Laatste nieuwsbrief

Nieuwsbrief GV Delta Sport

Een mooi plaatje om de nieuwsbrief van 10 april 2020 mee te beginnen. Ondanks dat alle trainingen in de turnhal en Laco-Sportcentrum stil ligt is dat niet bij vele kinderen in de thuis situatie. Er wordt zelfs volop getraind via de video-online maar ook met zelf gemaakte turntoestellen in de tuin of schuur. Bij deze mooie foto is zelfs een handige vader aan de pas gekomen om deze mooie brugligger te plaatsen. Lees er alles over in deze nieuwsbrief.

 

De winnaars van de Acrochallenger

Nummer 1                  nummer 2                                              nummer 3

Lees in de nieuwsbrief de motivatie om deze uit de vele inzendingen te belonen

 

 

       

 

De derde uitdaging vanuit de B-selectie turnen dames. Maar iedereen mag deze uitdaging uitvoeren

De acro-trainers daag iedereen uit met een bekertje ijs....

Kijk op https://www.deltasportgym.nl    

Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl            

Vrijdag 10 april 2020 nummer 261                                  

Nieuwsbrief is ook te lezen op de website                               

       

 

Ook in deze coronavirus tijd wensen wij jullie fijne paasdagen

 

Natuurlijk gaan wij de paasdagen anders beleven dan andere jaren. Niet vanzelf sprekend wordt het hetzelfde. Wij hadden ruin 55 leden ingeschreven voor de Zeeuwse kampioenschapen dames turnen bij turnschool Zeeland in Vlissingen. Maar zoals jullie begrijpen gaat dit evenement voor de eerste keer niet door. Als grootste levenrancier van turnsters aan dit evenement en wat altijd een vracht aan medailles opleverde kunnen we nu alleen maar van dromen. Niet alleen voor onze leden veel pech maar ook voor de organiserende club turnschool Zeeland. 

De update van onze club gaat elke dag door. Vele leden trainen thuis via opdrachten van onze trainers met vooral video-thuistraining. Ook vele opdrachten gaan over de wahtsup en sociaal media en wij voorzien in de nieuwsbrief en website jullie van alle daagse dingen die met de club tre maken heeft. Afgelopen week is de contributie afgeschreven en wij bedanken jullie dat je ons ontzettend trouw blijft. Natuurlijk zitten wij als bestuur ook in een spagaat en houden dagelijks de geluiden in de gaten. We beantwoorden de vragen van leden, lenen materialen uit en zetten sommige trainers aan het werk,. Onze 60 trainers houden zoveel mogelijk contact met de achterban en wij zoeken naar oplossingen waar problemen zijn. Het bestuur staat voor een enorme opdracht om straks, als de trainingen weer starten, alles in goede banen te lijden.

Wij houden jullie op de hoogte,

Denk er om: regelmatig handen wassen, niet met te veel personen samenscholing, hou ander halve meter afstand van elkaar en blijf ons trouw want samen zijn wij sterk.

Blijf gezond, zorg voor je medemens en help elkaar.

 

Vader van Esmée van der Moezel bouw een bruggenligger

in de tuin voor de thuis training in conrona-virus tijd

De vader van Esmée van der Moezel heeft in de tuin op Scharendijke een heuse turntoestel gebouwd. Dit ter ere van zijn dochter Esmée die aantal dagen in de week turnt bij de A-selectie van GV Delta Sport. Natuurlijk een groot gemis maar met de handige vader ontstond er een prima alternatief. natuurlijk moet zo'n toestel goed en stevig staan en daar kwam niet alleen sterke houtpalen aan te pas maar ook een metsel/beton specie was zeer noodzakelijk. met wat passen en meten is het ook nog een fraaie gezicht als dochter Esmée er allerlei turn oefeningen op doen en kan ze niet alleen via de online thuistraining volgen maar ook regelmatig zelf de polsbanden aantrekken en draaien met gemak. Let wel op dat er voldoende zachte ondergrond is als er afgesprongen wordt.

