Gympouwer magazine schrijft over online acrowedstrijd

GV Delta Sport breekt lans voor acrosport met online wedstrijd in januari 2021

GV Delta Sport breekt lans voor acrosport met online wedstrijd in januari 2021
Beeldcitaat Online Acrowedstrijd 2021 © Delta Sport Zierikzee

ZIERIKZEE – Half november 2020 moest GV Delta Sport uit Zierikzee door de aangescherpte corona-maatregelen het Open Acro Delta Sport toernooi annex Zeeuwse kampioenschappen A/B/C/D/E/instapniveau (OZAK) gepland voor, begin januari volgend jaar, verzetten naar 2022. Om alle acroteams die anders fysiek zouden deelnemen te helpen het sportplezier vast te houden, besloot de Zeeuwse club om op 23 en 24 januari 2021 alsnog een online acrowedstrijd te organiseren. De boodschap is helder en duidelijk: “De acro draait door!”

Mooi om te zien hoe ook deze club strijdt om door omdenken de acroteams alsnog een wedstrijddoel te geven in deze lastige tijd voor teamsporten. Een mooie motivatie voor de gymnasten om te blijven trainen en doorgroeien, zodat ze over twee maanden hun kunnen en progressie kunnen tonen. Juist in deze corona-tijd is het van belang om te blijven sporten, hoe moeilijk ook.

Gymsport beoefenen is je blijven ontwikkelen en daar heb je doelen en uitdagingen voor nodig. De 18+ gymnasten, voor wie in corona-tijd veel meer restricties voor gelden om te kunnen sporten, al helemaal in teamverband, krijgen door de Zeeuwse wedstrijdorganisatie iets bijzonders aangeboden. Speciaal voor hen is er een aparte competitie.

Alle oefeningen tijdens de online acrowedstrijd van GV Delta Sport zullen vanaf een speciaal groot beeldscherm beoordeeld worden door een jury die in Zierikzee aanwezig is. De wedstrijd wordt uitgezonden via een professionele live stream vanuit regiewagen, zodat iedereen thuis mee kan kijken. Ook de prijsuitreiking zal interactief zijn. Omdat de livestream continu aanstaat, is gekozen voor het motto: ‘de acro draait door!’

“De voorbereidingen zijn volop gestart. Het wordt iets bijzonders met deelname uit heel Nederland. Met de actie biedt GV Delta Sport een prachtige kans aan acroteams om tóch de door hen geleerde vaardigheden in de spotlight te brengen en het wedstrijdgevoel te ervaren in deze ook voor de sportwereld bijzondere tijden. Heb je ook belangstelling, mail dan naar: ozak@deltasportgym.nl en vraag om de regels. Volg de ontwikkelingen via onze website.”

Op de website van GV Delta Sport Zierikzee is een speciale pagina waar alle informatie over de ‘Online Acrowedstrijd 2021’ wordt verstrekt. Overigens heeft de club de Open Zeeuwse Kampioenschappen Freerunning die op 28 november 2020 gepland stonden, ook verplaatst naar nader te bepalen datum.

Artikel sportredactie © GymPOWER i.s.m. © AcroGymPOWER | Credit tekst en beeldcitaat: persbericht © GV Delta Sport Zierikzee/Online Acrowedstrijd 2021