Laatste nieuwsbrief

Nieuwsbrief GV Delta Sport

Afgelopen weekend bij Dutch Gymnastics in de Ahoy in Rotterdam waren er voor drie Delta Sporters een hoogtepunt van het seizoen. Marika Padmos, Fleur Just en Jur van der Wel met trainers Jutta Padmos, Arie de Korte en Gina Kemmeren deden zij mee om de Ahoy cup in hun categorie. Een Ahoy met 15000 toeschouwers over twee dagen, 5000 deelnemers en alle toppers van Nederland aanwezig. Foto: Marika Padmos verroerde niet en was volledig in concentratie ook toen Olympisch, Wereld en Europees kampioen Epke Zonderland de voorbereiding treft voor zijn onderdeel rekstok. Lees alles over het Ahoy avontuur, de clubkampioenschappen en nog veel meer wat er in een week gebeurd bij Delta Sport

 

 

Kijk op https://www.deltasportgym.nl       

Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl            

Vrijdag 29 juni 2018  nummer 167

Nieuwsbrief is ook te lezen op de website        

       

 

Vakantietrainingen naderen de zomermaanden

Selectie-leden hebben een vakantierooster

Recreatie-sporters krijgen open lessen iedere week

Het seizoen is bijna voorbij maar GV Delta Sport gaat de hele zomer door op twee weken na dat we ook echt vakantie hebben.

Het officiele lesrooster stopt op vrijdag 6 juli en dan start zaterdag 7 juli het vakantierooster voor een week. Daarna, zaterdag 14 juli, gaat de turnhal twee weken dicht tot zaterdag 28 juli. Dan komen er weer vakantieroosters tot zaterdag 18 augustus en dan start op maandag 20 augustus weer het lesrooster. Gezien de verandering in wat mogelijkheden van onze trainers zal er ook een kleine wijziging komen in het lesrooster voor seizoen 2018/2019.

Vakantierooster van zaterdag 7 juli tot vrijdag 13 juli

Zaterdag 7 juli: 9.00 - 11.00 uur Acro 1 11.00- 12.30 uur Acro 2

Maandag 9 juli: 16.30 - 19.30 uur B-selectie jongens en dames

Dinsdag 10 juli: 09.30 - 12.30 uur C-selectie dames

Woensdag 11 juli: 12.00- 15.00 open lessen (2x 1,5 uur) (gratis sporten)

Deze open lessen zijn voor iedereen ook voor niet leden (vanaf 5 jaar enz.)

Woensdag 11 juli:  15.00-18.00 uur A-selectie dames 18.00-20.00 uur Acro 1

Donderdag 12 juli: 16.00- 19.00 uur C-selectie dames

Open les volwassengym vanaf 18 jaar 20.00-21.30 uur

Vrijdag 13 juli: 9.30 - 10.30 uur Open les Kind- en oudergym (gratis sporten)

Vrijdag 13 juli: 10.30 - 13.30 A-selectie dames en heren 13.30-15.30 Pré-selectie jongens en meisjes

Van zaterdag 14 juli tot zaterdag 28 juli is de turnhal gesloten.

(in de volgende nieuwsbrief publiceren wij het vakantierooster van 28 juli tot 18 augustus)

 

Lees in onze nieuwsbrief alles over de clubkampioenschappen  

 

Marika Padmos in de arena Ahoy na een vierde plaats op balk en vloer Jur van der Wel turnt de meerkamp naar een prachtige achtste plaats Fleur Just turnt mooi op vier onderdelen en wordt 21e 

