Laatste nieuwsbrief

Nieuwsbrief GV Delta Sport

  

Stan de Looze                          Ian Geertse en Thijs van Welt

Zena Weijers

Vier medailles afgelopen weekend in Veldhoven en Breda. Het weer een mooie oogst van onze turn(sters). Lees de verslagen van de wedstrijden in de nieuwsbrief.

 

 

       

Na tien maanden, met operatie en herstel, is Sam Groothedde weer terug in wedstrijdvorm

Kijk op https://www.deltasportgym.nl    

Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl            

Vrijdag 30 januari 2020 nummer 251                                    

Nieuwsbrief is ook te lezen op de website                               

       

 

Website zeer druk bezocht en in januari opnieuw record

De website van GV Delta Sport heeft in januari 2020 alle records verbroken. De site kreeg 6512 bezoekers (november 2019 was dat 6316) en daadwerkelijke vertoningen 14512 keer. Het veelvuldige bezoek had ook te maken met de OZAK op 4/5 januari maar de info algemeen wordt heel veel bekeken. Inmiddels hebben wij maatregelen moeten nemen en zijn volop de website aan het aanpassen. Zozal er een aantal vaste filmpjes worden verwijderd en zullen we het archief verschonen. Dat betekent ook dat we oude foto's gaan verwijderen. De mogelijkheid bestaat dat er soms een foto wegvalt tijdens de werkzaamheden maar dat herstellen we weer.

Ook de nieuwsbrief krijgt in de toekomst een andere technische verwerking gezien wij via deze weg aan het maximale komen te zitten. Wij proberen zo weinig mogelijk dat uw hinder heeft van onze werkzaamheden.

Verwerking wedstrijduitslagen in het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 februari

Iedereen is gewend dat zeer snel alle uitslagen en resultaten op de website staan of sociale medium. Helaas is dit weekend wat later omdat de schrijver tot maandag 3 februari in buitenland is. Door de werkzaamheden worden deze dinsdag 4 februari weer gepubliceerd.

 

Binnenkort maken wij opnieuw een nieuwe sponsor bekend

Wil je ook Delta Sport sponseren?

Vraag ons sponsorpakket aan bij info@deltasportgym.nl

Voor het sponsorbord in de gang van de turnhal kan je voor klein bedrag Delta Sport ondersteunen

Een mooi bedrijf in Zierikzee heeft sponsoring toegezegd aan GV Delta Sport. Wij maken dat binnenkort natuurlijk bekend. Deze zal dan ook met de banner in de turnhal komen te hangen en zal meedraaien op onze website en nieuwsbrief. De website die zeer druk bezocht wordt en daar ook al onze sponsoren meedraaien in de bewegende balk aan de rechterzijde wordt regelmatig aan geklikt zodat de kijker direct bij de sponsor binnen komt. Zijn er bedrijven die graag gebruik willen maken van onze grote club maar ook ons sterke socaile media berichten en website, vraag dan een sponsorpakket aan. Van klein tot groot hebben wij van alles te bieden.

 

Zeventien turnsters Delta Sport in wedstrijd in Dinteloord

zaterdag 1 en zondag 2 februari kwalificatie

Op zaterdag 1 en zondag 2 februari komt veel turnsters van de B-selectie dames turnen in actie op de 1e kwalificatiewedstrijd 4e/5e divisie en D1/D2. Ook enkele turnsters uit de C-selectie zijn actief op de meerkamp.

Deelnemers in Dinteloord: Zaterdag 1 februari: Instap D1: Jara Schot, Guusje Hoek, Amy Kloet, Rosanne Klink. Wedstrijd 2: 4e divisie jeugd: Sarah Brozius en Nienke Grauss. Wedstrijd 3 Pupil 1 D1: Ilse de Ronde. Wedstrijd 4: Jeugd D1: Senne Groenendijk.

