Vrij turnen

De naam “Vrij turnen” zegt al veel en dat is niet voor niets. Tijdens het vrij turnen gaat het erom dat iedereen de sport beoefend op de manier die hij of zij zelf wilt. De groep is bedoeld voor iedereen die ooit wedstrijden heeft geturnd of van zichzelf kan turnen. Hierbij is het van geen enkel belang of je afgelopen seizoen je laatste wedstrijd hebt geturnd en nu rustiger aan wilt gaan doen, of dat je 15 jaar geleden (of nog langer) bent getopt.

Voor sommigen zal de les gebruikt worden om na vele wedstrijden langzaam af te bouwen, voor anderen is de les een leuke manier om nog eens te kijken of je je oude elementen nog beheerst of om gewoon wat in beweging te blijven met de sport die je eens zo leuk vond.
Tijdens de les zijn er weinig verplichtingen, er is geen doel om mee te gaan doen met wedstrijden. (Aan de andere kant, als een groepje wel graag meedoet met een enkele wedstrijd, dan is dit geen probleem en maken we er een leuk uitje van, alles is mogelijk). Het enige waar veel belang aan wordt gehecht is een goede warming-up, dit uiteraard om blessures te voorkomen (in herinnering is een element immers vaak makkelijker dan in werkelijkheid).

Wil je graag op een ongedwongen, vrije manier gaan turnen, geef je dan even op via info@deltasportgym.nl of kom gewoon langs bij de training: vanaf 16 jaar op donderdag vond vanaf half 9 tot 22.00 uur
Mocht je alleen af en toe mee willen doen, ook daarvoor zijn mogelijkheden!