Laatste nieuwsbrief

Nieuwsbrief GV Delta Sport 

Tijdens wedstrijden van Delta Sport staan altijd de jurymeisjes/jongens klaar met hun opvallende blauwe t-shirts. Ook waren ze weer aanwezig bij de acroteam wedstrijden in de turnhal. Lees mer over de acro-wedstrijden in deze nieuwsbrief.

 

Voor meer informatie kijk op https://www.deltasportgym.nl       

Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl        

20 januari 2017   nummer 91 

Nieuwsbrief is ook te lezen op de website     

 

 

 A-selectie voor de tweede keer in wedstrijd, nu in Breda

Nadat er in de 1e voorrondewedstrijd onlangs in Zierikzee was geturnd is nu op zaterdag 21 en zondag 22 januari de volgene wedstrijd in Breda. Zo'n achttien turnsters uit de A-selectie moeten daar voldoende punten en goede klassering bereiken voor de kwart-finale Nederlandse kampioenschappen. De kans bestaat dan dat ze op 11 en 12 februari mogen uitkomen in Zierikzee. 

Zaterdag 21 januari: wedstrijd 1: Pupil 1 N3 Kyani Bouwman, Sterre Bosma. Wedstrijd 2: Pupil 2 N3: Amy leijten, Joni Nobels, Kyara Offerhaus, Xin Da van der Wekken. Wedstrijd 3: Jeugd 1 N4 Tessa Roggeband, Senna Poortvliet. Junior D 3e div: Daphne Rotte.

Zondag 22 januari: Wedstrijd 1: instap N2: Talycha Krakeel Wedstrijd 2: Junior 2e div: Anne-Li Slootmaker. Wedstrijd 3: Jeugd 2 div: Quinty van Oeveren, Noah de Ruijter. Jeugd 1 N3: Fleur Just, Floor Raats. Wedstrijd 4: Junior 1e div. Anna Jendrusch. Senior 2e div. Marika Padmos, Romy Reintjens.  

Eerste kwalificatie-wedstrijden voor B/C-selectie dames

Op zaterdag 28 en zondag 29 januari worden de eerste kwalificatie-wedstrijden gehouden voor de B/C-selectie dames in Fijnaart. Voorlopig de deelname van Delta Sport turnsters. Deze is voor zaterdag nog niet compleet wegens een storing site KNGU-zuid met deelname.

Deelname zaterdag 28 januari; Wedstrijd 1 Pupil 1 D1: Sara Kadkoui, Sara Brozius.(waarschijnlijk nog enkele Delta sporters)

Deelname zondag 29 januari; Wedstrijd 1 Instap D2: Tessa Dijkmans. Jeugd 2 5e div.: Feline Hanse. Wedstrijd 2 Instap D1: Nikki Vrijland, Annegreet de Ronde. Jeugd 1 D1: Merel de Glopper. Junior F div. 5: Emy Bleijswijk, Heping Harsveldt. Wedstrijd 3: Pupil 2 D1: Babet Brouwer, Femmy ten Klooster, Indy Smits, Tara Zweedijk, Rosanne Mol. 

 

 Drie Acroteams goed op weg naar de eerste KNGU-wedstrijd

  

Vesa Siceva en Larissa Bakelaar met trainers Wendy. Loes Bentlage en Fleur Brockhus met trainster Wendy

 

  

Charlotte van Gils, Fleur Brockhus, Daphne Rotte met Wendy en voor de vlag van Delta Sport Loes Bentlage en Fleur Brockhus

De allereerste (test)wedstrijd in de turnhal van GV Delta Sport pakte goed uit voor de Acro-Delta Sportteams. Samen met Thor uit Sas van Gent en hulp van U.D.I uit Bergen op Zoom organiseerde Delta Sport deze wedstrijd met drie officiele juryleden. Sinds kort is er een nieuwe puntentelling in de acro-beoordeling en daarmee liet Delta Sport zien dat met die behaalde punten op zaterdag 28 januari in Den Bosch zelfs een goede prestatie kunnen neerzetten. Trainersdocent Wendy Huyzen was zeer tevreden met de uitvoering van de drie teams die voor Delta Sport in actie kwamen. Het zag er verzorgt uit en de jury beloonde dat ook voor die ijver. 

