Fotos van het parkour voor de style run vind u onderdaan deze uitnodiging.

Style run: Er is een parkour uitgestald op de vloer, de deelnemers zijn vrij om te kiezen waar zij starten en eindigen. De deelnemers krijgen als groep kort (ongeveer 15 minuten) de tijd om het parkour te verkennen en even te oefenen voor de wedstrijd begint. Het doel is zo veel en zo mooi/creatief mogelijke tricks te laten zien, Ook de ‘flow’ zal beoordeeld worden. De jury geeft punten per trick en kan zelf punten toevoegen voor creativiteit en flow. Het totaal aantal punten is de eindscore, hier wordt de winnaar op bepaald. Categorie 1 tm 4 krijgen 30 seconden, categorie 5 en 6 krijgen 45 seconden.

Speed run: Dit houdt in dat er een parkour is met vaste route dat zo snel mogelijk afgelegd moet worden. Net als bij de style run krijgen de deelnemers kort de tijd om het parkour te verkennen/te oefenen. De deelnemers zullen een voor een het parkour afleggen en de tijd wordt bijgehouden door de jury. De snelste tijd wint. Als obstakels worden over geslagen oid kan de jury straftijd geven.

Dit jaar zullen beide parkours al vooraf bekend gemaakt worden, er komen twee oefenmomenten in de zaal, de data staan onder overige informatie.

Prijzen

Voor zowel speed als style zijn er medailles voor de top drie in elke categorie. Hiernaast zullen er ook wisselbekers zijn.

Mogelijk komen er ook nog leuke extra prijzen voor de winnaars, wilt u deze sponsoren? Neem dan contact op!

Inschrijven en kosten

Mocht u zich al hebben ingeschreven voor het afgelaste OZFK 2020, dan blijft uw inschrijving automatisch staan voor het OZFK 2021. U kunt ook uw inschrijfgeld terugkrijgen.

De kosten per deelnemer bedragen €10,- en zijn voor de speed en style run samen.

Er is voldoende ruimte op de tribune voor toeschouwers, kosten hiervoor bedragen dan €3,50 per persoon en worden ter plekke betaald aan de deur van de tribune.

Inschrijven doet u door het inschrijfgeld over te maken naar NL83 RABO 0150 1026 66 t.n.v. Gymnastiek Delta Sport freerun OZFK, in de beschrijving vermeld u de naam van de deelnemer. Hiernaast verstuurt u een mail naar info@deltasportgym.nl waarin u vermeldt: de leeftijd, het geslacht, de vereniging/groep van de deelnemer en of deze in Zeeland woont of niet. De organisatie behoudt zich het recht een inschrijving te weigeren of de inschrijvingen te sluiten.

Door in te schrijven ga je akkoord met publicatie van scores en fotos/videos gemaakt op het OZFK.

Categorieën

Er wordt gesplitst op leeftijd en geslacht, er zijn in totaal zes groepen.

  • Categorie 1: Heren 8 tot 12 jaar oud
  • Categorie 2: Dames 8 tot 12 jaar oud
  • Categorie 3: Heren 12 tot 16 jaar oud
  • Categorie 4: Dames 12 tot 16 jaar oud
  • Categorie 5: Heren 16+
  • Categorie 6: Dames 16+

Locatie en programma

De wedstrijd zal plaatsvinden in de turnhal van G.V. Deltasport in het sportcentrum Laco in Zierikzee, lange blokweg 27.

Onderstaande tijden zijn een richtlijn, naarmate het aantal deelnemers duidelijker wordt zullen de tijden mogelijk aangepast worden. Er blijft uiteraard altijd kans op uitloop. Deelnemers graag een kwartier voor begin van hun onderdeel melden bij de ingang van de zaal.

Het OZFK 2021 zal op 11 december plaatsvinden.

Voorlopige wedstrijdschema

8.30 uur Laco Sportcentrum open

9.00 uur Zaal open; Aanmelden deelnemers en nummer ophalen; Warming-up hal beschikbaar

9.30 uur Opmars alle deelnemers

9.35 uur Warming-up en verkenning speed parcours 8, 9, 10 en 11 jaar

9.40 uur Start speed parcours 8, 9, 10 en 11 jaar

10.10 uur Warming-up en verkenning speed parcours 12, 13, 14 en 15 jaar

10.15 uur Start speed parcours 12, 13, 14 en 15 jaar

10.45 uur Warming up en verkenning speed parcours 16+

10.50 uur Start Speed parcours 16+

11.00 Pauze

11.15 uur Warming-up en verkenning style parcours 8, 9, 10 en 11 jaar

11.20 uur Start style parcours 8, 9, 10, en 11 jaar

11.50 uur Warming-up en verkenning style parcours 12, 13, 14 en 15 jaar

11.55 uur Start style parcours 12, 13, 14 en 15 jaar

12.25 uur Warming-up en verkenning style parcours 16+

12.30 uur Start style parcours 16+

12.45 uur Prijsuitreiking

Warming up en jam hal

Wil je voor je deelneemt nog even opwarmen/oefenen of als afwisseling op het kijken even jammen? Dat kan in een aparte hal. Hier is voldoende ruimte en er zal materiaal aanwezig zijn.

Overige informatie

Omkleden kan in de kleedkamers van G.V. Deltasport

Instructies van de organisatie horen ten alle tijden opgevolgd te worden,

Omdat de parcours dit jaar al vooraf bekend gemaakt worden is het wel zo eerlijk als alle deelnemers kunnen oefenen op deze parcours (en niet alleen DS leden). Daarom zijn er dit jaar twee open trainingen, waar de leerlingen de parcours kunnen verkennen. Deze momenten zullen de twee weken voor het OZFK plaatsvind zijn, op woensdag van 20:00 tot 21:30 op dezelfde locatie als het OZFK.

Freerunning Zeeland en G.V. Deltasport zijn niet verantwoordelijk voor letsel, noch voor schade aan/diefstal van goederen.

In verband met corona is het uiteraard mogelijk dat het OZFK afgelast moet worden, dat toeschouwers niet kunnen kijken etc. We zullen dit uiteraard tijdig laten weten door deze pagina te updaten.

Parcours

Een beschrijving met fotos van de parcours zal hier een aantal weken voor de wedstrijd plaatsvind geplaatst worden. Deze informatie wordt niet eerder verschaft (ook niet op persoonlijk verzoek), Dit is om de wedstrijd eerlijk te houden.