Laatste nieuwsbrief

Nieuwsbrief GV Delta Sport

Tijdens de ledenvergadering van GV Delta Sport kreeg Gina Kemmeren de verdienstenbeker 2018 en Jur van der Wel de prestatiebeker 2018. Kemmeren werd als zeer verdienstelijk uitgeroepen met name vooral de ontwikkeling binnen het kind-en oudergym dat de laatste jaren een enorme groei heeft gekregen. Daarnaast geef zij training aan bodygym, vrijturnen en A-selectie turnen dames. Jur van der Wel kreeg de prestatiebeker nadat hij in 2018 in Hoofdorp op NK-toestellenfinale zilveren medaille won op sprong en ringen. daarnaast werd hij 10e op de meerkamp. van der Wel raakte daarna geblesseerd maar bleef beperkt trainen en hopelijk kan hij in het nieuwe seizoen weer wedstrijden turnen.

Kijk op https://www.deltasportgym.nl       

Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl            

Vrijdag 24 mei 2019 nummer 214

Nieuwsbrief is ook te lezen op de website        

       

 

Donderdag 30 mei (hemelvaartdag) is er

geen training bij GV Delta Sport

Vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni wel trainingen

Donderdag 30 mei, hemelvaartsdag, is er geen trainingen bij GV Delta Sport. Op vrijdag 31 mei is er gewoon training zowel kind- en oudergym, recreatielessen, selectie turnen en de springgroepen. Ook zaterdag 1 juni is het volledige lesrooster in uitvoering.

Pinksterweekend: Alleen tweede pinksterdag, maandag 10 juni, is er geen training in de turnhal. Overige dagen gewoon trainingen volgens het lesrooster.

 

Drie turn(sters) op Nederlandse kampioenschappen actief

Marika Padmos en Fleur Just in Duiven

Stan de Looze in Alkmaar

      

Stan de Looze op 25 en 26 mei in Alkmaar  Fleur Just op 25 mei in Duiven

Marika Padmos actief op 25 en 26 mei in Duiven

Marika Padmos (2e divisie senior) en Fleur Just (2e divisie junior) staan in de derde wedstrijdronde NK in Duiven voor een mooie opgave. Daar gaan beide turnsters turnen op de meerkamp voor de nationale titel. Padmos start op sprong en daarna brugoefening. Dan meld zij zich bij de brugoefening en als laatste onderdeel staat de vloeroefeing te wachten. Voor Just is het dezelfde volgorde maar dan bij de junioren.

In de derde wedstrijdronde voor de nationale titel turnen meerkamp heren staat Stan de Looze in de 2e divisie junioren klaar in Alkmaar. De turner die alle drie kwalificatiewedstrijden op het erepodium stond gaat statten op de ringen en daarna de sprong. vervolgens is hij in actie op de brug, rek, vloer en slotnummer het onderdeel voltige.

Op zondag 26 mei mag De Looze zich opnieuw opmaken voor vier toestellen om daar een nationale titel te winnen. Eerst is de vloeroefening als 2e start en daarna als 4e start de voltige. Bij de sprong gaat hij van de zes beste Nederlanders als 3e en tenslotte als 2e op de rekoefening. Marika Padmos gaat op zondag 26 mei haar nationale titel vloeroefening verdedigen in Duiven. In 2018 was zij de beste op dit onderdeel in Waalwijk.

Kies mee voor de club van het jaar

Kies onze mooie club GV Delta Sport

https://www.clubvanhetjaar.nl/gv-delta-sport

 

Stem nu op onze club

Iedereen kan stemmen op onze mooie club. Zorg dat we de meeste stemmen krijgen om niet alleen de beste en mooiste club van Zeeland te worden maar ook van Nederland. Delta Sport dat in tijd van ruim vier jaar groeide van 150 naar 545 leden en dagelijks vele kinderen en volwassen laten bewegen. Bovendien is Delta Sport een club die vooral de bevolking van Schouwen-Duiveland bij haar activiteiten betrekt door middel van zeer veel open lessen die gratis aangeboden wordt.

