Laatste nieuwsbrief

Nieuwsbrief GV Delta Sport

Natuurlijk wordt er volop getraind in de turnhal en hal 1. Maar soms is het ook gezellig om even te schillen. Het bewegen is niet alleen belangrijk maar ook de sociale contacten en vriendjes maken speelt een grote rol onder de leden van GV Delta Sport

 

        
 

Kijk op https://www.deltasportgym.nl                          

Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl  

Vrijdag 20 november 2020 nummer 294                        

Nieuwsbrief is ook te lezen op de website                       

                                     

 

Bericht van dinsdag 17 november 2020

Bij de laatste persconferentie van onze regering is er niet veel verandert.

De belangrijkste punten voor onze club GV Delta Sport zijn nu

Er verandert weinig dus mogen we in clubverband de lessen blijven geven in groepsverband tot 18 jaar.

Het enige wat weer is verandert is dat de 18+ nu weer met vier personen in een bubbel mogen trainen (1,5 m afstand). Er mogen natuurlijk meerdere bubbels in onze turnhal en hal 1 tot max. van 30 personen mits alles 1,5 meter afstand wordt gehouden.

Deze bovenstaande regels zijn voorlopig tot  8 december. Hieronder waren al de bestaande regels die minimaal tot half december blijven staan.

Hierbij de informatie en handelingen waarmee wij de trainingen kunnen uitvoeren in het Laco-Sportcentrum
Mede zijn deze regels aan ons gedeeld door management van Laco.
 
De kleedkamers blijven gesloten.
Er is één toilet in de aangrenzende gang van turnhal.
Andere toiletten zijn te gebruiken bij de ingang van Laco Sportcentrum
De tribunes blijven gesloten en ouders brengen de allerkleinste kinderen tot de turnhal en daarna weer weg.
Er is een mogelijkheid om te wachten in de horeca (die is gesloten voor consumpties ) maar als wachtruimte ingericht.
Let op, maximaal dertig personen en 1,5 meter afstand en gaan zitten (mag niet blijven staan)
Voor meer informatie ga je naar de linkerkant met item corona regels
 
Stand Grote Clubactie
-Inleveren boekjes kan zaterdag 21 november als laatste dag
-nog 300 loten verwijderd van hoogste stand vorig seizoen
De laatste dagen komen de laatste boekjes (lees loten) binnen bij het Groteclub actie team Gina en Pieternel. Ondanks de coronatijd wat dus moeilijker is om loten te verkopen steven we af op een mooi bedrag. Donderdag 19 november was de laatste stand bij gewerkt en zaten we nog slechts 300 loten verwijderd van de eindstand vorig jaar. We hebben tot zaterdag 21 november de tijd om nog loten te verkopen en in te leveren zodat we volgende week de echte eindstand kunnen melden.
 
 
Nog steeds onzekerheid over turnwedstrijden in januari 2021
 
Zierikzee - Het is steeds aanpassen binnen GV Delta Sport om geplande wedstrijden tot uitvoering te brengen. Zo moesten we eind oktober al de onderlinge turnwedstrijd in samenwerking met turnschool Zeeland verplaatsen naar een onbekende datum. Ook de Open Zeeuwse Freerun kampioenschappen, die in november plaats had moeten vinden, ging niet door en wordt natuurlijk een nieuwe datum  gezocht. De Open Zeeuwse Acro kampioenschappen is nu ook definitief van de baan (9/10 januari 2021) en is verplaats naar 2022. Dan staat er nog een belangrijke wedstrijd in de turnhal op de agenda. De Districktskampioenschappen heren turnen waar de organisatie bij GV Delta Sport ligt. Deze moet op 23 en 24 jauari plaats vinden. Momenteel zeer onzeker of deze doorgaat maar er is nog geen definitieve aflasting geweest vanuit de KNGU. Wel zijn door de KNGU de acrowedstrijden voor januari geschrapt en wat het verder in het seizoen brengt is ook nog niet bekent.
 
De KNGU berichte ons wel het volgende over dames turnen:
 

Gezien de ontwikkelingen rondom COVID 19 en daarmee samenhangend het vervallen van wedstrijden in 2020, heeft de KNGU in overleg met de LTC Turnen besloten om een aanpassing door te voeren in de invulling van het wedstrijdseizoen 2021.Deze aanpassing heeft betrekking op de organisatie van wedstrijden en tevens op de plaatsingsregeling. Daarnaast zijn er ontwikkelingen in het landelijke toestellenpakket. Van beide ontwikkelingen stellen wij u via deze wijze op de hoogte. 