  

Vesa en Larissa       Fleur en Loes  Daphne, Charlotte en Maud

De eerste wedstrijd  voor de acroteams van Delta Sport was een succes. In de turnhal van Laco-Sportcentrum in Zierikzee was er een mooie samenwerking met Thor uit Sas van Gent om gezamenlijk een acro test/wedstrijd te organiseren. Ook een kleine bijdrage van U.N.I. uit Bergen op Zoom met jurylid en fotograaf maakte het acro-festijn compleet. Met ruim honderd toeschouwers op de tribune won het acroteam van Delta Sport met Larissa Bakelaar en Vesa Siveva de eerste prijs bij de E-junior paar(31.6 pnt). Ook Fleur Brockhus en Loes Bentlage zagen bij de E-senioren paar (31.5 pnt) de gouden medaille omgehangen door bestuurslid Manon Rotte. De E-senioren groep met Charlotte van Guils, Daphne Rotte en Maud Brockhus wonnen een zilveren medaille (27.5 pnt). De overige prijzen gingen naar de teams van Thor

De juryleden van Thor (rechts), Delta Sport (Toos Huyzen) en U.N.I uit Bergen op Zoom

    

De drie acroteams van Delta Sport die in de turnhal allemaal medailles won gaan nog even twee weken trainen om de eerste plaatsingswedstrijd in Den Bosch op 28 januari goed voor de dag te komen. In de turnhal afgelopen zondag (15 januari) was duidelijk dat de teams hard hebben gewerkt en op een paar kleine schoonheidsfoutjes de strijd aan durven met andere teams. 

 Pannenkoeken maken en eten in creatieve stijl

 

 

Het was ons al eerder opgevallen dat we niet alleen creatieve moeders hebben maar ook heel veel creatieve kinderen. Wat doen je na zo'n prachte acro-wedstrijd in de turnhal? Okee dan ga je naar huis en dan bak je pannenkoeken en maak je daar gewoon een acro-stijl van in het huis van onze acrolid Larissa Bakelaar 

 

Wil je meer dan recreatief turnen
 
Doe mee met test voor de C-selectie:
 
Donderdag 26 januari en 2 februari om 19.00-21.00 uur
 
Bij Delta Sport kan je op donderdag 26 januari en donderdag 2 februari mee doen aan een test om in aanmerking te komen voor doorstroming naar de C-selectie. Het is voor meiden van 2004 en ouder. De test wordt gedaan bij de recreatieve groep van 19.00 tot 21.00 uur. De C-selectie is een stapje hoger als het recreatief turnen. In die selectie wordt er nog meer aandacht besteed aan juist alle turntoestellen zoals balk-, brug-, sprong- en vloeroefeningen. Ook krijg je de gelegenheid om dit later op een regionale-wedstrijd te laten zien. De C-selectie heeft een aantal deskundige trainers lopen die met plezier je die extra dimensie wil geven in de turnhal. 
 
Zit je in de springgroepen en wil je ook getest worden voor de C-selectie dan hebben we daar ook die mogelijkheden voor.Turn je nog helemaal niet en heb je interesse dan kan je dat melden bij de hoofdtrainster van de C-selectie: Charlotte van Gils:  chvangils@zeelandnet.nl
 
Voor iedereen is dat op de twee genoemde donderdagen
 
 
 
Net iets meer dan recreatief turnen maar gewoon wat leuke wedstrijden hoort bij de C-selectie

 

Wij wensen onze erelid Anita Reintjens beterschap

   

Ons erelid en ex penningmeester Anita Reintjens werd plotseling opgenomen in het ziekenhuis met een hersenvliesontsteking. Gelukkig is Anita aan de betere hand maar moest toch ruim tien dagen in het Admiraal ziekenhuis in Goes verblijven. Vanuit Delta Sport hebben wij een mooie bloemstuk laten bezorgen en Anita veel beterschap gewenst. Anita heeft ons hartelijk bedankt en hopelijk is het met verschijnen van deze nieuwsbrief, Anita weer terug in  haar woonplaats Nieuwerkerk waar ze weer verder kan herstellen.

