Laatste nieuwsbrief

Nieuwsbrief GV Delta Sport

Tijdens de acrogymwedstrijden in de turnhal was het vooral zaterdag bijzonder druk op de tribune. Zo druk dat we halverwege ruimte gemaakt hebben voor vooral de acrogymnasten om die een plaats te geven in de turnhal. Op zaterdag hebben we 1200 mensen geteld (lees toeschouwers, acrogymnasten, trainers en vrijwilligers) die in verband met de acrogymwedstrijd de turnhal bezochten.

Bijzonder plaatje van de acrogym jury die twee banen gelijk jureren. Daarvoor had de acrocommissie een verhoging gemaakt in de turnhal. De inrichting was vooral zo dat er snelheid was om 140 teams op zaterdag hun oefeningen konden laten zien. Ook de jury zat zo opgesteld dat de acrogymnasten richting jury en publiek met veel impressie en lach op het gezicht zoveel mogelijk punten proberen te scoren.

 

Kijk op https://www.deltasportgym.nl       

Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl            

Vrijdag 22 maart 2019 nummer 204

Nieuwsbrief is ook te lezen op de website        

       

 

Tweede kwalificatiewedstrijd turnen dames voor vijftien

turnsters van B/C-selectie in Sprang-Capelle

Vijftien turnsters uit de B/C-selectie zijn zondag 24 maart actief op de 2e kwalificatiewedstrijd turnen dames meerkamp. Daar is de laatste kans om zich te plaatsen voor de volgende wedstrijd. Het gaat om 4e en 5e diviaie en D1+D2 categorie.

De volgende turnsters zijn actief: Wedstrijd 1 instap D2: Ismay Struijk, Quinty van der Wekken. Jeugd 1 D1: Sara Brozius. Wedstrijd 2 Pupil 1 D1: Larissa Bakelaar, Melissa Bakelaar, Nienke van den Berg, Kayley van den Hoek en Stella Offerhaus. Pupil 1 D2: Deniz Vaane, Dana Vrijhof. 4e divisie junior: Melissa Dooge, Kayleigh Schoute, Senna Vrijland. 5e divisie junior: Merel de Glopper en Sophie van den Hoek.

Tien GV Delta Sport Acroteams door naar de halve finale NK

Vijf Gouden medailles en drie zilveren medailles

Zierikzee – Tien acroteams van GV Delta Sport hebben zich bij de 3e plaatsingswedstrijd en districtsfinale in Zierikzee geplaatst voor de halve finale Nederlandse kampioenschappen op 18 en 19 mei in Oss.  Hiermee is Delta Sport de grootste leverancier van het hele district Zuid in de DE-categorie. Bij de wedstrijd in Zierikzee was Delta Sport succesvol met vijf eerste plaatsen en drie tweede plaatsen. De teams Lot van den Ende en Babette Verkerke (D-senior), Jara van de Zande en Fleur Brockhus (D-junior), Ilse de Ronde en Amy Leijten (D-jeugd), Kayley van den Hoek en Angela Schoute (E-senior) en FaYa van Wensen met Senne Groenendijk klommen namens Delta Sport op de hoogste trede van het erepodium. Voor de zilveren medailles waren de teams  Sam Bertels en Kayleigh Schoute en de trio’s Guusje Hoek, Anne Griffioen en Femmie  ten Klooster, Larissa Bakelaar, Vesa Siceva en Yara van Tiggelen. Loes Bentlage en Eva Bienevelt (E-senior) werden zesde en als eerste reserve voor halve finale NK. Floor de Bruine en Yvonne van Dam (E-senior) behaalde een zeer knappe vierde plaats en met de resultaten van de vorige wedstrijden staan ze 2e reserve voor de halve finale.

In totaal kwamen 170 teams in actie uit Limburg, Brabant en Zeeland. Acrogym-wedstrijden zijn zeer populair en het trok op zaterdag 1200 mensen (toeschouwers, trainers en gymnasten) naar Laco-Sportcentrum. Het was zo druk dat het nood parkeerterrein werden geopend.