Seizoen 2021

Voor het seizoen 2021 heeft de LTC Turnen besloten dat de onderstaande categorieën direct landelijk gaan turnen en enkel wedstrijden op landelijk niveau hebben. Dit betekent dat zij geen wedstrijden in het district turnen en er dus ook geen doorstroming uit het district is.

Eredivisie Senior, Eredivisie Junior, Eredivisie Jeugd 2, Eredivisie Jeugd 1, 1e divisie Senior, 1e divisie Junior, 1e divisie Jeugd, 2e divisie  Senior, 2e divisie Junior, 2e divisie Jeugd, Instap N1, Pupil 1 N1, Pupil 2 N1, Instap N2, Pupil 1 N2, Pupil 2 N2, Jeugd N2, Jeugd N3. 

Voor de overige niveaus word door de districtscommissie een wedstrijdprogramma samengesteld, waaruit op dit moment geen doorstroming voorzien is naar landelijke wedstrijden.  Meer informatie over het wedstrijdprogramma binnen de districten volgt, uiterlijk eind december 2020, via de verschillende district technische commissies. Het wedstrijdprogramma zal onder voorbehoudt en afhankelijk zijn van de coronamaatregelen. 

Voor bovenstaande niveaus wordt een alternatief programma uitgewerkt binnen de beschikbare weekenden. Op dit moment is een invulling voorzien waarin iedere sporter twee wedstrijden krijgt aangeboden, waaruit doorstroming naar een meerkampfinale gaat plaatsvinden. Tevens wordt bekeken of de teamwedstrijden die in november gepland waren alsnog kunnen plaatsvinden. Het daadwerkelijk kunnen door gaan van dit programma is afhankelijk van de ontwikkelingen rondom de coronamaatregelen.

Door deze keuze te maken, verwachten wij in december 2020 duidelijkheid te kunnen geven wanneer een sporter in de landelijke niveaus een wedstrijd heeft.

 

OZAK (Open Zeeuwse Acro kampioenschappen) verplaatst

-GV Delta Sport gaat online acro-wedstrijd organiseren

Deze laatste editie in januari 2020 zal weer pas plaats vinden in januari 2022.

Zierikzee - De zeer populaire OZAK (open Zeeuwse Acro Kampioenschappen) die voor de 5e editie plaats zou vinden op zaterdag 9 en zondag 10 januari 2021 is officeel verplaatst naar januari 2022. de onzekerheid, maatregelen van de regering en natuurlijk de gezondheid i.v.m de corona-virus was dit de beste beslissing. Inmiddels waren er al ruim 250 deelnemers ingeschreven uit het hele land.

De OZAK-commissie heeft besloten voor een online-wedstrijd

Inmiddels is er veel belangstelling getoont en aanmeldingen om mee te doen aan deze online-wedstrijd

De OZAK-commissie van GV Delta Sport blijft de registers open trekken van de acrogym sport. Daarom is besloten om te onderzoeken voor een online-wedstrijd op zaterdag 23 januari en desnoods op zondag 24 januari. De brieven/mailing wisseling naar vele clubs in Nederland is afgelopen week verstuurd om te kijken of er behoefte aan is en wie er graag mee wil doen.

Dat betekent dat we in gesprek zijn met een proffesionele streamlive-bedrijf die de online-wedstrijd kan verzorgen. De deelnemende teams gaan een opname maken van de oefening, dat kan met een telefoon of camara, en die wordt ingestuurd naar Delta Sport. Deze worden op één van deze twee dagen vertoont in  hal 1 op een groot doek vanuit de regiekamer. Een samengestelde jury gaan dan iedere oefening beoordelen en iedereen kan meekijken dan via de streamlive vanuit Laco-Sportcentrum. Er zal natuurlijk dan een winnaar komen en prijzen te verdienen zijn.

De OZAK-commissie gaat ook nog kijken op er later in het seizoen nog een Zeeuwse kampioenschap kan worden georganiseert met alleen Zeeuwse teams.