Wedstrijdcommissie volop bezig met de voorbereiding kwartfinale wedstrijd 

De wedstrijdcommissie van GV Delta Sport is volop bezig met de organisatie van de kwartfinale turnen NK dames op zaterdag 11 en zondag 12 februari in Laco-Sportcentrum in Zierikzee. Natuurlijk is er meer dan voldoende ervaring aanwezig maar deze wedstrijd is net iets anders dan de vorige wedstrijd in december. Er wordt ook weer een grote turnarena opgebouwd met vloer en twee wedstrijdbanen maar daarvoor komen vier grote containers van de KNGU naast de sporthal te staan. Daar zitten alle turnmaterialen in zodat er niets hoeft te worden gesleept vanuit de bestaand turnhal. Als extra komen er bij alle toestellen grote TV-beelden te staan waarop de turnster wordt aangekondigt en na de turnoefening de score/prestatie wordt vermeld. De wedstrijd heeft ook een grotere impact waardoor alle medewerkers/vrijwilligers herkenbaar zijn in tenue of speciale kaart. Er komen 425 turnsters en waarschijnlijk 1000 toeschouwers. De jury en wedstrijdleiding blijft in het weekend overnachten op Schouwen-Duiveland bij Hotel & Congrescentrum De Zeeuwse Stromen.

Veel vrijwilligers nodig

Natuurlijk zijn er nu ook weer veel vrijwilligers nodig voor de catering, op- en afbouw turnarena, kassa medewerkers en veel mensen voor hand- en span diensten. Meld je aan als je wilt helpen bij info@deltasportgym.nl  

 

Veel vrijwilligers zijn er nodig tijdens de wedstrijden

 

De Zeeuwse Stromen kwartfinales (DZS)

Unieke naamverbinding aan kwartfinale Nederlandse kampioenschappen

 

De Zeeuwse Stromen is de hoofd- en tevens naamsponsor van de kwartfinale Nederlandse Kampioenschappen turnen dames op zaterdag 11 en zondag 12 februari in het Laco-Sportcentrum in Zierikzee. Het Hotel & Congrescentrum wil graag het sportieve evenement ondersteunen in samenwerking met de turnvereniging Delta Sport. Een unieke samenwerking is er ontstaan waarbij zowel De Zeeuwse Stromen als GV Delta Sport het tweedaagse turnfestijn een extra dimensie willen geven. De KNGU stelt hoge eisen en kwaliteit aan de organisatie van de NK-kwartfinale in Zierikzee en daar past het gastvrije Hotel & Congrescentrum uitstekend bij. 
 
Hotel & Congrescentrum De Zeeuwse Stromen ligt aan de prachtige duinen en op loopafstand van het gezellige centrum van Renesse. De Zeeuwse Stromen is een gastvrije thuisbasis om Zeeland te ontdekken en intens te beleven. Een inspirerende omgeving, heerlijke hotelkamers, uitgebreide faciliteiten, de uitstekende keuken én gezellige bar maken van de Zeeuwse Stromen uw thuis, ver van huis. Met strand, de duinen en het strandpaviljoen de Haven van Renesse, kunt u hier heerlijk tot rust komen óf juist bijzonder actief zijn.
 
 
 
Acroteams GV Delta Sport in actie op zaterdag 28 januari
 
Vier acroteams van GV Delta Sport gaan op zaterdag 28 januari voor de eerste keer in een KNGU-wedstrijd in actie komen. het is de eerste plaatsings wedstrijd bij Flik Flak in Den Bosch.
 
Deelnemende teams Delta Sport:E-senioren paar: Amy Leijten en Magda Leijten, Fleur Brockhus en Loes Bentlage. E-junioren paar: vesa Siceva en Larissa Bakelaar. E-senioren team: Charlotte van Gils, Daphne Rotte en Maud Brockhus.
 

Regiokampioenschappen voor jongens van Delta Sport

 

Op zondag 5 februari komen vier turners uit van Delta Sport op de regiokampioenschappen in Sporthal de hspel in Goirle

 

* Sam Groothedde en Giorgio van Poppel zijn in wedstrijd 1 (allebei instap 2e div.).

