Laatste nieuwsbrief

Nieuwsbrief GV Delta Sport

De 11- jarige Daniél van de Velde uit Nieuwerker viel de grote eer om als 600e lid te worden ingeschreven bij GV Delta Sport. Daniél is gestart bij de B-selectie turnen heren onder leiding van trainster Barbara van den Berge. Lees meer in deze nieuwsbrief over het onstaan van zoveel leden binnen Delta Sport.

 

       

 

Hoe maak ik een koprol...je leert het bij GV Delta Sport

Kijk op https://www.deltasportgym.nl    

Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl            

Vrijdag 6 maart 2020 nummer 256                            

Nieuwsbrief is ook te lezen op de website                               

       

Daniél van de Velde is het 600e lid van GV Delta Sport

Een grote mijlpaal in de geschiedenis van GV Delta Sport. de club die is ontsaat op 1 september 1963 heeft nog nooit zoveel leden mogen noteren als afgelopen week. De ledenadministrateur Leon Kemmeren schreef de 11-jarige Daniél van de Velde uit Nieuwerkerk als 600e lid in bij de KNGU (Koningklijke Nederlandse Gymnastiek Bond). Daniél is gestart bij de B-selectie turnen heren op maandagavond onderleiding van trainster Barbara van den Berge. In het verleden telde de club weleens tussen de 200 en 300 leden waarbij er een dansafdeling was van 75 leden en seniorengym. De roemruchte jaren in 1980/1990 waarbij de club de gymzaal aan de Mulockstraat verkreeg kende hoogtij met sterke turnsters die de landelijke titels veroverde en zelfs turnsters die uitwaaide naar de centrale trainingen in Papendal. Vanaf 2001 tot 2014 werd er volop getraind in de verendelde gymzaal aan de Mulockstraat in Zierikzee. Met de verhuizing in augustus 2014 naar de turnhal die ruim 1000 m2 telde gevestigd in het Laco Sportcentrum groeie de club gestaag. Vanaf 150 leden groeide het al snel naar 300 leden en werd in februari 2018 het 400e lid geteld. In januari 2019 werd het 500e lid ingeschreven en afgelopen weel een absolute mijlpaal met het 600e lid. De grote groei zat vooral in acrogym, kind- en oudegym en de freerungroepen. Ook het recreatief turnen (zonder wedstrijdverplichtingen) heeft een enorme aantrekkingskracht. Springgroepen, vrij turnen en bodygym is een loot aan de stam van Delta Sport. In de breedtesport telde Delta Sport zo'n 125 actieve leden die op districts en landelijk KNGU wedstrijden uitkomen. Naast de acrogym is de A/B/C-selectie turnen dames met 70 turnsters actief. Ook het heren turnen zit volop in de lift met ruim 25 heren die de B/C-selecties vertegenwoordigen.

Afgymmen voor Nijntje beweegdiploma 1 staat gepland op: 
 
woensdag 11 maart van 10.30 tot 11.30 vrijdag 13 maart van 10.30 tot 11.30
Degene die mogen afgymmen voor het Nijntje beweegdiploma 1 zijn:
Bente Schol, Bruno Kloet, Fay-linne vd Panne, Daan voorbeijtel, Fenna Maan, Cas Verboom, Javi Kristalijn, Jasmin Titan, Liz den Boer,
Len vd Zande, Krijn Brouwer, Lexi van Geer, Juul Zijlmans, Joep de Graaf, Hailey Rozenboom, Neva Eekhof, Morris Roggeband, Olivia Bevelander,
Mijs Thiele, Mayson Smit, Sophie v Elburg, Siem Kranenburg, Senna Verboom, Yara Maaskant, Yara Niemans, Zara wijnen, Mayson Maaskant.
Daan vd Maas (Nijntje 2) en Christy vd Jeugd (nijntje 2).
 
Voor degene die niet mogen afgymmen, maar wel normaal om 10.30 - 11.30 komen gymmen wil ik graag vragen om een uurtje eerder te komen dus van 9.30 - 10.30.
 