Zondag 2 februari: Wedstrijd 1: 5e divisie jeugd: Kristel Klink. Wedstrijd 3: Pupil 2 D1: Stella Offerhaus, Larissa Bakelaar, Kayley van de Hoek, Melissa Bakelaar. Pupil 2 D2: Mirthe de Jonge, Leony Vrolijk, Norah van der Weelden. Wedstrijd 3: 5e divisie senior: Tatum Radecke 

 

C-selectie turnsters actief Tatum Radecke, Kristel Klink, Leoniie Vrolijk, Mirthe de Jonge rn Norah van de Weelden.

Zes turners actief op toernooi in Steenbergen

Zes turners van GV Delta Sport gaan zaterdag 1 februari een meerkamp turnen in Steenbergen. Een toernooi die goed bezet is en waar zes turnonderdelen, vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rek worden uitgevoerd. Drie jonge turners gaan voor de eesrte keer een wedstrijd turnen met KNGU-regels. Jack van Uffelen (benjamin), Jozua Cats (instap) en Divantley Lauffes (benjamin) gaan wedstrijd ervaring opdoen. Naast deze drie turners komen Niels Grinwis (4e div. jeugd), Tabesh Gerami (4e div pupil) en Jack ten Hove ( 4e div. pupil) in actie. 

Niels Grinwis komt ook in actie in Steenbergen

 

GV Delta Sport turner(s) genomineerd voor

de sportverkiezing vrijdag 7 februari 2020

Gemeente Schouwen-Duiveland

Stan de Looze en Marika Padmos

Aanvang 19.00 uur in sportcafé Laco

 

  

Op vrijdag 7 februari wordt er op de locatie Sportboulevard bekent gemaakt met een avondvullend programma wie sportman, sportvrouw en sportploeg mag worden gehuldigd. Ook wordt de organisatieprijs, aanmoedigingsprijs en penning van verdienste uitgereikt. 

GV Delta Sport turnster Marika Padmos en turner Stan de Looze behoren bij de genomineerde sporters. Padmos (24) heeft de nominatie te danken in de 2e divisie turnen dames meerkamp aan de 1e plaats kwalificfatie NK, 2e plaats halve finale NK en 3e plaats finale NK. De Looze (15), 2e divisie, verdiende de nominatie voor Nederlands kampioen vloer junior, derde NK-finale voltige en 6e plaats NK-finale meerkamp. Daarnaast werd hij met team O&O uit Zwijndrecht Nederlands kampioen clubteams. Padmos woont in Brouwershaven en De Looze woont in Zierikzee.

Bij de vrouwen is ook Stephanie de Frel uit Ellemeet voor haar resultaten bij paardrijden en Leanne van de Breg uit Renesse voor kampioenstitel enkelspan. Bij de heren zijn naast De Looze ook Peter Hameeteman (zeilen) uit Zierikzee en Nick van Ingen (NK-freestylsurfen) uit Brouwershaven genomineerd. Bij de sportploegen komen voetbalclub Duiveland, Golfers Grevelingenhout en Golfteam mixed Marleen Pollemans en William Remeeus in de schijnwerpers.

 

Kind- en oudergym met het nijntje

beweegdiploma op woensdag- en

vrijdagmorgen in de turnhal

    

Kind- en oudergym iedere woensdag- en vrijdagmorgen in de turnhal blijft een populaire les. Zo'n honderd kinderen tussen de 1 en 4 jaar maken wekelijks gebruik van deze beweeglessen waar ook het nijntje beweegdiploma gehaald kan worden. Inedere woensdag- en vrijdagmorgen van 9.30-10.30 uur voor 1 en 2 jaar en van 10.30-11.30 voor 3 en 4 jaar. 