Indien er meer ouders of opa's zijn die iets willen maken en bouwen voor de turn-talenten let dan op de veiligheid en stevigheid.

 

Veel activiteiten bij ouders en opa's om kinderen

te laten turnen in de thuissituatie

Bij Thijs van der Welt heeft opa mooie brugliggers gemaakt

 

Er wordt zelfs een turnbalk aangesleept om te kunnen oefenen

Bij de familie Krakeel is de schuur al ingericht met een brugligger en daar komen nog een balk bij enz...

 

Online video-trainingen in volle gang

Het mag duidelijk zijn dat de trainers van de selectie groepen op alle manieren bezig zijn om de turn(sters) en acrgymleden actief te houden met de thuistrainingen. Vooral die leden die meer dan twee uur trainen in de week in de turnhal hebben behoefte om toch kracht, leningheidsoefeningen en diverse andere elementen te oefenen. De online trainingen worden met veel plezier ontvangen en gretig gebruik van gemaakt. Wij ontvangen veel filmpjes, foto's en berichten dat ook ouders niet alleen schooljuf (meester) zijn geworden na sluiting van de scholen maar ook thuis turn trainer zijn.

A-selectie dames turnen krijg maandag, woensdag en vrijdag video-training

Pré-selectie groepen worden uitgenodigd om met de A-selectie mee te doen

B-selectie dames turnen krijg zaterdag (11.00-12.00 uur) en dinsdag (16.00-17.00 uur) video-training

C- selectie dames turnen donderdag (16.00-1700 uur) en daarnaast ook in individueel kleine groepjes

Acroselecties krijgen thuisopdrachten, filmpjes en uitdagingen van de trainers

Acroselectie krijg videotraining woensdag tussen 17.00-18.00 uur

Freerunnen is actief met opdrachten en filmpjes

Jongens turnen krijgen huiswerk, opdrachten en contacten met de trainers voor oefeningen.

B-slectie turnen heren krijgen video-trainingen op maandag en vrijdag om 16.00 uur

Neem contact op met je trainer voor verbindingen

Familie Krakeel zit klaar voor de online trainingen van de A-selectie.

Ook de Acrogymnasten gingen met 33 deelnemers in video-trainingen

 

Actiefoto's van thuistrainingen, heb je er ook? stuur ze op

Naar info@deltasportgym.nl of je trainer

 

De lieve hond van Noah de Ruijter vind het wel lekker zo'n tunrmatje. Thijs van Welt train mee met de turnsters op video

Klaar voor de video-acrotraining Jara Schot en Nienke Grauss

Saphira van Dam is zeer actief. Een mooie impressie hoe het trainen in een thuissituatie is.

 

Turnhal krijg een grondige schoonmaakbeurt

tijdens de corona-virus tijd

 

De valkuil geef weer de geheimen prijs

bij de grote schoonmaak

Het was al weer geruime tijd geleden dat de valkuil eens een gronige schoonmaak beurt kreeg. In deze tijd van corona-virus ligt heel Laco-Sportcentrum stil maar schijn bedriegt want de schoonmakers werken ontzettend hard. het hele sportcentrum krijgt in alle hoeken en gaten een fikse schoonmaak en daar hoort ook de turnhal bij. Het meest aanspreekbaar is natuurlijk de valkuil met duizende zachte blokken er in. Deze wordt dagelijks gebruikt en dat is ook goed te zien. Voor de liefhebber kan er nu gekeken worden tot de bodem en dan zie je dat de valkuil, over heel de breedte van de turnhal, goed bekleed is en onder in de diepe bak een soort opvangnet is gespennen. Dus moet zeer veilg zijn. Na veel gebruik krijg je afbrokkeling van de schuimblokken en dit wordt dan in grote hoeveelheid opgeruimd. Ook worden er sokken en allerlei sieraadjes gevonden. De valkuil geef soms zijn geheimen prijs......

