Laatste nieuwsbrief

Nieuwsbrief GV Delta Sport

Ook afgelopen week werd er weer door vele leden van GV Delta Sport getraind in de thuissituatie. Geholpen door online-trainingen en challenger en natuurlijk opdrachten vanuit de trainers. Vooral de selectieleden proberen lekker de leningheid en kracht bij te houden. Chayenne uit de C-selectie dames turnen actief in de schuur van de ouderlijke woning.

 

       

Weer mooie uitdagingen van de A-selectie en B-selectie turnen. Iedereen van de club mag dit uitvoeren.

Kijk op https://www.deltasportgym.nl    

Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl            

Vrijdag 24 april 2020 nummer 262                                  

Nieuwsbrief is ook te lezen op de website                               

       

 

Buitentrainingen gaan misschien

woensdag 29 april van start voor

De leden van GV Delta Sport

Het was een zeer spannende avond afgelopen dinsdag 21 april toen premier Rutte ging vertellen of de intellegente lock down versoepeld zou worden. Met vele miljoenen zaten we aan de TV gekluisterd om te luisteren hoe Nederland er voor staat wat betreft de coronavirus, De uitspraak dat buitensporten tot 12 jaar in groepsverband weer mag was fijn te horen en dat kinderen van 13 tot 18 jaar op 1,5 meter afstand met elkaar mogen sporten een kleine verlossing van het thuiszitten. Maar voor de binnensport waren geen geluiden of versoepeling en dat betreft natuurlijk nu juist de turn- en gymnastiekclubs die dan niet zouden kunnen trainen. 

Onmiddelijk is er binnen GV Delta Sport gesproken of het mogelijk is om de trainingen dan in een bepaalde stijl buiten te gaan activeren. Hoe en waar was de eerste vraag. Vanuit bestuur hebben we direckt de mogelijkheden bekeken en zijn we eerste in gesprek gegaan met Laco waar zij ons kunnen ondersteunen en ook met de gemeente gesproken wat voor lokatie wij kunnen betreden. Zeer positief gesproken en onderzocht wat mogelijk is.

Wat klein materiaal, wat niet beschadigd kan worden, gebruiken voor trainingen op het kunstgrasveld naast Laco waar voorheen de korfbal speelde. Momenteel haast in gebruik bij de hockey en ook daar afspraken mee gemaakt. Alle lichten zijn op groen om vanaf woensdag 29 april te starten met verschillende groepen.

Toch hebben we even tijd nodig want vrijdag 24 april komt de KNGU en NOC/NSF met een protocol wat mogelijk is. Bovendien moeten wij wachten op de beslissingen van de veiligheidsregio, waar alle burgemeesters van alle gemeenten in Zeeland in vertegenwoordigd zijn, ook een beslissing nemen wat wel en niet mag en waar ook groen licht moet komen.

Als deze protocol(len) bekend zijn kan GV Delta Sport met de hoofdtrainers aan de slag om een programma op te stellen wie, wat en hoe we de trainingen gaan invullen. Natuurlijk moeten wij dan voldoen aan tot 12 jaar in groepsverband trainen en 13-18 jaar op de 1,5 meter training. Het wordt dus een weekend als op een rijtje zetten en denken aan veiligheid om tot een programma te komen.

Zodra wij het weekend en komende dagen meer weten gaan wij een extra nieuwsbrief versturen om jullie op de hoogte te houden.

In de turnhal wordt nog steeds hard gewerkt om de valkuil schoon te maken. Het is zeer veel werk.

 

Uitdaging vijf van de B-selectie

dames turnen en iedereen

kan meedoen thuis

Floor Raats de mooiste uitvoering challenger twee

Vorige week was het de tweede challenger van de A-selectie dames turnen en Floor Raats was de beste in het uitvoeren. Hieronder laat de talentvolle turnster zien dat allemaal goed te doen is als je maar veeloefent. Wie doet ermee met de derde challenger?

Uitdaging voor de derde challenger

Actiefoto's van thuistrainingen, heb je er ook? stuur ze op

Naar info@deltasportgym.nl of je trainer

Liv Littooij en Emma van Wanrooij beide uit de A-selectie

Mila (boogje achterover) van Pré-selectie

Lisa de Bruine A-selectie flikflak

    

Julia Schikoort (pré-selectie)        Esmée van der Moezel

Emma van Wanrooij a-selectie salto achterover

Kristel in een mooie achtergrond van de C-selectie

 

Ilona met oefeningen op het strand

Ilona                                                Dana

Chayenne volop in oefeningen

Dana maak gebruik van het zachte strand

 

Velen trainen thuis met hulp

van videotraining

Animo is groot en

haast iedereen doet mee

 

Het mag duidelijk zijn dat de trainers van de selectie groepen op alle manieren bezig zijn om de turn(sters) en acrgymleden actief te houden met de thuistrainingen. Vooral die leden die meer dan twee uur trainen in de week in de turnhal hebben behoefte om toch kracht, leningheidsoefeningen en diverse andere elementen te oefenen. De online trainingen worden met veel plezier ontvangen en gretig gebruik van gemaakt. Wij ontvangen veel filmpjes, foto's en berichten dat ook ouders niet alleen schooljuf (meester) zijn geworden na sluiting van de scholen maar ook thuis turn trainer zijn.

