Laatste nieuwsbrief

Nieuwsbrief GV Delta Sport

Stan de Looze is in goede vorm dat bleek bij de derde kwalificatie wedstrijd turnen heren in de 2e divisie. In Waalwijk pakte hij een bronzen medaille en plaatste zich vrij gemakkelijk voor de fianle NK. Ook op de toestellen presteerde hij goed waardoor vier toestellen geturnd wordt op tweede dag van het NK in Alkmaar. Ook Niels Grinwis was in de 4e divisie actief met een mooie klassering op de NK. Lees in deze nieuwsbrief alle prestaties van onze leden.  

 

Kijk op https://www.deltasportgym.nl       

Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl            

Vrijdag 17 mei 2019 nummer 213

Nieuwsbrief is ook te lezen op de website        

       

Kies mee voor de club van het jaar

Kies onze mooie club GV Delta Sport

https://www.clubvanhetjaar.nl/gv-delta-sport

 

Stem nu op onze club

Iedereen kan stemmen op onze mooie club. Zorg dat we de meeste stemmen krijgen om niet alleen de beste en mooiste club van Zeeland te worden maar ook van Nederland. Delta Sport dat in tijd van ruim vier jaar groeide van 150 naar 545 leden en dagelijks vele kinderen en volwassen laten bewegen. Bovendien is Delta Sport een club die vooral de bevolking van Schouwen-Duiveland bij haar activiteiten betrekt door middel van zeer veel open lessen die gratis aangeboden wordt.

 

Weekend van zaterdag 18 en zondag 19 mei

Tien acroteams naar halve finale D/E-categorie in Oss

Tessa Roggeband en Floor Raats actief finale NK in Vianen

Twintig turnsters actief op toestellenfinale regio met 42 toestelonderdelen

Tessa Roggeband meerkamp dames turnen NK-finale en Floor Raats toestelfinale NK vloeroefening in Vianen

Zaterdag 18 mei komt Tessa Roggeband in actie op de NK-finale meerkamp 3e divisie dames turnen. Daar gaat de Zierikzeese turnster  op vier toestellen de strijd aan met de beste 36 turnsters van Nederland. Roggeband start in sportcentrum Helsdingen in Vianen op de vloer gevolgd door sprong, brug en balk. Zij start in wedstrijdronde 3. Floor Raats heeft zich knap geplaatst voor de NK-toestelfinale vloeroefening. Zij maakt met zeven beste turnsters op vloer uit wie op het erepodium beland. In Vianen is zij als vijfde aan de beurd op zondag 19 mei. 

Tien GV Delta Sport Acroteams naar de halve finale NK in Oss

Zierikzee – Tien acroteams van GV Delta Sport zijn  geplaatst voor de halve finale Nederlandse kampioenschappen op 18  mei in Oss.  Hiermee is Delta Sport de grootste leverancier van het hele district Zuid in de DE-categorie.

De geplaatste teams voor de halve finale NK 18  en 19 mei mei in Oss zijn:
 
 
Zaterdag 18 mei tijdsindeling:
Faya van Wensen en Senne Groenendijk (E-jeugd) 208  Blok 2 9.50-10.20 als 6e
Sam Bertels en Kaleigh Schoute (E-junior) 175 blok 3 10.25-10.55 als 7e
Iris van der Meer en Senna Vrijland (E-junior) 163 blok 4 11.00-11.30 als 9e 
Saphira van Dam, Chayenne Bakelaar en Yara Bentlage (E-senior) 160 blok 5 12.15012.45 als 4e
Ilse de Ronde en Amy Leijten (D-jeugd) 102 blok 8 14.25-15.05 als 8e
Larissa Bakelaar, Vesa Siceva en Yara van Tiggelen (D-junior) 89 blok 11 16.10-16.35 als 2e
Jara van de Zande en Fleur Brockhus (D-junior) 64 blok 11 16.10-16.45 als 6e
Lot van de Ende en Babette Verkerke (D-senior) 8 blok 13 18.00-18.30 als 10e
 
Zondag 19 mei tijdsindeling
Guusje Hoek, Anne Griffioen en Femmie ten Klooster (E-jeugd) 237 blok 1 9.15-9.45 als 7e
Kaley van den Hoek en Angela Schoute (E-senior) 123 blok 7 als 6e
 
 
 
 
 
 

Twintig turnsters op 42 toestellen in Prinsenbeek

Regio toestellenfinale 5/6 divisie en D2+D3

Zaterdag 18 mei komen twintig turnster van de C-selectie GV Delta Sport in actie tijdens de regio toestellenkampioenschappen in Prinsenbeek. Samen met Brabantse en Zeeuwse turnsters vallen er medailles te verdienen  in de 5e en 6e divisie en D2 + D3. In totaal hebben de turnsters tijdens kwalificatie wedstrijden zich weten te plaatsen voor 42 toestellen.