 

Floor Raats de nummer twee van Nederland op de vloeroefening

Delta Sport turnster zet mooie prestatie neer in de 3e divisie junior

 

Floor Raats als nummer twee van Nederland op het erepodium

Vianen - GV Delta Sport turnster Floor Raats  (3e divisie junior) heeft in Vianen een zilveren medaille gewonnen op de Nederlandse kampioenschappen. De 14- jarige turnster uit Kapelle liet tijdens de NK-toestellenfinale een zeer mooie vloeroefening zien wat door de landelijke jury beloond werd met 11.100 punten. Hiermee liet zij de beste vijf andere turnsters uit Nederland achter zich. Alleen één turnster, Jildou Halma uit Dokkum, was net iets beter met 12.200 punten. Raats was alleen voor één onderdeel af gereisd naar het Utrechtse Vianen om in sportcentrum Helsdingen, die ene schitterende oefening te laten zien. Begeleid door trainster Gina Kemmeren keert zij als enige Zeeuwse turnster in deze categorie naar huis met een prachtig NK-medaille.

 

                          

Een mooie score en een mooie medaille op de Nederlandse kampioenschappen

Floor Raats met begeleidster en trainster Gina Kemmeren

 

Faya van Wensen en Senne Groenendijk naar de finale

Nederlandse kampioenschappen

Sterke zilveren medaille bij halve finale NK in Oss

Oss- Faya van Wensen en Senne Groenendijk (E-jeugd) Staan in de finale van de Nederlandse kampioenschappen. Het acroteam van GV Delta Sport behaalde tijdens de halve finale in Oss een zeer knappe tweede plaats. Op het erepodium mocht het ijzersterke team een zilveren medaille in ontvangst nemen met een juryscore van 23.060 punten. De finale wordt op  8 en 9 juni gehouden in Oss. In het ochtenprogramma kwamen nog drie teams van Delta Sport in actie. Het acrotrio Saphira van Dam, Chayenne Bakelaar en Yara Bentlage (E-senior) eindigde als 7e (20.540 pnt). Sam Bertels en kaleigh Schoute (E-junior) scoorde 22.910 pnt en eindigde als 8e. Iris van der meer en Senna Vrijland (E-junior) werden 10e met 22.280 pnt.

       

Faya van Wensen, Senne Groenendijk met trainster Wendy Huyzen

Knappe prestatie om uit te komen in de halve fianle NK in Oss. Cioncurrentie zeer hoog uit Nederland.

Trainsters Wendy Huyzen en Romée baart zeer tevreden over de presaties

 

Ilse de Ronde en Amy Leijten brons en finale plaats NK

Jara van de zande en Fleur Brockhus pakken een finale NK

Ilse de Ronde en Amy Leijten als de nummer drie op het erepodium

OSS - Twee acroteams van GV Delta Sport gaan naar de finale Nederlandse kampioenschappen op 8 en 9 juni in Oss. Bij de halve finale in het middagprogramma zette het D-jeugd duo Ilse de Ronde en Amy Leijten een prachtige prestatie neer met een bronzen medaille en 22.740 punten. Het team mocht dus op het erepodium klimmen voor de mooie bruine medaille. Met een vijfde plaats was het GV Delta Sport acroteam Jara van de Zande en Fleur Brockhus D-junior) zeer gelukkig in de heftig concurrentie strijd tussen de nationale teams. Met 21.030 plaatste het team zich als laatste voor de finale NK. Het trio acroteam larissa Bakelaar, Vesa Siceva en Yara van Tiggelen kwamen met een 6e plaats bij de D-junioren net te kort voor een finale plaats. erder in de morgen plaatste Faya van Wensen en senne Groenendijk zich al voor de finale.

In het middagprogramma halve finale NK met Ilse de Ronde en Amy Leijten, Fleur Brockhus en Jara van de Zande samen met drie trainsters Wendy Huyzen, Romée Baart en Patricia Bakelaar. Het mooie team Larissa Bakelaar, Vesa Siceva en Yara van Tiggelen maken de mooie acroploeg van GV Delta Sport compleet.

Het doel van dit acroteam is bereikt. Op zaterdag 8 juni in de finale NK

Lot van de Ende en Babette Verkerke gaan naar de finale NK

Acroteam overwint de blessure en wordt vierde in Oss

Oss - Doorzettingsvermogen en wilskracht dat was het geluid van het GV Delta Sport acroteam Babette Verkerke en Lot van de Ende. Vier weken geleden sloeg het noodlot toe tijdens een gewone training waarbij Babette Verkerke een scheurtje in middenbotje van haar rechtevoet opliep, Van Hulppost tot ziekenhuis en krukken revalideerde zij zeer snel en met behulp van Fyziezo, de huis fysio van Delta Sport, was het spannend of zij op tijd klaar was voor de halve finale NK in Oss. Maar het team stond er weer op de turnvloer en kreeg van de jury 23.150 punten voor de prachtige oefening. Het was net geen podiumplaats (4e) maar wel de doorstroming naar de grote finale Nederlandse kampioenschappen op zaterdag 8 juni in Oss. 

