Laatste nieuwsbrief

Nieuwsbrief GV Delta Sport 

De A-selectie van GV Delta Sport was vorige week op een twee daagse trainingskamp in Bergschenhoek. Een belevenis. (lees verder in de nieuwsbrief) 

Voor meer informatie kijk op https://www.deltasportgym.nl       

Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl        

13 januari 2017   nummer 90 

Nieuwsbrief is ook te lezen op de website    

 

 

Zondag 15 januari een acrogym test/wedstrijd met Thor Sas van Gent 

In voorbereiding van de acrogym wedstrijden in district (eerste wedstrijd op 28 jan.in Den Bosch) gaat Delta Sport op zondag een oefenwedstrijd houden in samenwerking met Thor uit Sas van Gent en Uni uit Bergen op Zoom. Zo'n vijftien teams komen in actie in de turnhal. Officieel jury is aanwezig en er wordt een prijsuitreiking gedaan. Na de wedstrijd zal er nog gezamenlijk worden getraind.

Programma: Om 11.30 uur zaal open. 11.35 uur Start algemene warming-up. 12.00 uur Opmars/opening. 12.10 uur inturnen blok 1. 12.15 uur start wedstrijd blok 1. 12.30 uur inturnen blok 2. 12.35 uur start wedstrijd blok 2. 12.50 uur prijsuitreiking. 13.00 uur start gezamenlijke training. 14.30 uur einde training.

Belangstellende kunnen vanaf de tribune kijken. 

Eén van de laatste trainingen voor de acrogymnasten van Delta Sport zondag 15 januari in actie komen voor de interne wedstrijd.

 

 Nu al volop te zien op de digitale borden bij de ingangen van Zierikzee

 

De wedstrijdcommissie van GV Delta Sport is al weer volop in actie voor de organisatie van deze wedstrijd in Laco-Sportcentrum. Een tweedaagse wedstrijd met 425 turnsters en naar verwachting 800 tot 1000 toeschouwers.

De Zeeuwse Stromen kwartfinales (DZS)

Unieke naamverbinding aan kwartfinale Nederlandse kampioenschappen

 

De Zeeuwse Stromen is de hoofd- en tevens naamsponsor van de kwartfinale Nederlandse Kampioenschappen turnen dames op zaterdag 11 en zondag 12 februari in het Laco-Sportcentrum in Zierikzee. Het Hotel & Congrescentrum wil graag het sportieve evenement ondersteunen in samenwerking met de turnvereniging Delta Sport. Een unieke samenwerking is er ontstaan waarbij zowel De Zeeuwse Stromen als GV Delta Sport het tweedaagse turnfestijn een extra dimensie willen geven. De KNGU stelt hoge eisen en kwaliteit aan de organisatie van de NK-kwartfinale in Zierikzee en daar past het gastvrije Hotel & Congrescentrum uitstekend bij. 
 
Hotel & Congrescentrum De Zeeuwse Stromen ligt aan de prachtige duinen en op loopafstand van het gezellige centrum van Renesse. De Zeeuwse Stromen is een gastvrije thuisbasis om Zeeland te ontdekken en intens te beleven. Een inspirerende omgeving, heerlijke hotelkamers, uitgebreide faciliteiten, de uitstekende keuken én gezellige bar maken van de Zeeuwse Stromen uw thuis, ver van huis. Met strand, de duinen en het strandpaviljoen de Haven van Renesse, kunt u hier heerlijk tot rust komen óf juist bijzonder actief zijn.
 

 

 

 A-selectie voor de tweede keer in wedstrijd, nu in Breda

Nadat er in de 1e voorrondewedstrijd onlangs in Zierikzee was geturnd is nu op zaterdag 21 en zondag 22 januari de volgene wedstrijd in Breda. Zo'n achttien turnsters uit de A-selectie moeten daar voldoende punten en goede klassering bereiken voor de kwart-finale nederlandse kampioenschappen. De kans bestaat dan dat ze op 11 en 12 februari mogen uitkomen in Zierikzee. 

Zaterdag 21 januari: wedstrijd 1: Pupil 1 N3 Kyani Bouwman, Sterre Bosma. Wedstrijd 2: Pupil 2 N3: Amy leijten, Joni Nobels, Kyara Offerhaus, Xin Da van der Wekken. Wedstrijd 3: Jeugd 1 N4 Tessa Roggeband, Senna Poortvliet. Junior D 3e div: Daphne Rotte.

Zondag 22 januari: Wedstrijd 1: instap N2: Talycha Krakeel Wedstrijd 2: Junior 2e div: Anne-Li Slootmaker. Wedstrijd 3: Jeugd 2 div: Quinty van Oeveren, Noah de Ruijter. Jeugd 1 N3: Fleur Just, Floor Raats. Wedstrijd 4: Junior 1e div. Anna Jendrusch. Senior 2e div. Marika Padmos, Romy Reintjens. 