* Chris leenheer en Jur van der Wel zijn in wedstrijd 3 (allebei pupil 2e div.)

 
 
Springen op vrijdagavond is uitlaatklep voor enthoesiaste kinderen
 
 
  
Trainer Mark de Bruin bezig om discipline binnen zijn groep te krijgen
 
 
 
 
Het is een groot aandachtspunt binnen de trainingen om kinderen met elkaar het plezier te laten beleven
 
 
Even wachten op elkaar om en dan luisteren naar de trainer voor instructies
 
Zierikzee- De grote springgroepen op vrijdagavond in de turnhal is soms een ideale uitlaatklep voor de kinderen. Het afsluiten van de week geeft soms meer energie en dat weten de trainers maar al te best. Sinds enkele weken worden er binnen de trainersgroep regelmatig geevalueerd of het toegepast trainingsprogramma goed wordt uitgevoerd. Hoofdtrainer Gina Kemmeren heeft in samenwerking met de trainers een programma gemaakt waarbij de kinderen, in groepjes, meer leren dan een sprong in de valkuil. Er wordt echt gewerkt aan het verbeteren van technieken, salto's en vooral aan discipline zodat iedereen plezier heeft. Er wordt groepjes gemaakt vooral naar leeftijd en ook nog naar de vooruitgang en ontwikkeling van het kind. Gina: ,,Sinds we een aantal weken hiermee werken zie je echt vooruitgang bij de kinderen en ook het plezier. Ze zijn trots als ze weer wat geleerd hebben. Vooral de salto's blijven natuurlijk in trek''.
 
Maandagmorgen 35+ trainingen in de turnhal
 
Iedere maandagmorgen om 9.30 uur wordt er door een groep 35+ vrouwen (mogen ook mannen zijn) getraind in de turnhal door trainersdocent Gina Kemmeren. De groep is inmiddels de tien personen gepasseerd en het is zo leuk dat ze gevraagd hebben in plaats van één uur trainen er ander half uur van te maken. Natuurlijk is dat mogelijk. Heb je ook interesse dan ben je natuurlijk van harte welkom. Ben je net iets jonger dan is dat geen probleem. Je mag twee keer komen meedoen en dan wil je waarschijnlijk altijd meedoen. Wil je meer informatie dan kan dat via info@deltasportgym.nl

 Kranten en website schrijven over GV Delta Sport   

    

PZC maandag 16 januari               Ons Eiland zowel website als krant 19 januari 

 

   

Ons Eiland op 19 januari zowel voorpagina als op pagina 11

Sportverkiezing met inbreng Delta Sport 

Rond de klok van 20.30 uur demonstratie Acrogym GV Delta Sport

Marika Padmos genomineerd 

De sportverkiezingen Schouwen-Duiveland over het jaar 2016 worden gehouden op vrijdag, 3 februari 2017 in het sportcafé van Sportboulevard Sportblok aan de Lange Blokweg in Zierikzee. De aanvang is om 19.30 uur en de toegang is vrij.Inloop vanaf 19.00 uur.  

De avond kent een wisselend programma met de bekendmaking van de winnaars van de aanmoedigingsprijs (talent), de penning van verdienste (vrijwilliger) en de organisatieprijs (evenement). 

Naast diverse presentaties en demonstraties, zal gastspreker Toon Gebrands de aanwezigen op inspirerende wijze meenemen in de maakbaarheid van succes.
Gerbrands is algemeen directeur van PSV Eindhoven, prestatiemanager en auteur van de boeken De lerende Winnaar, De Succes Crisis en een nog te verschijnen boek (rond 27 feb 2017).
  

De verkiezing van de sporter en de sportploeg van het jaar vormen het sluitstuk. 