Rotterdam - Hoe is het om het turnseizoen af te sluiten tussen alle toppers van Nederland. In de arena van de Ahoy liet GV Delta Sport turnster Marika Padmos haar talent zien tijdens de toestellenfinale om de Ahoycup op vloer en balk. Zij maakte het waar dat zij was uitgekozen door de KNGU om voor een vol Ahoy twee keer op een vierde plaats te eindigen. De finalisten bestonden uit 1e en 2e divisie senioren. Maar er had meer ingezeten voor Padmos op de vloeroefening. Padmos: ,,De jury heeft mij  0,600 punt aftrek gegeven voor de spagaatsprong in combinatie met de rechterbeen strekking omhoog. We hebben later de oefening met een jurylid teruggekeken maar het was volgens ons correct uitgevoerd'', aldus Padmos die anders een zilveren medaille had gewonnen. De jury in de Ahoy zit zeer laag met net het hoofd ter hoogte van de vloer en kon waarschijnlijk de actie niet goed zien. Op de balkoefening ging het goed al sloeg de turnster uit Brouwershaven wel een acrobatische element over waardoor ze hier een eis miste en punten misliep. 

  

Fleur Just startte zeer mooi op de meerkamp met een goede balkoefening. Ook de brug-en vloeroefening ging goed tussen de beste van Nederland en volle tribunes. Op de sprongenserie liet zij te veel punten liggen door een val maar Just uit Zierikzee kan zeer trots zijn met een 21e plaats.

Jur van der Wel uit Nieuwerkerk turnde een zeer stabiele meerkamp. Op de zes turnonderdelen verzamelde hij in de Ahoy totaal 100.200 punten en dat was goed voor een voortreffelijke 8e plaats 

Trainers Gina Kemmeren en Jutta Padmos begeleidde Fleur Just en Jur van der Wel en zij werden aangemoedigd door de clubleden Stan de Looze en Tygo Verbrugge.

      

In het mekka van de turnsport bij Dutch Gymnastics is een enorme beleving in het Rotterdamse Ahoy

   

En dan loop je Bart Deurloo tegen het lijf en sta je naast Sanne Wevers of Epke Zonderland.......

 Rob Reintjens neemt afscheid onder groot applaus

 

De voorzitter Rob Reintjens van de wedstrijdcommissie GV Delta Sport heeft bij de laatste wedstrijd (Julianahoeve clubkampioenschappen) zijn voorzitterschap overgedragen aan Ronald Offerhaus. Na tien jaar in functie te zijn geweest was het voor Rob voldoende en laat hij een ervaren en gezonde wedstrijdcommissie achter zich. De ex-voorzitter werd voor de laatste keer in het zonnetje gezet met bloemen en een afscheidskado.

 

Rob Reintjens schrijft.......

Beste leden en vrijwilligers van GV Delta Sport, 


Graag wil ik langs deze weg iedereen bij Delta Sport bedanken voor de fijne samenwerking in de afgelopen 10 jaar dat ik betrokken ben geweest bij de organisatie van turnwedstrijden. 

Mijn dank gaat allereerst uit naar het bestuur voor alle steun en vrijheid die ik heb gekregen bij de organisatie van wedstrijden. De keuze van het bestuur om meerdere grote wedstrijden per jaar te organiseren en daarmee de wedstrijdcommissie zwaarder te belasten hebben we in goed overleg samen vorm kunnen geven.

Verder wil ik alle trouwe vrijwilligers bedanken die elke wedstrijd weer bereid waren om hele of halve dagen in een sporthal aanwezig te zijn om eten en drinken te serveren, de kassa en/of infotafel te bemannen, met toestellen te sjouwen, scores in te voeren etc. etc. Super dat jullie hiervoor tijd hebben vrij gemaakt.

Bovenal wil ik mijn mede wedstrijdcommissie-leden bedanken met wie ik de afgelopen 10 jaar heb mogen samenwerken. Sommigen zijn afgezwaaid, anderen zijn nog steeds lid, allemaal dank voor jullie inzet, bijdrage en verantwoording die jullie hebben genomen. Ik weet dat dit niet altijd makkelijk is geweest.

