Laatste nieuwsbrief

Nieuwsbrief GV Delta Sport

 

Het was de week van onderlinge feestjes of wel afsluiten van het turnseizoen 2017/2018. Iedere selectiegroep op zijn manier ondersteund door trainers en ouders gingen de jongens naar een stoere lasersgun gebied en pakte de B-selectie meiden het anders aan door spektakel te maken op de Brouwersdam. Nog één groep volgt en dat zijn de A-selectie turnsters die gaan een mooie demonstratie geven op de brouwse dag in Brouwershaven op zaterdag 14 juli. De acroselectie (tuinfeest en C-selectie (kampdagen) hebben het een aantal weken geleden de afsluiting al gedaan. 

 

  

Kijk op https://www.deltasportgym.nl       

Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl            

Vrijdag 13 juli 2018  nummer 169

Nieuwsbrief is ook te lezen op de website        

       

 

A-selectie geeft demonstratie in Brouwershaven

Wil je de A-selectie turnen dames nog een keer zien dan moet je zorgen dat je zaterdag 14 juli in Brouwershaven ben. De woonplaats van onze nationale kampioen Marika Padmos op vloer en balk geef dan samen met haar clubgenoten een prachtig demonstratie in het centrum waar het standbeeld van Jacob Cats staat. Brouwershaven bruist dan van levenigheid met de Brouwse dag. Om 12.15 uur start de demonstratie en tot 13.00 uur kan je al die talenten bezig zien. Daarna gaat de selectie per boot naar het surf- en zeilcentrum Brouwersdam om de dag af te sluiten.  

 

 Stuur je vakantiefoto naar info@deltasportgym.nl

De vakantietijd is weer aangebroken en ook dit jaar hebben we weer de rubriek mooiste vakantiefoto. Ga je naar het buitenland, blijf je in Nederland of blijf je thuis. Maak je mooieste vakantiefoto en stuur deze naar info@deltasportgym.nl  Een jury gaat alle foto's bekijken en wij maken dan een top vijf van de mooiste foto's. Je kan het zo gek niet maken maar wij publiceren ze allemaal in de nieuwsbrief. En als het nieuwe seizoen weer start hebben wij vijf prijzen voor de mooiste foto. De instuurtijd is tot zaterdag 18 augustus 2018.

 

Wil jij ook jury worden voor GV Delta Sport

Cursus turnen dames en acrogym start in september

Meld je aan voor één van deze cursussen zodat wij als Delta Sport voldoende jurey kunnen leveren. Delta Sport betaald de cursuskosten en indien nodig de reiskosten. Meld je aan via info@deltasportgym.nl

 

Inmiddels hebben enkele ouders zich al opgegeven voor één van de jurycursussen. Kom jij ook!!!!!!!

Dat betekent dat we met een Delta Sport groep(en) kan deelnemen.

 

Turnen dames: Inmiddel heeft Delta Sport vijf personen ingeschreven. (1 man en vier vrouwen)

Een jurycursus turnen dames staat op de rol in Bergen op Zoom. Een TD1-cursus dat betekent de eerste fase van jureren voor het damesturnen. Deze start op vrijdag 7 september, Dan nog op vrijdag 20 september en vrijdag 5 oktober. Aanvang 19.00 uur. Een cursus die door de KNGU-docent(en) worden gegeven. Examen doe je dan digitaal en daar heb je enkele maanden de tijd voor.

Acrogym: Inmiddels heeft Delta Sport vier personen van Delta Sport ingeschreven 

Een jurycursus acrogym staat op de rol in Goes en dan niveau 2. Dus de eerste stappen voor een jurybrevet in de acrogym. De geplande dagen zijn op zaterdag 27 oktober, zaterdag 10 november en zaterdag 24 november. Aanvangstijd is om 19.30 uur

Freeruncursus voor trainers: Inmiddels heeft Delta Sport vier trainers ingeschreven

Een trainersopleiding voor freerunners taat op de rol in Zierikzee. Daar wordt op zaterdag 1 september, 29 september en 27 oktober in het Laco-Sportcentrum een opleiding aangeboden. De tijd is 10.00 tot 14.30 uur. Del;ta Sport heeft inmiddels vier trainers ingeschreven.

