Laatste nieuwsbrief

Nieuwsbrief GV Delta Sport

Het hoogtepunt afgelopen weekend was beslist de acroteams die het wedstrijdseizoen startte in de internationale Acrobatisch Cup in Breda. Een droomstart met vijf teams die een gouden en zilveren medaille mee naar GV Delta Sport brachten. Lees er alles over in de nieuwsbrief en vooral wat er weer van alles gebeurde in deze week.

Een dubbele openingsfoto in deze nieuwsbrief omdat natuurlijk er geen keuze gemaakt kon worden tussen beide evenementen. De week van Sint en Piet en dat merken we natuurlijk niet alleen thuis , op school of in het huis van Sinterklaas in Zierikzee. Vele trainingen in de turnhal kregen er mee te maken maar de afgelopen woensdag (28 november) was het speciaal pietengym voor onze jongste leden. Kijk vooral de mooie foto's in onze turnhal.

Kijk op https://www.deltasportgym.nl       

Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl            

Vrijdag 30 november 2018  nummer 188

Nieuwsbrief is ook te lezen op de website        

       

 

Zaterdag 1 december onderlinge C/B-selectie wedstrijd turnen dames

A-selectie turnen dames presentatie langs de turntoestellen

Acroteam geeft een demo

B-selectie 

Zaterdag 1 december is er in de turnhal van het Laco-Sportcentrum een hele dag activiteit(en) onder de dames turnselecties. In de morgen uren tussen 9.30 en 12.00 uur geeft de A-selectie (jongens en meisjes) een presentatie langs alle turntoestellen. Over twee weken start de eerste wedstrijd voor deze selectie en er wordt nu een kleine test gedaan.

Om 12.00 uur vind de bekendmaking van het bedrag van de Grote Clubactie en tevens de vijf winnaars die de meeste loten verkochten.

Vanaf 13.00 uur tot ongeveer 17.00 uur gaan C/B-selectie turnen dames een onderlinge wedstrijd meerkamp doen. In verschillende categoriëen zal de jury beoordelen hoever deze selectie er voor staan. De eerste wedstrijd is begin januari in district Zuid.

Er zullen veel vrijwilligers actief zijn en het publiek mag gratis vanaf de tribune de prestaties bekijken. Daarnaast krijgen ze ook nog een demonstrarie te zien van de Acrogroep.

C-selectie

A-selectie toont een testwedstrijd op zaterdagmorgen in de turnhal

A-selectie

Dinsdag 4 december info-avond A-selectie dames turnen

Dinsdag 4 december om 20.00 uur in Laco-Sportcentrum (ruimte  Anita Staps 1e etage) worde de ouders van de A-selectie turnen dames bij gepraat en verder geinformeerd over afgelopen tijd, nu en wat er gaat komen. De turnsters/ouders krijgen vooraf digitaal het infoboekje.

 

Goud en zilver bij internationale Acrobatics Cup

Yara van Tiggelen, Vesa Siceva en Larissa Bakelaar 1e plaats

Babette Verkerke en Lot van den Ende 2e plaats

Breda - Wat een droomstart van het acrogym wedstrijdseizoen voor teams van GV Delta Sport in Breda. Bij de internationale Breda open Acrobatics Cup behaalde het acrotrio Yaro van Tiggelen, Vesa Siceva en Larissa Bakelaar (D-junioren) de hoogste score dat beloond werd met een gouden medaille. Het trio behaalde 22.31 punten waarmee het artistieke deel beloond werd met 7.05 en luid applaus kreeg van het publiek. Een zeer verrassende zilveren medaille bij de D-senioren ging naar Babette Verkerke en Lot van den Ende met een score van 22.25 wat slechts viertiende punt verwijderd bleef van goud. Babette Verkerke maakte haar debuut in Breda. De drie andere deelnemnede teams van Delta Sport waren niet ver van het podium verwijderd in het internationale gezalschap. Amy Leijten en Ilse de Ronde (D-jeugd) werd vijfde met 21.010 en een plaatsje lager (6e) was voor Laura van Ginkel en Melissa Bakelaar (D-junior) met 22.51 pnt. Een keurige zevende plaats was voor Fleur Brockhus en Jara van de Zande bij de D-junioren met 22.22 punten.