Als ik terug kijk op 10 jaar wedstrijdcommissie dan zie ik logischerwijs dezelfde ontwikkeling als bij de vereniging. Van klein naar groot en elk jaar beter en proffesioneler. Wij zijn klein begonnen met 1 daagse wedstrijden in sporthal Onderdak. Onze eigen toestellen moesten wij dan vanuit de Mulockstraat via de tuin van de buurman (hek dicht anders loopt de hond weg) transporteren naar Onderdak.  Diverse andere toestellen/matten moesten wij toen nog ophalen bij andere verenigingen. De KNGU containers stonden honderd meter bij de sporthal vandaan (let op bij het laden, de matten passen er maar op 1 manier erin). Niet meer te vergelijken met nu: eigen toestellen, containers naast de deur, een grote hal waar alles makkelijk in past, eigen catering, landelijke 2-daagse wedstrijden met naamsponsor en hotelovernachtingen voor jury en wedstrijdleiding etc. etc.

Eén ding is in al die tijd hetzelfde gebleven: de goede sfeer en inzet van alle betrokkenen om een mooie wedstrijd te organiseren en Delta Sport hierbij goed uit de verf te laten komen.

Tot slot wil ik 3 personen in het bijzonder benoemen.
Leon Kemmeren, Leon verzorgt vanaf  het allereerste begin van de wedstrijdcommissie de muziek bij de vloeroefeningen. Dit lijkt eenvoudig maar vraagt 100% focus tijdens de wedstrijd. De goede CD moet telkens op tijd ingestart worden en het kan erg stressvol zijn wanneer een CD weigert. Binnen de commissie proberen wij zoveel mogelijk elke positie dubbel te bezetten. Alleen op deze positie bleef dit achter. Gelukkig konden wij altijd op Leon rekenen.

Marjan de Glopper, de catering is een van de grootste en belangrijkste onderdelen  bij de organisatie van wedstrijden. Marjan heeft dit qua organisatie en uitvoering naar een heel hoog niveau gebracht. Een groot compliment hiervoor.

Als laatste Jutta Padmos, Jutta is al die jaren in de commissie mijn rechterhand geweest, met al haar ervaring en netwerk wist zij op de spannende momenten nog net de touwtjes aan elkaar vast te knopen. Verder was zij voor mij een klankbord en heeft zij een belangrijke bijdrage geleverd aan de vormgeving van de wedstrijdcommissie zoals deze nu is. Heel veel dank hiervoor.

Rest mij tot slot om de commissie en in het bijzonder mijn opvolger Ronald Offerhaus veel succes te wensen bij de organisatie van de ongetwijfeld weer vele mooie wedstrijden die gaan komen.

Aan alle vrijwilligers wil ik zeggen, ga door met het ondersteunen van Delta Sport en wedstrijdcommissie. Zonder jullie hulp en inzet zijn er geen turnwedstrijden en zonder wedstrijden is er geen turnsport.

Met vriendelijke groet,
Rob Reintjens
Ex-voorzitter Wedstrijdcommissie GV Delta Sport

 

Julianahoeve clubkampioenschappen Delta Sport

Zierikzee - Een heerlijke dag in de turnhal met zoveel deelnemers van Delta Sport die meededen aan de Julianahoeve clubkampioenschappen was een genot om te zien. Niet alleen de evenemanetncommissie en alle vrijwilligers maar ook de volle tribune (een hele dag door) met ouders en familie toonde waardering voor de kinderen en het applaus klonk regelmatig ook toen alle demonstraties als een rode draad door de dag liep.

Natuurlijk was Juultje van de Julianahoeve de mascotte van de dag die samen met Sandy Troost (eigenaar van de Julianahoeve) de prijzen uitreikten aan de podium winnaars. Alle deelnemers kregen dan ook nog een presentje van de Julianahoeve.

