Laatste nieuwsbrief

Nieuwsbrief GV Delta Sport

Vijf teams stonden in de finale Nederlandse kampioenschap

  

 

Een unieke prestatie van de vijf Delta Sport finalisten in de Nederlandse kampioenschappen in Oss. Lees het allemaal in deze nieuwsbrief en ook de resultaten van de DS-turnsters op de OBTK.

 

Kijk op https://www.deltasportgym.nl       

Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl            

Vrijdag 14 juni 2019 nummer 217

Nieuwsbrief is ook te lezen op de website        

       

Zorg dat je geniet van de mooie uitvoering

Zaterdag 22  juni in Laco Sportcentrum

Om 15.00 uur en om 19.00 uur

Koop je kaarten via onderstaande ticketlijn

GV Delta Sport is volop in beweging en dat merkgen alle leden in de verschillende groepen. Dag voor dag wordt er geoefend op de acts die zaterdag 22 juni in twee voorstellingen worden gepresenteerd.

De kaartenverkoop is volop bezig en inmiddels 600 kaarten verkocht.

Wil je er bij zijn, dat raden we je aan, in de grote arena koop dan snel je kaarten via onderstaande link. 

Koop je kaarten nu via onderstaande link

https://www.ticketkantoor.nl/shop/gvdeltasport

 

Opnieuw twintig turn(sters) actief in het weekend

Jongens gaan naar Tilburg

Meisjes gaan naar Brunssum

 

Dustin Erades, Thijs van Welt en Ian Geertse

Tilburg - Zaterdag 16 en zondag 16 juni komen 13 turners van GV Delta Sport in actie in Tilburg. De B-selectie turners zijn zaterdag actief op open Tilburgse toestellen kampioenschappen. De turners van de A-selectie gaan een meerkamp turnen op de regio toestellenkampioenschappen in sportcomplex Kwadraad.

Deelnemende turners van Delta Sport zijn:

Zaterdag 15 juni B-selectie: Instap niv 8: Jesse de Both, Bart Haspels, Siles Hulsken, Tabesh Gerami en Jack ten Hove (allen zes toestellen). Jeugd niv 10:  Niels Grinwis (alle toestellen) en Levi Ommering (sprong, vloer en ringen). Tygo Verbrugge (alleen ringen).

Zondag 16 juni A-selectie: Benjamin talentendivisie: Ian Geertse, Thijs van Welt (alle toestellen), Instap 2e divisie: Dustin Erades 9alle toestellen). Junior 2e divisie: Stan de Looze (alle toestellen), senioren 2e divisie: Rik van Duin (vloer, ringen en rek).

 

Stan de Looze en Levi Ommering

Niels Grinwis en Rik van Duin.

Acht turnsters actief in districtsfinale in Brunssum

Turnsters zoals Iris van der Meer en Kristel klink kwalificeerde zich voor de districtsfinale

 

Brunssum - In het Limburgse Brunssum gaan acht turnsters van GV Delta Sport uit de B/C-selectie een meerkamp turnen in de districtsfinale (Limburg, Brabant en Zeeland). Een uniek moment voor Delta Sport die in het verleden nog nooit zoveel turnsters door zag stromen naar het hoogst haalbare kampioenstitel in de 4e en 5e divisie. Via aantal kwalificaties in het sterk concurerende strijd tussen de turnsters uit district Zuid gaan ze proberen zo hoog mogelijk te eindigen. Babette Verkerke en Romée Baart begeleid de turnsters op zaterdag 15 juni.

Deze turnsters zijn actief op de meerkamp: Wedstrijd 1: Ismay Struijk (D2 instap), Iris van der Meer (D1 instap), Sophira van Dam (D1 instap), Ilse de Ronde (D1 instap). Wedstrijd 2: Deniz Vaane (D2 pupil), Melissa  Bakelaar (D2 pupil), Wedstrijd 3: Nienke Grauss (D2 jeugd) en Kristel Klink (D2 jeugd).

