Laatste nieuwsbrief

Nieuwsbrief GV Delta Sport

Er waren ridders in de turnhal dus bij kind- en oudergym werd er een verdedigingsmuur gebouwd. Makkelijk zo'n valkuil om de turnhal te verdedigen.......Lees onze wekelijkse nieuwsbrief met 32 turnsters die dit weekend op pad gaan voor deelname aan turnwedstrijden.

 

Kijk op https://www.deltasportgym.nl       

Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl            

Vrijdag 5 april 2019 nummer 206

Nieuwsbrief is ook te lezen op de website        

       

 

Vrijdag 12 april kind- en oudergym alleen van 9.30-10.30 uur

Kind- en oudergym wordt op vrijdag 12 april van twee lessen teruggebracht naar één les. Dit heeft te maken met koningsspelen waarbij GV Delta Sport aan meedoe en tweehonderd kinderen over drie uur gaat ontvangen en les geven. deze start om 11.00 uur.

Kind- en oudergym is dus op vrijdag 12 april alleen van 9.30- tot 10.30 uur.

Druk weekend met wedstrijd turnsters voor GV Delta Sport

Zaterdag 6 en zondag 7 april komen in totaal 32 turnsters uit op zowel regionale als landelijke wedstrijd uit. Wij hebben voor iedereen alles op een rijtje gezet zodat jullie het allemaal kan lezen en volgen. Natuurlijk komen we zosnel mogelijk na de wedstrijden met verslagen en foto's over de resultaten.

Vakantie van zaterdag 20 april tot zaterdag 11 mei

ofwel de meivakantie met vakantietrainingen

Twee weken zijn de basisscholen dicht vanaf  zaterdag 20 april tot zaterdag 11 mei. gelukkig lopen de vakanties in Zeeland en deel Zuid-Holland gelijk op. In die twee weken vervallen alle lessen volgens onze lesrooster. Toch gaan we in die twee weken lessen verzorgen. Wij zijn volop bezig voor een vakantierooster van de selectiegroepen. Daarnaast gaan we open lessen verzorgen zodat alle recreatieve groepen toch in deze twee weken kunnen trainen. We proberen zo snel mogelijk het rooster te publiceren.

Emil Angelov start met workshop acroteams Delta Sport

Toekomstige samenwerking beklonken

In de acrogym wereld is Emil Angelov uit Rotterdam geen onbekende. Hij begeleidde acroteams op Europees niveau en is een zeer goede trainer die momenteel in Zuid-Holland als trainer actief is. Daarnaast geeft hij training aan een Rotterdams circus. Angelov is een zeer bekende van onze hoofdtrainster acrogym Wendy Huyzen en dan zijn natuurlijk de lijntjes kort. Inmiddels zijn er met de trainer afspraken gemaakt voor een langdurige samenwerking. Emil zal het acrogym van Delta Sport begeleiden naar een hoger niveau met extra training. Achter de schermen is er afgelopen maanden gewerkt om het organisatorisch op de rit te zetten zodat in het begin van het nieuwe seizoen de start kan plaats vinden. Om kennis te maken en aan elkaar te wennen gaat Emil een aantal workshops geven.

Tweede kwalificatiewedstrijd turnen dames

Zaterdag 6 april in Terneuzen 4e/6e divisie D1/D2

Ilse de Ronde in het midden met een medaille in de eerste kwalificatiewedstrijd toen in Breda

 

Zaterdag 6 april wordt in sporthal De Vliegende Vaart in Terneuzen de 2e kwalificatiewedstrijd turnen dames gehouden voor de 4e/6e divisie en categorie D1/D2. Achttien turnsters van de B/C-selectie komen in actie op de meerkamp en kunnen zich daar plaatsen voor de regiofinale op 14 april in Breda.

Delta Sport turnsters die actief zijn in Terneuzen: Wedstrijd 1 Instap D1: Saphira van Dam, Floor de Bruine, Iris van der Meer en Ilse de Ronde. Wedstrijd 3 Pupil 1 D3: Leonie Vrolijk, Norah van Weelden, Mirthe de Jonge en Willemijn Verhoek. 6e divisie junior: Fabienne Ramondt, Mila Radecke, Suusje Baart en Chayenne Bakelaar. Wedstrijd 4: Pupil 2/D3: Maud Koster, Tessa Dijkmans, Annegreet de Ronde, Nikki Vrijland en Senne Groenendijk

Twee verschillende wedstrijddagen

voor vijf halve-finalisten NK turnen dames 

Zaterdag 6 april

De vijf GV Delta Sport turnsters die uitkomen in de halvefinale NK turnen dames zijn verspreid over twee wedstrijddagen. Op zaterdag 6 april in Leusden komen Floor Raats en Tessa Roggeband (3e divisie junior) uit op de meerkamp in Leusden. Als zij bij de beste 8 deelenemers eindigen stromen zij door naar de landelijke finale. Voor de NK-toestellenfinale moeten zij zich bij de beste twee turnsters plaatsen in Leusden.