Ook Talycha Krakeel komt weer in actie nadat ze in Zierikzee heeft gewonnen bij de instap N2.

Sportverkiezing met inbreng Delta Sport 

Rond de klok van 20.30 uur demonstratie Acrogym GV Delta Sport

Marika Padmos genomineerd 

De sportverkiezingen Schouwen-Duiveland over het jaar 2016 worden gehouden op vrijdag, 3 februari 2017 in het sportcafé van Sportboulevard Sportblok aan de Lange Blokweg in Zierikzee. De aanvang is om 19.30 uur en de toegang is vrij.Inloop vanaf 19.00 uur.  

De avond kent een wisselend programma met de bekendmaking van de winnaars van de aanmoedigingsprijs (talent), de penning van verdienste (vrijwilliger) en de organisatieprijs (evenement). 

Naast diverse presentaties en demonstraties, zal gastspreker Toon Gebrands de aanwezigen op inspirerende wijze meenemen in de maakbaarheid van succes.
Gerbrands is algemeen directeur van PSV Eindhoven, prestatiemanager en auteur van de boeken De lerende Winnaar, De Succes Crisis en een nog te verschijnen boek (rond 27 feb 2017).
  

De verkiezing van de sporter en de sportploeg van het jaar vormen het sluitstuk. 

·         Nominaties voor sporter van het jaar:  

Nout van den Bos, Zierikzee (atletiek), Marika Padmos, Brouwershaven (turnen), Leon van der Wekken, Burgh-Haamstede (paardensport),  Elvira de Weerdt, Zierikzee (bowling) en Pelle Gelderblom, Zierikzee (atletiek) 

·         Nominaties voor sportploeg van het jaar:  

Beachtennisduo Van Slooten/Boot (LTC Zierikzee) en de heren senioren-1 teams van Forza Schouwen-Duiveland (volleybal), MZC’11 (voetbal) en SKNWK (voetbal).  

De duo-presentatie is in handen van Joop van der Laan en Marcel Willemse.

 Het was berengezellig in Bergschenhoek

Groepsfoto mag niet ontbreken in de turnhal Bergschenhoek

 

Teambulding met gezamenlijk eten en slapen in een padvindersgebouw in Rotterdam.

Lol in het wintercircus......

Vrijdag 6 en zaterdag 7 januari was het berengezellig bij de A-selectie toen ze een twee daagse trainingskamp hadden in Bergschenhoek. Natuurlijk was het trainen in de turnhal maar daarnaast was het plezier maken en teambulding door middel van bijzondere spelletjes, het circus bezoeken en slapen met zijn allen in en groot vertrek. Hoewel het s'nacht een beetje koud was (sneeuwde en vroor daar ook) bleven ze warm door veel plezier te maken. Op vrijdag was er ook bezoek van de A-selectie jongens om gezamenlijk te trainen en naar het circus. De leiding was in handen van Sanne Timmerman, Jutta Padmos en Gina Kemmeren. 

 

 Nog een kleine terugblik vakantie-training met 120 kinderen

 Als je onderstaande link klikt dat zie je de film van de vakantietraining

https://www.youtube.com/watch?v=3SGthPEnXPQ

 

  

De film die gemaakt is door Magda leijten heeft inmiddels ook de website van de KNGU bereikt. Via Gymsport.nl kan iedereen zien hoe groot succes het was met de vakantie training in de turnhal met 120 kinderen. Leuk is altijd weer dat er nieuwe kinderen lid worden bij Delta Sport dat merkt de ledenadministratie alweer volop.

 

Op de site van de KNGU (Gymsport.nl) film te zien en nog een actieve foto uit de turnhal.

 

Megan voor het eerst op bezoek in de turnhal

Het is altijd even spannend om de eerste kennismaking met de turnhal te maken. Maar afgelopen woensdag (11 januari) kwam trainster Milou Verkerke met haar pas geboren dochter Megan (geboren op 30 november 2016) kennismaken met de wedstrijdspringgroep. Milou en dochter Megan werd warm onthaald en de wedstrijdspringgroep had een orgineel kado gemaakt. Een geborduurde set voor het bedje met de naam Megan en een turnster/springer. Een zeer mooi kado werd overhandigt. Namens de vereniging en bestuur van GV Delta Sport gaf bestuurslid Magda Leijten een kado aan waarschijnlijk/misschien nieuwe turnster in spé???? Milou was zeer verrast en blij met de mooie kado's. De moeder kon het niet laten om snel naar haar zwangerschap even de trampolines uit te proberen waarbij Megan toekeek. Applaus van de wedstrijdspringgroep viel haar deel.