 

Acroteams meten de krachten met de Nederlandse top tien

Amy Leijten en Ilse de Ronde net naast podium (4e)

Babette Verkerke en Lot van de Ende bij senioren de nummer

vijf in Oss

 

Amy Leijten en Ilse de Ronde, Babette Verkerke en Lot van de Ende

Oss - Het was al uniek met vijf GV Delta Sport teams in de landelijke finale Acro te staan. In Oss kwam het net niet tot een medaille ofwel een plaats op het erepodium. Maar wat waren twee teams er zeer dicht bij. Het was net die honderdste punt of een scheef teen dat dit voorkwam door de beoordeling van de tienkoppige jury. Het D-jeugd acroteam Amy Leijten en Ilse de Ronde lieten een zeer mooie oefening zien dat uiteindelijk met 22.830 punten een vierde plaats opleverde. Het sterke acroduo Babette Verkerke en Lot van de Ende (D-senioren) zat lang in spanning maar het werd uiteindelijke een knappe vijfde plaats bij de sterke concurrentie vooral uit het noorden van het land. Het team kwam tot 23.100 punten. Trainster Wendy Huyzen was trots: "Beide teams hebben zich zo goed ontwikkeld en laten zien in dit spanningsveld om tot een mooie prestatie te komen''. Bij het team Senne Groenendijk en Faya van Wensen (E-jeugd) was de spanning zeer aanwezig dat het team een kleine wijziging aanbracht in de uitvoering en dat werd door de jury met twee punten bestraft en dat koste hun een hogere klassering. Maar een negende plaats met 20.800 punten was een goede missie volbracht. Het acroteam trio Guusje Hoek, Anne Griffioen en Femmy ten Klooster (E-jeugd) kregen 21.620 punten van de jury. Een paar kleine foutjes in de formidabele oefening van dit mooie team was een uiteindelijke negende plaats toch een knappe prestatie op deze nationale kampioenschappen. Het acroduo Fleur Brockhus en Jara van de Zande (D-junioren) moesten tegen het hoge acro-niveau wat door de concurrentie op de turnvloer in Oss werd neer gezet, iets speciaals laten zien. Met 23.030 eindigde zij uiteindelijk op een tiende plaats in de top van het Nederlandse acrogymsport

Jara van de Zande en Fleur Brockhus, Faya van Wensen en Senne Groenendijk

Guusje Hoek, Anne Griffioen en Femmy ten Klooster

Babette Verkerke en Lot van de Ende liet als senioren duo zien hoe mooi acrogym is

 

1e dag OBTK in Breda

Drie gouden- één zilver- en twee bronzen medailles

Open Bredase kampioenschappen levert kampioenen af

Drie keer goud voor Kristel Klink, Melissa Bakelaar en Deniz Vaane en zilver voor Nienke Grauss

 

Bronzen medaille voor Larissa Bakelaar en Indy Smits

Breda - Bij de OBTK (Open Bredase Turn Kampioenschappen) hebben de turnsters van GV Delta Sport op de eerste dag van het driedaagse toernooi zes medailles gewonnen. Drie gouden-, één zilveren- en twee bronzen medailles gingen mee huiswaarts in het grote toernooi dat ruim 1200 turnsters ontvangt in het pinksterweekend. Op de hoogste trede van het erepodium mocht Deniz Vaane (pupil 1 D2), Melissa Bakelaar (pupil 1 D1) en  Kristel Klink (jeugd D2)  staan om de gouden kampioensmedaille in ontvangst te nemen. Voor Vaane was het opmerkelijke overwinning met twee punten voorsprong op de nummer twee. Ze pakte veel punten op de meerkamp onderdelen sprong (13.475), brug (13.300) en balkoefening (13.200). In totaal vergaarde zij 53.075 punten. Melissa Bakelaar moest mede een turn strijd aan gaan met haar tweelingzus Larissa die uiteindelijk een bronzen medaille won.Melissa was oppermachtig op sprong (13.100), balk (13.000) en vloeroefening (12.850) wat met met de score van brug (13.350) haar totaal 52.300 punten opleverde. Larissa eindigde met 49.425 pnt en dus een derde plaats op erepodium.  In de laatste wedstrijdronde (avond) was er een tweestrijd tussen GV Delta Sport turnsters Kristel Klink en Nienke Grauss bij de jeugd D2. De Bredase kampioenstitel ging uiteindleijk naar Klink met 51.650 punten tegen 51.050 punten voor de zilveren medaille van Grauss. In de ochtend was het Indy Smits die al vroeg voor een medaille zorgde bij de 4e divisie jeugd met41.800 punten op de meerkamp. Zij mocht een bronzen plak ontvangen. Nienke van den Berg (pupil 1 D1) werd knap vierde achter de familie Bakelaar. Sophie van den Hoek (6e div junior) eindigde op een zesde plaats en bij de 5e divisie junior was er voor Merel de Glopper een keurige 9e plaats.