 

Wij wensen Annelie van der Maas veel beterschap

   

Nieuwerkerk - Op de vrijdagavond een klein misstapje bij de springgroep. Na controle blijkt er wat gebroken zijn maar Annelie van der Maas was een bikkel.Er ginggips om in eerste instantie en later beter gips. Natuurlijk koos Annelie blauw, de kleuren van GV Delta Sport, en hoop snel weer te kunnen springen. Want een beetje balen doet zij wel omdat ze even niet kan sporten. Delta Sport wens haar snel beterschap en zorgde voor een kleine attentie.

 

Pieten leren kinderen de hindernissen nemen

Turnhal het decor van acrobatische Pieten

Wat een feest was het afgelopen woensdagmorgen- en middag (28 november). In de ochtend kwam meer dan 40 kinderen (1-4 jaar) met ouders en in de middag ruim 50 kinderen (4-8 jaar). Ze hebben allemaal laten zien hoe goed ze al zijn met pakjes stapelen en dan ook moeilijke hindernissen te nemen. Het Pietendiploma was zeker voor iedereen verdiend.

 

      

     

     

      

Pieten diploma voor opdrachtenlijst

 

 

Eerste kwalificatie-wedstrijd

Tien turnster A-selectie beginnen in Valkenswaard

De 1e kwalificatie wedstrijd turnen dames in 2e divisie landelijk start weekend van zaterdag 8 en zondag 9 december in Valkenswaard. Deze wedstrijd telt mee om kwalificatie af te dwingen voor de kwartfinale bondskampioenschap KNGU.

Zaterdag 8 december: wedstrijd 2: Esmee van der Moezel en Britt Ommering pupil 1 2e divisie. Wedstrijd 3: Talycha Krakeel pupil 2 N2. Wedstrijd 4: Marika Padmos, Anne-Li Slootmaker en Anna Jendrusch senior 2e divisie.

Zondag 9 december: wedstrijd 2 Quinty van Oeveren, Noah de Ruijter en Fleur Just junor 2e divisie. Emma van Wanrooij instap N2.

    

Britt Ommering en Esmee van der Moezel. Talycha Krakeel  

   

Noah, Fleur en Quinty                          Anna, Marika en Anne-Li

Emma van Wanrooij maakt haar debuut bij de instap landelijke wedstrijden.

 

Piet verrast de acroteams met gedichten en kado's

Lieve acromeiden,                                                                                     

Sint en Piet zijn in de zaal geweest. En Piet kwam terug, hij was heel bedeesd. Hij miste volgens hem een aantal kinderen. En dacht dat de groep ging verminderen. Maar nee Piet, er is hier heel iets anders aan de hand. We hebben de groep gesplitst, dit was in het begin niet zo plezant. Nu heeft iedereen zijn plekje gevonden. En raken we niet meer opgewonden. Delta Sport heeft in jullie geïnvesteerd. Daar is Piet heel erg over gecharmeerd.  Zes mooie nieuwe harmonicamatten. En daar gaat het bestuur niet over soebatten.  Jullie zijn dit jaar weer op teambuilding kamp geweest. En dat was zo altijd weer een groot feest. Tijdens kamp waren jullie heel fotogeniek. Maar dat hoort ook bij de artistiek. In deze groep hebben een aantal mama’s/trainers hard gestudeerd. Ook daar is Piet heel erg over verbouwereerd. Heel fijn dat er nu meer juryleden zijn. Dat vindt Oma Toos wel piekfijn. Patricia is nog steeds heel erg creatief. Daarom worden de pakken meer exclusief. Magda voor het eerst de leiding in 1 b. Heel erg knap en we zijn dan ook zeker tevree. Rachel helpt ons met de chroreo en de dans. Geeft goede tips en de meisjes weer stimulans. Romee is een lieverd en werkt veel aan de individuele elementen. En krijgt van Piet veel complimenten. Wendy is af en toe best streng, maar dat komt omdat ze goed weet hoe het moet. Ze corrigeert , soms tot aan vervelends toe, alle elementen goed. Lesley, onze zwangere juf, komt ook vaak mee. En dan zijn we super tevree, Er wordt dan weer eens op een andere manier naar de oefeningen gekeken. En dan kunnen we weer heel wat van haar opsteken.