Ik ga voortaan niet meer de krullen zetten op de diploma's i.v.m. dat ik nu vaak 20 min bezig ben met administratie i.p.v. bezig te zijn met de les. Ik wil de krullenlijsten voortaan uitdelen wanneer de kinderen hun Nijntje  beweegdiploma halen.
Zelf houd ik wel een lijst bij wie welk thema heeft behaald in de les. Hier mogen jullie ook altijd in kijken.
 
Ik hoop jullie voldoende te hebben geïnformeerd. Als er nog vragen zijn stel ze gerust!
 
Groetjes, Gina Kemmeren.
 
Talyscha Krakeel, Stan de Looze
en Sam Groothedde  actief
in Volendam en Waddixveen
  
Zaterdag 7 maart komt GV Delta Sport turnster Talycha Krakeel (jeugd N2) in actie in Volendam. Zij gaat in de 3e wedstrijdronde van de kwartfinale NK meerkamp proberen om bij de beste 24 turnsters te horen voor doorstroming naar de halve finale NK. Krakeel start op balk en daarna op vloer, sprong en als laatste onderdeel de brugoefening.
 
Stan de Looze
Stan de Looze reist zondag 8 maart af naar Waddinxveen voor de kwalificatie meerkamp naar de finale NK. Deze kwalificatiewedstrijden zijn er 3 in reeks en dan wordt gekeken in de rangschikking voor doorstroming.  In de 4e wedstrijdronde start de 2e divisie junior turnerop sprong en daarna op brug, rek, vloer, voltige en als slot de ringenoefening. De Looze moet bij de beste twaalf turners horen voor een plaats in de finale NK. Daarnaast kan hij zich plaatsen voor de NK-toestellenfinale en dient dan bij de beste zes turners van Nederland te zijn.
 
Sam Groothedde
Ook Sam Groothedde start in Waddinxveen in de 3e wedstrijdronde. Groothedde, uitkomende in de 3e divisie jeugd, start op sprong, brug, rek, vloer, voltige en het laatste turnonderdeel is ringen. Groothedde is weer volop in training nadat hij een jaar geen wedstrijden heeft gedaan door een breuk in zijn arm. Het wordt Groothedde zijn tweede wedstrijd dit seizoen nadat hij onlangs een start gemaakt had op een andere wedstrijd. Het is natuurlijk afwachten hoe Sam verder ontwikkeld. In Waddinxveen gaat hij de 1/8 finale turnen en probeer de kwartfinale te halen.
 
Sam Groothedde  
 
Kwalificatie 4e/5e divisie en D1/D2 in Waalwijk
Enkele turnsters die al een prijs wonnen, Ilse de Ronde, Leonie Vrolijk en Norah van Weelden en zussen Melisaa en Larissa Bakelaar
 
Zaterdag 7 maart gaan tien turnsters de 2e kwalificatiewedstrijd meerkamp turnen in Waalwijk in de 4e/5e divisie en D1/D2. 
 
Wedstrijdprogramma voorDelta Sport turnsters: wedstrijd 1:instap D2: vera Kik, Julia Heijboer en Faya van Wensen. Wedstrijd 2: Pupil 1 D1: Ilse de Ronde. Wedstrijd 3: Pupil 2 D2: Norah van Weelden, Leonie Vrolijk en Mirthe de Jonge. Wedstrijd 4: Pupil 2 D1: Melissa Bakelaar, Kayley van den Hoek en larissa Bakelaar.

 

A-selectie en trainers gezamenlijk met muziek in krachttraining

Op muziek de krachttraining en dan allemaal te gelijk. De trainers van de A-selectie dames hanteerde afgelopen week weer eens hoe goed dat het ging al moesten een paar dames nogeens even nadenken hoe het ook al weer was. Maar dat hadden ze snel door en verliep dit onder (wat harde) muziek weer op rolletjes.

Wedstrijdcommissie in voorbereiding halve finale turnen dames NK in Laco/Sportcentrum in Zierikzee

Met ruim 400 turnsters op zaterdag 4 en zondag 5 april

De wedstrijdcommissie van GV Delta Sport is volop bezig om de wedstrijd van 4/5 april in goede banen te lijden. De KNGU heeft vorig jaar de halve finale turnen dames 1e/2e/3e divisie aan Delta Sport toegewezen.

