Laatste nieuwsbrief

Nieuwsbrief GV Delta Sport 

400e lid ingeschreven bij GV Delta Sport

Lara van der Neut geboren 9 september 2013

 

Laura van der Neut kreeg van Delta Sport knuffel De Haas met DS-sport shirt

Op vrijdag 3 februari heeft onze ledenadministrateur Leon Kemmeren en 400e lid ingeschreven bij gymmend, turnend, dansend en springend Delta Sport. Een absoluut hoogtepunt voor de club. In 2002 waren er net 100 leden en in al die jaren kwamen erbij en gingn er weg. nadat wij de nieuwe turnhal opende in augustus 2014 groeide de club gestaag naar 300 leden. In het tweede gedeelte van 2016 was Delta Sport klaar voor uitbreiding lessen zoals Acrogym, volwassen 35+,meer jongensturnen en meer selectie turnsters en de uitbreiding van kind-en oudergym zorgde voor meer leden. Ook de uitbreiding van de bestaande groepen als recreatieturnen, populaire freerunnen en gerichter les geven bij de springgroepen.

Ook hebben veel kinderen al kennis gemaakt met de club en zijn later weer een andere sport gaan doen. Momenteel komen er per week vijf nieuwe leden bij.

 Anna Jendrusch en Marika Padmos in het zonnetje 

Vrijdag 3 februari was het weer sportverkiezing gemeente Schouwen-Duiveland. Dit keer opnieuw in het Laco Sportcentrum in Zierikzee. Delta Sport turnsters Anna Jendrusch kreeg de aanmoedigingsprijs uit handen van de burgemeester Rabeling en Marika Padmos werd genomineerd bij de beste vijf sporters. Lees meer in deze nieuwsbrief

Knuffels en tranen bij voorlopig afscheid trainster

   

Babette Verkerke gaat voor zes maanden stage lopen in Kaapstad. De trainster van de B-selectie nam uitgebreid afscheid. Lees verder in de nieuwsbrief en bekijk het filmpje van de B-selectie.

 

Voor meer informatie kijk op https://www.deltasportgym.nl       

Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl        

10 februari 2017   nummer 94

Nieuwsbrief is ook te lezen op de website    

 

 Anna Jendrusch verdient de aanmoedigingsprijs

 

Turnster Anna Jendrusch uit Scharendijke kreeg uit handen van burgemeester Rabeling de aanmoedigingsdprijs van de gemeente Schouwen-Duiveland. De verdiensten van de afgelopen jaren op wedstrijden, trainingsarbeid en momenteel in de 1e divisie uitkomende talent werd door de jury besloten dat zij recht had op deze priijs. Tijdens de prijsuitreiking intervieuw presentator Joop van der Laan zowel Anna als moeder Pieternel over de turnsport.

 

 Marika Padmos behoort bij de beste vijf sporters

Vijf beste sporters van Schouwen-Duiveland werden genomineerd voor de prijs sportman/vrouw van 2016. Hoe moeilijk het altijd is om de sporten te vergelijkenmet met elkaar bleek wel bij de jury beslissing. De Nederlandse titel van menner Leon van der Wekken kreeg uiteindelijk de doorslag.Marika padmos, turnster van Delta Sport was met haar NK-medaille op de balkoefening dicht bij de overwinning.

Wereldregio schreef het volgende erover:

Voor het eerst in de historie van de sportverkiezingen van Schouwen-Duiveland is een menner uitgeroepen tot de beste sporter. Deze mooie, sportieve eer viel Leon van der Wekken (op de foto vierde van rechts) te beurt. De menner uit Burgh-Haamstede werd mede verkozen vanwege zijn nationale titel in de L-klase voor dresssuurpaarden. De prestaties van Van der Wekken werden door de vakjury derhalve hoger ingeschat dan die van turnster Marika Padmos (links van Gelderblom), de atleten Pelle Gelderblom (links van Van der Wekken) en Nout van den Bos (tweede van rechts) en bowler Elvira de Weerdt (rechts van Van der Wekken).
Bij de teams ging het beachtennisduo Ronald van Slooten en Pieter Boot die in 2016 samen voor de tweede keer de beste van Nederland zijn geworden. Ook namen ze deel aan het WK. Met hun uitverkiezing hielden ze de volleyballers van Forza en de eerste voetbalelftallen van MZC’11 en SKNWK achter zich. De penning van Verdienste ging deze keer naar Annie Krabbendam van LTC Zierikzee, zeiler Paul Hameeteman, vorige week nog succesvol op een internationale race in Spanje,  kreeg de Aanmoedigingsprijs bij de jongens en turnster Anna Jendrusch bij de meisjes. De Organisatieprijs was voor team Zeltech dat onlangs voor de eerste maal een kickboksgala in Sportblok, de locatie waar sportief Schouwen-Duiveland vrijdag in het zonnetje werd gezet, organiseerde

