Laatste nieuwsbrief

Nieuwsbrief GV Delta Sport

 

De ledenvergadering afgelopen week in het Laco-Sportcentrum werden nieuwe bestuursleden gekozen maar ook de verdiensten- en prestatiebeker uitgereikt. Lees verder in de nieuwsbrief. 

Voor meer informatie kijk op https://www.deltasportgym.nl       

Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl        

10 maart 2017   nummer 98

Nieuwsbrief is ook te lezen op de website      

 

 

 

Ledenvergadering GV Delta Sport vlot verlopen

De ledenvergadering van GV Delta Sport kreeg een vlot verloop in de vergaderruimte van het Laco-Sportcentrum. Naast de prestatie- en verdienstenbeker uitreiking gingen alle jaarverslagen met een hamerslag door de goedkeuring heen. Ook het fin. verslag werd goedgekeurd ondanks dat er een kleine overschrijding was van de begroting 2016. Decharge werd gegeven door de kascommissieleden Annette Kooman en Anita Reintjens en de penningmeester Magda Leijten kreeg applaus. Drie nieuwe bestuursleden, Patricia Bakelaar, Angela Schoute en Niels Leenheer werd met applaus benoemd ook zo werd de aftredende en herkiesbare bestuursleden Pieternel van der Linde en Magda Leijten in hun functie weer voor drie jaar verlengd. Bij de contributie vasstelling voor 2017, waar een kleine verhoging van € 0,50 per uur en nieuwe tabel urenverrekening (voor degene die vele uren trainen), was er geen probleem. Ook het vasstellen van de begroting 2017 waar zowel contributie inkomsten als trainerskosten weer verder naar boven zijn afgesteld. De vergadering was het er mee eens dat kwaliteit trainers, opleiding trainers en accommodatie heel belangrijk is voor de toekomst van Delta Sport. De club is nog steeds groeiend (inmiddels 400 leden).

Na afloop van de ledenvergadering werd in het sportcafé van Laco-Sportcentrum nog wat nagepraat onder genot van een drankje.

Beste Deltasportleden, 

Graag stel ik me als nieuw bestuurslid aan u voor.

Mijn naam is Niels Leenheer, leerkracht, 47 jaar oud en woon met mijn vrouw en drie kinderen in Zierikzee. Twee dochters zijn inmiddels naar de atletiekvereniging Delta Sport vertrokken, maar zoon Chris vond het turnen veel te leuk en zodoende worden er in de weekenden aardig wat kilometers naar menig atletiekbaan of turnhal gemaakt. Die turnhallen zijn overigens lang niet zo mooi en groot als onze eigen nieuwe accomodatie in Laco! Voeg daar de inzet van vele vrijwilligers, trainers en commissieleden aan toe….en je hebt een bruisende club die doorgroeit naar ruim 400 leden, die allemaal met veel plezier komen turnen, acrogymen, freerunnen enz. Dan is het logisch dat het bestuur ook meegroeit.

Het is nieuw voor me, maar ik vind het geweldig om als vrijwilliger een bijdrage te leveren aan onze mooie vereniging. Heeft u vragen, tips of opmerkingen? Mail ze naar leenheer@deltasportgym.nl Maar een praatje in de wandelgangen of op de tribune kan natuurlijk ook! 

Met vriendelijke groet,  Niels Leenheer  

 

Niels Leenheer

 Veertien turnsters actief op 2e kwalificatie-wedstrijd in Zundert

Zaterdag 11 en zondag 12 maart komen veertien turnsters uit de C-selectie in actie op de 2e kwalificatiewedstrijd in Zundert. In sporthal De Mast zal er een meerkamp afgewerkt worden en voldoende punten te vergaren om een doorstroming te bewerkstelligen. Ook liggen er podiumplaatsen in het verschiet.

Zaterdag 11 maart wedstrijd 1: Divisie 6 junior: Tatum Radecke, Fleur Brockhus en Eva Bienefelt. Wedstrijd 2 Divisie 6 jeugd 2: Suusje Baart en Elianne Biesma. Zondag 12 maart wedstrijd 2 jeugd 1 D3: Saskia lazar, Mila Radecke, Kaleigh Schoute, Fabienne Ramondt en Chayenne Bakelaar. Pupil 1 D3: Phileine Poots, Nienke Grauss, Lieke van de Zande en Britt de Kam 

Prestatiebeker 2016 voor de jongens
 Jur van der Wel, Chris leenheer en Stan de Looze en Sam Groothede
 

Tijdens de ledenvergadering van GV Delta Sport kreeg het jongensteam dat Nederlands clubteam kampioen werd de jaarlijkse prestatiebeker van de vereniging. De prestatie die in het najaar van 2016 werd neergezet in Zwijndrecht kreeg toen al veel waardering maar werd afgelopen dinsdagavond in het Laco-Sportcentrum nog eens benadrukt en beloond met de beker(s).