 

Thijs van Welt en Ian Geertse oppermachtig in district Zuid

Limburg, Brabant en Zeeland bij kwalificatie NK en 

regiokampioenschappen goud en zilveren medaille

Ian Geertse en Thijs van Welt

Veldhoven - GV Delta Sport turners Thijs van Welt en Ian Geertse hebben hun trainingsarbeid van de turnhal in Zierikzee omgezet in een gouden- en zilveren medaille. Trainster Jutta Padmos zag haar pupillen, uitkomend in talentendivisie benjamin, ver boven de andere turners (dertig deelnemers) uit Limburg, Brabant en Zeeland uitstijgen. Op de zes turnonderdelen vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rek kwam Thijs van Welt tot 103.35 punten en won hiermee zowel de kwalificatie NK maar werd ook regiokampioen. Zijn clubgenoot Ian Geertse verzamelde 95.40 punten en werd daarmee tweede en kreeg dus de zilveren medaille omgehangen. Beid turners klommen trots op het erepodium en luisterde samen met de nummer drie (Daan Willems uit Waalwijk 93.35 pnt) naar de overwinning- muziek.

Uitslag: kwalificatie NK en regiokampioenschappen: 1. Thijs van Welt  (talentendivisie benjamin) 103.35 pnt, vloer 19.50, voltige 13.05, ringen 18.40, sprong 17.40, brug 16.60 en rek 17.75. 2. Ian Geertse (talentendivisie benjamin) 95.40 pnt, vloer 15.50, voltige 12.95, ringen 17.40, sprong 18.00, brug 15.00 en rek 17.80

Twee jonge turners met trainster Jutta Padmos

 

Ian Geertse en Thijs van Welt

 

Zena Weijers wint kwalificatie turn wedstrijd in Breda

Kyara Offerhaus (7e) en Floor Raats (9e) bij de beste tien

Zena Weijers op het hoogstetrede van het erepodium 

Breda - GV Delta Sport turnster Zena Weijers heeft bij de kwalificatiewedstrijd turnen dames in Breda de meerkamp gewonnen. De junior 3 divisie verzamelde op sprong, brug, balk en vloer 45.500 punten. Een zeer knap geturnde meerkamp waarbij ze bij de vloeroefening 12.150 pnt (1e) scoorde. De jury gaf Weijers op de brugoefening een 10.150 punten (2e). Haar clubgenoten in dezelfde categorie Kyara Offerhaus en Floor Raats eindigde bij de beste tien turnsters in Breda. Offerhaus behaalde 43.500 punten wat goed was voor een knappe 7e plaats. Zij was slechts een punt verwijderd van eremetaal. De turnster uit Middelharnis zette een zeer mooie balkoefening neer met 11.250 punten (7e) en scoorde hoog bij de sprongenserie (11.600). Floor Raats bleef vlak achter haar clubgenoot met 43.450 punten en binnen de top tien met een 9e plaats. De turnster won de sprongenserie met 11.950 punten en zette ook een zeer mooie balkoefening neer met een jurycijfer van 11.450 punten. 

Floor Raats, Zena Weijers en Kyara Offerhaus

 

Sterre Bosma naar een 8e plaats en Kyani Bouwman 11e

Zussen Liv en Juul littooy 11e en 19e bij kwalificatie NK

Zussen Liv en Juul Littooij, Kiani Bouwman en Sterre Bosma

 

Bij de kwalificatiewedstrijd turnen dames 3e divisie in Breda is GV Delta Sport turnster Sterre Bosma (jeugd) op een 8e plaats geëindigd. Met een totaal van 42.450 punten op de vier turnonderdelen sprong, brug, balk en vloer toonde zij een mooie vloeroefening wat door de jury beloond werd met 11.650 pnt en een 4e plaats. Haar clubgenoot Kyani Bouwman kwam tot 41.800 punten en een knappe 11e plaats. Bouwman won de sprongenserie met 11.800 pnt en liet een keurige balkoefening zien (10.050 pnt). Bij de instap N3 was Liv Littooij met een zeer mooie 10e plaats en 48.275 punten in de top tien. Littooij verzamelde veel punten op de brugoefening (13.950 pnt) wat een 2e plaats opleverde. Ook de balkoefening was mooi met 11.900 pnt) en een 5e plaats. Haar tweelingzus Juul Littooij eindigde met 44.550 punten op een 19e plaats. Zij had een opmerkelijke mooie brugoefening met 13.100 punten.