Vanuit heel nederland komen zo'n 400 turnsters naar Zierikzee. daarnaast de hoofdjury en organisatie vanuit de KNGU strijken dan neer op Schouwen-Duiveland en zullen veel turnsters, juryleden en KNGU leden overnachten op ons eiland.

GV Delta Sport als organisator heeft veel werk te verzetten om deze wedstrijd in goede banen te lijden. dat betekent dat de turnmaterialen die in vier containers worden aangevoerd op te bouwen in de grote sporthal van Laco-Sportcentrum. Dus wij hebben veel vrijwilligers nodig voor de opbouw van vrijdag 3 april en natuurlijk moeten we ook weer afbreken en dat gebeurd op zondag 5 april na 18.00 uur.

 

Wij zoeken dus veel vrijwilligers 

 

Afscheid gaat altijd gepaard met een mooie fotocollage

Stella en Kyara Offerhaus hebben afgelopen week afscheid genomen van GV Delta Sport. Stella en Kyara zaten in twee verschillende selecties waardoor ook de betreffende trainers van de selecties een mooie fotocollage voor beide turnsters maakten. En natuurlijk mag de groepsfoto niet ontbreken. Wij wensen beide turnsters veel succes in de toekomst.

De A-selectie nam afscheid van Kyara waar de nodige foto's en kadootjes aan te pas kwamen.

Kwartfinale in Winterswijk voor drie turnsters Delta Sport
  
Emma van Wanrooij, Esmée van der Moezel en Naomi van der Stel
 
Op zaterdag 14 maart reizen GV Delta Sport turnsters Emma van Wanrooij (pupil 1 N2), Esmée van der Moezel (pupil 2 N2) en Naomi van der Stel (jeugd N3) af naar Winterswijk voor de kwartfinale meerkamp turnen dames. De drie turnsters gaan een meerkamp turnen op de sprong, brug, balk en vloeroefening. In Winterswijk moet geprobeerd worden om een plaats af te dwingen voor de halfe finale NK.
 
Kwartfinale NK voor Levi Bakker en Jesse Both
 
 
Op zondag 22 maart reizen GV Delta Sport turners Levi Bakker en Jesse Both (beiden 2e divisie instap) af naar Ede. Daar gaan beide turners een meerkamp turnen om een plaats te bemachtigen in de halfe finale NK. Een moeilijke opgave omdat slechts zeven turners doorgaan van de 24 jongens. Al een prestatie opzich om in de kwartfinale te mogen turnen gezien Bakker slecht dik zes maanden turnd maar veel progressie maakt. Ook voor Both is het al een grote prestatie om in de kwartfianle te mogen uitkomen gezien dat hij door gestroomd is van de 4e naar de 2e divisie.
 
 
Regionale toestellenfinale in Prinsenbeek 3e divisie
 
Noah de Ruijter 3e divisie senior), Sterre Bosma en Kyani Bouwman (beide 3e divisie jeugd E) zijn drie van de tien turnsters die uitkomen op de toestelfinales.
 
Op zaterdag 28 maart gaan tien turnsters van de A-selectie naar Prinsenbeek om deel te nemen aan de toestellenfinale regionaal (Brabant west en Zeeland). Zo'n 24 toestelfinales zijn er bereikt onlangs via de kwalificatie wedstrijden. De volgende tien turnsters mogen op de volgende toestellen uitkomen en proberen een podium plaats te behalen.
 
Instap N3: Juul Littooij op brug. Liv Littooij op brug en balk. Pupil 1 N3: Lisa de Bruine op sprong, balk en vloer. 3e divisie jeugd E: Kyani Bouwman op sprong en brug. Sterre Bosma op sprong, brug en vloer. 3e divisie Junior D: Floor Raats op sprong, brug en balk. Xin Da van der Wekken op vloer. Zena Weijers op sprong, brug, balk en vloer. 3e divisie senior C: Feline Hanse op brug en balk. Noah de Ruijter op sprong, balk en vloer.
 
