Laatste nieuwsbrief

Nieuwsbrief GV Delta Sport

Vijf medailles op twee verschillende wedstrijden werd door de turn(sters) van GV Delta Sport afgelopen week verdiend. Lees het allemaal in de nieuwsbrief.

Afscheid van selectieleden gaat gepaard met een mooie fotocollage. Lees het in de nieuwsbrief

 

       

Aandachtig wordt er geluisterd bij de les springgroep op vrijdagavond

Kijk op https://www.deltasportgym.nl    

Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl            

Vrijdag 23 januari 2020 nummer 250                                    

Nieuwsbrief is ook te lezen op de website                               

       

 

Zeven turners van A-selectie GV Delta Sport actief in

Veldhoven 1e kwalificatie NK en regiokampioenschappen

Zeven turners van de A-selectie GV Delta Sport komen zaterdag 25 en zondag 26 januari in actie op de meerkamp in Veldhoven. Eerst was de wedstrijd in Tilburg gepland maar om diverse reden naar Veldhoven verplaatst. Het gaat om de 1e kwalificatiewedstrijd plaatsing NK en tevens wordt er op de meerkamp (vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rek) gestreden om de regiokampioenschap titel (Brabant/Zeeland).

Deelname zaterdag 25 januari: Wedstrijd 1: Ian Geertse en Thijs van der Welt (niv 16 talentendivisie Benjamin). Wedstrijd 4: Sam Groothedde (jeugd 3e divisie) Sam start op vier onderdelen wegens revalidatie traject armbreuk/operatie.

Zondag 26 januari: Wedstrijd 1 Jesse Both en Levi Bakker (2e divisie instap). Wedstrijd 2: Dustin Erades  (2e divisie pupil). Wedstrijd 3: Stan de Looze (2e divisie junior) alleen regiokampioenschappen

 

Sam Groothedde start op vier onderdelen. Stan de Looze kom in actie op de meerkamp

De heren turners van A-selectie GV Delta Sport starten voor het eerst in nieuwe wedstrijdkleding

 

Negentien turnster GV Delta Sport actief op kwalificatie

wedstrijd en regiofinale in Breda op zaterdag 25 en

zondag 26 januari

Zaterdag 25 januari is er de 1e kwalificatiewedstrijd voor de 5e divisie en D2 maar tevens ook voor de 3e divisie in Breda. Zondag 26 januari komen in Breda vijf turnsters in actie vanuit de 1e/2e divisie (A-selectie) voor de meerkamp regio finale. Dan strijden de turnsters uit Brabant West en Zeeland om de kampioenstitel.

Deelname zaterdag 25 januari: 1e kwalificatie: Wedstrijd 1: Instap N3: Liv Liitooij en Juul Littooij. 3e divisie jeugd: Kyani Bouwman en Sterre Bosma. Wedstrijd 2 instap D2: Julia Heijboer, Faya van Wensen en Vera Kik. Wedstrijd 3: 3e divisie jeugd: Zena Weijers, Tessa Roggeband, Kyara Offerhaus, Xin Da van der Wekken en Floor Raats. Wedstrijd 4 Pupil 1 N3: Lias de Bruine en Yasmij van de Guchte.

Deelname zondag 26 januari regiofinale meerkamp: Wedstrijd 1 Emma van Wanrooij (pupil 1 N2), Talycha Krakeel (jeugd 1 N2). Wedstrijd 2: Esmée van der Moezel (pupil 2 N2), Naomi van der Stel (jeugd 1 N3) en Anna Jendrusch (2e divisie senior).

Drie turnsters uit de C-selectie komen in actie: Faya van Wensen, Vera Kik en Julia Heijboer

 

Wij feliciteren Annelies en Martijn van der Maas

GV Delta Sport feliciteren Annelies en Martijn van der Maas met de geboorte van dochter Eva. Onze trainster van de recreatie turngroep op vrijdagmiddag is afgelopen week bevallen van deze mooie baby. Inmiddels heeft een afgevaardiging van GV Delta Sport de bleije ouders en lieve baby een bezoek gebracht en een passend kado overhandigd. Nogmaals van harte gefeliciteerd.

