Mooie resultaten heren A-selectie turnen Delta Sport in Sas van Gent

Heren selectie turnen Delta Sport zetten mooie resultaten neer
3e districtswedstrijd in Sas van Gent
.
-Thijs van Welt pakt zilveren medaille bij instap A
.
.
Bij de derde districtswedstrijd turnen heren (Limburg, Brabant en Zeeland) in Sas van Gent hebben de de heren van GV Delta Sport mooie resultaten neergezet. Zowel in team- als individueel werden de medailles gewonnen. Bij de instap A (hoogste niveau in Nederland) kwamen 27 turners in actie op de meerkamp die bestaat uit vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rekstok. Het team Delta Sport in combinatie met Dynamo Roosendaal kwamen Thijs van Welt, Jack van Uffelen en Ian Geertse tot een zilveren medaille achter Alianza uit Waalwijk. Individueel werd Thijs van Welt knap tweede achter Daan Willemse (Alianza) met 93.70 punten. Jack van Uffelen eindigde individueel op een 9e plaats en Ian Geertse eindigde als de nummer twaalf.
In het team Delta Sport met Tilburg draagde Joas Hout (instap A) zijn turntalent bij tot een vierde plaats met zijn team. Hout verbeterde zijn prestaties op de zes turnonderdelen met vooral goede score van de jury op vloer- en ringoefeningen. Hout is nog maar zes maanden actief in de turnsport.
Delta Sport turner Jesse Both (pupil B) mocht met zijn combinatieteam Dynamo en GV Delta Sport het erepodium op om een bronzen medaille in ontvangst te nemen. Hij draag de voldoende punten bij door vooral handstandheffen op brug. Van de achttien deelnemers in Sas van Gent werd Both individueel knap 10e.
In de onderbouw turen heren (benjamins) kwam GV Delta Sport met vier turners in actie. Zij turnden voor de eerste keer een echte meerkamp en daar ontstonden mooie resultaten met strakke oefeningen.  De trainers waren zeer tevreden ondanks wat vallen en te veel zwaaien maar dat was ook logisch waar zes toestellen veel kracht en concentratie kost. Dex Karma mocht op het erepodium de gouden medaille in ontvangst nemen en Thyano Krakeel de bronzen plak. Thijmen de Jonge, die een mooie flikflak op de vloer uitvoerde werd 4e en Noud van Welt eindigde als de nummer vijf. In het volgende seizoen gaan deze vier Delta Sport turners promoveren naar de instap A-categorie.