Tessa Roggeband

 

Zondag 7 april

Op zondag 7 april komen drie GV Delta Sport turnsters in Leusden uit in de 2e divisie voor de halve-finale meerkamp. Fleur Just (2e div. junior) start als eerste op de meerkamp. De Zierikzeese turnster moet dan voor de landelijke finale bij de beste elf turnster horen van de 32 geplaatste deelnemers. ook voor de toestellenfinale NK moet zij bij de beste twee per toestel plaatsen.

Eind middag komen de senioren 2e divisie Marika Padmos en Anna Jendrush in actie op de meerkamp in Leusden. Beide turnsters moeten op de meerkamp bij de beste acht eindigen en voor toestelfinale bij de beste twee turnsters.

 

Marika Padmos, Anna Jendrusch en Fleur Just

 

Zondag 7 april regio toestellenfinale Terneuzen

Negen turnsters met 19 toestelfinales 3e divisie

Op zondag 7 april in De Vliegende vaart in Terneuzen komen acht GV Delta Sport turnsters in actie in de categorie 3e divisie en JN4. Zij hebben in de kwalificatiewedstrijden weten te plaatsen voor negentien toestelfinales.

GV Delta Sport turnsters: Jeugd 1 N4: Kyani Bouwman met brug, balk envloer. Sterre Bosma met sprong, brugen balk. 3e divisie jeugd E: Jni Nobel met brug, balk en vloer, Kyara Offerhaus met brug. Xin Da van der Wekken met brug. 3e divisie junior D: Floor Raats met sprong, brug en vloer. Zena Weijers met sprong, brug, balk en vloer. 3e divisie senior: Daphne Rotte met balk.

 

Turnsters zijn er klaar voor om in Terneuzen te turnen voor een medaille

Koningsspelen op vrijdag 12 april in en rond Laco

Zo'n tweehonderd kinderen komen sporten in de turnhal

Koningsspelen 2019

GV Delta Sport ontvangt vrijdag 12 april zo'n 200 leerlingen in de turnhal verdeeld over drie uur. Groep trainers van Delta Sport staan klaar om die turnlessen te verzorgen.

De eerste les begint om 11.00 uur, daarna de tweede les om 12.00 en derde les om 13.00 uur

Waarom koningsspelen:

Op vrijdag 12 april wordt voor het zevende jaar Koningsspelen gevierd op alle basisscholen in Nederland. Een initiatief van Richard Krajicek als lid van het toenmalige Nationaal Comité Inhuldiging ten behoeve van de feestelijkheden omtrent de inhuldiging van Koning Willem Alexander op 30 april 2013.

De Koningsspelen zijn een gezamenlijk, actief en sportief Oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk.

Zo wordt er gezamenlijk ontbeten en vindt er aansluitend een sportdag plaats, met de boodschap dat samen goed ontbijten en actief bewegen heel belangrijk zijn voor de gezondheid.

Na het grote succes van voorgaande jaren, wordt ook dit jaar de Koningsspelen centraal georganiseerd in Zierikzee. Door ondersteuning van SMWO Schouwen-Duiveland aan de werkgroep en de samenwerking met lokale sport en beweeg aanbieders is dit voor veel kinderen dé sportdag van het jaar om naar uit te kijken. Ruim 500 leerlingen van groep 5 t/m 8 van zes basisscholen in Zierikzee komen samen in en om het sportcentrum Laco in Zierikzee. Er is een leuk en gedifferentieerd programma samengesteld met diverse activiteiten, zoals; zwemmen, karate, basketbal, dansen, turnen, bootcamp, hockey, atletiek en nog veel meer.

Dustin Erades  plaatst zich voor de halve finale NK

Zeer knappe zevende plaats in Purmerend

GV Delta Sport turner Dustin Erades (instap 2e divisie) heeft zich tijdens de kwalificatie meerkamp in Purmerend geplaatst voor de halve finale Nederlandse kampioenschappen op 13 april in Enschede. De talentvolle turner wist zich in het grote deelnemersveld als zevende te eindigen na zes turnonderdelen. Er gingen slechts acht turners door. Hij kreeg in totaal van de landelijke jury 101.50 punten. Op de vloeroefening werd Erades zelfs knap derde met 17.950 punten. Op de sprongenserie (18.400) en Brugoefening (15.750) eindigde hij als 8e. Ook de ringenoefening (10e) was een goed resultaat met 17.050 punten. Op de rekoefeining (11e) en voltige (12e) haalde hij respectievelijk 17.600 en 14.400 punten. De jonge turner, onder begeleiding van trainer Jutta Padmos moest op de wedstrijd even schakelen nadat een dag van te voren zijn clubgenoot Sam Groothedde bij een pechgeval tijdens de training aan de brug zijn leertje niet meedraaide en daardoor zijn onderarm brak (ellenboogpijpje). Hiermee kon Groothedde, die juist goed in vorm was, geen kwalificatie afdwingen voor de halve finale NK.