 

Niels Grinwis eerste en Tygo Verbrugge tweede in Zoetermeer

Delta Sport turners turnen samen voor een ereplaats op podium

Zoetermeer - De twee GV Delta Sporters Niels Grinwis en Tygo Verbrugge hebben in Zoetermeer hun visitekaartje afgegeven. Beide turners (jeugd 4e divisie) streden op de meerkamp tijdens de kwalificatie NK om de twee eerste plaatsen op het erepodium. Uiteindelijk kreeg Grinwis de gouden medaille omgehangen met 65.00 punten en Verbrugge de zilveren medaille met 63.400 punten. Op alle zes onderdelen (vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rek) won Grinwis alle zes onderdelen maar Verbrugge bleef met allemaal 2e plaatsen in de schaduw van zijn clubgenoot. Het waren minimale verschillen van tiende punten. De nummer drie, Julian Nederlof uit Krimpen aan de IJssel, bleef met 60.300 punten ver uit de buurt.

Uitslagen: 1. Niels Grinwis: totaal 65.00 pnt, vloer 11.800, voltige 10.100, ringen 11.000, sprong 10.900, brug 10.550, rek 10.850. 2e Tygo Verbrugge: totaal 63.400 pnt, vloer 11.550, voltige 10.000, ringen 10.850, sprong 10.700, brug 10.250, rek 10.650.

Tygo Verbrugge en Niels Grinwis heer en meester op de meerkamp in Zoetermeer

 

Maud Brockhus wint gouden medaille in Kaatsheuvel

Kaatsheuvel- In de derde wedstrijdronde van de 1e kwalificatie wedstrijd turnen dames in Kaastheuvel is bij de 5e divisie junioren GV Delta Sport turnster Maud Brockhus winnaar geworden van de meerkamp. Brockhus mocht op de hoogste trede van het erepodium de gouden medaille in ontvangst nemen nadat zij na de vier onderdelen sprong, brug, balk en vloer 41.950 punten had verzameld. Brockhus zette een keurig vloeroefening (11.500) neer en pakte veel punten op de sprongenserie (11.000 pnt). Merel de Glopper werd in dezelfde categorie knap 12e met 38.700 pnt. De Glopper won met 11.000 punten de brugoefening zette een nette vloeroefening (10.350 pnt) neer. Haar de clubgenoot Romany Hanse werd 14e  met 36.250 punten. Ook Hanse was sterk op de brugoefening met 9.700. Elianne Biesma (6e divisie senioren een keurig 10e plaats. Een mooie balkoefening liet Biesma zien met een waardering van de jury 9.950 punten wat goed was voor de 2e plaats. Nienke Deurloo maakte haar debuut op de turnwedstrijd met een keurige 15e plaats. Vooral de sprongenserie en vloeroefening was goed uitgevoerd

   

    

Nienke Deurloo maakte haar debuut op de wedstrijd en is gezelschap van Elianne Biesma 

Annegreet de Ronde pakt zilveren medaille in Kaatsheuvel

Nikki Vrijland na een vijfde plaats

Kaatsheuvel - Bij de 1e kwalificatie wedstrijd turnen dames in de 6e divisie heeft GV Delta Sport turnster Annegreet de Ronde een schitterende zilveren medaille gewonnen. In Kaatsheuvel kwam ze op de vier turnonderdelen tot een puntentotaal van 49.925 punten. Dat was slechts vijftiende punt minder dan Esmee van Geffen (Voorwaarts) die het toernooi won bij de jeugd 1 D3. De Ronde won de balkoefening (12.000) en zorgde voor een mooie oefening op de brug (12.500). Haar clubgenoot Nikki Vrijland werd knap vijfde maar had lang uitzicht op een podiumplaats maar verloor teveel punten op de balkoefening (8.900). Op de vloer zette zij nog 12.400 (2e) neer en ook de sprong en brugoefening was goed (respectievelijk 12.650 en 11.800 pnt). De twee debutanten in de jeugd 1 Caetlin Rode en Ilona Hoogerwerf turnde een mooie meerkamp maar door een matige balkoefening lieten zij allebei minimaal vijf punten liggen. Toch werden ze door de andere onderdelen goed te turnen respectievelijk 15e en 16e.

       

 

Bart Haspels zeer knap een zilveren medaille in Zoetermeer

Zoetermeer - GV Delta Sport turner Bart Haspels (instap 4e divisie) heeft in Zoetermeer een zilveren medaille gewonnen. Bij de 1e kwalificatiewedstrijd voor plaatsing landelijke wedstrijd pakte Haspels op de zes turnonderdelen 109.500 punten. Dat was slechts net iets minder als de winnaar Kai Driessen uit Krimpen aan de IJssel (111.850 pnt). De Delta Sport turner won overtuigend het onderdeel voltige (17.950 pnt) en sprong (19.050 pnt.). Er volgt nog een kwalificatie wedstrijd waar Haspels zich definitief kan plaatsen voor NK.