 

Vakantietrainingen 

Selectie-leden hebben een vakantierooster

Recreatie-sporters krijgen open lessen iedere week

GV Delta Sport gaat de hele zomer door op twee weken na dat we dan ook echt vakantie hebben. 

Van zaterdag 14 juli tot zaterdag 28 juli is de turnhal gesloten.

Vakantierooster vanaf maandag 30 juli:

Maandag 30 juli: 16.30-19.30 B-selectie jongens. Woensdag 1 augustus: 12.00-15.00 Open les (2 x 1,5 uur) Gratis sporten voor iedereen vanaf 5 jaar met turnen, springen, acrogym en freerunnen. Van 18.00-20.00 Acrogym wedstrijdgroep. Vrijdag 3 augustus: 9.30-10.30 Open les kind- en oudergym. 10.30-12.30 Pré - selectie jongens en meisjes. Zaterdag 4 augustus: 9.00-11.00 uur Acro wedstrijdgroep.

Maandag 6 augustus: 16.30-19.30 B-selectie jongens en B-selectie dames turnen. Woensdag 8 augustus: 12.00-15.00 uur Open les (2 x1,5 uur) Gratis sporten voor iedereen vanaf 5 jaar met turnen, springen, acrogym en freerunnen. 15.00-18.00 uur A-selectie dames en heren turnen. 18.00-20.00 uur Acrogym wedstrijdgroep. Donderdag 9 augustus: 16.00-19.00 C-selectie dames turnen. 20.00-21.30 Open les volwassengym/Bodygym vanaf 18 jaar.. Vrijdag 10 augustus: 9.30-0.30 Open les kind - en oudergym. 10.30-13.30 A-selectie dames en heren turnen. 13.30-15.30 Pré-selectie jongens en meisjes. Zaterdag 11 augustus: 9.00-11.00 uur Acrogym wedstrijdgroep. 11.00-14.00 uur B-selectie dames turnen.

Maandag 13 augustus: 16.30-19.30 B-selectie dames turnen. Dinsdag 14 augustus: 9.30-12.30 C-selectie dames turnen.16.00-19.00 A-selectie dames turnen. Woensdag 15 augustus 12.00-15.00 (2x 1,5 uur) Gratis sporten voor iedereen vanaf 5 jaar met turnen, springen, acrogym en freerunnen. 15.00-18.00 A-selectie dames en heren turnen. 18.00-20.00 Acrogym wedstrijdgroep. Donderdag 16 augustus: 16.00-19.00 C-selectie dames turnen. 20.00-21.30 Open les Volwassengym en Bodygym vanaf 18 jaar. Vrijdag 17 augustus: 9.30-10.30 Open les kind en oudergym. 10.30-13.30 A-selectie dames turnen. 13.30-15.30 Pré-selectie jongens en meisjes. Zaterdag 18 augustus: 9.00-11.00 Acrogym wedstrijdgroep. 11.00-14.00 B-selectie dames turnen en B-selectie jongens turnen

Vanaf maandag 20 augustus start het officiele lesrooster weer in de turnhal en hal 1  

Eerste open lessen van zomervakantie brengt vijftig kinderen naar de turnhal

De eerste open lessen van afhelopen woensdag tussen 12.00 en 15.00 uur braht zo'n vijftig kinderennaar de turnhal. daar konden ze onder leidingen van GV Delta Sport trainers lekker springen, turnen, freerunnen en acrogym doen. de eerst volgende open lessen zijn weer op woensdag 1 augustus en dan drie weken achter elkaar gratis sporten. 

         

        

Trampolines blijven altijd een uitdaging.......