De volgende turnsters komen in actie: 5e divisie Pupil 1 D2: Dana Vrijhof op brug, Deniz Vaane op sprong. Jeugd D2 Kristel Klink op brug, balk en vloer. Lieke van de Zande op balk en vloer. Loes Bentlage op balk en vloer, Nienke Grauss op sprong, balk en vloer. Jeugd G: Maud Brockhus op sprong en vloer. Merlijn Jumelet op sprong, balk en vloer. Junior: Sophie van de Hoek op sprong en vloer. Tatum Radecke op sprong en vloer. 6e divisie pupil 1 D2: Leonie Vrolijk op brug, balk en vloer, Mirthe de Jonge op brug, Norah van Weelden op brug, balk en vloer. Willemijn Verhoek op sprong en brug. Pupil 2 D3: Annegreet de Ronde op balk en vloer, Maud Kosters op sprong, Senne Groenendijk op sprong, brug en vloer. Junior: Elianne Biesma op sprong, Mila Radecke op sprong en vloer, Suus Baart op sprong, brug en balk. 

 

    

Wij nodige onze leden van GV Delta Sport uit voor de ledenvergadering op maandag 20 mei 2019 in Laco Sportcentrum vergaderruimte.  aanvang19.30 uur
 
      Agenda:
 
      1.  Opening door de voorzitter
      2.  Mededelingen
      3.  Notulen ledenvergadering 25 juni 2018
      4   Uitreiking Prestatiebeker en Verdienstenbeker
      5.  Jaarverslagen GV Delta Sport
            --Bestuur
           --TC-commissie
           --Wedstrijdcommissie
           --PR-Sponsorcommissie
           --Evenementencommissie 
           --Kledingcommissie
           --Jurycommissie
 
       6. Financiële verslag 2018
       7. Decharge kascommissie ( Jan jaap van der Wekken en Toos Huyzen ) benoeming nieuwe kascommissielid
             ( Aftredend Jan Jaap van der Wekken) en reserve kascommissielid.
     
       8. Bestuursverkiezing
          --Manon Rotte (secretaresse) aftredend en herkiesbaar
         Voordragen nieuwe bestuursleden:
          --Patrick Ommering
          --Linda van der Meer
         Tegenkandidaten kunnen worden aangemeld  tot een week voor aanvang van de vergadering bij het secretariaat
 
       9. Vaststellen contributie 2019/2020 
     10. Begroting 2019
     11. Rondvraag en daarna sluiting 

 

Stan de Looze weer op het erepodium met een bronzen medaille

Zierikzeese turner plaatst zich voor de NK-finale meerkamp

Tevens vier toestel NK-finale en twee reserve toestellen

Stan de Looze in actie op voltige bij de derde kwalificatiewedstrijd in Waalwijk

Waalwijk - GV Delta Sport turner Stan de Looze  is ook in de derde kwalificatiewedstrijd meerkamp op het erepodium gehuldigd. De Looze, 2e divisie junior, pakte een zeer knappe bronzen medaille nadat hij ook in de vorige wedstrijd in Amsterdam en Enschede bij de top drie eindigde. Hiermee heeft de talentvolle turner een plaats afgedwongen voor de Nederlandse kampioenschappen op 25 mei in Alkmaar. Door zijn individuele sterke prestaties op de zes turnonderdelen is hij op 26 mei geplaatst op de NK-toestellen finale. Daar mag hij vloer, sprong, voltige en rek uitvoeren. Tevens is hij 1e reserve op de toestellen ringen en brug. Onder leiding van trainster Jutta Padmos turnde De Looze in Waalwijk weer een ijzersterke meerkamp waar hij in totaal 65.100 punten kreeg van de landelijke juryleden. 

Uitslag: Totaal 65.100 punten, vloer 11.400 (3e), voltige (10.350 (2e), ringen 10.950 (10e), sprong 10.550 (13e), brug 11.100 (8e), rek 0.750 (6e).

De rekoefening in sporthal De Slagen in Waalwijk

Ringenoefening waar veel kracht voor nodig is

   

Weer op het erepodium. Met trainster Jutta Padmos is het succes wederom groot

Na afloop van de wedstrijd altijd even bewijzen dat de uitslag wel echt is.....