 
De geplaatste teams voor de halve finale NK 18 en 19 mei in Oss zijn:
 
(Over drie plaatsingswedstrijden gaan slechts 2 of drie teams door)
 
Lot van de Ende en Babette Verkerke (D-senior) als eerste geplaatst
Ilse de Ronde en Amy Leijten (D-jeugd) als eerste geplaatst
Faya van Wensen en Senne Groenendijk (E-jeugd) als eerste geplaatst
Larissa Bakelaar, Vesa Siceva en Yara van Tiggelen (D-junior) als eerste geplaatst
Jara van de Zande en Fleur Brockhus (D-junior) als tweede geplaatst
Kaley van den Hoek en Angela Schoute (E-senior) als tweede geplaatst
Iris van der Meer en Senna Vrijland (E-junior) als tweede geplaatst
Sam bertels en Kaleigh Schoute (E-junior) als derde geplaatst
Saphira van Dam, Chayenne Bakelaar en Yara Bentlage (E-senior) als derde geplaatst
Guusje Hoek, Anne Griffioen en Femmie ten Klooster (E-jeugd) als derde geplaatst.
 
 

Acrogym foto's komen op Facebook

Inmiddel al honderden foto's geplaatst

Alle foto's van de 3e plaatsingswedstrijd en Districtsfinale acrogym op zaterdag 16 en zondag 17 maart worden in de komende dagen op Facebook gezet. Deze worden in blokken er op gezet omdat het veel werk is en de foto's eerst wordt gecontroleerd en goed worden gekeurd.

Twee dagen lang waren de huisfotograven Jan en Silvana aanwezig en hebben zeer veel foto's gemaakt.

De foto's mogen gratis van Facebook worden gehaald.

        

JSproducties

 

JSproducties

Silvana Cop & Jan Duivenvoorde

Mooie impressie van de GV Delta Sport

acroteams in foto's van Delta Sport

     

     

     

   

     

 

     

     

   

Veel belangstelling voor acrogymwedstrijd

zowel bij gymnasten als publiek

 

 

Of je nu op de tribune was, of op de turnvloer of op de extra plaatsen in de turnhal, het was opmerkelijk zeer druk tijdens de wedstrijden. Delta Sport zorgde natuurlijk voor de veiligheid en de aanwezige Rode Kruis medewerkers hadden op wat coolbags en pleister plakken gelukkig niets te doen. 

 

Nienke Grauss wint meerkamp in Dinteloord

Kristel Klink pakt zilveren medaille

Rosanne Mol staat op nummer drie van erepodium

Nienke Grauss (1e) en Kristel Klink (2e) op het erepodium in Dinteloord

Dinteloord - GV Delta Sport turnster Nienke Grauss heeft de 2e kwalificatie turnwedstrijd meerkamp gewonnen in Dinteloord. De Zierikzees turnster kwam in de jeugd 1 D2 tot 53.225 punten over de vier turnonderdelen. Zij liet een uitstekende balkoefening zien met als 1e en 13.350 punten. Haar clubgenote Kristel Klink werd zeer knap 2e met 51.925 punten en een mooie vloeroefening waar ze de hoogste waardering van de jury kreeg (14.500 pnt). Het podium was haast blauw gekleurd maar Lieke van de Zande viel met een 4e plaats net naast het podium met 50.425 pnt. Van de Zande zette mooie vloer- en balkoefening neer met respectievelijk 13.950 (2e) en 12.150 (5e) punten neer. In dezelfde categorie kwam Loes Bentlage tot een 9e plaats en Britt de Kam eindigde als 16e. Er was voor Rosanne Mol (4e divisie jeugd) een bronzen medaille met 44.000 punten. Mol uit Kerkwerve scoorde sterk op de balkoefening (3e) en vloeroefening (2e). Tara Zweedijk eindigde als 7e van de grote groep turnsters. Zweedijk zette een mooie sprongenserie neer met 11.750 (3e). Babet Brouwer eindigde knap op een 14e plaats waarbij vooral de brugoefening (10.600 (8e) en vloeroefening (11.150 (7e) op viel. Indy Smit werd 22e nadat zij wat foutjes had gemaakt op de sprongenserie maar wel de andere drie turnonderdelen stabiel uitvoerde. Bij de 5e divisie jeugd eindigde Merlijn Jumelet op een mooie 6e plaats met 40.900 punten. Zij eindigde op de balkoefening als 2e en op de vloeroefening als 4e.Maud Brockhus eindigde in dezelfde categorie als 9e met een uitstekende vloeroefening (2e) en Romany Hanse werd 13e op de meerkamp. Bij de 5e divisie senior was Tatum Radecke goed voor een 10e plaats en Fleur Brockhus werd 13e. Radecke zette een keurig balkoefening neer (4e) en Brockhus liet een mooie vloeroefening zien (5e). 