 

Romy Reintjens neemt afscheid van GV Delta Sport als turnster

Nieuwerkerkse gaat studeren in Tilburg

Romy Reintjens uit Nieuwerkerk gaat studeren in Tilburg en dus daar ook op kamers wonen. Dat betekent dat Romy voorlopig niet meer turnt en afscheid neemt van een mooie turntijd. Met vele overwinningen, Nederlandse NK-finales en een heuse NK-medaille. Een turntijd vanaf haar 5/6 jaar begonnen in de oude zaal aan de Mulockstraat in Zierikzee. Een moeder die penningmeester was, een vader die tien jaar lang de wedstrijdcommissie bemande en een zus (Sanne) die turnde en nog steeds training geeft. Romy sluit een stuk geschiedenis af bij Delta Sport en dat zal zij niet snel vergeten want de A-selectie turnen dames hadden een zeer mooi kado in de vorm van een fotoboek met alle hoogte punten, vrienden, trainers en een behoorlijk stuk geschiedenis. Bedankt Romy voor je geweldige bijdrage aan de reputatie van GV Delta Sport in Nederland.   

 

Afsluiten turnseizoen door de A/B-selectie jongens in 't Klokhuis

Tevens afscheid van trainer Julian Ringelberg

  

 T'Klokhuisje in 's-Heerarendsabkerke was het middelpunt van de A/B-selectie jongens turnen om niet alleen het seizoen af te sluiten maar ook tevens om afscheid van één van hun trainers afscheid te nemen. Julian Ringelberg zet voorlopig een punt achter trainerschap (privéreden) en tot spijt van iedereen was het de laatste dag met zijn allen. Julian liet het niet ongemerkt voorbij gaan en had voor de jongens een bidon met hun eigen naam als afscheidskado. Ook de ouders hadden het niet ongemerkt voorbij laten gaan mede door de georganiseerde vrijdagavond. Iedereen was heel even een echte boef met een lasergun maar tot plezier van iedereen liep het goed af.

 

 B-selectie dames turnen tonen capiriolen op de jump schans

De sfeer zat er goed in bij de B-selectie dames turnen. Op het zeil- en surfcentrum Brouwersdam was het genieten. De waterjump en frietjes en alles er om heen toonde het watercentrum weer een zeer gastvrije plaats voor het afsluiten van het seizoen. Natuurlijk was de waterjump (een lange glijbaan die uitkomt in het Grevelingenmeer) de actie van de dag. gehuld in een waterpak met helm werden de gekste capiriolen gemaakt waar mede toeschouwer op de waterkant van smulde en applaus gaf. Natuurlijk was het een stuk makkelijker als je echt een paar keer in de week turnt en van flikflak naar dubbele salto's doe is het op de waterjump een makje. Of het nu individueel was of in een groep het bleef spektuculair.........

Naast waterjump was het frietjes eten, wat drinken en lol maken onder elkaar 

De turn achtergrond werd gretig gebruik van gemaakt om op allerlei manieren via de waterjump met salto's in het water terecht te komen. 

Xin Da viert verjaardag binnen de A-selectie

Altijd weer gezellig als er iemand jarig is

Staat niet op zich een verjaardag vieren binnen de selectiegroepen. Een tractatie en verjaardagsliedje zingen en natuurlijk door de trainers in de lucht gegooid worden is nu eenmaal een traditie. Een club met zoveel selectieleden betekent nogal eens het liedje zingen en natuurlijk na de training even de tractatie nuttigen. Wel gezonde tractatie staat voor op. Xin Da van der Wekken had wel een bijzondere verjaardag met een arm in het gips. Nee niets gebroken maar er moest een kleine operatie plaats vinden. Op naar het nieuwe seizoen en Xin Da..gebruik de zomer vakantie voor geheel herstel. Nog gefeliciteerd..

        

Het betekent altijd na de training even aandacht geven aan de jarige en dan is het groepsbelang natuurlijk zeer belangrijk. 

 

 Op weg naar Spanje met kind-en oudergym

Op reis door berg en dal.......