 

Niels Grinwis naar een verdienstelijke 14e plaats

op de Nederlandse kampioenschappen meerkamp

Waalwijk - GV Delta Sport turner Niels Grinwis is op de Nederlandse kampioenschappen als 14e geëindigd. In de 4e divisie jeugd werkte hij zes turnonderdelen af en kreeg in totaal 59.300 punten van de jury. Hiermee behoort hij van de dertig geplaatste turners uit heel Nederland bij de beste veertien. Een zeer knappe prestatie van Grinwis die in de turnhal van Laco-Sportcentrum zijn trainingen volgt van Barbara van den Berge. In sporthal De Slagen in Waalwijk zette hij op de sprongenserie zijn beste prestatie neer met 10.850 punten wat een derde plaats opleverde. Ook bij de rekstok oefening behoort hij tot de beste zes turners met 10.100 pnt. Hij startte op de vloeroefening (10.200 (27e) en vervolgens kjreeg hij 7.850 pnt voor voltrige (18e). Bij de ringen behaalde hij 10.000 (26e) pnt en was zijn brugoefening erg sterk met 10.300 (15e). Grinwis gaf m,et dit resultaat zijn visitekaartje af tussen alle toppers 4e divisie in Nederland.

Iris van der Meer regiokampioen meerkamp 4e divsiie

Ilse de Ronde bronzen medaille

Zes turnsters uit B-selectie geplaatst voor districtfinale

Goes - GV Delta Sport turnster Iris van der Meer uit Zierikzee is regiokampioen meerkamp geworden in sportcomplex Omnium in Goes. In de instap D1 was Van der Meer de beste turnster met 53.725 punten over de vier turnonderdelen. Haar clubgenoot Ilse de Ronde sierde het podium met de blauwe kleuren van Delta Sport door een zeer knappe derde plaats en 52.550 punten. In deze kampioenschappen met de beste turnsters uit Brabant zuid en Zeeland zorgde ook Saphira van Dam voor een mooie meerkamp met een negende plaats en een knappe score van 51.550 punten. De drie instap turnsters uit de B-selectie van trainsters Babette Verkerke en Angela Schoute plaatsen zich daardoor ook voor de districtsfinale (limburg, Brabant en Zeeland).

Bij de 4e divisie jeugd kwam Tara Zweedijk tot een mooie meerkamp in Goes. Zweedijk die sterke oefeningen toonde op de vloeroefening (2e) en sprong (2e) viel met een vierde plaats net naast het erepodium. Indy Smits wrd knap 7e met een mooie balkoefening (5e) en Rosanne Mol, altijd goed voor een podiumplaats, werd nu 13e door een mislukte brugoefening. Bij de kip schoot haar hand weg en hing aan één arm. Deed wel de borstwaarstom maar haar element klopte niet meer. De jury gaf Mol vier punten aftrek. Toch mag Mol samen met Zweedijk en Smits uitkomen op de districtsfinale eind mei. 

Trainers Babette Verkerke en Angela Schoute waren zeer tevreden over de B-selectie turnsters (midden blauwe trainers pakken)

Alle B-selectie turnsters door naar de districtsfinale waar ze zich kunnen meten met Limburg, Brabant en Zeeuwse turnsters

 

C-selectie turnsters eindigen op de regio in de middenmoot

Mila Radecke en Suus Baart in top tien

Bij de C-selectie turnsters waren er geen ereplaatsen in sportcomplex Omnium in Goes. Wel uitstekende prestaties van Mila Radecke en Suus Baart (beiden 6e divisie junior) opo de meerkamp. De turnsters turnden op de vier toestellen een mooie aantal jurypunten. waarmee Radecke knap 6e werd en Baart eindigde als 8e. Bij de pup1 D3 was Mirthe de Jonge de beste Delta Sport turnster met een keurige 14 eplaats tussen de grote groep geplaatste turnsters uit Brabant en Zeeland. Willemijn Verhoek eindigde als 22e en Norah van Weelden werd 26e. Leonie Vrolijk, die de vloeroefening won met 13.8700, verspeelde te veel punten op balk- en brugoefening wat uiteindel;jk in het eindklassement een 31e plaats opleverde. Bij de pupil 2 D3 turnde Senne Groenendijk naar een 12e plaats en Annegreet de Ronde eindigde als 24e.

Het uitzicht van onderste boven hangen kan weleens een andere wereld zijn op de turnvloer.

