Goud en brons voor Delta Sport turners

GV Delta Sport turners pakken een gouden

en een bronzen medaille in teamwedstrijd

GV Delta Sport stond zaterdag 21 januari weer garant voor een topwedstrijd in de turnhal van Laco Sportcentrum in Zierikzee. Vele turners uit Limburg, Brabant en Zeeland zorgde voor mooie oefeningen op de zes turnonderdelen. De organisatie, in samenwerking met de KNGU, was weer tot de puntjes geregeld waardoor zowel de turners als trainers zeer tevreden waren. Dankzij de vele vrijwilligers was het een topdag met veel toeschouwers. 

De pupil B turners met trainers van Delta Sport en Dynamo Roosendaal.

Zierikzee – De heren turnwedstrijd van district Zuid (Limburg, Brabant en Zeeland) in Laco Sportcentrum Zierikzee heeft voor de turners van GV Delta Sport een gouden en een bronzen medaille opgeleverd. De eerste plaats in teamverband bij de 1e divisie B-pupil was voor Jack van Uffelen en Ian Geertse in samenwerking teamverband Dynamo Roosendaal met Sito Saarloos, Dylan Meesters en Kaylo Kromoredjo. Zij scoorde op de zes turnonderdelen een vloer, brug, sprong, rekstok, ringen en voltige totaal 270 pnt. Daarmee bleven ze de teams uit Weert, Sittard en Tilburg ruim voor. Bij de 1e divisie intap A waren de verschillen onderlinge teams zeer gering. Uiteindelijk verdiende het Delta Sport team Lemmy Coomans, Joas Hout, Thijmen de Jonge, Dex Karman aangevuld met Hylke de Rouw van Turning Point Tilburg de bronzen medaille (260.1 pnt). Daar won team van Voorwaarts/Alianza (Waalwijk) het goud (263,15) en zilver ging naar team uit Weert (261,25) .

Bij de individuele prijzen viel Delta Sport turner Jack van Uffelen net naast het podium bij de zeer grote groep pupil 3 ui Zuid/West Nederland met 88.1 pnt over zes toestellen. Slechts een minder gestrekte been op de rekstokoefening greep hij naast het brons. Van de vierendertig turners in de instap A leverde Delta Sporter Dex Karman de beste prestatie met een 16e plaats 83,15 pnt. Joas Hout volgde knap met een 17e plaats en 82,05 pnt over de zes turntoestellen. Lemmy Coomans werd individueel 20e en Thijmen de Jonge eindigde op een 22e plaats.

De instap A Delta Sport turners met trainers van DS en Turning Point Tilburg