A-selectie dames/heren turnen krijg maandag, woensdag en vrijdag video-training

Pré-selectie groepen dinsdag 16.00-16.30 olv Barbara en vrijdag 14.30-15.00 olv Gina

B-selectie dames turnen krijg zaterdag (11.00-12.00 uur) en dinsdag (16.00-17.00 uur) video-training

C- selectie dames turnen donderdag (16.00-1700 uur) en daarnaast ook in individueel kleine groepjes

Acroselecties krijgen thuisopdrachten, filmpjes en uitdagingen van de trainers

Acroselectie krijg videotraining woensdag tussen 17.00-18.00 uur

Freerunnen is actief met opdrachten en filmpjes

Jongens turnen krijgen huiswerk, opdrachten en contacten met de trainers voor oefeningen.

B-slectie turnen heren krijgen video-trainingen op maandag en vrijdag om 17.00 uur

Neem contact op met je trainer voor verbindingen

Kijk vooral op sociaal media met filmpjes en foto's en uitdagingen

Istagram is het meeste gebruik bij alle selecties.

Kan je het niet vinden kijk dan op onze website

www.deltasportgym.nl aan de rechterkant

 

Nieuws van Kind- en oudergym GV Delta Sport

Hallo allemaal,
 
Is het thuis nog een beetje vol te houden?
Ik heb weer wat leuks gevonden om jullie thuis een beetje te vermaken.
Zie de bijlage voor het Nijntje Beweeg ABC leuk om met je kindje thuis te doen!
Als je via de kngu ook wilt aanmelden voor de nieuwsbrief: Nijntje beweegtips voor thuis, kan dat via deze link: https://email.kngu.nl/h/d/7C4A521C152178BB
 
We missen jullie! Hopelijk tot snel!
 
Dikke kus en knuffel,

 

Juf Chantal en Gina.

 

ABC website

nijntjes beweegABC

Doe de bewegingen die horen bij de letters van jouw naam.
De namen van nijntje, nina en snuffie kunnen jullie vast ook!
Download hier nijntjes beweegABC

Beker gooien v2

Beker gooien

Maak een stapel van plastic of papieren bekers op een verhoging. Gooi met sokkenballen of een kleine bal de bekers om. Als het makkelijk gaat, laat je je kleuter meer afstand nemen of met de andere hand gooien. Je kunt cijfers of letters op de bekers schrijven, zo leert je kind deze kennen.

Krijtparcours

Maak met stoepkrijt een parcours van 1 lijn. Zorg dat lijn draaibewegingen maakt die twee kanten op draaien zodat je kind zowel links als rechts om draait als het gaat lopen. Je kunt ook zig, zag lijnen tekenen, maak er maar een mooi en uitdagend parcours van! 

20190614 DSCF9811klein

Evenwichtsbalk

Kijk of je planken hebt om je eigen brede evenwichtsbalk te maken. Voor de beleving kun je er een kleedje onder leggen met haaienvinnen er op. Je kind mag dan niet in het water vallen...daar zwemmen haaien. Als je vaak geoefend hebt, kun je de balk steeds smaller maken. 

Bowlingbaan klein

Bowlingbaan

Verzamel wat lege flessen en zet deze neer als zoals bij een bowling baan. Geef je kind een bal en laat hem op zijn buik liggen en de bal naar de flessen rollen. Hoeveel kan je kind er om rollen? Natuurlijk laat je je zoon of dochter zelf snel de flessen weer klaar zetten voordat je opnieuw gaat rollen.

Kleur pop

Kleurpop

Teken met stoepkrijt een grote pop op de stoep met kleding in verschillende kleuren. Verspreid of verstop gekleurde knijpers of duplo blokken. Zoek de spullen en leg de rode blokken op het rode t-shirt, de blauwe op het blauwe petje. Maak het moeilijker door je kind het spel rennend te laten doen.

 

Freeruntrainers zijn in overleg voor de buitentrainingen

Volg onze berichten op de website en nieuwsbrief

Springgroepen naar buitentrainingen met hulp

Volg onze website en nieuwsbrief

 

ACROTRAINERS overleggen wat mogelijk is

voor buitentrainingen met leden GV Delta Sport

 

KNGU-directeur:

 
 

Boodschap van Marieke vd Plas: buiten sporten, hoe dan?