 

Faya van Wensen net naast erepodium

Julia Heijboer en Vera Kik bij de beste zestien

Faya van Wensen, Vera Kik en Julia Heijboer

Breda - Bij de kwalificatie wedstrijden turnen dames 5e divisie en D2 in Breda heeft GV Delta Sport turnster Faya van Wensen (instap D2) net het erepodium gemist. met een zeer knappe vierde plaats en een hoge score van 50.450 pnt op de meerkamp (sprong, brug, balk en vloer) kwam zij 3 tiende punt te kort voor eremetaal. Vooral de knappe brugoefening (14.200 pnt) met een 1e plaats en twee keer zesde op balk (11.800 pnt) en vloer (12.300 pnt) zorgde voor de hoge klassering. Haar clubgemoten Vera Kik (13e) en Julia Heijboer (16e) turnde een mooie meerkamp waardoor zij bij de beste zestien turnsters horen. Kik turnde 47.925 punten bijelkaar en was de sprongenserie zeer goed met 12.875 (4e) en vloeroefening (12.100 pnt). Heijboer turnde op de vier onderdelen 46.925 punten bij elkaar met mooie scores op sprong (12.525) en vloer (11.800).

 

Noah de Ruijter (6e), Feline Hanse (8e) en

Lisa de Bruine (8e) bij de top tien van de

kwalificatie wedstrijd in de avonduren in Breda

Noah de Ruijter, Feline Hanse en zittend Lisa de Bruine

Breda - In de laatste wedstrijdronde van de kwalificatie turnwedstrijd dames in Breda zorgden drie GV Delta Sport turnsters voor een top tien klassering. Het was gewoon een avondwedstrijd waar wel gepresteerd moest worden maar dat was voor Noah de Ruijter, Felline Hanse (beiden 3e divisie senior) en Lisa de Bruine (pupil 1 N3) geen probleem. Met een zeer keurige 6e plaats voor Noah de Ruijter met een totaal van 41.850 punten op de vier turnonderdelen sprong, brug, balk en vloer. De Ruijter presteerde op sprong (11.750 pnt) en vloeroefening (11.250 pnt) beide keren de vijfde beste prestatie. Haar clubgenoot Feline Hanse werd knap 8e met 41.400 en toonde karakter op de brugoefening met een 4e plaats (9.000 pnt). De jongste turnster van het trio, Lisa de Bruine zorgde bij de pupil 1 N3 voor een mooie 8e plaats met 48.525 punten. Zij haalde vooral de punten op de mooie balkoefening met 12.000 (4e) en vloeroefening (4e) met 12.200  

 

Talycha Krakeel net naast erepodium bij regiokampioenschappen

Talycha Krakeel

Breda - GV Delta Sport turnster Talycha Krakeel miste bij de regiokampioenschappen jeugd 1 N2 slechts 0,05 punten voor een ereplaats op het podium. De altijd lastige vierde plaats was uiteindelijk voor Krakeel wel voldoening met 48.850 punten op de meerkamp. Vooral de brugoefening met 14.200 pnt en een 2e plaats was perfect. Ook de vloeroefening (12.450 pnt en een 3e plaats was goed. Daarbij ging de balkoefening met een jury waardering van 10.850 (4e) richting een podiumplaats. Slechts een scheef voetje bij de sprongenserie (11.350 pnt) en een 7e stek verhinderde haar een plaatsje op het erepodium. Bij de pupil N2 was Emma van Wanrooij uitstekend bezig op de brugoefening (11.150 pnt). Daarna volgde de balkoefening en die werd zeer hoog gewaardeerd door de jury met een 2e plaats en 13.150 pnt. Maar toen sloeg het noodlot toe bij de afsprong balk waar zij haar enkel blesseerde en helaas de wedstrijd niet verder kon turnen.

