Laatste nieuwsbrief

Nieuwsbrief GV Delta Sport

        

Een nieuwsbrief startten met een nationaal kampioen op het onderdeel balk- en vloeroefening is geen weeklijkse gebeuren. Als nieuwsbrief schrijver en samensteller is dit toch een uniek moment om dat te doen. Je wordt niet zomaar nationaal kampioen. Marika Padmos van harte gefeliciteerd en geniet van deze mooie momenten. Zes Delta Sporters stonden op de landelijke finale en wat deden ze het allemaal uitstekend. Lees dit allemaal in deze nieuwsbrief en nog veel meer wat er de afgelopen week weer gebeurde en wat er nog aankomt. 

Gemeentebestuur Schouwen-Duiveland feliciteert Marika Padmos

Het gemeentebestuur van Schouwen-Duiveland heeft turnster Marika Padmos een mooi bloemstuk en felicitatie kaart gestuurd voor haar Nederlandse titels. Een zeer attent gebaar voor een turnster die twee nationale titels behaalde op de balk- en vloeroefeing. Al jaren is de turnster uit Brouwershaven een ambassadeur voor Schouwen-Duiveland waar op vele wedstrijdvloeren in Nederland de naam en GV Delta Sport Zierikzee door de luidspeakers klinkt. En op 24 juni zal het ook gebeuren in de grote arena van de Ahoy, waar 15000 bezoekers in twee dagen komen, tijdens de Dutch Gymnastics waar alle toppers van Nederland aanwezig zijn.

 

 

Kijk op https://www.deltasportgym.nl       

Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl            

Vrijdag 8 juni 2018  nummer 164

Nieuwsbrief is ook te lezen op de website        

       

 

Extra ledenvergadering GV Delta Sport op maandag 25 juni

Hierbij nodigen wij de leden uit van GV Delta Sport voor een extra ledenvergadering. De vergadering is op maandag 25 juni aanvang 20.00 uur in vergaderruimte van Laco-Sportcentrum.

Agenda:  1. Opening.  2. Mededelingen. 3. Notulen vorige ledenvergadering. 4. Trainers wijziging/aanvulling. 5. Contributie wijziging. 6. Begrotingswijziging. 7. Rondvraag en sluiting.

 

Delta Sport schrijft een extra ledenvergadering uit omdat de club voor een nieuwe uitdaging staat. 

 

 

Zaterdag 9 juni finale Nederlandse kampioenschappen acrogym

Delta Sport schrijft geschiedenis met twee teams in de finale

     

Rachel Spelier en                     Laura van Ginkel en 

Lot van der Ende                      Melissa Bakelaar 

OSS - Zaterdag 9 juni gaat GV Delta Sport geschiedenis schrijven in de acrowereld. Voor het eerst staan er twee teams van Delta Sport in de landelijke finale in Oss nadat acrogym is gestart in september 2016. Bijzonder want er stonden al zeven teams in de halve finale en nu dus twee in de finale bij de beste acht van Nederland. Delta Sport is de enige die in Zeeland twee teams aflevert voor de finale en zelfs beperkt afvaardinging van district Zuid is een feit.

De twee teams van Delta Sport zijn Laura van Ginkel en bovenpartner Melissa Bakelaar(E-junior damespaar) die bij de halve finale zelfs op et erepodium kwamen. Rachel Spelier en bovenpartner Lot van den Ende ( dames paar D-senior) eindigde bij de beste vier tijdens de halve finale.

Tijdschema en live te zien op http://original.livestream.com/AcrogymTV 

Blok 3 10.25-10.50 uur als 5e Melissa Bakelaar en Laura van Ginkel

Blok 12 17.45-18.15 uur als 5e Rachel Spelier en Lot van den Ende

Zes finaleplaatsten om de districtstitel

Zaterdag 9 juni in Breda

Voor de 5 en 4e divisie en D1-D2 turnsters is het hoogst haalbare een districtstitel. Na twee of drie voorwedstrijden in de regio en daarna regiofinale kan je plaatsen voor de districtsfinale (Limburg, Brabant en Zeeland). Dit is niet eenvoudig gezien de grote groep turnsters die deelneemt aan al deze wedstrijden en de doorstroming is zeer beperkt. Voor de 6e divisie is het niet mogelijk door te stromen en is de regiofinale het hoogsthaalbare.

Toch is zes turnsters van Delta Sport gelukt om in de districtsfinale te komen die waarschijnlijk gehouden worden op 9 juni in Breda (D1 en D2) en op 16 juni in Zevenbergen (4e en 5e divisie).

Onder voorbehoud is dat Melissa Bakelaar niet start op de districtsfinale omdat zij ook in de landelijke finale staat van acrogym. De tijden zijj waarschijnlijk gelijktijdig waardoor teamverband de eerste keuze moet zijn volgens afspraken binnen Delta Sport.