Mooi kado voor Megan, moeder en vader

 

Volop belangstelling voor de zes weken oude Megan. Na kado van de springgroep overhandigt ook Magda het kado namens de club.

Een foto die niet mag ontbreken met Megan en de wedstrijdspringgroep en trainers 

 

Nijntje beweegdiploma nu echt van start

Grote belangstelling op de eerste dag voor beweegdiploma

Vrijdag 13 januari is de start begonnen van het Nijntje beweegdiploma in de turnhal van Laco-Sportcentrum. Geschoolde docenten met het Nijntje beweegdiploma certificaat op zak gaan kinderen vanaf 2 jaar 15 weken lang op een speelsewijze proberen het beweegdiploma te laten halen. Laco-Sportcentrum/GV Delta Sport heeft al een tijdje het wapenschild van Nijntje aan de muur hangen en is alle materiaal aanwezig. Binnenkort wordt er ook op woensdag gestart. Vrijdag is het om 9.30 uur en woensdag is het om 10.30 uur. Als het eerste diploma binnen is kan er ook het tweede diploma worden gehaald. Het vervolg kan ook vanaf 4 jaar waardoor ze kunnen doorstromen in de les op donderdagmiddag om 16.00 uur. 

Vijftien lessen om het diploma te halen.

 

  

Van alles zit in het programma van koppeltje duikelen tot klimmen en vallen.....

        

De docenten van GV Delta Sport hebben een aparte cursus gevolgd voor dit beweegdiploma

Er is veel belangstelling voor deze lessen. 

 

Moeders zeer creatief in het maken van turnpakjes

  

De moeders van Elise Leijten (foto links) en van Larissa Bakelaar (foto rechts) met de nieuwe zelfgemaakte turn/acropakjes.

Het moet worden gezegd, we hebben heel veel creatieve moeders binnen Delta Sport. met regelmaat schieten er foto's en verhaaltjes langs op facebook of ander media. Niet alleen zie je tractatie op creatieve manier voorbij komen maar nu is het waarschijnlijk een tijdperk gekomen waarin vele een turnpakje ontwerpen en zelf achter de naaimachine gaat zitten. Zie hierboven hoe knap en wat een mooi resultaat.

Extra trainen kan je op bijzondere plaatsen

 

We zien het wel meer dat leden van Delta Sport thuis een trampoline bezitten, een balk in de schuur heeft staan of rekstokken in de tuin. Daar hebben ze natuurlijk veel plezier en doen dan buiten de trainingen in de turnhal iets extra's. Maar op een boerderij heb je soms veel meer mogelijkheden zoals hier in Zonnemaire. Xin Da van der Wekken en Yoni Nobels geniet met turnoefeningen boven op een berg gerooide suikerbieten. Je moet het maar leuk vinden en zo te zien zit dat wel goed op het erf van de familie van der Wekken..

 

Kranten en website schrijven over GV Delta Sport   

 

Ons Eiland 12 januari                                            Wereldregio 13 januari

  

Website Wereldregio dinsdag 10 januari       Website Ons Eiland woensdag 11 januari

Wereldregio vrijdag 13 januari

 

Agenda    

--  Zondag 15 januari acro-wedstrijd in turnhal Delta Sport met Thor uit Sas van Gent

--- Bestuursvergadering Delta Sport dinsdag 17 januari 2017

--- Zaterdag 21 en zondag 22 januari 2e voorronde turnwedstrijd in Breda met deelname  A-selectie DS-turnsters

--  Zaterdag 28 en zondag 29 januari 1e plaatsingswedstrijd Fijnaart div. 4-5-6-D deelname DS-turnsters

--  Zaterdag 28 januari 1e Acroteam wedstrijden in Den Bosch met vier teams van Delta Sport

----Zaterdag 28 januari bijscholing trainers GV Delta Sport

--- Vrijdag 3 februari 2017 Sportverkiezing gemeente Schouwen-Duiveland in Sportblok Laco Zierikzee

     Met Acro-demostratie  van Delta Sport en nominatie turnster Marika Padmos

--- Zondag 5 februari plaatsingswedstrijd 1e divisie in Breda met deelname DS-turnster Anna Jendrusch

--- Zaterdag en zondag 11 en 12 februari 2017 kwartfinale Nederlandse kampioenschappen in Zierikzee 

--- Vrijdag 21 april 2017 Koningspelen in Laco-Sportcentrum Delta Sport geeft clinic in turnhal alle bassischolen

---  Zaterdag 8 juli 2017 grote uitvoering Delta Sport 

Geen interesse in de nieuwsbrief

Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te onvangen.Ga dan naar onderstaande regel en klik  dan op click here to unsubscribe click here, to edit your subscription click here