Goede prestaties van GV Delta Sport turnsters bij het massale Bredase toernooi

Merel de Glopper, Sophie van den Hoeke en Deniz Vaane

2e dag OBTK in Breda

Drie medailles op tweede dag OBTK 

Twee keer zilver- en één keer bronzen plak

Maud Brockhus (brons), Romany Hanse , Merlijn Jumelet (zilver)

Breda - Op de tweede dag van het OBTK (Open Bredase Turn Kampioenschap) is er door drie turnsters van GV Delta Sport een medaille behaald. Op het erepodium stond Fleur Brockhus (6e div sen.) en Merlijn Jumelet (jeugd) op nummer twee en kregen daar de zilveren medaille. Op de meerkamp mocht ook Maud Brockhus (jeugd) op het erepodium klimmen om de bronzen medaille in ontvangst te nemen. In de strijd bij de 6e divisie junior viel Chayenne Bakelaar net buiten het erepodium met een vierde plaats. Het scheelde maar een paar honderdste punt voor her eremetaal. Met een uitstekende balkoefening (2e)  Bakelaar liet een mooie meerkamp zien. In het massale deelnemersveld (1200 turnsters in drie dagen) kwam er tegenstand uit Zuid-Holland, Utrecht en Brabant voor Fleur Brockhus die net de Brabantse titel miste met 41.150 punten. Zij won de onderdelen sprong, brug en vloer maar liet die extra punt liggen op de balkoefening. Voor Merlijn Jumelet was de Brabantse titel slechts 0,50 pnt verwijderd door dat een turnster uit Wateringen net iets betere vloeroefening had. Romany Hanse werd bij de jeugd 9e met een mooie sprongenserie (4e) en balkoefening (3e). Tatum Radecke (6e div senior) viel net buiten het podium met een 4e plaats maar liet een mooie meerkamp zien in sportcentrum de Scharen. Zus Mila Radecke (6e div junior) eindigde als de nummer zes.

Tatum Radecke en Fleur Brocknus (zilver)

  

              

Mila Radecke en Chayenne Bakelaar

3e dag OBTK Breda

 

Drie medailles op de derde dag OBTK

Senne Groenendijk Bredase kampioen

Mirthe de Jonge(2e) en Norah van Weeden (3e)

 

Maud Kosters, Mirthe de Jonge, Senne Groenendijk, Norah van Weeden en Tessa Dijkmans

 