 

Talycha Krakeel met Emma van Wanrooij

 

Anna Jendrush (5e) en Esmée van der Moezel (7e) turnen mooie meerkamp

Regiokampioenschappen in Breda op de meerkamp

Esmée van der Moezel met Anna Jendrusch

Breda - Zondagmiddag in de tweede wedstrijdronde heeft GV Delta Sport Anna Jendrush laten zien nog steeds bij de beste turnsters te horen in de 2e divisie senioren. Tijdens de regiokampioenschappen (Brabant/Zeeland) pakte ze op de meerkamp een mooie 5e plaats met 42.050 punten. Jendrusch uit Scharendijke won overtuigend de brugoefening (10.650 pnt) en werd knap 3e op de balkoefeing (10.400 pnt). Bij de pupil 1 N2 was Esmée van der Moezel goed op dreef maar een podium plaatsje zat er net niet in. Een mooie 7e plaats was uiteindelijk het resultaat met 51.650 punten. In haar categorie is zeer veel concurrentie. De brugoefening was weer uitstekend met 14.550 pnt en 2e plaats. Ook de sprong (13.050 pnt) en vloeroefening (12.200 pnt) was respectievelijk goed voor een 4e en 5e stek. Ze liet net een minimaal aan punten liggen op de balkoefening met 11.850 pnt (8e).

 

Stan de Looze verdient een zilveren medaille in Veldhoven

Dustin Erades knap 5e na griepweek op de meerkamp

Jess Both (15e) en Levi Bakker (23e) zorgen voor resultaat

  

Stan de Looze  met Dustin Erades

Veldhoven - In de laatste wedstrijdronde bij de regiokampioenschappen voor GV Delta Sport turner Stan de Looze was een zilveren medaille het hoogst haalbaar in de turnhal en tevens wedstrijdhal voor de regiokampioenschappen 2e divisie junioren. De Zierikzeese turner turnde op de zes onderdelen 62.80 punten bij elkaar. Hij kreeg van de jury net steeds paar tiende minder als de winnaar Robin den Haak uit Vught. Alleen op sprong bleef hij gelijkwaardig. Een mooie resultaat voor deze turner die dus weer op het erepodium terecht kwam. Voor Dustin Erades (2e divisie pupil) was het ook tevens kwalificatie voor NK en dat deed hij prima met een 5e plaats en 87.90 punten. Vooral de voltigeoefening toonde hij zijn kwaliteit door deze te winnen met 11.85 pnt. Eerder op de dag kwamen Jesse Both en Levi Bakker (instap 2e divisie) in actie op de meerkamp. Both werd knap 15e van de 33 deelnemers en verdiende 92.95 punten. Bakker toonde karakter met een 23e plaats en 88.75 punten. Deze jonge turner, die nog maar zes maanden actief is in de turnsport, won knap de vloeroefening van alle deelnemers met 17.40 pnt. 

Jesse Both en Levi Bakker

      

Levi Bakker aan de rekstok        Levi Bakker en Jesse Both

Jesse Both in actie op de ringen

 

Sam Groothedde start weer voorzichtig met wedstrijden

Veldhoven - Ruim tien maanden geleden brak GV Delta Sport turner Sam Groothedde zijn onderarm bij een ongelukkig training aan de rekstok. Na gips en onlangs een operatie, waar zes weken geleden een plaat werd verwijderd, trainde hij al weer mee onderleiding van trainster Jutta Padmos. Afgelopen zaterdag (25 januari) maakte hij zijn eerste wedstrijdminuten weer en wel op de kwalificatie NK in Veldhoven. De turner nam deel aan vier onderdelen en daar liet hij zien dat zijn vloeroefening al weer op peil was met 11.55 punten. Het lukte al weer een mooie overslag op sprong. Iets aangepaste oefening op rek en ringen liet hij weer iets moois zien. Voor de steuntoestellen, voltige en brug heeft Groothedde nog een paar weken nodig omdat het rustig opgebouwd moet worden. Niet alleen de trainster is blij dat hij weer terug is maar ook GV Delta Sport

 

A-selectie dames turnen op kamp bij Brouwersdam

De A-selectie dames turnen gaan vrijdagavond en zaterdag op kamp op de Brouwersdam. Een mooi programma met als afsluiting zaterdagmiddag om 17.00 uur een gezamenlijk buffet met ouders, zusjes en broertjes.

