Vier teams GV Delta Sport in de D/E-categorie door naar de finale NK op 10 juni in Oss

Vier GV Delta Sport acroteams naar de finale

Nederlandse Kampioenschappen op 10 juni in Oss

Twee podiumplaatsen in Zwolle bij halve finale NK

Zwolle – Vier van de zes acroteams GV Delta Sport hebben zich tijdens de halve finale NK in Zwolle geplaatst voor de finale Nederlandse Kampioenschappen op 10 juni in Oss. Het D-junioren duo Indy Kromdijk en Nienke Grauss kwamen met een jury waardering van 22.670 punten op een tweede plaats op het erepodium. De zilveren medaille was een bijzondere voor dit duo gezien Grauss maanden terug nog revalideerde van een breuk in haar enkel. Als verdienste staat nu de finale-wedstrijd te pronken waar ze niet kansloos zijn voor een eremetaal. Ook het mooie trio D-jeugd met Linne Timmerman, Kayley van der Hoek en Kyra Verschuure mogen zich opmaken voor een finale-wedstrijd. Het trio pakte in Zwolle een prachtige zilveren medaille met 22.000 punten. Het derde team van Delta Sport E-senioren met Elin Giljam en Eva Bienevelt wist in de grote concurrentie strijd uit het land een prachtige vijfde plaats te behalen waarmee zij de doorstroming naar NK-finale in Oss bewerkstelligde. Ook het het trio E-jeugd met Keet de Vries, Nine van de Veen en Sam Bertels wisten met 22.290 punten en een vijfde plaats een finale-plaats af te dwingen.

Op de vroege morgen beet het Delta Sport trio E-jeugd met Elin Hout, Evi van Almenkerk en Ilse de Ronde het spits af in de sporthal van Zwolle met een zevende plaats en 21.720 punten. Dat was niet voldoende voor een finale plaats. Het slot van de eerste dag halve finale NK zette het D-senioren team Maud Jansens en Yvonne van Dam een mooie oefening neer. Ook daar was een stevige concurrentie vooral uit noorden en oosten van Nederland waardoor zij met 21.920 en een 8e plaats niet voldoende was voor een laatste wedstrijd van het seizoen op landelijk niveau.

 

 

   

Spanning in de turnhal zaterdagmorgen bij

de training van de overige acroteams

 

Terwijl de zes acroteams van GV Delta Sport in Zwolle actief waren keken de overige teams in de turnhal van Laco Sportcentrum mee op de live stream.