     

Jack ten Hove 6e, Tabesh Gerami 8e en Silas Hulsken 11e

In de tweede wedstrijdronde van de kwalificatie  NK turnen jongens in de sporthal Oosterpoort in Zoetemeer hebben de drie GV Delta Sport turners in de pupi 4e divisie goede resultaten geboekt. Op de zes turnonderdelen eindigde Jack te Hove als zeer knap zesde met een totaal van 97.150 punten. Vlak achter hem zijn clubgenoot Tabesh Gerami met een 8e plaats en 96.600 punten en als de nummer elf Silas Hulsken met 93.600 punten. Ten Hove was zeer sterk op de vloeroefening (2e) met 17.700 pnt en als 3e Gerami met 17.600 pnt. Ook was er een hoog resultaat op de sprongen met 2e plaats voor Ten Hove (19.100 pnt) en 4e plaats Gerami met 18.800. 

 

Afsluiting van de OZAK wedstrijdcommissie met een 

evaluatie van de 4e Open Zeeuwse Acro kampioenschappen

De vierde editi van de OZAK (open Zeeuwse Acro Kampioenschappen) was een groot succes. met 160 teams en 400 gymnasten was er een tweedaagse topwedstrijden in de turnhal. Van Meppel tot Kerkrade en van Leiden tot Sas van Gent was er deelname in de categorie A/B/C/D/E. De Ozak wedstrijdcommissie heeft hard gewerkt vooraf en tijdens het toernooi. En op gebruikelijke wijze is er een evaluatie geweest maar dan onder een hapje en drankje in een restaurant in Zierikzee.

 

Kind- en oudergym met het nijntje

beweegdiploma op woensdag- en

vrijdagmorgen in de turnhal

         

Kind- en oudergym iedere woensdag- en vrijdagmorgen in de turnhal blijft een populaire les. Zo'n honderd kinderen tussen de 1 en 4 jaar maken wekelijks gebruik van deze beweeglessen waar ook het nijntje beweegdiploma gehaald kan worden. Inedere woensdag- en vrijdagmorgen van 9.30-10.30 uur voor 1 en 2 jaar en van 10.30-11.30 voor 3 en 4 jaar. 

Een mooie serie van drie jarige kinderen die al vast aan het oefenen zijn op de acropaaltjes. Opzich een uitdaging maar onze docent(en) zorgen wel voor hele mooie parcoursen waar klimmen, vallen en weer klauteren het belangsrijkste is. Gewoon dingen overwinnen voor de allerkleinsten is zeer belangrijk.

 

Twee turnsters nemen afscheid met mooie fotocollage

De selectie groepen zijn altijd hechte groepen die met elkaar veel trainen in de turnhal. Samen naar wedstrijd reizen en dan ook samen plezier hebben en nog daarnaast presteren. Helaas komt het voor dat voor sommige turnsters in het seizoen niet verder meer kunnen door blessures of andere omstandigheden. Zowas het in de B-selectie turnen dames dat Nienke van den Berg afscheid moest nemen wegens een blessure waar de dokter echt volldige rust adviseerde. Babet Brouwer was weer een andere reden dat zij ging stoppen maar dat gaat natuurlijk nooit geruisloos. De hoofdtrainster babette Verkerke had veel speurwerk gedaan om een waardig afscheid te kunnen nemen van deze twee turnsters. Een prachtig fotocollage kregen Babet en Nienke mee als mooie herrinnering aan de tijd bij GV Delta Sport.

Het afscheid was niet alleen de fotocollage van de twee turnsters maar ook nog de laatste foto's in de turnhal.

 

Sportkidsdagen doet ook GV Delta Sport aan mee op donderdag 27 februari tijdens de week vakantie.

Schoolstage kan ook bij GV Delta Sport

GV Delta Sport bied niet alleen stage plaatsen aan CIOS leerlingen maar ook aan leerlingen van de middelbare school Pontes In Zierikzee. Op deze foto één van onze enthoesiaste stage loper bij de freerunnen en springgroepen. Natuurlijk mag iemand die stage loopt meedraaien in de trainers groep en krijg dan ook een herkenbaar trainersshirt aan.