 

Acrotrio Guusje Hoek, Anne Griffioen en Femmie ten Klooster

naar finale NK op 8 juni in Oss

Beste resultaat voor Delta Sport acrogymteam

Oss - Op de tweede wedstrijddag halve finale Nedertlandse kampioenschappen heeft het GV Delta Sport acrogym trio Guusje Hoek, Femmie ten Klooster en Anne Griffioen een prachtige prestatie neer gezet. In het sportcentrum, onder toezicht van tien juryleden zette ze een score neer van 22.220 punten. Daarmee verzekerde zij van een vijfde plaats waarmee ze een doorstroming, als laatste, naar de finale kregen. Met dit trio is het vijfde team van Delta Sport dat zich met de allerbeste van Nederland mag gaan meten op zaterdag 8 juni in Oss.

Angela Schoute en Kayley van de Hoek

missen op honderste de finale NK

Oss - Het was heel spannend maar het was net niet gelukt voor het acroteam Angela Schoute en Kayley van den Hoek om de landelijke finale te bereiken. In Oss tijdens de halve finale acrogym liet het mooie GV Delta Sport duo een prima oefening zien en belandde uiteindelijk op een 6e plaats. De jury beloonde het team met 22.920 punten. Slechts vijf teams gingen door naar de fianle NK en dat was voor het Delta Sportteam slechts een honderste punt te kort. Zoals trainster Wendy Huyzen zegt: Het kan een kromme teen of een verkeerde hand zetten al fantaal zijn. Toch was het acroteam natuurlijk trots dat zij in de halve finale NK op een zondagmiddag hun prachtige oefening mocht laten zien. Het team staat wel als eerste reserve.

 

Tessa Roggeband naar een mooie finale 3e divisie turnen

Zierikzeese turnster naar een knappe 27e plaats

Vianen - GV Delta Sport turnster Tessa Roggeband heeft een mooie landelijke finale 3e divisie meerkamp geturnd. In sportcentrum Helsdingen in Vianen kwam Roggeband tussen de 36 beste turnsters van Nederland uit tot een knappe 27e plaats. Als enige Zeeuwse turnster was zij via kwalificatie- en halve finale wedstrijd geplaatst voor deelname aan het hoogste toernooi in Nederland. De Zierikzeese turnster startte zeer goed op de vloeroefening met 11.500 punten en een knappe 11e plaats. Bij de sprongenserie eindigde zij met 10.550 punten en daarna kwam er een strakke balkoefening wat de jury waardeerde met een 13e plaats en 11.350 punten. Op de brugoefening (9.500) liet ze wat puntjes liggen maar in totaal had zij een mooie meerkamp geturnd. Trainster en begeleidster Lisa Padmos was tevreden want in een Nk staan is al een hele prestatie in deze categorie met zeer veel concurrentie in Nederland.

 

Tessa Roggeband met begeleidster Lisa Padmos

Vijf medailles voor de turnsters van de C-selectie

Kristel Klink en Senna Groenendijk kampioen op balk en sprong

Prinsenbeek - De turnsters van de C-selectie hebben tijdens de regio kampioenschappen toestellen in Prinsenbeek vijf medailles gewonnen. Kristel Klink (jeugd 1 D2) werd kampioen op de balkoefening met 11.700. Senna Groenendijk verdiende een kampioenstitel op de sprong (13.300) en pakte zilver op de vloeroefening (13.650). Op vallend was dat deze pupil 2 D3 al eerder op de dag een zilveren medaille won op de halve finale acrogym in Oss. Annegreet de Ronde zorgde voor een mooie balkenoefening wat beloond werd met een bronzen medaille (13.350) en Maud Brockhus (jeugd G) kreeg brons omgehangen voor haar sprongenserie met 10.075 pnt.

Zo'n 16 turnsters van GV Delta Sport kwamen op veertig toestellen in actie. Net naast het podium kwamen Maud Koster op sprong, Norah van Weelden op vloer en Leonie Vrolijk op balk. Willemijn Verhoek werd 5e op sprong. 

 

 

 

Kind- en oudergym geniet van nijntje tunnel

Bij de laatste lessen van kind- en oudergym werd gretig gebruik gemaakt van het nijntje tunnel. een echte atribut van nijntje werd feestelijk ontvangen en natuurlijk het middelpunt in de les. Het paste precies in het parcours waar opnieuw een groene krul ontvangen kon worden.

         

Even kijken hoe de nijntje tunnel werkt.......en daarna even een kasteel bouwen in de nijtjes kleuren....