   

Lieve  Amy en Ilse: Amy en Ilse voor het eerst een paar. En ze zijn erg leuk en lief met elkaar. Jullie hebben op de BOAC heel goed gepresteerd. Daar zijn wij allemaal van gecharmeerd. Of jullie dit jaar nu E of D niveau gaan doen. Een ding weet Piet, jullie krijgen een mooi seizoen. Blijf lekker sporten met plezier,  Dan krijgen jullie nu je cadeautje hier.  Lieve Anne, Guusje en Femmie:  Anne en Guusje zijn onze nieuwelingen. Maar maken samen met Femmie al grote vorderingen. Femmie is goed bezig en stuurt het team goed. Ze neemt de leiding zoals het ook moet. Sint en Piet hopen dat jullie gaan stralen. En straks mooie uitslagen gaan behalen. Blijf lekker sporten met plezier, Dan krijgen jullie nu je cadeautje hier.  Lieve Kaleigh en Sam: Kay dit jaar voor het eerst naar onder. Dat vond je in het begin best bijzonder. Je hebt een heel lief klein topje. Met een heel mooi pagekopje. Maar Sam wilt ook graag een knotje. Dus haartjes groeien, oh wat is ze dan een dotje. Kay jij moet spierballen gaan kweken, Want dat is dan een goed teken. Sam moet echt leren de tenen te strekken. En thuis goed blijven oefenen met rekken. Blijf lekker sporten met plezier, Dan krijgen jullie nu je cadeautje hier.  Lieve Senna en Iris: Jullie zijn nog maar een paar weken hier, Maar ohoh wat hebben jullie een plezier. Piet zegt ga zo hard door met trainen. En blijf ook denken aan het strekken van de tenen. Samen goed werken aan het spannen. Dan heeft Piet grote toekomstplannen. Jullie hebben pas de dans geleerd. Het begin is als geroutineerd. Blijf lekker sporten met plezier, Dan krijgen jullie nu je cadeautje hier.

              

 

Lieve Senne en Faya:  Senne dit jaar ook voor het eerst naar onder. Dat vind ze heel leuk en ook bijzonder. Faya hebben we bij Senne gezet. En ze hebben samen reuzepret. Faya doet altijd goed mee met de warming up. Het is voor haar geen huppeldepup. Samen wedstrijden gaan doen. En hopen op een mooi seizoen. Blijf lekker sporten met plezier, Dan krijgen jullie nu je cadeautje hier. Lieve Yard, Chayenne en Saphira: Yard en Saphira komen allebei uit de acro twee. En het gaat hier best  okee. Ook jullie moeten nog hard trainen. En saphira je moet denken aan het strekken van ….. je tenen. Yard gaat heel hard werken aan haar individuele elementen. Dat gaan we er ook bij jouw inprenten. Chayenne, jij bent goed vooruit gegaan, Piet is er gewoon een beetje van ontdaan. Blijf lekker sporten met plezier, Dan krijgen jullie nu je cadeautje hier. Lieve Britt en Indy: Jullie trainen altijd met veel plezier, daarom zijn jullie ook hier. Jullie trainen ook al elementen, en af en toe hebben jullie knuffelmomenten. Lieve Serena en Annegreet, jullie eerste wedstrijd komt er aan. Maar na deze wedstrijd zullen jullie zeker nog verder gaan. Jullie kunnen nog veel leren. En gaan vast in de toekomst presteren. Blijf lekker sporten met plezier, Dan krijgen jullie nu je cadeautje hier. Lieve Yara, Vesa en Larissa: Lieve meiden, jullie trainen altijd goed. En helpen Larissa zoals het moet. Jullie gaan dit jaar voor de prijzen. Ga dat nu maar eens bewijzen. Jullie hebben op de BOAC goud gewonnen. Nee dat hebben we niet verzonnen. We zijn supertrots op jullie expressie. Dat geeft een hele goede impressie. Laat het publiek  meeklappen op jullie muziek. En denk ook vooral aan de mimiek.  Blijf lekker sporten met plezier, Dan krijgen jullie nu je cadeautje hier.

          

