Alle KNGU-wedstrijden in januari zijn afgelast

Ook de grote turnwedstrijd op 30 en 31 januari in Laco Sportcentrum

Bericht van de KNGU

Tijdens de persconferentie van zaterdag18 december werd duidelijk dat dat de binnensport tot en met 14 januari dicht blijft.

Uiteindelijk is daarom het besluit genomen om de KNGU wedstrijden en activiteiten tot en met 31 januari annuleren.

Hoe de situatie er uit ziet na 14 januari is nog erg onzeker. Stel dat de trainingen en wedstrijden meteen weer hervat mogen worden wat we natuurlijk allemaal hopen, dan is de overgebleven trainingstijd dusdanig weinig dat deelname aan wedstrijden in de tweede helft van januari niet op een verantwoorde wijze mogelijk is.

We zetten alles op alles om het wedstrijdseizoen, waar nodig in aangepaste vorm, op te pakken zodra de regelgeving het toelaat en het weer verantwoord kan.

In overleg met de diverse commissies wordt daarom gekeken hoe de rest van het wedstrijdseizoen vormgegeven kan worden voor de verschillende disciplines.

Want iedereen die de gymsport een warm hart toe draagt gunt de sporters het perspectief om weer ergens voor te kunnen trainen en wedstrijden te kunnen beleven.

Na de volgende persconferentie zal opnieuw gekeken worden naar de dan geldende maatregelen en de consequenties voor de periode erna.

We houden jullie hier van op de hoogte. De KNGU blijft zich samen met de andere sportbonden hard maken voor de sport.