  

 Het succesvolle kwartet van GV Delta Sport mocht ook de laatste prijs in ontvangst nemen.

Verdienstenbeker voor Marjan de Glopper

Meer dan verdiend voor wedstrijdcommissielid Marjan de Glopper 

De voorzitter van GV Delta Sport zeide tijdens de ledenvergadering dat er zoveel vrijwilligers binnen de club zijn die verdienstenbeker verdienen. Maar om in turntaal te spreken was het Marjan die net iets meer scoorde op alle scoringslijsten dan de rest. Daarom verrastte de vergadering Marjan met de bokaal en een prachtige bos bloemen. De verdiensten is niet van de afgelopen jaar maar al van vele jaren waar wedstrijdcommissielid Marjan de Glopper aan het hoofd staat van de catering bij de wedstrijden en evenementen bij Delta Sport. Op en top worden de vrijwilligers en juryleden bediend van eten en drinken en daarnaast is een stuwende kracht binnen de commissie. De netheid van aankondigingen, verwijzingen en vooral het terugkerende logo van GV Delta Sport tijdens de wedstrijden is zeer opvallend.

  

Marjan de Glopper kreeg de bokaal en bloemen van voorzitter Kees Verkerke. Voor de opsomming van enkele details wie de verdienstenbeker kreeg had Marjan nog niks in de gaten. Maar naar het einde van het verhaal gingen de wenkbrauwen omhoog en was totaal verrast (foto 2 Marjan luistert aandachtig) 

 Ruim 140 kinderen maken gebruik van de vakantielessen

In twee groepen werd er geturnd, gesprongen en gefreerund

 il

 Er werd deze keer in twee groepen gewerkt

   

Met zeventig kinderen in de les was het hard werken voor de trainers 

                  

In de vakantieweek van maart stonden weer vele trainers klaar op vrijdag 3 maart om twee uur lang kinderen te laten genieten van turn-, spring,- en freerunlessen. Dit keer tijdens de sportkidsdagen van SMOW in de grote sporthal van Laco-Sportcentrum maar GV delta Sport had bewust gekozen voor twee keer een uur op de vrijdagmiddag. Een les van 4 t/m 8 jaar en een les van 8 t/m 15 jaar. Ook dit keer weer meer kinderen die gebruik maken van deze lessen. Kwamen er in de kerstvakantie nog 130 kinderen op de vakantieles nu waren er ruim 140 kinderen actief.  

 Acroteams GV Delta Sport in actie op zaterdag 11 maart 

De acroteams die zaterdag 11 maart in actie komen onder begeleiding van trainster Wendy Huyzen

Vier acroteams van GV Delta Sport gaan op zaterdag 11 maart voor de tweede keer in een KNGU-wedstrijd in actie komen. Het is de tweede plaatsings wedstrijd in Deurne
 
Deelnemende teams Delta Sport:E-senioren paar: Amy Leijten en Magda Leijten, Fleur Brockhus en Loes Bentlage. E-junioren paar: vesa Siceva en Larissa Bakelaar. E-senioren team: Charlotte van Gils, Daphne Rotte en Maud Brockhus. Als jurylid komt Toos Huyzen in actie voor Delta sport
 
Voor de thuisblijvers, opa's, oma's enz. is er een livestream, zodat we onze teams toch kunnen volgen via de volgende link;
 
Programma voor Delta Sport acroteams:
 
Nummer 190: Vesa Siceva/Larissa Bakelaar 9.25-9.55 uur
Nummer 165: Daphne Rotte/Charlotte van Gils/Maud Brockhus 11.45-12.15 uur
Nummer 144: Magda en Amy Leijten 12.55-13.25 uur
Nummer 145: Loes Bentlage en Fleur Brockhus 13.30-13.55 uur

 

Afgelopen week werd er nog volop de puntjes op de i gezet. Ook Carola Minkels assisteerde bij de training. Trainster Wendy Huyzen kan met een rustig gevoel afreizen naar Deurne voor de tweede plaatsingswedstrijd. 

Stan de Looze in wedstrijd Volendam

GV Delta Sport turner Stan de Looze komt zondag 12 maart in actie op de meerkamp in Volendam. De turner turnt op zes onderdelen, vloer, voltige, ringen, rek, sprong en brug. het is de 1e kwalificatiewedstrijd voor de Nederlandse kampioenschappen. Trainer Dennis Swinkels begeleid De Looze in Volendam

. 

Stan de Looze tijdens een eerdere wedstrijd waar hij op het podium terecht kwam.

Zaterdag 18 maart B-selectie in Dinteloord

Op zaterdag 18 maart komt een deel van de B-selectie in actie bij de plaatsingswedstrijd meerkampturnen in sporthal De Buiteste in Dinteloord.