Lieve Melissa en Laura: Melissa en Lau hebben een beetje pech. Maar dat neemt zeker niet weg. Als jullie samen trainen, jullie dit dan ook menen.  Melissa gaat heel goed vooruit, En is ook een echte ijdeltuit. Laura doet altijd goed haar best. En is dan ook een voorbeeld voor de rest. Ik hoop op een mooi seizoen . De Pieten kunnen het in ieder geval niet nadoen. Blijf lekker sporten met plezier, Dan krijgen jullie nu je cadeautje hier. Lieve Babette en Lot: Babet is onze nieuweling. En traint met Lot, dat leuke ding. Samen mee doen aan een internationaal toernooi. En dan een tweede plaats, super mooi.  Door jullie oefening word iedereen blij. DS was er daarom op de tribune aanwezig bij. Jullie zijn geen herrieschoppers, maar twee hele grote toppers. Jullie zijn heel goed in acro. En gaan daarom ook vooruit als een turbo. Blijf lekker sporten met plezier, Dan krijgen jullie nu je cadeautje hier. Lieve Fleur en JaraFleur, in de gymzaal voel je je thuis. Je bent daar vaker dan in huis. Jullie zijn een heel mooi paar. En krijgen vast een heel mooi jaar. Jara doet altijd goed haar best. En is ook een voorbeeld voor de rest. Je hoort Jara nooit. Als Fleur haar de lucht in gooit. Blijf lekker sporten met plezier, Dan krijgen jullie nu je cadeautje hier. Lieve Angela en Kayleigh: Angela een partner met dezelfde naam. Dat gaat zeker niet moeizaam. Ook kayleigh is een voorbeeld voor partners van boven. Jullie mogen zeker in jullie zelf geloven. Angela is een harde werker. En wordt steeds ijzersterker. Blijf lekker sporten met plezier, Dan krijgen jullie nu je cadeautje hier. Lieve Annegreet en Serena: Jullie trainen altijd met veel plezier, daarom zijn jullie ook hier. Jullie trainen ook al elementen, en af en toe hebben jullie knuffelmomenten. Serena en Annegreet, jullie eerste wedstrijd komt er aan. Maar na deze wedstrijd zullen jullie zeker nog verder gaan. Jullie kunnen nog veel leren. En gaan vast in de toekomst presteren.  Blijf lekker sporten met plezier, Dan krijgen jullie nu je cadeautje hier. Lieve Loes, Eva en Fabienne:  Eva is er ook voor het eerst bij. En je bent nu al een kei. Loes, jij kan zelfs al handstand heffen. Hoe goed kunnen wij het treffen. Fabienne, jou lenigheid kunnen veel meiden een voorbeeld aan nemen. Dat zorgt voor jou ook zeker niet voor problemen. Blijf lekker sporten met plezier, Dan krijgen jullie nu je cadeautje hier. Lieve Maud en Yvonne: Yvonne, jou inzet is altijd top. Je staat zelfs regelmatig op je kop. Het is bijna niet te geloven, maar yvonne zit in spagaat. En lijkt net op een pietenacrobaat. Maud, jij bent fotogeniek. Piet zag jou laatst op een poster of klopt dat niet. Jij staat daar op een hoge toren. Daar heb je vast hoog mee kunnen scoren. Blijf lekker sporten met plezier. Dan krijgen jullie nu je cadeautje hier. 

Alle teams van de acro GV delta Sport keregen een fotolijst met de foto's van het team.

Kranten en websites schrijven over GV Delta Sport

PZC maandag 26 november

Ons Eiland 29 november 2018 en ook website

Wereldregio 30 november

Wereldregio 30 november

 

    Agenda 

----Maandag 26 november TC-vergadering Delta Sport aanvang 20.00 uur in Zierikzee

--- Woensdag 28 november sinterklaas en piet(en) komen naar de turnhal

----Zaterdag 1 december turnwedstrijd in de turnhal voor 6/5/4 divisie/ acro demo en A-selectie presentatie

--- Zaterdag 8 en zondag 9 december 1e kwalificatie turnen dames A-selectie 2e divi in Valkenswaard

----Maandag 10 december bestuursvergadering Delta Sport. aanvang 19.30 uur

--- Woensdag 12 december teampresentatie Acro- wedstrijdteams in turnhal 18.45-20.15 uur

--- Zaterdag 12 januari  en zondag 13 januari 2019 OZAK (Open Zeeuwse Acro-kampioenschappen) in turnhal

--- Maandag 28 januari 2019 TC-vergadering Delta Sport aanvang 20.00 uur in Zierikzee

--- Zaterdag 2 en zondag 3 februari 2019 Distrikts dames turnwedstrijd. 

--- Vrijdag 8 februari sportverkiezing gemeente Schouwen-Duiveland

--  Zaterdag 16 en zondag 17 maart 2019 districtswedstrijden Acrogym in turnhal

--- Zaterdag 1 juni pré-instap wedstrijd in turnhal. Vrije inschrijving van andere clubs

--- Zaterdag 22 juni grote afsluiting met alle leden van GV Delta Sport in Laco-Sportcentrum

Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te onvangen.Ga dan naar onderstaande regel en klik  dan op click here to unsubscribe click here, to edit your subscription click here.  

To cancel click here, to edit your subscription click here.