Het blijft onzeker of er ook in januari wedstrijden zijn….

Nog steeds onzekerheid over turnwedstrijden in januari 2021
Zierikzee – Het is steeds aanpassen binnen GV Delta Sport om geplande wedstrijden tot uitvoering te brengen. Zo moesten we eind oktober al de onderlinge turnwedstrijd in samenwerking met turnschool Zeeland verplaatsen naar een onbekende datum. Ook de Open Zeeuwse Freerun kampioenschappen, die in november plaats had moeten vinden, ging niet door en wordt natuurlijk een nieuwe datum  gezocht. De Open Zeeuwse Acro kampioenschappen is nu ook definitief van de baan (9/10 januari 2021) en is verplaats naar 2022. Dan staat er nog een belangrijke wedstrijd in de turnhal op de agenda. De Districktskampioenschappen heren turnen waar de organisatie bij GV Delta Sport ligt. Deze moet op 23 en 24 jauari plaats vinden. Momenteel zeer onzeker of deze doorgaat maar er is nog geen definitieve aflasting geweest vanuit de KNGU. Wel zijn door de KNGU de acrowedstrijden voor januari geschrapt en wat het verder in het seizoen brengt is ook nog niet bekent.

OZAK (Open Zeeuwse Acro kampioenschappen) verplaatst

-GV Delta Sport gaat online acro-wedstrijd organiseren

Deze laatste editie in januari 2020 zal weer pas plaats vinden in januari 2022.

Zierikzee – De zeer populaire OZAK (open Zeeuwse Acro Kampioenschappen) die voor de 5e editie plaats zou vinden op zaterdag 9 en zondag 10 januari 2021 is officieel verplaatst naar januari 2022. de onzekerheid, maatregelen van de regering en natuurlijk de gezondheid i.v.m de corona-virus was dit de beste beslissing. Inmiddels waren er al ruim 250 deelnemers ingeschreven uit het hele land.

De OZAK-commissie heeft besloten voor een online-wedstrijd

Inmiddels is er veel belangstelling getoond en aanmeldingen om mee te doen aan deze online-wedstrijd

De OZAK-commissie van GV Delta Sport blijft de registers open trekken van de acrogym sport. Daarom is besloten om te onderzoeken voor een online-wedstrijd op zaterdag 23 januari en desnoods op zondag 24 januari. De brieven/mailing wisseling naar vele clubs in Nederland is afgelopen week verstuurd om te kijken of er behoefte aan is en wie er graag mee wil doen.

Dat betekent dat we in gesprek zijn met een professionele streamlive-bedrijf die de online-wedstrijd kan verzorgen. De deelnemende teams gaan een opname maken van de oefening, dat kan met een telefoon of camera, en die wordt ingestuurd naar Delta Sport. Deze worden op één van deze twee dagen vertoont in  hal 1 op een groot doek vanuit de regiekamer. Een samengestelde jury gaan dan iedere oefening beoordelen en iedereen kan meekijken dan via de streamlive vanuit Laco-Sportcentrum. Er zal natuurlijk dan een winnaar komen en prijzen te verdienen zijn.

De OZAK-commissie gaat ook nog kijken op er later in het seizoen nog een Zeeuwse kampioenschap kan worden georganiseerd met alleen Zeeuwse teams.