Dustin Erades turnde knap naar een zevende plaats op de landelijke kwalificatie

Kind- en oudergym met ridders in de turnhal

nijntje beweeg met springen en ridders

Kind- en oudergym met nijntje beweegdiploma iedere woensdag- en vrijdagmorgen is een feest voor de allerkleinste kindjes bij GV Delta Sport in de turnhal. Docent Gina Kemmeren had weer een absoluut leuk thema gekozen om van de turnhal een springgebied te maken maar wel met ridders. De kleintjes gingen dus springen, lopen over kleine bruggetjes en natuurlijk moesten de ridders zich beschermen met een schitterende muur die bij de valkuil werd gebouwd.

 

Evenwicht en durven maar je valt zacht. het is geen probleem voor de kinderen die na hartelust lekker bewegen in de turnhal. met hulp van vele ouders is het soms spannend maar wel uitdagend om sommige obstakels te nemen.

Heerlijk over de zachte matten kruipen en daarna via de glijbaan naar beneden.

   

Het paard Harry is natuurlijk altijd aanwezig........

 

KNGU teken mee met het Zeeuwse Sport Akkoord

Delta Sport teken intentieverklaring Vitaal Schouwen-Duiveland

 

Een paar weken geleden is er een sport akkoord getekent door de provincie Zeeland met vele partners waaronder alle gemeentens en aantal sportbonden waaronder de KNGU.

Delta Sport werd in eerste instantie verrast maar is gelijk in overleg gegaan met de KNGU en inmiddels ook met de gemeente Schouwen-Duiveland wat dat betekent voor Delta Sport maar ook wat wij daarin kunnen betekenen. Graag wil Delta Sport een rol spelen als het over vitaal Schouwen-Duiveland gaat. Inmiddels heeft Delta Sport de intentieverklaring getekend voor samenwerking en deelname aan dit project. 

 

Dit verscheen op vrijdag 5 april in de wereldregio. 

 

 

Iedere maandagmorgen Bodygym in de turnhal

Heb je maandagmorgen niets te doen? Kom dan lekker meedoen met bodygym in de turnhal van Laco-Sportcentrum.Tussen 9.15 en 10.45 uur wordt er op een zachte ondergrond gesport onder deskundige leiding. Bij de activiteit van GV Delta Sport hebben we de mogelijkheid voor een strippenkaart. Je kan gewoon een keer binnen wandelen en lekker meedoen.

Iedere dondardagavond lekker vrij turnen in de turnhal

Iedere donderdagavond lekker vrij turnen in de turnhal van Laco-Sportcentrum. Vanaf een jaar of twintig en ouder ben je al welkom om tussen 20.00- 21.30 uur lekker te turnen op verschillende toestellen en als wat een bod komt. De groep groeit gestaag dus niet alleen bewegen maar ook een sfeervolle les van deskundige docenten. Kom gewoon een keer meedoen, het is heerlijk om te bewegen op een zachte ondergrond.

 

Kranten en websites schrijven over GV Delta Sport

Ons Eiland 4 april 2019

Wereldregio 5 april 2019

Wereldregio 5 april 2019

 

              

    Agenda 

---Zaterdag 6 april halve finale NK 3e divisie junior in Leusden met Floor Raats en Tessa Roggeband

---Zaterdag 6 april 2e kwalificatiewedstrijd 4e/6e divisie D1/D2 in Terneuzen met 18 DS-turnsters

--- Zondag 7 april regio toestellenfinale turnen dames 3e div. N3 en JN4 in Terneuzen met 8 DS-turnsters

--- Zondag 7 april halve finale turnen dames 2e divisie in Leusden

--- Dinsdag 9 april keuring turnhal toestellen

--  Vrijdag 12 april koningspelen in en rond Laco-Sportcentrum met deelname Delta Sport

   

----Zaterdag 13 april halve finale turnen dames in Rotterdam met DS-turnster Talycha Krakeel

--- Maandag 15 april bestuursvergadering Delta Sport

---  Dinsdag 7 mei ledenvergadering GV Delta Sport aanvang 19.15 uur

---  Zaterdag 18 en zondag 19 mei halve finale NK  acrogym in Oss met tien teams van Delta Sport

---  Donderdag 30 mei tot zaterdag 1 juni C-selectie Delta Sport kamp

--- Zaterdag 1 juni pré-instap wedstrijd in turnhal. Vrije inschrijving van andere clubs

--- Zaterdag 22 juni grote afsluiting met alle leden van GV Delta Sport in Laco-Sportcentrum

----Zaterdag 19 oktober Zeeuwse Kampioenschappen freerunnen bij GV Delta Sport in Zierikzee

   

           

Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te onvangen.Ga dan naar onderstaande regel en klik  dan op click here to unsubscribe click here, to edit your subscription click here.  

   

To cancel click here, to edit your subscription click here.