Rosanne Mol werd knap 3e op de meerkamp in de 4e divisie jeugd

     

Babet Brouwer, Indy Smit, Tara Zweedijke en Rosane Mol in Dinteloord.

Foto 3: Romay Hanse, Maud Brockhus en Merlijn Jumelet

Britt de kam, Kristel Klink, Nienke Grauss, Loes Bentlage en Lieke van de Zande

 

nijntje beweegdiploma met kind- en oudergym

Ballonnen thema hooghouden en ballonen parcours

Docent Gina Kemmeren had voor de groene krullen en het nijntje beweegdiploma de ballonen parcours uitgezet. heerlijk bewegen naar alle uitdagingen van ballonen hoog houden, er tegen slaan want dat is op een verhoging niet altijd even makkelijk. Daarnaast konden ze dus beetje volleyballen, met ballonen, tennissen met ballonen.

Er werden weer veel groene krullen gezet richting nijntje beweegdiploma.

Een mooie foto impressie tijdens kind- en oudergym op vrijdagmorgen in de turnhal

 

               

Wil je zelf ook kind- en oudergym doen met de allerkleinste? Kom op woensdag- en vrijdagmorgen tussen 9.30-10.30 (1 en 2 jarige) en 10.30-11.30 voor 3 en 4 jarige.

 

Iedere maandagmorgen Bodygym in de turnhal

Heb je maandagmorgen niets te doen? Kom dan lekker meedoen met bodygym in de turnhal van Laco-Sportcentrum.Tussen 9.15 en 10.45 uur wordt er op een zachte ondergrond gesport onder deskundige leiding. Bij de activiteit van GV Delta Sport hebben we de mogelijkheid voor een strippenkaart. Je kan gewoon een keer binnen wandelen en lekker meedoen.

Iedere dondardagavond lekker vrij turnen in de turnhal

Iedere donderdagavond lekker vrij turnen in de turnhal van Laco-Sportcentrum. Vanaf een jaar of twintig en ouder ben je al welkom om tussen 20.00- 21.30 uur lekker te turnen op verschillende toestellen en als wat een bod komt. De groep groeit gestaag dus niet alleen bewegen maar ook een sfeervolle les van deskundige docenten. Kom gewoon een keer meedoen, het is heerlijk om te bewegen op een zachte ondergrond.

 

              

    Agenda 

---Zondag 24 maart 2e kwalificatie wedstrijd 4 en 5 divisie en D1+D2 In Sprang Capelle met 15 DS-turnsters

--  Maandag 1 apri TC-vergadering Delta Sport aanvang 20.00 uur

--- Zaterdag 7 april regio toestellenfinale turnen dames 3e div. N3 en JN4 in Terneuzen met 8 DS-turnsters

---Zaterdag 7 april halve finale turnen dames 2e divisie in Leusden

   

---Zaterdag 14 april halve finale turnen dames 2e divisie in Rotterdam

--- Dinsdag 9 april keuring turnhal toestellen

--  Vrijdag 12 april koningspelen in en rond Laco-Sportcentrum met deelname Delta Sport

---Dinsdag 7 mei ledenvergadering GV Delta Sport aanvang 19.15 uur

---Zaterdag 18 en zondag 19 mei halve finale NK  acrogym in Oss met tien teams van Delta Sport

---Donderdag 30 mei tot zaterdag 1 juni C-selectie Delta Sport kamp

--- Zaterdag 1 juni pré-instap wedstrijd in turnhal. Vrije inschrijving van andere clubs

--- Zaterdag 22 juni grote afsluiting met alle leden van GV Delta Sport in Laco-Sportcentrum

---Zaterdag 19 oktober Zeeuwse Kampioenschappen freerunnen bij GV Delta Sport in Zierikzee

   

Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te onvangen.Ga dan naar onderstaande regel en klik  dan op click here to unsubscribe click here, to edit your subscription click here.  

   

To cancel click here, to edit your subscription click here.