Knappe stukje bouwwerk ......

Ledenvergadering kiest nieuwe bestuursleden

Prestatiebeker en verdienstenbeker

 

De jaarlijkse Ledenvergadering zorgde voor een volle zaal in het Laco-Sportcentrum. de belangstellende leden die op deze meeting waren gekomen keurden het financiele verslag 2018 goed en ging ook akkoord met de contributie vaststelling. Ook de begroting werd goedgekeurd. Nadat alle jaarverslagen werden doorgenomen werden drie nieuwe bestuursleden gekozen. Patrick Ommering, die al een tijdje actief is binnen het bestuur, werd nu officieel gekozen. Nieuw in het bestuur is Linda van der Meer (voorzitter evenementencommissie en 2e secretaresse) en Karin Bouwens (algemeen voorlopig) werden onder applaus gekozen.Ook Manon Rotte (secretaresse) werd herkozen als bestuurslid.

Bloemen en bekers voor leden

De prestatiebeker was voor turner Jur van der Wel en de verdienstenbeker ging naar Gina Kemmeren. (bovenin nieuwsbrief staat waarom). Aan het einde van de vergadering kreeg penningmeester Magda Leijten een bos bloemen voor haar vele werk als peningmeester en ledenadministrateur Leon Kemmeren werd bedankt met bloemen voor het wekelijks onderhoud van het grote ledenbestand.

C-selectie turnen dames gaan op kamp

De c-slectie dames turnen gaan vanaf hemelvaartdag (30 mei) tot zaterdag 1 juni op Delta Sport kamp. Het trainingskamp wordt ook dit keer gehouden op Den Bommel bj de familie Bakelaar. Natuurlijk komen we met mooie foto's en ervaring als het kamp weer geslaagd is.

 

Project t'Kofschip in turnhal

Maandag 27 mei komt het 't Kofschip  (groep 6 7 en 8) naar de turnhal.
We willen het turnen, springen, acro en freerunnen promoten, maar ook de leraren er van bewust maken dat trainingsuren ook heel belangrijk zijn en wat het hoog niveau turnen precies inhoud. Vaak word dit nog veel afgeremd door scholen en samenwerkingen met scholen is belangrijk alleen dan kan je ook hoog niveau bereiken. Wellicht dat we dit programma ook nog met andere scholen gaan doen.

De turn(st)ers die demo doen zitten ook op het 't Kofschip. Het gaat om Sterre, Britt, Talycha, Levi, Sarah, Nienke en Senne.

De turn demo's zijn van 12.00- tot 15.00 uur

 

Kranten en websites schrijven over Delta Sport

Ons Eiland 23 mei 2019

Wereldregio 24 mei 2018

Wereldregio 24 mei 2018

Ons Eiland 23 mei 2018

 

        

    Agenda 

--- Zaterdag 25 en zondag 26 mei finale NK 2e divisie dames meerkamp en toestellen in Duiven

--- Zaterdag 25 en zondag 26 mei Finale NK heren turnen meerkamp en toestellen in Alkmaar

--- Maandag Project 't Kofschip met demo turnen in turnhal 12.00-15.00 uur

----Districtsfinale 4e divisie in Cuijk met Senna Vrijland.

--- Donderdag 30 mei tot zaterdag 1 juni C-selectie Delta Sport kamp

--- Vrijdag 31 mei IAG in Den Bosch acrowedstrijden met deelname van 9 Delta Sport teams

----Zaterdag 15 juni toestellenkampioenschappen heren turnen Tilburg met  13 turners van DS

   

--- Zaterdag 22 juni grote afsluiting met alle leden van GV Delta Sport in Laco-Sportcentrum

---Zaterdag 13 juli springwedstrijden in Brielle met samenwerking WIIK/Oostvoorne

--- Eind september of begin oktober pré-instap wedstrijd in turnhal. Vrije inschrijving van andere clubs

----Zaterdag 19 oktober Zeeuwse Kampioenschappen freerunnen bij GV Delta Sport in Zierikzee

---Zaterdag 14 en zondag 15 december 1e kwalificatiewedstrijd divisie 3/4/5/6 en N3/N4 en D in Laco-sportcentrum

--- Zaterdag 4 en zondag 5 januari 2020 de derde edite OZAK (Open Zeeuwse Acrokampioenschappen)

   

           

Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te onvangen.Ga dan naar onderstaande regel en klik  dan op click here to unsubscribe click here, to edit your subscription click here.  

   

 

To cancel click here, to edit your subscription click here.