Wedstrijd 1 met alle deelnemers en winnaars

         

       

       

      

Alle podium winnaars 1, 2 en 3 en de bokaal ging naar Ilse de Ronde 

Wedstrijd 2 met alle deelnemers en winnaars

 

           

          

         

Alle winnaars 1, 2 en 3 en de bokaal ging naar Levi Glas

 

Wedstrijd 3 met alle deelnemers en winnaars

 

 Acro recreatie en springgroepen recreatie

        

 

      

Alle winnaars 1, 2 en 3 en de bokaal ging naar Jayden Tanis

Demonstraties bij de Julianahoeve clubkampioenschappen waren mooi

Tijdens de Julianahoeve clubkampioenschappen gaven alle selecties een mooie demonstratie. Zowel De combinatie met C en B selectie was uitstekend en adembenemend op de vloer. de A-selectie toonde kracht op de balk, brug en vloer en de Jongens tonen hun vaardigheid op ringen, brug en vloer. Tenslotte verzorgde de acroteams met zijn allen een mooie gezamenlijke uitvoering. Wij willen jullie de fotocollage, gemaakt door Marjan de Glopper, niet onthouden.

 

 

      

Natuurlijk zijn er nog meer foto's gemaakt maar die publiceren wij op facebook.

 

Zesentwintig leden van GV Delta Sport werden gehuldigt

Marika Padmos en Anne-Li Slotenmaaker op banner

Traditioneel worden alle finalisten van GV Delta Sport in de landelijke, districts en regio finale in het zonnetje gezet. Dit keer tijdens de Julianahoeve clubkampioenschappen kregen zij allen een attentie van de club en tevens mochten ze extra in de schijnwerper staan. Een bijzonderheid is dat voor Marika Padmos, Nationaal kampioen vloer en brug in 2018 en voor Anne-Li Slootmaker nationaal kampioen vloer in 2017 een speciale banner werd gemaakt. Traditie binnen de club op nationale kampioenen vast te leggen in de turnhal.

In de schijnwerpers:

Finaleplaats landelijke KNGU wedstrijden: A-selectie en Acro

Stan de Looze, Jur van der Wel, Tygo Verbrugge, Niels Grinwis, Dustin Erades, Marika Padmos, Talycha Krakeel, Fleur Just, Quinty van Oeveren, Tessa Roggeband. Rachel Spelier/Lot van den Ende en Melissa Bakelaar/ Laura van Ginkel.

Finaleplaats districts KNGU wedstrijden: B-selectie

Feline Hanse, Rosanne Mol, Heping Harsveld, Emy Bleijswijk, Melissa Bakelaar, Ninke Grauss

Finaleplaats regio KNGU wedstrijden: C-selectie

Annegreet de Ronde, Naomi van der Stel, Fabiënne Ramondt, Sophie van den Hoek, Tatum Radecke, Fleur Brockhus

  

Acroteam geeft demonstratie bij Jonkers Yacht

Port Marina haven Brouwersdam

Op de haven van Port Marina bij de Brouwersdam en Port-Zélande heeft Jonkers Yacht een zeer mooie nieuwe lokatie gebouwd en dat werd onder grote belangstelling geopend afgelopen vrijdagavond. Het acroteam van GV Delta Sport was uitgenodigt voor een demonstratie in het nieuwe mooie gebouw. Jonkers Yacht, sponsor van de OZAK, kreeg van de acrogymnasten een mooie demonstratie te zien en onder zeer veel applaus werden zij door Jonkers Yacht beloond met een echte medaille.

 

   

De accordeonmatten werden helemaal uitgerold op de nieuwe locatie waar de demonstartie werd gegeven.

 

Bodygym sluit het seizoen af met een gezamenlijke lunch

Bodygym iedere maandagmorgen vanaf 9.15 uur tot 11.00 uur is nog steeds populair. Gewoon lekker sporten onder deskundig leiding in de turnhal van GV Delta Sport in het Laco Sportcentrum. Afgelopen maandag bracht sporten ook een stuk gezelligheid om in Zierikzee het seizoen af te sluiten met een heerlijke lunch. Ook interesse om iedere maandagmorgen bodygym te doen....meld je aan bij info@deltasportgym.nl Bij de foto een deel van de leden vab Bodygym. Er ontbraken een paar leden.

 

Acroteams bekend voor het seizoen 2018/2019

Tijdens een gezellig bijéénkomst in de tuin van onze trainster/penningmeester Magda Leijten zijn op een ludieke manier de teams bekend gemaakt voor het nieuwe seizoen. In de volgende nieuwsbrief komen wij met meer informatie daarover.