 

 Carola Minkels en Anna de Visser toont wat acrogym is

 

Tijdens de sportverkiezing verzorgde carola Minkels en Anna de Visser een acrogym demonstratie in de toegnagshal van het Laco-Sportcentrum in Zierikzee. beide acrogymnasten hebben al aardig wat titels op hun naam staan met Nk-titels en onlangs 3e plaats bij de WK in China. Carola Minkels is regelmatig te vinden in de turnhal van Delta Sport om mede les te geven aan de acrogymnasten van Delta Sport. Op de foto Delta Sport trainster Wendy Huyzen met Anna de Visser (links) en Carola Minkels.

Fotocollage acrogym extra bezienswaardigheid

De beide Nederlandse acrogym kampioenen zorgden een extra imensie aan de fotocollage die onlangs is bevestigd aan de muur van de turngang. Beiden zette hun handtekening op de fotocollage. 

Chris Leenheer 4e op regiokampioenschappen in Tilburg

Niels Grinwis 5e en Jayden Tanis 7e

Bij de regiokampioenschappen jongens meerkamp turnen in Tilburg is GV Delta Sport turner Chris Leenheer (pupil 2e div) op een vierde plaats geëindigd. Op de zes onderdelen kwam Leenheer tot 90.50 punten. Hij liet de veel punten liggen op de rekstok (13.70) en ringen (15.40) waardoor de kans voor een bronzen medaille verkeken was. Naast Leenheer kwamen nog vijf turners in actie. In één van hun eerste wedstrijden kwam Niels Grinwis (pupil 4e div) tot een 5e plaats en in dezelfde categorie eindigde Tygo Verbrugge als 14e en Levi Ommering als 25e. Bij de instap 4e divisie eindigde Jayden Tanis als 77e en Giorgio van Poppel (instapo 2e div.) als 17e van de 31 deelnemers.

 

Giorge van Poppel en Jayden Tanis na afloop nog even op de brug

Jur van der Wel (is geblesseerd aan hand) samen met Chirs Leenheer en trainer begeleider Dennis Swinkels 

Uitslagen: 17e Giorgio van Poppel (instap 2e div. niv.10): totaal 92.95 punten, vloer 16.30, voltige 12.15, ringen 16.70 (4e), sprong 16.50, brug 15.70 en rek 17.70. 7e Jayden Tanis (instap 4e div. niv. 12): totaal 97.60 punten, vloer 16.45, voltige 10.90, ringen 16.15, sprong 18.90, brug 16.95 en rek 18.30 . 5e Niels Grinwis (pupil 4e div. niv 10): totaal 96.00 punten, vloer 15.00 (5e), voltige 13.55 (5e), ringen 15.95 (5e), sprong 19.60 (3e), brug 15.30 (4e) en rek 16.60.  25e Levi Ommering (pupil 4e div. niv. 10) totaal 81.10 punten, vl;oer 13.50, voltige 12.25, ringen 11.25, sprong 17.20, brug 11.90 en rek 16.00. 14e Tygo Verbrugge (pupil 4e div. niv. 10): totaal 88.65 punten, vloer 14.10, voltige 13.05, ringen 12.40, sprong 19.10, brug 13.90 en rek 16.10. 4e Chris Leenheer (pupil 2e div. niv. 8) totaal 90.50 punten, vloer 15.00(3e), voltige 12.50 (4e), ringen 15.40 (4e), sprong 19.50 (2e), brug 15.10 (4e) en rek 13.70 (6e).

