Laatste nieuwsbrief

Nieuwsbrief GV Delta Sport

Vele turnsters van de C/B-selectie zijn haast wekelijks opstap naar turnwedstrijden. Dat betekent dat ze de naam Delta Sport duidelijk laten horen en behoorlijk wat Delta Sport-turnsters de wedstrijdhal betreden. Opvallend altijd in de juiste blauwe kleuren en mooie tenue. Een goed verzorgde clubkleding geeft een mooi visitekaartje af. Hier lig een grote bijdrage aan vast van onze kledingscommissie.

Kijk op https://www.deltasportgym.nl       

Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl            

Vrijdag 29 maart 2019 nummer 205

Nieuwsbrief is ook te lezen op de website        

       

Sam Groothedde en Dustin Erades in Purmerend

Kwalificatie kwartfinale Nederlandse kampioenschappen

Purmerend - GV Delta Sport turners Sam Groothedde (pupil 2e divisie) en Dustin Erades (Instap 2e divisie) reizen dit weekend af naar Purmerend voor de kwalificatie wedstrijd heren meerkamp tunen in sportcomplex De Beuk. Beide turners geen zes onderdelen turnen waarbij zij starten op sprong, brug, rek, vloer, voltige en ringen.  De wedstrijd vind plaats op zaterdag 30 maart in sportcomplex De Beuk in Purmerend.

 

Thom Platenburg en Levi Glas doen mee

aan Talent van Schouwen-Duiveland

Schouwen Duiveland 's got talent

Zaterdag 30 maart is de try oot op het podium van fizi in Zierikzee. Daar gaan de Delta Sporters Thom Platenburg en Levi Glas, freerunners, hun talenten tonen aan een driekoppige jury van de Rotary Club en vele toeschouwers. Op zaterdag 6 april wordt de finale gehouden. Er zijn twintig kandidaten die een prijs kunnen winnen van € 250.-- en/of € 500.-- De kandidaten lopen uit één van muziek, zang, dans en als enige sporters de freerunners.

Geen medailles in Sprang Capelle maar wel goede resultaten

Vier vierde plaatsen van de Delta Sport turnsters

De turnsters die in de middag rondes uitkwamen maakte een mooie foto met Melissa Dooge Kayleigh Schoute, Merel de Glopper, Senna Vrijland en Sophie van den Hoek. Liggend: Nienke van den Berg, Larissa Bakelaar, Melissa Bakelaar, Deniz Vaane, Stella Offerhaus en Kayley van den Hoek

 

Sprang-Capelle - Het gebeurd niet veel dat op turnwedstrijden geen Delta Sporter op het podium staat. Maar in Sprang Capelle was het echt zo en het bijzondere was dat vier turnsters net niet het podium konden betreden doordat zij alle vier in hun categorie op een vierde plaats eindigde. Een wedstrijd waar vijftien DS-turnsters actief waren op de meerkamp had zo zijn eigen pech en was voor een grote groep de balk al een val moment. Ook Kayley van den Hoek had zo haar kleine ergernis nadat een turnster voor haar ineens niet op de vloer een oefening ging doen en plotseling Van den Hoek als direct verwacht werd. Het begon al in ochtenduren dat Ismay Struijk (instap D2) net niet met een vierde plaats een medaille won. Ze won wel sprong en balk en 2e op de brug maar verspeelde op de vloeroefening twee dure punten ten opzichte van de stevige concurrente. In dezelfde categorie eindigde Yasmijn van de Guchte knap 8e gevolgd met een 10e plaats voor Quinty van der Wekken. Bij de jeugd 1 D1 was Sarah Brozius zeer tevreden met de keurige 7e plaats. In wedstrijd 2 , bij de pupil1 D1, eindigde Melissa Bakelaar als 4e en zus Larissa als 5e. Melissa haalde 51.875 punten op de vier turnonderdelen en won zelfs de balkoefening nadat ze met oploop viel maar de hele pirouette deed ze netjes en de oefeningen daarna keurig afmaakte. Nienke van den Berg werd 8e gevolgd door Kayley van den Hoek (10e) en Stella Offerhaus (12e). In de derde wedstrijdronde , bij de pupil 1 D2, kreeg Deniz Vaane net iets te weinig punten van de jury waardoor ze als vierde eindigde en net geen medaille. Bij de junior 4e divisie miste Senna Vrijland net het podium met een tweehonderdste punt verschil. De Ouwerkerkse turnster turnde een stabiele meerkamp en dat deed ook Melissa Dooge met een keurige 15e plaats in het grote deelnemersveld. Kaleigh Schoute werd 15e en deed voor de eerste keer onderkiep op de brug. Op de vloeroefening eindigde ze knap op een 3e plaats. Bij de 5e divisie junior ging Merel de Glopper uitstekend en eindigde op een 8e plaats. De Glopper toonde stabiele meerkamp met een keurige brug- en vloeroefening. Sophie van den Hoek behaalde een 11e plaats.