    

De valkuil is een rijk bezit in de turnhal en krijg nu een mooie schoonmaak beurt

 

Nieuwe uitdaging acrogymnasten maar

iedereen mag natuurlijk meedoen

 

Sam Bertels met familie wint

de acro-challenger 

 

Nummer één

Dit was een zeer overtuigende actie/foto Acrogymnast Sam Bertels met ouders. De jury (lees trainers) konden uit de vele inzendingen absoluut dit zeer waarderen en winnen dus de eerste prijs in stijl.

 

Nummer twee

De nummer twee was een stijlvolle actie waar het hele gezin Van Wensen aan mee werkte. Faya, de acrogymnast van GV delta Sport wist haar ouders en zus te overtuigen tot deze actie in de woonkamer.

 

Nummer drie

Op nummer drie Yvonne van Dam met dochter Saphira en de rustige medewerking van beide honden is natuurlijk uniek. Mens en dier samen een acrogymnast kunstje wat waarschijnlijk nog nooit vertoont is.

 

Extra vermelding voor Jara Schot mat vader Ben Schot

Dochter Jara Schot met vader Ben Schot krijgt een extra prijs voor de beste familie foto. De jury heeft het goed onderzocht of het geen gefotoschopt beeld is. Maar dat is niet te ontdekken. Maar voor de zekerheid moet dit duo, zodra de trainingen weer starten, het even laten zien in het echt. Overigens zouden we al de winnende foto's in echt willen zien bij de prijsuitreiking. Hoe dat moet met de hondjes weten we ook niet omdat er geen huisdieren in Laco mogen komen. Misschien buiten de turnhal?????? 

 

Let op Freerunners...ook voor jullie

challenger op freerun zeeland istagram

Ga naar sociaal media en bekijk de opdrachten.

 

Recreatie turnlessen pak de

opdrachten van de uitdaging 3

Al onze recreatie-turnleden kunnen via de opdrachten van uitdaging 3 in deze nieuwsbrief en op onze website volgen. Blijf leningingsoefeningen doen en een klein beetje kracht zodat je de spieren blijf oefen. Succes, heb je vragen dan horen we dat graag

 

Springgroepen blijf trainen

op jullie tuintrampoline's

We missen natuurlijk alle trampolines in de turnhal. Maar wij weten zeker dat velen van jullie er één in de tuin heb staan. Zoniet, vraag aan een vriendje of je daar mag gaan springen zodat je een beetje getraind blijf. Wil je advies? Vraag het ons rustig.

 

Wij missen kind- en oudergym

maar ook de nijntje-opdrachten

In de vorige nieuwsbrieven hebben wij regelmatig opdrachten gegeven voor oefeningen kind- en oudergym.

Volg ze en als je nog meer wil weten ga dan naar www.dutchgymnastic.nl daar vind je nog veel meer oefeningen

 

Agenda

          

Verschillende evenementen en wedstrijden zijn voor de rest van het seizoen afgelast door de KNGU

   

---Zaterdag 11 april Zeeuwse kampioenschappen turnen dames Vlissingen

--Zaterdag 18 en zondag 19 april halve finale NK dames 1/2/3 divisie in Coevorden

--Zaterdag 9 en zondag 10 mei halve finale NK dames 1/2/3/ divisie in Purmerend

--Zaterdag 16 en zondag 17 mei NK dames 1/2/3 divisie in Almelo

--Zaterdag 16 en zondag 17 mei NK finale 4e divisie en benjamin talenten divisie in Wijk bij Duurstede met DS-turners

   Ian Geertse, Thijs van Welt, Bart Haspels, Tygo Verbrugge en Niels Grinwis, Jessie Both en Levi Bakker

--Maandag 18 mei ledenvergadering GV Delta Sport

--Zaterdag 6 en zondag 7 juni NK dames 1/2/3 divisie in Waalwijk

--Zaterdag 13 en zondag 14 juni NK dames 1/2/3 divisie in Nijmegen

--Zaterdag 21 juni clubkampioenschappen recreatief Delta Sport (onder voorbehoud)

   

   

Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te onvangen.Ga dan naar onderstaande regel en klik  dan op click here to unsubscribe click here, to edit your subscription click here.  

   

To cancel click here, to edit your subscription click here.