 

Anna Jendrusch eindigt wedstrijd met blessure

Tijdens de kwalificatiewedstrijd 1e divisie in Breda heeft Delta Sport turnster Anna Jendrusch zich geblesseerd bij de vloeroefening waardoor ze de oefening niet kon afmaken en dat koste zeker 1 of 2 punten.De start op de sprong was veel belovend met 11.275 punten maar op de brug ging het heel even mis met een val en een oefening die niet geturnd werd. De jury bestraft dat zeer zwaar waardoor zij slechts 2.600 punten kreeg (dat is aantal punten te weinig voor normale oefening) Een goede klassering was al bekeken maar de balkoefening ging goed. Tijdens de vloeroefening blesseerde Jendrusch met het gevolg dat een behandeling zeer nodig was. Hopelijk is Jendrusch weer snel blessure vrij om in de tweede wedstrijd als nog haar prestatie neer te kunnen zetten. Uiteindelijk eindigde zij als 19e met 33.875 punten 

Van Poppel en Groothedde turnen 1/8 finale in Duiven

De GV Delta Sport turners Giorgio van Poppel en Sam Groothedde (beiden 2e divisie instap niv.10) turnen op zaterdag 11 februari een 1/8 finale in Duiven. De beide turners moeten bij de beste 12 turners horen om door te stromen naar de 1/4 finale. Zij starten in wedstrijd 3 op baan in en werken vervolgens vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rek af.

 

Zeven turnsters naar de 1e kwalificatiewedstrijd in Vlijmen

Op zaterdag 11 februari gaan zeven turnsters uit de A-selectie GV Delta Sport naar de 1e kwalificatiewedstrijd turnen 3e/4e divisie in Vlijmen. Deze turnsters hebben zich onlangs via twee voorrondewedstrijden zich gekwalificeerd voor deze wedstrijd.

Zaterdag 11 feb, wedstrijd 3:  Tessa Roggeband (jeugd 1 N4), Senna Poortvliet (jeugd 1 N4), Sterre Bosma (pupil 1 N3), Kyani Bouwman (pupil 1 N3), Joni Nobels (pupil 2 N3), Xin Da van der Wekken (pupil 2 N3), Daphne Rotte (3e div. Junior D)

 

Voor de kwartfinale NK turnen dames 2e divisie zijn geplaatst 

GV Delta Sport turnsters hebben zich geplaats voor de kwartfinale NK die op 11/12 februari wordt gehouden in het Laco-Sportcentrum in Zierikzee.

Zaterdag 11 februari: Quinty van Oeveren (jeugd 2e div.), Noah de Ruijter (jeugd 2e div.),Zondag 12 februari: Talycha Krakeel (instap N2), Fleur Just (jeugd 1 N3), Anne-Li Slootmaker (junior 2e div.) , Romy Reintjens (senior 2e div.) en Marika Padmos (senior 2e div.)

 

De Zeeuwse Stromen kwartfinales (DZS) 

Unieke naamverbinding aan kwartfinale Nederlandse kampioenschappen 

11 en 12 februari in het laco Sportcentrum Zierikzee 

 

 

De Zeeuwse Stromen is de hoofd- en tevens naamsponsor van de kwartfinale Nederlandse Kampioenschappen turnen dames op zaterdag 11 en zondag 12 februari in het Laco-Sportcentrum in Zierikzee. Het Hotel & Congrescentrum wil graag het sportieve evenement ondersteunen in samenwerking met de turnvereniging Delta Sport. Een unieke samenwerking is er ontstaan waarbij zowel De Zeeuwse Stromen als GV Delta Sport het tweedaagse turnfestijn een extra dimensie willen geven. De KNGU stelt hoge eisen en kwaliteit aan de organisatie van de NK-kwartfinale in Zierikzee en daar past het gastvrije Hotel & Congrescentrum uitstekend bij. 
 
Hotel & Congrescentrum De Zeeuwse Stromen ligt aan de prachtige duinen en op loopafstand van het gezellige centrum van Renesse. De Zeeuwse Stromen is een gastvrije thuisbasis om Zeeland te ontdekken en intens te beleven. Een inspirerende omgeving, heerlijke hotelkamers, uitgebreide faciliteiten, de uitstekende keuken én gezellige bar maken van de Zeeuwse Stromen uw thuis, ver van huis. Met strand, de duinen en het strandpaviljoen de Haven van Renesse, kunt u hier heerlijk tot rust komen óf juist bijzonder actief zijn.