Wedstrijd 1 Instap D1: Nikki Vrijland, Annegreet de Ronde. Instap D2: Tessa Dijkmans. Divisie 5 junior F: Heping Harsveldt, Emy Bleijswijk. Wedstrijd 2 divisie 5 jeugd 2: Feline Hanse

Ziekenboeg/geblesseerd

  

Helaas eindigde de wintersport voor twee trainers van GV Delta Sport wat minder goed af. Assistent trainster Rachel Spelier (foto links) brak haar pols en Gina Kemmeren (foto rechts) viel wat ongelukkig met snowboarden waardoor er een scheurtje in het heligbeen ontstond. Dat is zeer pijnlijke waardoor Gina een aantal weken geen les kan geven. Ook Rachel is even uit de roulatie. Afgelopen weken hebben we vanuit de Technische commissie (lees Sanne en Jutta) zoveel mogelijk de lessen verdeeld waar vooral de lessen van Gina een hele klus was. Kind- en oudergym wordt vervagen door Sanne Timmerman en Barbara van den Berg, De volwassengym 35+ is opgevangen door Angela Schoute en Lisa Padmos springt extra bij voor de trainingen van de A-selectie. De recreatieve springgroepen zorg Rik van Duin met assistenten voor de trainingen. Bij de acrogym wordt het onderling opgelost. Wij wensen beide trainers zo spoedig mogelijk herstel en hopelijk weer snel terug bij het lesgeven. 

Chris Leenheer weer gestart bij OJT in Den Bosch

     

Foto 1: Ouders en turners worden geinformeerd. Foto 2: Start van de trainingen

Chris Leenheer, een turnpupil uit de groep van Delta Sport trainer Julian Ringelberg, heeft zijn eerste training er op zitten bij de OJT in Den Bosch. In het regionaal Trainingscentrum van FlikFlak werden de ouders en turners bijgepraat door bondstrainer Maarten Verkuilen voordat de echte training begonne. De OJT heeft vooral als doel om talenten te stimuleren en indien ook de trainers te motiveren en technisch bij te scholen.

Delta Sport Movie Stars

Op zaterdag 8 juli is de grote uitvoering van GV Delta Sport in de turnhal in Zierikzee. De voorbereidingen zijn afgelopen week gestart en het thema van de uitvoering is Movie Stars. Het publiek komt in de bioscoop van GV Delta Sport en krijgen verschillende films te zien, uitgevoerd door zeventien verschillende groepen. Er komen twee voorstellingen. Om 15.00 uur en om 18.30 uur. Er is plaats voor 300 toeschouwers per voorstelling. De kaartenverkoop start mei/juni en een bioscoop kaartje kost € 3,50. De turnhal wordt dus een theater en zodanig aangepast voor de Movie Stars. Zowel op de tribune als in de turnzaal worden plaatsen gemaakt voor het publiek.

Inmiddels zijn alle trainers geinformeerd en kunnen ze binnen de groepen hun film thema vastleggen. Wij zullen zoveel mogelijk op de hoogte houden via deze nieuwsbrief, flyers en website

  

Voor trainers komen er spannende tijden aan om met de groep een filmvertoning te maken

Agenda  

 --- 11 maart 2e plaatsingswedstrijd voor acroteams in Deurne (deelname Delta Sport)

--- 11/12 maart 2e plaatsingswedstrijd dames turnen 4/5/6 en D-divisie in Zundert

--- Zondag 12 maart 1e kwalificatiewedstrijd jongens turnen in Volendam met Stan de looze 

--  Maandag 13 maart bijeenkomst alle KNGU-clubs van Zeeland in Goes

--- 18/19 maart 2e plaatsingswedstrijd dames turnen 4/5/6 en D-divisie in Dinteloord

--- 25/26 maart toestellenfinale 1/2/3/4/5/6 divisie in Breda

--  1/2 april halve finale NK 2e divisie dames turnen in Bellingwolde

--- Vrijdag 21 april 2017 Koningspelen in Laco-Sportcentrum Delta Sport geeft clinic in turnhal alle bassischolen

--- Zaterdag 6 mei Pré-instap wedstrijden in turnhal Delta Sport

--- Dinsdag 9 mei bestuursvergadering Delta Sport

--- Zaterdag 27 mei onderlinge turnwedstrijd MTV en Delta Sport in turnhal Zierikzee

--- Zaterdag 24 juni Acrogym toernooi en open Zeeuwse kampioenschappen in turnhal Zierikzee (onder voorbehoud)

--  24 juni 2017 de regionale toestelkampioenschappen g (Tilburg) voor jongens

--- Zaterdag 8 juli 2017 grote uitvoering Delta Sport 

--- Zaterdag 2 september Nationale sportweek op Havenplein Zierikzee 13.00 - 16.00 uur

Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te onvangen.Ga dan naar onderstaande regel en klik  dan op click here to unsubscribe click here, to edit your subscription click here   

To unsubscribe click here, to edit your subscription click here