Freerunnen start een selectiegroep op woensdag
 
 
Freerunnen is zeer populair bij GV Delta Sport. Op de lessen van maandag, dinsdag en woensdag wordt al getraind op verschillende niveaus maar nu is er ook een start gemaakt met een selectie freerungroep. Een selectie die langzaam opgebouwd wordt met het doel ook in de toekomst wedstrijden te gaan doen. Het staat echter nog in de kinderschoenen en er zijn ook nog niet echt veel wedstrijden. Maar de populairiteit onder het freerunnen groeit gestaag in Nederalnd zodat de hoop is dat er meer wedstrijden worden georganiseerd. GV Delta Sport had vorig jaar oktober voor het eerst De Zeeuwse kampioenschappen georganiseerd en dat krijgt in het najaar van 2020 een vervolg.
 
Als er interesse is om in de selectiegroep terecht te komen en iets meer wil trainen kan zich richten op de woensdagavond vanaf 20.00 uur. alle informatie is te verkrijgen bij de freerun trainers.
 
 

 

Kranten schrijven over Delta Sport

PZC 4 maart 2020

Wereldregio 6 maart 2020

Agenda

          

---Zaterdag 7  maart kwartfinale NK dames 1/2/3 divisie in Volendam met Talycha Krakeel

--Zaterdag 7 maart 2e kwalificatie wedstrijd turnen dames in Waalwijk met tien turnsters Delta Sport 4e/5e divisie D1/D2

---Zondag 8 maart plaatsingswedstrijd landelijk voor DS-turner Stan de Looze en Sam Groothedde in Waddinxveen

   

---Zaterdag 14 en zondag 15 maart kwartfinale NK dames 1/2/3 div. in Winterswijkmet Emma, Esmée en Naomi

---Maandag 16 maart technische commissie vergadering Delta Sport aanvang 19.30 uur

---Dinsdag 17 maart bestuursvergadering Delta Sport

---Zaterdag 21 en zondag 22 maart kwartfinale NK dames 1/2/3 divisie in Rotterdam

---Zondag 22 maart kwartfinale  Nk turnen heren in Ede met Delta Sport turners Jesse Both en Levi Bakker

---Zaterdag 28 en zondag 29 maart toestelfinale dames turnen 3e divisie N3/N4 in Prinsenbeek met 10 turnsters Delta Sport

---Zaterdag  4 en zondag 5 april 2020 halve finale NK turnen dames 1/2/3 divisie in Laco Sportcentrum Zierikzee

--Zaterdag 4 april kwart finale NK turnen heren met Dustin Erades in Tilburg

--Zaterdag 4 en Zondag 5 april 3e kwalificatie wedstrijd Acrogym met 16 teams van Delta Sport in Uden

---Zaterdag 11 april Zeeuwse kampioenschappen turnen dames Vlissingen

--Zaterdag 18 en zondag 19 april halve finale NK dames 1/2/3 divisie in Coevorden

--Zaterdag 9 en zondag 10 mei halve finale NK dames 1/2/3/ divisie in Purmerend

--Zaterdag 16 en zondag 17 mei NK dames 1/2/3 divisie in Almelo

--Zaterdag 16 en zondag 17 mei NK finale 4e divisie en benjamin talenten divisie in Wijk bij Duurstede met DS-turners

   Ian Geertse, Thijs van Welt, Bart Haspels, Tygo Verbrugge en Niels Grinwis, Jessie Both en Levi Bakker

--Maandag 18 mei ledenvergadering GV Delta Sport

--Zaterdag 6 en zondag 7 juni NK dames 1/2/3 divisie in Waalwijk

--Zaterdag 13 en zondag 14 juni NK dames 1/2/3 divisie in Nijmegen

--Zaterdag 21 juni clubkampioenschappen recreatief Delta Sport (onder voorbehoud)

   

   

Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te onvangen.Ga dan naar onderstaande regel en klik  dan op click here to unsubscribe click here, to edit your subscription click here.  

   

To cancel click here, to edit your subscription click here.