      

      

   

Met kind- en oudergym op reis. Dat was het laatste thema net voor de zomerstop (er zijn wel open lessen). De reis ging naar Spanje en de docent Gina kemmeren had besloten met het vliegtuig te gaan omdat het een spaans eiland is.. Dus eerst op het vliegveld inschecken en dan met het vliegtuig even vliegen na de vakantie bestemming. Aangekomen moesten wee eerst over de bergen heen dus dat betekent bergbeklimming en toen zwemmen naar het eiland en daar stonden Bruno en het paard Harry te wachten op alle kindjes.Gezellig en toen gingen we kamperen. Na de vakantie komen we weer met zijn allen terug.......

 

Steun het project voor schoolbus Zonnemaire

        

Ben je ANWB lid of ken je iemand die dat is, dan krijg ik graag jouw stem voor het nieuwe te starten project Schoolbus Zonnemaire!

De basisschool op ons dorp is helaas zojuist definitief gesloten. Veel leerlingen moeten nu naar Zierikzee op school. Om te voorkomen dat het milieu extra belast wordt met een stroom vervuilende auto's dagelijks heen en weer, maar ook om de kinderen onderling in contact te laten blijven ook al zitten op verschillende scholen straks en om de leefbaarheid op ons te handhaven/te vergroten hebben enkele ouders de Schoolbus opgezet. Het liefst gaan we rijden met 100% Elektrisch vervoer!

Buiten de Schooluren worden de busjes ingezet om ouderen uit hun eenzaamheid te houden/halen, door hun mobiliteit te vergroten!

Voor dit alles is veel geld voor nodig. De ANWB heeft een donatiefonds in het kader van hun 135 jarig bestaan en heeft ons project genomineerd als Zeeuws project waar zij hun geldelijke steun aan willen geven als wij genoeg stemmen krijgen,... Dus ook jouw stem is hiervoor heel belangrijk voor ons! Alleen ANWB leden kunnen stemmen. Ben je dat zelf niet, is er vast wel iemand in jouw (social)netwerk die dat wel is. Dus dit bericht delen, ja heel graag en stem! Dat kan van 5 juli t/m 31 juli 2018. Doe het nu gelijk: Stem en/of deel dit bericht. Stemmen kan hier: https://www.anwb.nl/lidmaatschap/maatschappelijk/fonds/zeeland/schoolbus-zonnemaire-18199 

Met vriendelijke groet,  Jan Jaap van der Wekken

 

Voorlopige lesrooster voor seizoen 2018/2019

Veranderingen kunnen plaats vinden........ 

 Kranten en websites schrijven over Delta Sport

 

Laatste Turnsupporter (turnblad in Nederland) woensdag 11 juli 2018

 

Jur van der Wel in het nieuws met zijn school in de PZC (gedeeltelijk tekst/foto uit de krant) woensdag 11 juli 2018

 

   Agenda  

--- Zaterdag 14 julli geeft de A-selectie GV Delta Sport een demonstratie op de Brouwse dag in Brouwershaven.

--- Zaterdag 14 juli start vakantieweken tot zaterdag 28 juli turnhal gesloten.

--- Zaterdag 28 juli start vakantierooster in turnhal, tot 18 augustus start lesrooster en open lessen iedere week

--- Dinsdag 14 augustus bestuursvergadering GV Delta Sport

--  Zaterdag 1 september opleiding freerun niveau 2 KNGU in Zierikzee

----Zaterdag 29 september opleiding freerun niveau 2 KNGU in Zierikzee

--- Zaterdag 27 oktober opleiding freerun niveau 2 KNGU in Zierikzee

--- Zaterdag 10 november 2018 bijeenkomst trainers, bestuur en commissieleden Delta Sport op Brouwersdam.

--- Zaterdag 12 januari  en zondag 13 januari 2019 OZAK (Open Zeeuwse Acro-kampioenschappen) in turnhal

--- Zaterdag 2 en zondag 3 februari 2019 Distrikts dames turnwedstrijd. 

--  Zaterdag 16 en zondag 17 maart 2019 districtswedstrijden Acrogym in turnhal

Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te onvangen.Ga dan naar onderstaande regel en klik  dan op click here to unsubscribe click here, to edit your subscription click here.   

To unsubscribe click here, to edit your subscription click here