Programma: Vrijdag 30 januari: 16.00 uur trainen in turnhal. 19.00 uur vervoer naar de Brouwersdam. 19.30 uur eten in Waterfront. 19.30 uur spel. 22.30 uur slapen (hopelijk??). Zaterdag1 februari 9.30 uur ontbijt, 10.30 uur vervoer naar Zierikzee. 11.00 uur trainen in turnhal. 14.00 uur vervoer Brouwersdam. 13.30 uur driekamp spellen Brouwersdam. 17.00-20.00 uur Gezamenlijk buffet turnsters, trainers, ouders en zusjes en broertjes.

 

Kranten schrijven over Delta Sport

PZC 28 januari 2020

Wereldregio 31 januari 2020

 

Agenda

          

 

---Vrijdag 31 januari tot zondag 2 februari kampweekend A-selectie turnen dames

-- Zaterdag 1 februari 1e kwalificatiewedstrijd 4e/5e divisie  en D1/D2 in Dinteloord

--Zaterdag 1 februari turntoernooi heren in Steenbergen deelname zes turners Delta Sport

---Zondag 2 februari 1e kwalificatiewedstrijd 4e/5e divisie en D1/D2 in Dinteloord

-- Vergadering wedstrijdcommissie 19.30 uur in Laco

-- Vrijdag 7 februari Sportverkiezing gemeente Schouwen-Duiveland in sportcafé Laco-Sportcentrum

---Zaterdag 8 en zondag 9 februari kwalificatie jeugd 1 N2 (Talycha in Eindhoven)

   

 

-- Zaterdag 15 en zondag 16 februari regiofinale 3e divisie N3/N4

---Zaterdag 15 en zondag 16 februarie toestelfinale dames turnen 1/2e div. N2/jeugd N3

---Zaterdag 15 en zondag 16 februari 2020 Zuid Nederlandse kampioenschappen acro in Oss met deelname DS-teams

---Zondag 16 februari 2e plaatsings wedstrijd NK (benjamin, 2e en 3e div verplichte oefenstof) jongens A

---Donderdag 27 en vrijdag 28 februari sportkidsdagen in Laco Sportcentrum (vrijdag 28 feb alleen in turnhal)

---Zaterdag 7 en zondag 8 maart kwartfinale NK dames 1/2/3 divisie in Volendam

---Maandag 9 maart bestuursvergadering GV Delta Sport

---Zaterdag 14 en zondag 15 maart kwartfinale NK dames 1/2/3 div. in Winterswijk

---Zaterdag 21 en zondag 22 maart kwartfinale NK dames 1/2/3 divisie in Rotterdam

---Zaterdag 28 en zondag 29 maart toestelfinale dames turnen 3e divisie N3/N4

---Zaterdag  4 en zondag 5 april 2020 halve finale NK turnen dames 1/2/3 divisie in Laco Sportcentrum Zierikzee

---Zaterdag 11 april Zeeuwse kampioenschappen turnen dames Vlissingen

--Zaterdag 18 en zondag 19 april halve finale NK dames 1/2/3 divisie in Coevorden

--Zaterdag 9 en zondag 10 mei halve finale NK dames 1/2/3/ divisie in Purmerend

--Zaterdag 16 en zondag 17 mei NK dames 1/2/3 divisie in Almelo

--Maandag 18 mei ledenvergadering GV Delta Sport

--Zaterdag 6 en zondag 7 juni NK dames 1/2/3 divisie in Waalwijk

--Zaterdag 13 en zondag 14 juni NK dames 1/2/3 divisie in Nijmegen

   

           

Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te onvangen.Ga dan naar onderstaande regel en klik  dan op click here to unsubscribe click here, to edit your subscription click here.  

   

 

To cancel click here, to edit your subscription click here.