Wij wensen iedereen een mooie jaarwisseling

Wat een bijzonder jaar was 2021

Het was een bijzonder jaar voor onze leden, trainers en alle vrijwilligers van GV Delta Sport. De start in 2021 begon weer met volop buiten training omdat de turnhal gesloten werd wegens de lockdown. Bijzonder was het hoe onze trainers het oppakten in kou, regen, wind en bijzondere trainingsomgeving op het kunstgrasveld naast het sportcentrum. Ruim vier maanden duurde het voordat we via de gebouwde tent weer naar binnen mochten. Helaas waren er ook bij ons leden gestopt maar het goede nieuws is dat er ook weer veel nieuwe leden bijkwamen. We dachten naar de zomer weer volop aan het wedstrijdseizoen te gaan werken en met de geweldige wedstrijd OZK, eind oktober, bewezen we maar weer eens hoe goed wij zijn in organisatie. Toch was het  laatste evenement omdat de nieuwe lockdown weer zich aanmelden. Gelukkig hebben we nog wat kleine interne wedstrijden gehouden waarmee er alsnog blije gezichten waren.

Met zijn allen om prikken voor het virus en massaal de Qr-code tonen om te mogen sporten. Dit geeft in een democratische omgeving ja en nee stemmers. Ook bij GV Delta Sport hebben we daar mee te maken hoewel wij neutraal opstellen en de regels volgen die ons worden opgelegd van hoger hand. Boze reacties van niet gevaccineerde leden maar ook complimenten hoe we de hele crises pandemie oppakken. Want het hoofddoel bij Delta Sport is toch iedereen te laten bewegen en plezier te laten beleven.

Delta Sport is afgelopen twee jaar een beetje van slag. De pandemie heeft het bestuur, vrijwilligers en leden flink op de proef gesteld. Vrijwel geen wedstrijden om naar toe te leven. Geen clubkampioenschappen waar we zoveel leden een groot plezier mee kunnen doen. Het groot gemis van de grote dag in juni waar alle groepen in thema een grandioos optreden verzorgen. Al die vrijwilligers die maar zeldzaam in actie hoeven te komen. De vele ontmoetingen met elkaar veranderden van fysiek naar digitaal. Overleggen op afstand en maar even mochten de ouders en supporters vanaf de tribune de trainingen bekijken. Geen grote evenementen zoals de OZAK en dames- en heren turn wedstrijden en open Zeeuwse freerun kampioenschappen in Laco Sportcentrum

De pandemie zorgt ook voor twijfelende leden en trainers. Blijf ik wel sporten? Blijf ik wel training geven?  Hoe blijven wij met zijn allen gemotiveerd en toch zag je dan clubliefde, die omgezet werd in doorzetting vermogen. En dat werd ook beloond door de vele ouders die, ondanks onregelmatige trainingen, trouw bleven aan Delta Sport. Natuurlijk bedanken wij iedereen die afgelopen jaar zoveel inzet toonde en alle tun(sters), freerunners, acrogymnasten, de allerkleinste bij nijtje beweegdiploma, springers, recreatie turn(sters), vrijturn-leden en Bodygym vrouwen zoveel plezier gaven.

Laten we wensen dat 2022 een ander jaar wordt met veel trainingsuren, evenementen, plezier en blijdschap. Dat we weer gaan bouwen aan een club waar uitdagingen zijn. Waar we weer nieuwe juryleden, bestuursleden en vrijwilligers mogen ontmoeten. Een nieuw jaar waar we goed in zijn: Organiseren en iedereen laten sporten in onze mooie sport accommodatie in Zierikzee

Ik wens jullie allemaal een fijne jaarwisseling 2022,

Ook namens mijn bestuursleden Peter van Welt en Marinda Meijer,

Kees Verkerke, voorzitter GV Delta Sport