Anthony van Assche nieuwe trainer bij A-selectie dames turnen

Anthony van Assche is sinds kort de nieuwe trainer van de A-selectie dames turnen bij GV Delta Sport. Van Assch is afgelopen week gestart op dinsdagavond en zal vanaf volgende week ook maandag en woensdag de trainingen verzorgen. Met zijn enorme ervaring in de praktijk, maar geef ook al jaren les, hoopt Delta Sport verder te kunnen bouwen aan hoger niveau binnen de selecties. Hij zal tevens ook waar nodig het jongens turnen ondersteunen. Van Assche is in de turnwereld geen onbekende. Hij nam deel aan WK's en EK's en zat in het Olympische oranjeteam. Ook heeft hij een aantal Nederlandse kampioenstitels op zijn naam geschreven.

 

Weer veel kinderen beloond met nijntje beweegdiploma 1

      

Voor de tweede keer deze week behaalde vele kinderen het nijntje beweegdiploma 1. Nadat eerder al negen kinderen nijntje beweegdiploma 2 kreeg was het afgelopen vrijdagmorgen de beurd aan 15 kinderen voor het nijntje beweegdiploma 1. Allemaal de opdrachten van de grote lijst uitgevoerd en van docent Gina Kemmeren grote groene krullen gekregen en dat leverde uiteindelijk het begeerde beweegdiploma op.

Senna Poortvliet neemt (voorlopig) afscheid van de A-selectie

Tijdens de training van de A-selectie heeft turnster Senna Poortvliet (voorlopig) afscheid genomen van de A-selectie turnen dames bij GV Delta Sport. Senna moet eerst de schoolopleiding voorrang geven boven het turnen. De groep A-selectie en trainsters hadden voor Senna een mooie fotocollage gemaakte van haar actieve turnjaren.

 

Wat is het leuk om iedere dag te turnen.........

Ik ben twee jaar en ik oefen nu al......

                      

Bijzondere foto's en randzaken binnen onze club is altijd leuk om te publiceren. Dit is Megan Ringelberg en niet gek dat al op twee jaar een turnmat thuis heeft en in echte turnkleding oefeningen te doen. Vader en moeder natuurlijk niet vreemd want het is hun met de paplepel in gegoten en nog actief. Dochter lief al bij kind- en oudergym en nu al aan het oefenen. Gaat ze turnen, acrogymmen of springen. De tijd zal het leren want jong gedaan is.........

 

Ilse de Ronde met een bronzen medaille op turnen maar ook acrogymnast

Hoe kijk ik vanaf de tribune naar mijn zus Annegreet

Altijd leuk als je acrogym train(sters) naar je turnwedstrijd komt kijken. Vanaf de tribune in Goes was het dus feest en gelijk een beetje trainen. Ilse de Ronde had al geturnd en met een bronzen medaille was de buit al binnen. tegen de avonduren moest ook zus Annegreet nog turnen. Hoe bedoel je vreemd gezicht tussen het publiek. Wel opvallend om goed overzicht te krijgen van de deelnemers op de turnvloer. En tevens even balans oefeningen uitvoeren.....

 

 

        

    Agenda 

--- Zaterdag 18 mei NK-finale 3e divisie meerkamp dames in Vianen met Tessa Roggeband

--- Zondag 19 mei NK-toestellenfinale 3e divisie dames in Vianen met Floor Raats

--- Zaterdag 18 en zondag 19 mei halve finale NK  acrogym in Oss met tien teams van Delta Sport

--- Maandag 20 mei ledenvergadering Delta Sport

   

--- Zaterdag 25 en zondag 26 mei finale NK 2e divisie dames meerkamp en toestellen in Duiven

--- Zaterdag 25 en zondag 26 mei Finale NK heren turnen meerkamp en toestellen in Alkmaar

----Districtsfinale 4e divisie in Cuijk met Senna Vrijland.

--- Donderdag 30 mei tot zaterdag 1 juni C-selectie Delta Sport kamp

----Zaterdag 15 juni toestellenkampioenschappen heren turnen Tilburg

--- Zaterdag 22 juni grote afsluiting met alle leden van GV Delta Sport in Laco-Sportcentrum

--- Eind september of begin oktober pré-instap wedstrijd in turnhal. Vrije inschrijving van andere clubs

----Zaterdag 19 oktober Zeeuwse Kampioenschappen freerunnen bij GV Delta Sport in Zierikzee

---Zaterdag 14 en zondag 15 december 1e kwalificatiewedstrijd divisie 3/4/5/6 en N3/N4 en D in Laco-sportcentrum

--- Zaterdag 4 en zondag 5 januari 2020 de derde edite OZAK (Open Zeeuwse Acrokampioenschappen)

   

           

Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te onvangen.Ga dan naar onderstaande regel en klik  dan op click here to unsubscribe click here, to edit your subscription click here.  

   

 

To cancel click here, to edit your subscription click here.