Breda - Op de 3e dag van OBTK (Open Bredase Turn Kampioenschappen) zijn opnieuw medailles gewonnen door de zeven turnsters van GV Delta Sport. Drie keer stonden de turnsters op het erepodium in sporthal de Schagen in Breda. Senne Groenendijk (pupil 2 D3) pakte de Bredase kampioenstitel met 53.025 punten op de meerkamp. Ondanks een lichte polsblessure voerde zij vooral op de balk- en vloeroefening een prima oefening met beste resultaat (respectievelijk 13.000 en 14.450 pnt). Bij de pupil 1 D3 stonden twee DS-turnsters op het erepodium. Mirthe de Jonge pakte met 50.225 pnt de zilveren medaille en clubgenote Norah van Weeden volgde met 50.150 pnt als de nummer drie. De Jonge toonde een mooie balkoefening (2e met 12.700 pnt) en Van Weeden zet de beste vloeroefening neer met 13.100 pnt. Maud Kosters viel met 49.800 punten net naast het erepodium (4e) ondanks een goede brug- balk- en vloeroefening. Bij de vloer werd zij knap tweede. Tessa Dijkmans (pupil2 D3) werd zevende en ook deze turnster uit de C-selectie toonde een karaktvolle vloeroefening (4e met 12.350 pnt). In de laatste wedstrijd van de driedaagse die ruim 1200 turnsters naar Breda trok eindigde delta Sport urnster Yasmijn van de Guchte bij de instap D2 zeer knap als de nummer zes met 52.250 punten op deze meerkamp. In dezelfde categorie werd Quinty van der Wekken zevende met 51.875 punten.

Ysamijn van de Guchte en Quinty van der Wekken

 

Geslaagd........gefeliciteerd........

Anne-Li Slootmaker

Emy Bleijswijk                                   Eva Bieneveldt

Waarschijnlijk bereikt niet alle berichten van de geslaagde bij onze nieuwsschrijver. Maar deze vingen wij wel op. Anne-Li Slootmaker, Emy Bleijswijk en Eva Bieneveldt zijn geslaagd  voor hun examen en gaan zo en zo verder studeren. Als je ook geslaagd ben meld het ons even dan kunnen we je zo en zo feliciteren.

 

Bergruimte in de turnhal weer opgeruimd

De bergruimte in de turnhal ziet er weer opgeruimd uit. Natuurlijk een ruimte die vele ouders en belangstellende niet zien maar wel alle sporters en vooral de trainers die gebruik maken van deze ruimte. Zoals overal stapelen materialen gebruikt en ongebruikt zich op en kreeg niet allemaal de juiste plaats.  Het ziet er nu weer goed uit en overtollige materiaal is afgevoerd. Dankjewel Gina Kemmeren en je collega's van Brouwersdam.

 

Kranten en websites schrijven over Delta Sport

Wereldregio 14 juni 2019

Ons Eiland 13 juni 2019

Wereldregio 14 juni 2019

Turnsupport (magazine voor de turnsport in Nederland) schrijft over Marika Padmos

Zaterdag 8 juni 2019

 

 

        

 

    Agenda 

 

----Zaterdag 15 juni toestellenkampioenschappen heren turnen Tilburg met  13 turners van DS

---Zaterdag 15 juni districtsfianle meerkamp D1 en D2 met acht DS-turnsters in Brunssum

---Zaterdag 15 juni A-selectie uitje in Goes

   

--- Zaterdag 22 juni grote afsluiting met alle leden van GV Delta Sport in Laco-Sportcentrum

---Zaterdag 22 juni Marika Padmos DS-turnster in de Ahoy-cup meerkamp Rotterdam

---Zaterdag 29 juni toestelenfinale in Prinsenbeek met veel DS-turnsters

-- maandag 1 juli uitje B-selectie dames turnen afsluiting seizoen

--- Eind september of begin oktober pré-instap wedstrijd in turnhal. Vrije inschrijving van andere clubs

----Zaterdag 19 oktober Zeeuwse Kampioenschappen freerunnen bij GV Delta Sport in Zierikzee

---Zaterdag 14 en zondag 15 december 1e kwalificatiewedstrijd divisie 3/4/5/6 en N3/N4 en D in Laco-sportcentrum

--- Zaterdag 4 en zondag 5 januari 2020 de derde edite OZAK (Open Zeeuwse Acrokampioenschappen)

   

           

Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te onvangen.Ga dan naar onderstaande regel en klik  dan op click here to unsubscribe click here, to edit your subscription click here.  

   

 

To cancel click here, to edit your subscription click here.