Kind- en oudergym geniet van de vrolijke kindjes

Altijd een klein feestje bij kind- en oudergym. Deze foto kende een grote hit op social media met een klein dansje in de turnhal. Kind- en oudergym op woensdag- en vrijdagmorgen begint altijd met een liedje en een dansje om te wennen aan de omgeving. De sfeer is gelijk goed zodat er gelijk naar het parcours gegaan kan worden. De docenten zetten in deze coronatijd twee verschillende parcoursen op zodat de kinderen met de ouders lekker verspreid worden in de turnhal.

De gezichten van deze kinderen vertellen voldoende over het bewegingsfeest iedere woensdag- en vrijdagmorgen in de turnhal

 

De B-selectie dames turnen trainen weer hard

De B-selectie dames turnen trainen bij elkaar zes uur in de week verdeeld over twee dagen. Op dinsdag en zaterdag beproeven ze het mooie turnen op de vier verschillende toestellen. Een mooie groep trainers begeleid deze leuke groep die bestaat uit zo', twintig turnsters.

 

Twee kleine activiteiten in de

turnhal en hal 1 laco Sportcentrum

--Onderlinge turnwedstrijd C-selectie dames turnen in turnhal

--Onderlinge acrogym wedstrijd voor recreanten in hal 1

Acrogym recreanten zijn actief op zaterdagmorgen in hal 1

Zaterdag 21 november worden er twee kleinschalige activiteiten georganiseerd ddor de trainers van de C-selectie dames turnen en acrogym recreanten. Zaterdagmiddag gaan de C-selectie dames turnen en onderlinge wedstrijd turnen op de vier toestellen. Zo'n 23 turnsters gaan laten zien wat zij de afgelopen maanden hebben geleerd. Ook de acrogym recreanten, actief op zaterdagmorgen in hal 1, gaan met zes teams een onderlinge wedstrijd houden. Beide activiteiten worden gejureerd zodat er scores komen en winnaars.

De trainers van de Acro hebben ook aan deze mooie herinnering gedacht voor de deelnemers.

 

Grote schoonmaak in bergruimte,

trainingsruimte en kasten in turnhal

Zierikzee - Een volle dag is er gewerkt aan het ruimen en opnieuw indelen van materialen, lesgegevens en diverse attributen die bij de vele verschillende lessen worden gebruikt. In de turnhal heeft een team van Surf- en Zeilcentrum Brouwersdam hard gewerkt om orde te scheppen in bergruimtes, kasten en trainers/vergaderruimte. Dat was natuurlijk niet voor niets want in de loop der maanden wordt er van alles verzameld en sommige dingen niet meer gebruikt. Vernieuwing, vervanging en materiaal dat niet meer up-to date is door het team team beoordeeld en indien nodig afgevoerd. Een schone bergruimte was het resultaat. Een nieuwe indeling voor alle verschillende groepen in de archiefkasten en een andere opstelling in trainersruimte zorgde weer voor een spin en span ruimtes.

Dankjewel team van Brouwersdam.....

IJzersterk Brouwersdam team

          

Onvoorstelbaar hoe je in bepaalde tijd spullen kan verzamelen.

Materialen en attributen die niet meer gebruikt worden zijn afgevoerd

Berghok kreeg een grote schoonmaak

Ook de trainersruimte/vergaderruimte moest er aan geloven.

 

Gevonden voorwerpen

 

Heel veel leertjes gevonden met opruimen. Kijk of er iets van jou bijzit........

 

          

Agenda

Maandag 23 november kort overleg OZAK 20.15 uur

In de week van  30 november tot zaterdag 5 december sinterklaas in vele groepen tot 8 jaar

Dinsdag 15 december bestuursvergadering Delta Sport, 19.30 uur

Datum nog plannen voor gezamenlijke clubkampioenschappen Delta Sport en Turnschool Zeeland dames selecties

Zaterdag 23 en zondag 24 januari Districts kampioenschappen Heren turnen Zuid (Limburg, Brabant en Zeeland) 

(deze wedstrijd is nog steeds onder voorbehoud)

Maart 2021 clubkampioenschappen recreatieve groepen Delta Sport

Juni/juli 2021 Grote uitvoering alle leden GV Delta Sport   

Wedstrijdkalender KNGU is bekend maar wij geven geen data omdat alles onzeker is i.v.m Corona.

Wedstrijdkalender is terug te vinden op www.dutchgymnastics.nl

Alle KNGU wedstrijd in 2020 zijn afgelast

   

     

Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te onvangen.Ga dan naar onderstaande regel en klik  dan op click here to unsubscribe click here, to edit your subscription click here.  

   

To cancel click here, to edit your subscription click here.