Meisjes selectie turnen

 Wil jij ook wedstrijd turnen?Bij turnen leer je allerlei moeilijke en spannende dingen. Zoals een salto achterover op de trampoline. Of een flikflak op de vloer.
En nog veel meer. Voor iedereen is er wel een geschikte groep. Je kunt bij Delta Sport kiezen voor recreatie- of wedstrijd-turnen. Kom
gerust een keer langs en maak gebruik van 2 gratis proeflessen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met info@deltasportgym.n De lessen worden gegeven in Zierikzee in de grote turnhal aan de lange Blokweg 27a in Zierikzee. Daar is alleen de selectie-turnlessen waar je meer dan een dag en meer uren traint voor echte landelijke turnwedstrijden.Voor de recreatie-lessen,anderhalf uur in de week, dan kan je terecht in Zierikzee op maandag, woensdag donderdag, en vrijdag.De grote turnhal in het Laco-sportcentrum.

Turnen Dames

Soepel, vlot, technisch perfect en met veel plezier. Zo voer je als turnster op de toestellen je oefeningen uit. Je traint om steeds leniger en soepeler te worden. Die souplesse en dat plezier in turnen kun je krijgen als je lid wordt van een gymnastiekvereniging.

Categorieën
Ieder meisje kan meedoen aan turnen. Je hoeft nog geen ster te zijn op de brug-ongelijk of op de evenwichtsbalk, al kan je dat wel worden. Je kunt kiezen voor recreatie- of wedstrijdturnen. Er zijn verschillende niveaus, bij elk niveau kun je een proef afleggen waarvoor je een diploma en badge krijgt. Je kunt ook altijd meedoen aan wedstrijden, zoals de onderlinge wedstrijden of wedstrijden op plaatselijk of regionaal niveau.

Springen
Iedereen heeft op straat wel eens over een paaltje gesprongen. Maar op de gymnastiekclub merk je pas hoe heerlijk het is om echt te kunnen zweven over een groot springtoestel en hoe veel gemakkelijker dat gaat met een goede aanloop en goede aanwijzingen. Een sprong is een snelle krachtexplosie: na een aanloop en krachtige afzet spring je in enkele seconden over het toestel. Het valt niet mee om daarna perfect tot stilstand te komen !

Brug ongelijk
Met brugoefeningen merk je hoe belangrijk het is om je armspieren goed te ontwikkelen. Je stemt je bewegingen goed op elkaar af. Dat eist coördinatie van je bewegingen. Je wisselt oefeningen voortdurend af met zwaaien, hangen en steunen. Beheersen van je beenspieren leer je tegelijkertijd, want het is de bedoeling dat die mooi gestrekt meezwaaien.

Evenwichtsbalk
Het werken op de evenwichtsbalk is een kwestie van de juiste bewegingstechniek. De oefeningen leer je eerst allemaal op de grond net zo lang tot je ze goed beheerst. Natuurlijk is het veel moeilijker om de oefeningen toe te passen op de smalle evenwichtsbalk. Veel oefenen zorgt dat je de juiste lichaamsspanning krijgt om op 10 cm breed bijvoorbeeld een handstand te maken.

Vrije oefening
Bij de vrije oefening werk je
op een langemat of een vloer van 12 bij 12 meter. De muziek is erg belangrijk en die is één geheel met je oefening. Je bouwt een vrije oefening op naar eigen kunnen, precies zoals die bij jou past. Je beweegt afwisselend snel en langzaam, springt hoog en ver, maakt salto’s. Acrobatische oefeningen wissel je af met dansachtige gymnastiek. Al doende merk je wat je eigen specialiteit is.

Bij selectieturnen leer je leuke en moeilijk dingen. Je kan dan meedoen in de landelijke KNGU-wedstrijden
selectie-turnen kan al vanaf je 5 of 6 jaar