   

Eén team maken we alvast bekend: Babette Verkerke en Lot van den Ende 

 

Ledenvergadering geeft groen licht

Tijdens de ledenvergadering van maandag 25 juni heeft de aanwezig leden groen licht gegeven voor de contributiewijziging en begrotingsaanpassing. Mede door het model missie en visie (meerjarenplan Delta Sport voor de komende drie jaar) heeft het bestuur een voorstel gedaan wat betreft de kwaliteitslag die Delta Sport moet gaan maken in de toekomst. 

Daarmee is een fulltime trainer aangesteld om als verbinding te werken binnen de trainingsgroep binnen Delta Sport. de nieuwe hoofdtrainer van de A-selectie mede de trainingen van de C/B-selectie te ondersteunen. Daarnaast het opleidingstrajecten op te zetten en weer als verbindingen te werken naar andere groepen.

De nieuwe trainer, Harry Stapel, zal per 1 augustus officieel in dienst treden bij GV Delta Sport. Afgelopen weken gaf hij al proefles en momenteel bereid hij zich samen met de TC voor op het nieuwe seizoen wat betreft lesrooster e.d.

De ledenvergadering moest akkoord gaan met een contributie verhoging vanaf vijf uur trainen en daaraan gekoppeld de begrotingswijziging voor 2018. Ook moest men akkoord gaan met een investering uit de reserves van Delta Sport.

Bestuur.....

De acht bestuursleden van GV Delta Sport zijn niet over één nacht ijs gegaan. In verschillende vergaderingen zijn alle opties doorgenomen om het beste voor de club te kunnen regelen. Zowel op de werkvloer als de finaciele onderbouwing om een full-time trainer in dienst te nemen. De voor- en nadelen zijn goed uitgelicht. Ook de onderlinge samenwerking met ale trainers is uitvoerig besproken met alle hoofdtrainers. 

 

Vriend van GV Delta Sport 

  

 Wereldregio schrijft........

Betaalde, fulltime-trainer Delta Sport


ZIERIKZEE - Gymnastiekvereniging Delta Sport neemt met ingang van het nieuwe seizoen een fulltime-trainer in dienst. Hij heet Harry Stapel.

De geboren Zeeuw, nu nog wonend in Amersfoort, heeft bij de Zierikzeese club een contract voor vijfentwintig à dertig uur getekend. Met een fulltime-trainer kan Delta Sport de club in het geheel naar een hoger niveau worden getild en meer kwaliteit bieden. Voor zover bekend wordt Stapel de eerste trainer bij een sportclub op Schouwen-Duiveland die voor dat aantal uren betaald wordt door een vereniging. (lees verder )

 

,,Als we een slag willen maken,
moeten we hem in dienst nemen”


Gymnastiekvereniging Delta Sport uniek met fulltime en betaalde trainer

 

ZIERIKZEE – Met het aantrekken van Harry Stapel als fulltime trainer van Delta Sport maakt de alsmaar groeiende gymnastiekvereniging uit Zierikzee een flinke, goede slag. Door zijn komst, per 1 augustus, gaat het niveau van de trainingen en trainers omhoog en kan de stap tweede naar eerste divisie worden gemaakt.

 

Vooropgesteld, met de huidige, veertig trainers (acrogym en turnen) is helemaal niets mis. De club wil echter goede stap (lees: stukje professionalisering) voorwaarts maken. ,,We misten een verbinder tussen A-, B- en C-selectie binnen onze club”, legt Kees Verkerke, voorzitter van Delta Sport, de komst van Stapel uit. ,,Onze trainer waren er (nog) niet klaar voor en hebben te weinig ervaring om de turners naar een hoger plan te tillen.”