            

Yasmijn van de Guchte, Ismay Struijk, Quinty van der Wekken en Sara Brozius

        

   

Melissa Dooge, Senna Vrijland en Kayleigh Schoute toonde een mooie meerkamp

 

Het is traditie na de wedstrijd...even langs Macdonald.....

Het is al jaren traditie dat na de turnwedstrijden even bij Macdonaldwordt binnen gestapt en iedreen zich te goed doen aan heerlijke fritietjes, Bic Mac. Even een milkshake of kipnuggets maar dan nog na een sportieve dag lekker ijsje meenemen. Zoals je ziet is Delta Sport niet de enige club die dat doen.....

 

Drie verschillende wedstrijddagen

voor zes halve-finalisten NK turnen dames 

Zaterdag 6 pril

De zes GV Delta Sport turnsters die uitkomen in de halvefinale NK turnen dames zijn verspreid over drie wedstrijddagen. Op zaterdag 6 april in Lunteren komen Floor Raats en Tessa Roggeband (3e divisie junior) uit op de meerkamp in Leusden. Als zij bij de beste deelenemers eindigen stromen zij door naar de landelijke finale. Voor de NK-toestellenfinale moeten zij zich bij de beste twee turnsters plaatsen in Leusden.

 

Zondag 7 april

Op zondag 7 april komen drie GV Delta Sport turnsters in Leusden uit in de 2e divisie voor de halve-finale meerkamp. Fleur Just (2e div. junior) is als eerste aan de beurd en de Zierikzeese turnster moet dan voor de landelijke finale bij de beste elf turnster horen van de 32 geplaatste deelnemers. ook voor de toestellenfinale NK moet zij bij de beste twee per toestelplaatsen.

Eind middag komen de senioren 2e divisie Marika Padmos en Anna Jendrush in actie op de meerkamp in Leusden. Beide turnsters moeten op de meerkamp bij de beste acht eindigen en voor toestelfinale bij de beste twee turnsters.

Marika Padmos, Anna Jendrusch en Fleur Just

Zaterdag 13 april in Rotterdam

GV Delta Sport turnster Talycha Krakeel komt in de halve-finale NK uit in Rotterdam op zaterdag 13 april. Krakeel, uitkomend in pupil 2 N2, zal op de meerkamp bij de beste twaalf turnster moeten turnen om een plaats op de landelijke finale te veroveren. Voor de toestellenfinale Nk gaat het om de twee beste turnsters per toestel.

Talycha Krakeel

Acrogym lessen Dalton bassischool Binnen de Veste

150 kinderen maken kennis met acrogym

De Dalton school Binnen de Veste in Zierikzee heeft een themaweek sport waar GV Delta Sport acrogym trainers 150 kinderen, in verschillende groepen, les heeft gegeven. Angela Schoute en Magda leijten spreken over een succesvolle dag. Ook volgende week woensdag worden de lessen herhaald en a.s maandag komen groepen 3, 4 en 5 naar de turnhal voor een mooie les tussen 13.00-13.45 uur.