Vooruit kijken in de volgende wedstrijd

Op zaterdag 1 en zondag 2 februari komt de volledige B-selectie dames turnen in actie op de 1e kwalificatiewedstrijd 4e/5e divisie en D1/D2. Ook enkele turnsters uit de C-selectie zijn actief op de meerkamp.

Deelnemers in Dinteloord: Zaterdag 1 februari: Instap D1: Jara Schot, Guusje Hoek, Amy Kloet, Rosanne Klink. Wedstrijd 2: 4e divisie jeugd: Sarah Brozius en Nienke Grauss. Wedstrijd 3 Pupil 1 D1: Ilse de Ronde. Wedstrijd 4: Jeugd D1: Senne Groenendijk.

Zondag 2 februari: Wedstrijd 1: 5e divisie jeugd: Kristel Klink. Wedstrijd 3: Pupil 2 D1: Stella Offerhaus, Larissa Bakelaar, Kayley van de Hoek, Melissa Bakelaar. Pupil 2 D2: Mirthe de Jonge, Leony Vrolijk, Norah van der Weelden. Wedstrijd 3: 5e divisie senior: Tatum Radecke 

 

Kranten schrijven over GV Delta Sport

PZC 21 januari 2020

PZC 21 januari 2020

 

Agenda

          

 

---Zaterdag 25 en Zondag 26 januari 1e plaatsingswedstrijd heren NK voor A-jongens Delta Sport (div. benjamin 2e+3e div)

---Zaterdag 25 en Zondag 26 januari regio. kampioenchappen Brabant/Zeeland 1e/2e/3e divisie +2e kwalificatie 3e div./N3/N4

---Zaterdag 25 en zondag 26 januari 1e kwalificatiewedstrijd 4e/5e/6e divisie en D1, D2, D3 (Breda)

---Vrijdag 31 januari tot zondag 2 februari kampweekend A-selectie turnen dames

-- Zaterdag 1 februari 1e kwalificatiewedstrijd 4e/5e divisie  en D1/D2 in Dinteloord

-- Vergadering wedstrijdcommissie 19.30 uur in Laco

-- Vrijdag 7 februari Sportverkiezing gemeente Schouwen-Duiveland in sportcafé Laco-Sportcentrum

---Zaterdag 8 en zondag 9 februari kwalificatie jeugd 1 N2 (Talycha in Eindhoven)

   

 

-- Zaterdag 15 en zondag 16 februari regiofinale 3e divisie N3/N4

---Zaterdag 15 en zondag 16 februarie toestelfinale dames turnen 1/2e div. N2/jeugd N3

---Zaterdag 15 en zondag 16 februari 2020 Zuid Nederlandse kampioenschappen acro in Oss met deelname DS-teams

---Zondag 16 februari 2e plaatsings wedstrijd NK (benjamin, 2e en 3e div verplichte oefenstof) jongens A

---Donderdag 27 en vrijdag 28 februari sportkidsdagen in Laco Sportcentrum (vrijdag 28 feb alleen in turnhal)

---Zaterdag 7 en zondag 8 maart kwartfinale NK dames 1/2/3 divisie in Volendam

---Maandag 9 maart bestuursvergadering GV Delta Sport

---Zaterdag 14 en zondag 15 maart kwartfinale NK dames 1/2/3 div. in Winterswijk

---Zaterdag 21 en zondag 22 maart kwartfinale NK dames 1/2/3 divisie in Rotterdam

---Zaterdag 28 en zondag 29 maart toestelfinale dames turnen 3e divisie N3/N4

---Zaterdag  4 en zondag 5 april 2020 halve finale NK turnen dames 1/2/3 divisie in Laco Sportcentrum Zierikzee

---Zaterdag 11 april Zeeuwse kampioenschappen turnen dames Vlissingen

--Zaterdag 18 en zondag 19 april halve finale NK dames 1/2/3 divisie in Coevorden

--Zaterdag 9 en zondag 10 mei halve finale NK dames 1/2/3/ divisie in Purmerend

--Zaterdag 16 en zondag 17 mei NK dames 1/2/3 divisie in Almelo

--Maandag 18 mei ledenvergadering GV Delta Sport

--Zaterdag 6 en zondag 7 juni NK dames 1/2/3 divisie in Waalwijk

--Zaterdag 13 en zondag 14 juni NK dames 1/2/3 divisie in Nijmegen

   

           

Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te onvangen.Ga dan naar onderstaande regel en klik  dan op click here to unsubscribe click here, to edit your subscription click here.  

   

 

To cancel click here, to edit your subscription click here.