·         Nominaties voor sporter van het jaar:  

Nout van den Bos, Zierikzee (atletiek), Marika Padmos, Brouwershaven (turnen), Leon van der Wekken, Burgh-Haamstede (paardensport),  Elvira de Weerdt, Zierikzee (bowling) en Pelle Gelderblom, Zierikzee (atletiek) 

·         Nominaties voor sportploeg van het jaar:  

Beachtennisduo Van Slooten/Boot (LTC Zierikzee) en de heren senioren-1 teams van Forza Schouwen-Duiveland (volleybal), MZC’11 (voetbal) en SKNWK (voetbal).  

De duo-presentatie is in handen van Joop van der Laan en Marcel Willemse.

 

Nijntje beweegdiploma nu echt van start

Grote belangstelling voor beweegdiploma

Inmiddels 45 kinderen actief in Nijntje beweegdiploma

Vrijdag 13 januari is de start begonnen van het Nijntje beweegdiploma in de turnhal van Laco-Sportcentrum. Geschoolde docenten (Gina Kemmeren en Sanne Timmerman) met het Nijntje beweegdiploma certificaat op zak gaan kinderen vanaf 2 jaar 15 weken lang op een speelsewijze proberen het beweegdiploma te laten halen. Laco-Sportcentrum/GV Delta Sport heeft al een tijdje het wapenschild van Nijntje aan de muur hangen en is alle materiaal aanwezig. Zowel op woensdag als vrijdag wordt het Nijntje beweegdiploma gegeven.

Uitbreiding lessen Nijntje beweegdiploma

Vrijdag is het om 9.30 uur en 10.30 uur en op woensdag is het om 9.30 en om10.30 uur. .

Als het eerste diploma binnen is kan er ook het tweede diploma worden gehaald. Het vervolg kan ook vanaf 4 jaar waardoor ze kunnen doorstromen in de les op donderdagmiddag om 16.00 uur. 

Een impressie van de laatste vrijdagmorgen 20 januari

  

  

Bij Nijntje beweegdiploma voeren de kinderen allerlei oefeningen uit en bij goed voldaan krtijgen ze een grote groene krul op de aantekeningslijst van de KNGU-beweegdiploma kaart. 

 

Agenda   

--- Zaterdag 21 en zondag 22 januari 2e voorronde turnwedstrijd in Breda met deelname  A-selectie DS-turnsters

--  Zaterdag 28 en zondag 29 januari 1e plaatsingswedstrijd Fijnaart div. 4-5-6-D deelname DS-turnsters

--  Zaterdag 28 januari 1e Acroteam wedstrijden in Den Bosch met vier teams van Delta Sport

----Zaterdag 28 januari bijscholing trainers GV Delta Sport

--- Vrijdag 3 februari 2017 Sportverkiezing gemeente Schouwen-Duiveland in Sportblok Laco Zierikzee

     Met Acro-demostratie  van Delta Sport en nominatie turnster Marika Padmos

--- Zondag 5 februari regiokampioenschappen heren in Sporthal De Haspel in Goirle met deelname DS-jongens

--- Zondag 5 februari plaatsingswedstrijd 1e divisie in Breda met deelname DS-turnster Anna Jendrusch

--- Zaterdag en zondag 11 en 12 februari 2017 kwartfinale Nederlandse kampioenschappen in Zierikzee 

--- Zaterdag 18 februari regiokampioenschappen heren in Veldhoven met DS-turner Stan de Looze

--- Voorjaarsvakantie 26 februari tot 5 maart (betekent vakantietrainingen buiten bestaande lesrooster)

--- Vrijdag Open les vakantietraining voor iedereen in de turnhal van 4 tot 15 jaar (12.30 tot 15.00 uur)

--- Dinsdag 7 maart ledenvergadering Delta Sport in Laco-Sportcentrum. Aanvang 20.00 uur 

--- Dinsdag 21 februari bestuursvergadering Delta Sport

--- Vrijdag 21 april 2017 Koningspelen in Laco-Sportcentrum Delta Sport geeft clinic in turnhal alle bassischolen

---  Zaterdag 8 juli 2017 grote uitvoering Delta Sport 

 

 

Geen interesse in de nieuwsbrief

Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te onvangen.Ga dan naar onderstaande regel en klik  dan op click here to unsubscribe click here, to edit your subscription click here  

 

To unsubscribe click here, to edit your subscription click here.