 

Vier grote containers voeren alle turnmaterialen aan

Vrijdagavond opbouwen van de turnarena in Laco-Sportcentrum

 

Containers aan de zijkant van Laco-Sportcentrum

 

Zierikzee - De wedstrijd op ztaredag 11 en zondag 12 februari is net iets anders dan GV Delta Sport gewend is. In plaats van twee containers met vloer en mattenset en overige turnmateriaal uit de bestaande turnhal gebruiken is nu niet nodig. Bij de Zeeuwse Stromen kwartfinale NK zijn inmiddels vier grote witte containers naast Laco-Sportcentrum neergezet. Daar zitten alle turnmaterialen in die nodig zijn voor de wedstrijd van de KNGU. Een wedstrijd waar weer veel vrijwilligers de mouwen moeten opstropen om de grote sporthal om te toveren in een wedstrijd turnarena en zondagavond weer mag afbreken. Op de twee wedstrijd dagen zijn veel vrijwilligers actief op alle fronten zoals catering, kassa, begeleiding, jurymeisjes enz. Speciaal is dat alle wedstrijdbanen een grote TV scherm hebben staan waar iedere turnster wordt aangekondigt en de uitslagen worden vermeld. De 1e en 2e divisie turnsters komen uit alle winstreken van Nederland met totaal 425 turnsters. Delta Sport verwacht zo'n 800 tot 1000 toeschouwers.

Jutta Padmos wordt verrast door turn(sters) en trainers

Afgelopen vrijdag aan het einde van de middag werd er in de turnhal ineens een verjaardagslied gezongen door alle aanwezigen. Het was feest want trainster Jutta Padmos was haast jarig (5 feb) en dat moest gevierd worden. De trainingen werden stop gezet en iedereen mocht naar de vergaderruimte van het Laco-sportcentrum. Daar aangekomen was de zaal versierd door enkele ouders en stond er lekkere dingen op tafel. Dat was smullen voor de A-selectie turn(sters) en trainers en enkele ouders. Jutta was geheel verrast en kreeg ook nog kado's en een mooie taart gebakken door Patricia Bakelaar met de nodig hiep hiep hoera stemming.

 

     

Er was een mooie herinnering via een fotocollage, gemaakt met heel veel hoogtepunten uit het trainersschap van Jutta Padmos

 

Naast het lekker eten was er de mooie taart met DS-logo en leeftijd: Hiep Hiep Hoera 

 

Trainster Babette Verkerke neemt voorlopig afscheid

Zes maanden stage voor haar opleiding naar Kaapstad

Groepsfoto mag niet ontbreken en Babette kreeg een kado aangeboden van de B-selectie

Het was een mooi afscheidskado van de B-selectie en ouders voor Babette Verkerke 

Trainster Babette Verkerke van de B-selectie gaat Delta Sport voor zes maanden verlaten. Babette die een opleiding volgt op de NHTV academy of Hotel and Facility management in Breda moet zes maanden stage gaan lopen in het buitenland. Babette heeft gekozen voor Kaapstad in Zuid-Africa waar zij in het grote ziekenhuis gaat werken als organisator, entertement en management. Donderdag 9 februari is Babette vanaf schiphol vertrokken naar Kaapstad en zal op 15 augustus weer terug komen. Daarna pakt zij weer het trainerschap op bij Delta Sport.

De B-selectie en ouders hebben afgelopen week al afscheid genomen met een bezoek aan het springparadijs in Rotterdam. tevens hebbende B-selectie en trainers een afscheidsfilmpje gemaakt.

Bekijk het filmpje

https://youto.be/eKYgdjXHinc

 

Kranten en website schrijven over Delta Sport 

 

 

De foto in de PZC gemaakt  © Dirk Jan Gjeltema

 

 

Ons Eiland 9 februari 2017                                  Ons Eiland 9 februari 2017

 

Wereldregio 10 februari 2017


Wereldregio 10 februari 2017

Wereldregio 10 februari 2017

    

Oranje Jong talent districtsselectie jongens

Chris Leenheer opnieuw uitgenodigt voor zeven trainingen bij OJT

 

De turner van GV Delta Sport kreeg afgelopen week weer de uitnodiging om centrale trainingen te bezoeken voor Oranje Jong Talent districtsselectie 2017. De trainingen die in Den Bosch worden geven bij Flik Flak zal ook de trainer Julian Ringelberg bij zijn. de volgende datums is Leenheer van harte welkom: 4 maart, 2 april, 27 mei, 1 juli, 10 september, 21 oktober en 2 december. de trainingen zijn van 13.00 tot 16.00 uur. De bondstrainingen worden gegeven door Maarten Verkuijlen.

 

Volwassengym in de turnhal wint aan populairiteit

 

 

Op iedere maandagmorgen van 9.15 uur tot 10.45 uur komen de leden lekker sportief sporten.