De naam van Stapel kwam pas zo’n vijf weken geleden naar boven drijven. Verkerke: ,,We hoorden dat hij vanuit Malta weer terug kwam naar Nederland. Harry is geen onbekende voor ons. Zo’n tien jaar geleden verzorgde hij gasttrainingen in de Mulockstraat (de vorige locatie van Delta Sport, red.) bij ons. En turn(st)ers van ons hebben bij hem centrale trainingen in Bergen op Zoom gevolgd. Zo is het balletje gaan rollen”.
Delta Sport benaderde Stapel bij zijn thuiskomst in Amersfoort waarna de geboren Vlissinger de afgelopen weken proeftrainingen heeft gegeven in de turnhal van Laco sportcentrum. ,,Als we een slag willen maken, moeten we hem in dienst nemen”, aldus Verkerke. Toen club en trainer besloten met elkaar in zee te gaan, moesten er wel wat zaken geregeld worden. De komst van Stapel moest worden doorgesproken met alle (hoofd)trainers en ook worden voorgelegd aan de leden. Tijdens een extra, algemene ledenvergadering van afgelopen maandag is zijn komst bekrachtigd. Het gaat wel gepaard meet contributieverhoging. ,,Er waren veel vragen”, hoorde Verkerke, ,,maar dat moet ook. Wanneer je een fulltimer in dienst neemt, word je werkgever. Er was een breed draagvlak.”

Met de komst van Stapel kan Delta Sport, dat in totaal vierhonderdvijftig leden heeft, naar een hoger niveau worden getild. ,,De doorstroming van de C-, naar de B- en dan naar de A-selectie wordt dan goed begeleid zodat we eerder talenten ontdekken. Hij staat er altijd”, zegt Verkerke. Bovendien wordt hij de verbinding tussen de trainers van de selecties en gaat hij programma’s helpen maken voor het wedstrijdseizoen. De verwachting is ook dat zijn entree bij Delta Sport veel aantrekkingskracht heeft op gymnasten buiten Schouwen-Duiveland. Nu al weten jongens en meisjes van Goeree-Overflakkee, Goes, Kapelle en Middelburg de weg naar turnend Zierikzee te vinden. Het is dan niet gek dat Delta Sport een centraal punt voor talenten wil worden. Hiermee is de club in overleg met de KNGU. De ‘dichtstbijzijnde’ centrale punten zijn nu Den Bosch, Utrecht en Hoofddorp. Verkerke: ,,We denken dat we bij Delta Sport rijp zijn voor een centrale functie”. 

 

Harry Stapel moet de bindingen versterken tussen de selecties turnen dames en heren.

 

 

Kranten en websites schrijven over Delta Sport

Websites Wereldregio maandag 25 juni 2018

 

Ons Eiland donderdag 28 juni 2018 en tevens op website

 

Wereldregio vrijdag 29 juni 2018

 

  Agenda  

--- Zaterdag 7 juli tot vrijdag 13 juli vakantierooster en open lessen

--- Zaterdag 14 juli start vakantieweken tot zaterdag 28 juli turnhal gesloten.

--- Zaterdag 28 juli start vakantierooster in turnhal, tot 18 augustus start lesrooster en open lessen iedere week

--- Dinsdag 14 augustus bestuursvergadering GV Delta Sport

--  Zaterdag 1 september opleiding freerun niveau 2 KNGU in Zierikzee

----Zaterdag 29 september opleiding freerun niveau 2 KNGU in Zierikzee

--- Zaterdag 27 oktober opleiding freerun niveau 2 KNGU in Zierikzee

--- Zaterdag 10 november 2018 bijeenkomst trainers, bestuur en commissieleden Delta Sport op Brouwersdam.

--- Zaterdag 12 januari  en zondag 13 januari 2019 OZAK (Open Zeeuwse Acro-kampioenschappen) in turnhal

--- Zaterdag 2 en zondag 3 februari 2019 Distrikts dames turnwedstrijd. 

--  Zaterdag 16 en zondag 17 maart 2019 districtswedstrijden Acrogym in turnhal

Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te onvangen.Ga dan naar onderstaande regel en klik  dan op click here to unsubscribe click here, to edit your subscription click here.    

To unsubscribe click here, to edit your subscription click here