De mogelijkheden

Film over Delta Sport

Om iedereen een kleine indruk te geven van onze mooie vereniging en de mogelijkheden die we momenteel kunnen bieden, hebben we een film gemaakt. We wensen jullie veel kijkplezier:

Delta Sport staat voor:

Gymen, selectieturnen dames en heren, springen, freerunnen, bodygym, vrijturnen en acrogym.

Maar ook voor:

Bewegen voor iedereen.

Aanbod:

Ons aanbod is uitgebreid en divers. We hebben verschillende groepen die heel goed op elkaar aansluiten, maar ergens ook op elkaar lijken. We leggen hier dan ook graag uit wat onze lessen inhouden, zodat je beter kunt kiezen welke lessen je wilt volgen. Als je wilt bewegen ben je bij Delta Sport aan het juiste adres.

Gymen

Als je wilt gymen, dan is de keuze reuze. Voor de aller jongste leden (vanaf het moment dat het kind kan lopen tot 4 jaar) hebben we lessen ouder- en kindgym. Voor kinderen vanaf 4 jaar (tot ongeveer 16 jaar) hebben we diverse gymlessen. De recreatielessen zijn algemene lessen die per leeftijdscategorie voor 1,5 uur per week worden gegeven. Tijdens deze lessen wordt algemene gymles gegeven voor jongens en meisjes op alle toestellen (brug, balk, lange mat, trampoline met en zonder kast of ander toestel, tumbling en ringen). Af en toe kan eventueel meegedaan worden aan een wedstrijd. Heb je alleen interesse in springonderdelen, dan is de springgroep een groep waar je meer plezier zult hebben.

Trampolinespringen

Trampolinespringen en tumbling staan in deze lessen meer centraal, uiteraard met de mogelijkheid om te landen in de valkuil. De springgroep bestaat niet alleen uit 2 groepen voor verschillende leeftijdscategorieën, maar ook een extra groep die mee zal gaan doen met springwedstrijden. Mocht je het idee hebben dat gymen en turnen altijd om keurig en netjes draait, dan hebben we nieuws voor je.

Freerunnen

Bij Free Running is dat niet zo. Over zaken heen springen staat centraal tijdens deze lessen en hierbij is een trampoline niet altijd nodig. De Free runners gaan ook geregeld samen op pad om in het openbaar (bijvoorbeeld in een stad) hun trucks af te maken. Deze groep bestaat vanaf 8 jaar en ouder en is, net als bijna alle groepen, voor jongens en meisjes. De leeftijd worden ingedeeld. Voor Free runners die meer willen hebben we de mogelijkheid Free Style. Tijdens deze les wordt meer de nadruk op techniek van de gemaakte salto’s en dergelijke gelet zodat de trucks nog beter en moeilijker kunnen worden.

Turnen (wedstrijden)

Mocht je aanleg of talent hebben om te leren turnen, dan is een plaats in de selectie misschien iets voor jou. Voor de duidelijkheid: gymen is gericht op het aanleren van bijvoorbeeld rollen, handstanden, een salto of lopen en springen op een balk. Bij het turnen zijn dit de basisoefeningen en wordt van hieruit alles uitgebreid naar moeilijkere elementen. Bovendien is turnen gericht op het doen van wedstrijden. Bij de selectie zijn jongens en meisjes gesplitst aangezien ze op verschillende toestellen turnen.

Jongens en meisjes

De jongensselectie is 1 groep voor alle niveau’s. Voor meisjes hebben we 4 verschillende selecties: Voor kinderen vanaf 4 jaar bestaat de pre-selectie. Deze kinderen trainen 1 of 2 keer per week, 2 of 3 uur per keer. In deze groep wordt gekeken wat kinderen leuk vinden en welke selectiegroep het best bij een kind past. Mocht je niet weten of je kind talent heeft, vraag dan eens of hij of zij een handstand wil doen. Kan een kind van 4 tot 6 dit zelf (eventueel tegen een muur of deur voor de jongsten) dan kan dit een aanwijzing zijn voor talent.