 

 

 

Aantrekkelijk parcours bij Kind- en oudergym

 

 

 

Degene die met regelmaat op vrijdag- en of woensdagmorgen meedoe aan kind- en oudergym is natuurlijk opgevallen hoe leuk de uitgezette parcoursen zijn voor o.a. Nijntje beweegdiploma. Dit keer had docent Gina Kemmeren wel een zeer apart parcours afgelegd waarmee de kinderen een zakje haver (pittenzak) moesten gaan bregen aan het paard Harry dat in de stal stond. Via allerlei obstakels, klimpartijtjes, glijbanen, tunneltjes, bruggetjes, springplanken en verende matrassen om het hongerige paard zijn eten te bregen. Als het parcours is voldaan zonder groet fouten dan komt er een grote groene krulop de opdrachtenlijst om na al die opdrachten weer vervolgens in aanmerking te komen voor het beweegdiploma.

 

  

 

Via hoepels op weg naar het paard Harry die geduldig staat te wachten.

 

     

 

Heb je ook interesse, of vrienden en kennissen? Kom iedere woensdagmorgen en vrijdagmorgen tussen 9.30 - 10.30 uur (1-2 jaar) en 10.30 - 11.30 uur (2-4 jaar) naar de turnhal. Bij kind- en oudergym kan je een strippenkaart aanscvhaffen waarmee jezelf kan bepalen wanneer je kan komen.

 

Eerste turnpakje voor Megan

 

 

In de nieuwsbrief blijft opvallende dingen altijd interresant. Zo kreeg de dochter van onze trainster Milou Verkerke (30 novemver 2016 geboren) een leuk kado, van de familie Kemmeren, in de vorm van een eerste turnpakje met het embleem van GV Delta Sport. Straks een eerste stap (kruipen) naar kind- en oudergym voor Megan......

 

Pre-instappers maken kennis met acrogymnastiek

 

 

Een groep pré-instappers mochten mee trainen bij de acrogym. Een kennismaking met de snel groeiende groep was uitstekend. Just deze pré-instappers kunnen of zouden een goede bovenpartner kunnen zijn bij de nieuwe teams die later weer samen gesteld worden.

 

Carola Minkel tijdens de training verrast door Larissa

 

   

 

NK- acrogymnast Carola Minkels werd in de turnzaal van GV Delta Sport verrast door één van haar leerlingen Larissa Bakelaar. Carola die met regelmaat helpt bij de acrotraining in Zierikzee werd bnedankt voor haar ondersteuning in de oefenreeks waarmee Larissa Bakelaar en Vesa Seciva onlangs een tweede plaats behaalde op de regiokampioenschappen in Den Bosch

 

Agenda   

--- Donderdag 2 en 9 februari tussen 19.00 en 21.00 uur test voor C-selectie dames en B-selectie jongens

--- Zaterdag en zondag 11 en 12 februari 2017 kwartfinale Nederlandse kampioenschappen in Zierikzee 

--- Zaterdag 11 en zondag 12 feb.regiofinale 3e div, pupil 1 en 2 N3 en jeugd N4 met zeven Delta Sport turnsters in Vlijmen

--- Zaterdag 11 februari 1/2 8 finale jongens turnen in Duiven met Giorgio van Poppel en Sam Groothedde

--- Zaterdag 18 februari regiokampioenschappen heren in Veldhoven met DS-turner Stan de Looze

--  Dinsdag 21 februari bestuursvergadering Delta Sport. aanvang 19.30 uur

--- Voorjaarsvakantie 26 februari tot 5 maart (betekent vakantietrainingen buiten bestaande lesrooster)

--- Vrijdag 3 maart open les vakantietraining voor iedereen in de turnhal van 4 tot 15 jaar (12.30 tot 15.00 uur)

--- Dinsdag 7 maart ledenvergadering Delta Sport in Laco-Sportcentrum. Aanvang 20.00 uur 

---11/12 maart 2e plaatsingswedstrijd voor acroteams in Deurne (deelname Delta Sport)

--- 11/12 maart 2e plaatsingswedstrijd dames turnen 4/5/6 en D-divisie in Zundert

--- 18/19 maart 2e plaatsingswedstrijd dames turnen 4/5/6 en D-divisie in Dinteloord

--- 25/26 maart toestellenfinale 1/2/3/4/5/6 divisie in Breda

--- Vrijdag 21 april 2017 Koningspelen in Laco-Sportcentrum Delta Sport geeft clinic in turnhal alle bassischolen

---  Zaterdag 8 juli 2017 grote uitvoering Delta Sport 

 

Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te onvangen.Ga dan naar onderstaande regel en klik  dan op click here to unsubscribe click here, to edit your subscription click here  

To unsubscribe click here, to edit your subscription click here.