Emil Angelov start met workshop acroteams Delta Sport

Toekomstige samenwerking beklonken

In de acrogym wereld is Emil Angelov uit Rotterdam geen onbekende. Hij begeleidde acroteams op Europees niveau en is een zeer goede trainer die momenteel in Zuid-Holland als trainer actief is. Daarnaast geeft hij training aan een Rotterdams circus. Angelov is een zeer bekende van onze hoofdtrainster acrogym Wendy Huyzen en dan zijn natuurlijk de lijntjes kort. Inmiddels zijn er met de trainer afspraken gemaakt voor een langdurige samenwerking. Emil zal het acrogym van Delta Sport begeleiden naar een hoger niveau met extra training. Achter de schermen is er afgelopen maanden gewerkt om het organisatorisch op de rit te zetten zodat in het begin van het nieuwe seizoen de start kan plaats vinden. Om kennis te maken en aan elkaar te wennen gaat Emil een aantal workshops geven.

Zaterdag 7 april regio toestellenfinale Terneuzen

Negen turnsters met 19 toestelfinales

Op zaterdag 7 april in De Vliegende vaart in Terneuzen komen acht GV Delta Sport turnsters in actie in de categorie 3e divisie en JN4. Zij hebben in de kwalificatiewedstrijden weten te plaatsen voor negentien toestelfinales.

GV Delta Sport turnsters: Jeugd 1 N4: Kyani Bouwman met brug, balk envloer. Sterre Bosma met sprong, brugen balk. 3e divisie jeugd E: Jni Nobel met brug, balk en vloer, Kyara Offerhaus met brug. Xin Da van der Wekken met brug. 3e divisie junior D: Floor Raats met sprong, brug en vloer. Zena Weijers met sprong, brug, balk en vloer. 3e divisie senior: Daphne Rotte met balk.

 

Turnsters zijn er klaar voor om in Terneuzen te turnen voor een medaille

 

Kranten en websites schrijven over Delta Sport

 

maart SDSport magazine

 

Maart SDSport magazine

Maart SDSPORT magezine

 

Wereldregio 22 maart 2019

Wereldregio 29 maart 2019

              

    Agenda 

---Zondag 24 maart 2e kwalificatie wedstrijd 4 en 5 divisie en D1+D2 In Sprang Capelle met 15 DS-turnsters

-- Zaterdag 30 maart kwalificatie kwartfinale heren turnen in Purmerend met Sam Groothedde en Dustin Erades

---Zaterdag 6 april halve finale NK 3e divisie junior in Leusden met Floor Raats en Tessa Roggeband

--- Zaterdag 7 april regio toestellenfinale turnen dames 3e div. N3 en JN4 in Terneuzen met 8 DS-turnsters

---Zaterdag 7 april halve finale turnen dames 2e divisie in Leusden

--- Dinsdag 9 april keuring turnhal toestellen

--  Vrijdag 12 april koningspelen in en rond Laco-Sportcentrum met deelname Delta Sport

   

---  Vrijdag 12 april koningspelen in en rond Laco-Sportcentrum met deelname Delta Sport

----Zaterdag 13 april halve finale turnen dames in Rotterdam met DS-turnster Talycha Krakeel

--- Maandag 15 april bestuursvergadering Delta Sport

---  Dinsdag 7 mei ledenvergadering GV Delta Sport aanvang 19.15 uur

---  Zaterdag 18 en zondag 19 mei halve finale NK  acrogym in Oss met tien teams van Delta Sport

---  Donderdag 30 mei tot zaterdag 1 juni C-selectie Delta Sport kamp

--- Zaterdag 1 juni pré-instap wedstrijd in turnhal. Vrije inschrijving van andere clubs

--- Zaterdag 22 juni grote afsluiting met alle leden van GV Delta Sport in Laco-Sportcentrum

---Zaterdag 19 oktober Zeeuwse Kampioenschappen freerunnen bij GV Delta Sport in Zierikzee

   

Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te onvangen.Ga dan naar onderstaande regel en klik  dan op click here to unsubscribe click here, to edit your subscription click here.  

   

To cancel click here, to edit your subscription click here.