C-selectie turnen

Voor kinderen die gymen bij de recreatielessen, maar meer kunnen dan andere kinderen uit hun groep, bestaat de mogelijkheid om naar de C-selectie. Deze les wordt 2 x per week aangeboden . Bij deze selectie doe je wedstrijd in de  5e en 6e  divisie.

Turnen-dames 

Mochten je dit nog niet genoeg vinden (en hebben de trainsters je vele talent gezien en je ouders vinden het goed dat je veel traint) dan hebben we altijd een plaats voor bij de turndames. Je doet dan wedstrijden op nationaal niveau in de 1e tot en met de 4e divisie. Het aantal trainingsmomenten varieert, over het algemeen komt het neer op 2 tot 3x  keer per week voor de jongsten, 3x per week voor de 3e/4e divisie, 4x per week voor de 2e divisie en 5x per week voor de 1e divisie.

Acrogym

Hou je van turnen, acrobatiek en van samenwerken? Dan is acrobatische gymnastiek iets voor jou!

Acrobatische gymnastiek is namelijk een combinatie van gymnastiek en acrobatiek. Het is belangrijk om de verschillende oefeningen op een mooie en soepele manier aan elkaar te verbinden. Tijdens een oefening maak je samen met anderen, menselijke piramides op de meest bijzondere manieren! Maak je salto’s en sta je ondersteboven op elkaar. Het is fantastisch om naar te kijken en vooral heel bijzonder om te doen!

Er wordt 3x getraind op de maandag,  woensdag en zaterdag. Ook zijn er landelijke wedstrijden.

Daarnaast is er bij Acro 2 een eerste stappen op recreatie acorgym waarna doorgroei is naar de selecties. Deze groep traint op donderdag van 17.00-18.30 uur.

Acrodemogroep

Acrodemogroep is twee keer per maand actief op zondag van 11.00-13.00 uur. Ervaren acrogym trainsters verzorgen dans, acrobatiek en turnen in een demostijl. Geschikt voor huidige acrogymnasten maar ook voor ex-acrogymnasten, ex-turn(sters) en die dansen leuk vind.

Kind- en oudergym

Samen met papa, mama, opa of oma lekker gymmen!

Een aanbod van Delta Sport dat speciaal is bedoeld voor de peuter van 1 tot 4 jaar, die samen met papa en mama of opa en oma, lekker wil gymmen in een ‘echte’ turnzaal. “Mijn kind loopt op deze leeftijd nog maar net”, zult u zeggen. Dat is waar. Maar juist het opdoen van veel bewegingservaring is op deze leeftijd ontzettend belangrijk. 

Leren van elkaar 
Voor ouders is de turnzaal een ideale plek om andere opvoeders met hun kinderen te ontmoeten. Er worden contacten gelegd en opvoedingstips uitgewisseld. De kinderen krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen. 

Gymles en opvoeding 
De gymles kan worden gezien als een schakel in de opvoeding die niet mag ontbreken. Uw kind leert tijdens de les onder meer hoe kleine opdrachten uitgevoerd moeten worden. Daarnaast komen het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte aan de orde. In de ontmoeting met andere kinderen, leert de peuter hoe rekening met elkaar moet worden gehouden en dat je op je beurt moet wachten. Daar komen dan ook nog andere dingen bij, zoals het zingen in een kring. Samen bewegen zal het contact tussen u en uw kind alleen maar verstevigen en het kind meer zelfvertrouwen geven. 

De lessen zijn op woensdag- en vrijdagmorgen tussen 9.30-10.30 (1 en  2 jaar) en 10.30 tot 11.30 (3 en 4 jaar).

 

Bodygym

Vrij-turnen

Iedere donderdagavond van n20.00-21.30 uur is er vrij-turnen in de turnhal. Onder begeleiding kan je ontspannen sporten waarbij de mogelijkheid heb om alle turntoestellen te beoefenen. De leeftijd is vanaf 15 jaar tot zo oud als je voelt.

Klik op een van de onderstaande links voor meer informatie:

1 Springgroepen

2 Meisjes en jongens recreatie turnen

3 Jongens turnen

5 Meisjes selectie turnen

6 Delta Freerunning