Zes turnsters Delta Sport naar de districtsfinale meerkamp

Iris van der Meer regiokampioen meerkamp 4e divsiie

Ilse de Ronde bronzen medaille

Zes turnsters uit B-selectie geplaatst voor districtfinale

Goes – GV Delta Sport turnster Iris van der Meer uit Zierikzee is regiokampioen meerkamp geworden in sportcomplex Omnium in Goes. In de instap D1 was Van der Meer de beste turnster met 53.725 punten over de vier turnonderdelen. Haar clubgenoot Ilse de Ronde sierde het podium met de blauwe kleuren van Delta Sport door een zeer knappe derde plaats en 52.550 punten. In deze kampioenschappen met de beste turnsters uit Brabant zuid en Zeeland zorgde ook Saphira van Dam voor een mooie meerkamp met een negende plaats en een knappe score van 51.550 punten. De drie instap turnsters uit de B-selectie van trainsters Babette Verkerke en Angela Schoute plaatsen zich daardoor ook voor de districtsfinale (limburg, Brabant en Zeeland).

Bij de 4e divisie jeugd kwam Tara Zweedijk tot een mooie meerkamp in Goes. Zweedijk die sterke oefeningen toonde op de vloeroefening (2e) en sprong (2e) viel met een vierde plaats net naast het erepodium. Indy Smits wrd knap 7e met een mooie balkoefening (5e) en Rosanne Mol, altijd goed voor een podiumplaats, werd nu 13e door een mislukte brugoefening. Bij de kip schoot haar hand weg en hing aan één arm. Deed wel de borstwaarstom maar haar element klopte niet meer. De jury gaf Mol vier punten aftrek. Toch mag Mol samen met Zweedijk en Smits uitkomen op de districtsfinale eind mei. 

Trainers Babette Verkerke en Angela Schoute waren zeer tevreden over de B-selectie turnsters (midden blauwe trainers pakken)

Alle B-selectie turnsters door naar de districtsfinale waar ze zich kunnen meten met Limburg, Brabant en Zeeuwse turnsters

 

C-selectie turnsters eindigen op de regio in de middenmoot

Alleen Mila Radecke en Suus Baart in top tien

Bij de C-selectie turnsters waren er geen ereplaatsen in sportcomplex Omnium in Goes. Wel uitstekende prestaties van Mila Radecke en Suus Baart (beiden 6e divisie junior) opo de meerkamp. De turnsters turnden op de vier toestellen een mooie aantal jurypunten. waarmee Radecke knap 6e werd en Baart eindigde als 8e. Bij de pup1 D3 was Mirthe de Jonge de beste Delta Sport turnster met een keurige 14 eplaats tussen de grote groep geplaatste turnsters uit Brabant en Zeeland. Willemijn Verhoek eindigde als 22e en Norah van Weelden werd 26e. Leonie Vrolijk, die de vloeroefening won met 13.8700, verspeelde te veel punten op balk- en brugoefening wat uiteindel;jk in het eindklassement een 31e plaats opleverde. Bij de pupil 2 D3 turnde Senne Groenendijk naar een 12e plaats en Annegreet de Ronde eindigde als 24e.

Het uitzicht van onderste boven hangen kan weleens een andere wereld zijn op de turnvloer.