22 april 2020

Gisteren was het een belangrijke dag waarop meer duidelijk werd over het buiten sporten voor kinderen en jongeren. Een mooie stap om te beginnen! Kinderen t/m 18 jaar kunnen – weliswaar buiten - gaan genieten van onze prachtige sport én zo hun vriendjes en vriendinnen weer ontmoeten. Een sportclub is immers veel meer, dan een plek om te bewegen.

Achter de schermen hebben we (samen met andere binnensporten) onze uiterste best gedaan om ook de zalen weer open te krijgen. Dat is helaas niet gelukt. Toen ik naar de persconferentie keek was ik in eerste instantie een beetje teleurgesteld, maar ik heb direct de knop omgezet, want wij zien volop mogelijkheden voor onze disciplines, ook buiten. En, ik blijf het zeggen, gezondheid staat echt op nummer 1. We kunnen niet anders dan de richtlijnen van de rijksoverheid volgen en respecteren.

Projectgroep
Net als de voorgaande keren, hoorden wij, net als jullie, tijdens de persconferentie pas wat de nieuwe maatregelen op hoofdlijnen inhouden. Direct na de persconferentie zijn we gestart met de verdere uitwerking ervan. Gelukkig is er al een en ander voorbereid, maar dat moet nog worden aangepast naar het laatste nieuws en worden getoetst met andere partijen als het RIVM, VWS, gemeenten en NOC*NSF. Wat mag wel en wat mag niet? Hoe werkt het precies met de gemeenten die met alle sportclubs in contact moeten treden over het buiten sporten en hoe verschillend zijn wellicht de richtlijnen per gemeente? Duidelijkheid en zorgvuldigheid is voor ons een voorwaarde. De KNGU neemt deel aan de projectgroep van NOC*NSF om hieraan invulling te geven. Er wordt hard gewerkt aan een protocol dat richting geeft aan hoe verder na 28 april. Met de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) wordt gesproken over hoe de lokale organisatie eruit kan gaan zien. De uitkomsten van deze sport brede projectgroep nemen we mee in de FAQ op de website, in de nieuwsbrieven en op social media. 

Start op 29 april
Daarnaast heeft de KNGU een intern team aangevuld met creatieve (club)vrijwilligers, dat zich bezighoudt met verantwoord en natuurlijk ook leuk sporten in de nieuwe situatie. Daarin wordt bijvoorbeeld gewerkt aan de uitbreiding van goede voorbeelden (naast thuis trainen nu ook buiten trainen), informatievoorziening over verzekeringen, tips voor aansluiting in je gemeente en sport specifieke aandachtspunten/richtlijnen. Ook wordt al een slag gemaakt voor toekomstige scenario’s (denk aan protocollen voor binnensporten en voor volwassenen). Een aantal clubs wordt hier actief bij betrokken.

Al met al hebben we de komende dagen veel om uit te werken en af te stemmen met een groot aantal partijen. NOC*NSF geeft aan dat 28 april alles duidelijk moet zijn. Wij realiseren ons dat dit kort dag is, maar het is niet anders. Wij doen er alles aan jullie te helpen en zijn dankbaar voor alle clubs die aanbieden daar ook een steentje in bij te willen dragen. Alleen samen kunnen we dit doen. Zoals eerder door mij gezegd, vraagt dit lef, kracht en lenigheid. De kern van de gymsport.

Marieke van der Plas
directeur KNGU

 

 

Agenda

          

Verschillende evenementen en wedstrijden zijn voor de rest van het seizoen afgelast door de KNGU

   

--Zaterdag 9 en zondag 10 mei halve finale NK dames 1/2/3/ divisie in Purmerend

--Zaterdag 16 en zondag 17 mei NK dames 1/2/3 divisie in Almelo

--Zaterdag 16 en zondag 17 mei NK finale 4e divisie en benjamin talenten divisie in Wijk bij Duurstede met DS-turners

   Ian Geertse, Thijs van Welt, Bart Haspels, Tygo Verbrugge en Niels Grinwis, Jessie Both en Levi Bakker

--Maandag 18 mei ledenvergadering GV Delta Sport (onder voorbehoud)

--Zaterdag 6 en zondag 7 juni NK dames 1/2/3 divisie in Waalwijk

--Zaterdag 13 en zondag 14 juni NK dames 1/2/3 divisie in Nijmegen

--Zaterdag 21 juni clubkampioenschappen recreatief Delta Sport (onder voorbehoud)

   

   

Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te onvangen.Ga dan naar onderstaande regel en klik  dan op click here to unsubscribe click here, to edit your subscription click here.  

   

To cancel click here, to edit your subscription click here.