 Dit zijn de finalisten: 

               

 Nienke Grauss                    Melissa Bakelaar

 (Pupil 2 D2)                         (4e divisie D1) 

        

 Feline Hanse          Rosanne Mol              Heping Harsveldt en Emy Blijswijk     

(5e divisie junior)     (4e divisie jeugd)         (5e divisie junior)    

 

Marika Padmos nationaal kampioen op, balk en vloer

Jur van der Wel zilveren medailles op ringen en sprong

Stan de Looze 4e en 5e en Quinty van Oeveren mooie 6e

 

De twee gouden medailles van Marika Padmos op balk- en vloeroefening

                   

Marika Padmos heeft de hoogste score op blak- en vloeroefening

        

Tilburg/Hoofdorp - Binnen een uur verdiende GV Delta Sport turnster Marika Padmos ( 2e divisie senioren) twee nationale titels bij de toestellenfinale in Tilburg. Wat een geweldige prestatie voor de Brouwse turnster op de balkoefening met 11.767 punten en daarna de hoogste jurywaardering op de vloeroefening met 12.933 punten. De waardering na al die jaren hard trainen en enorme doorzettingsvermogen voor Padmos. Het was niet allen dat succes op zondag 3 juni voor GV Delta Sport want een paar uur daarvoor zette turner Jur van der Wel (2e divisie pupil 2) in Hoofddorp op de toestellenfinale twee mooie prestaties neer. Eerst won hij op de ringenoefening ( 17.950) een zilveren medaille en later pakte hij op de sprongserie (19.750) weer een zilveren medaille. Onder het nationale volkslied kreeg hij ook twee medailles omgehangen. Intussen turnde Quinty van Oeveren (2e divisie junior) in Tilburg op de balkoefening naar een zeer mooie zesde plaats met 10.433 punten en was turner Stan de Looze in Hoofddorp gestart op de sprongenserie met een 5e plaats en 10.800 punten. De Looze (2e divisie jeugd) turnde daarna nog een mooie vloeroefening met een jury waardering van 11.350 punten. Hiermee belandde hij net buiten het podium met een vierde plaats. 

 

Jur van der Wel zeer knap twee zilveren medailles op sprong- en ringenoefening. Trainster Jutta Padmos maakte zondag een behoorlijke reis van de morgen in Hoofddorp en de middag in Tilburg.

Stan de Looze turnde zo knap naar een 4e en 5e plaats op de nationale toestellenkampioenschappen.

               

Quinty van Oeveren zorgde voor een mooie resultaat als zesde van Nederland te eindigen op de balkoefening. 

 

Marika Padmos turnt op de NK-meerkamp naar een twaalfde plaats, start op de brugoefening eindigde aan één hand

Tilburg - GV Delta Sport turnster Marika Padmos startte de meerkamp op de landelijke finale in Tilburg niet goed op de brugoefening. Tijdens de oefening schoot een hand los en hierdoor kwam Padmos met haar voet tegen de paal maar ging wel zeer dapper door. Toch de landelijke jury telde deze fout als val en deze enige misser koste zoveel punten dat het podium net uitzicht bleef en ook 33/1000 voor een ahoy ticket. Padmos liet zich niet van de wijs brengen vechtte zich uitstekend terug met een 2e plaats op de balkoefening (11.567) en een 2e plaats op de vloeroefening (12.600). Met de jurypunten op de sprongenserie (12.267 (15e) kwam ze uit op 45.234 punten en een twaalfde plaats. Wat een brugoefening dus niet veroorzaakte was dus duidelijk. Zondag 3 juni krijg zij een herkansing op de toestellenfinale balk- en vloeroefening.

       

De brug bleek een spelbreker voor een podiumplaats maar vloer was weer van hoog kwaliteit 

 

Fleur Just een prachtige zesde plaats op NK-meerkamp

Krijgt een Ahoy-ticket voor de meerkamp 23 juni

Tilburg - GV Delta Sport turnster Fleur Just zette bij de jeugd 2e divisie een geweldige prstatie neer op de Nederlandse kampioenschappen meerkamp in Tilburg. Met een perfecte zesde plaats, slechts minder dan 2 tiende punt verwijderd van podiumplaats, schaarde zij zich bij de top van Nederland. Met deze mooie klassering krijgt zij een startbewijs in de Ahoy voor de Ahoycup in Rotterdam op zaterdag 23 juni. Slechts tien turnsters van Nederland mogen daar na toe bij het grote evenement van de KNGU genaamd Dutch Gymnastics. Just verzamelde over vier turnonderdelen 45.150 punten. Dat kwam tot stand met de start op de balkoefening (10.567 (8e) en het tweede onderdeel de vloeroefening turnde zij naar een knappe 4e plaats met 12.000 punten. Op de sprongenoefening gaf Just haar visitekaartje af met een 3e plaats (12.233) en bij de brug liet zij een paar tiende punten liggen (10.350 (11e).

       

 Fleur Just in actie bij de brug. Na afloop in spanning wachten wat de uiteindelijke uitslag is. 

 

Jur van der Wel knap tiende plaats op NK in Hoofddorp

Hoofddorp - GV Delta Sport turner Jur van der Wel (pupil 2e divisie) zette bij de meerkamp Nederlandse kampioenschappen een mooie reeks oefeningen neer op de zes turntoestellen. De landelijke jury beloonde Van der Wel uit Nieuwerkerk met tortaal 101.800 punten en uiteindelijk een knappe tiende plaats. De turner deed lang mee in de top van de beste 32 turnsres van Nederland en startte sterk op rek (17.300 (8e) en vloer (16.500 (11e). Ook de Voltigeoefeningen (14.500 (9e) en ringen (18.950 (11e) gingen goed. Met de sprongenoefeing (18.050 (6e) klom hij naar de top drie maar op de brugoefening (16.500 (9e) waren net te weinig punten om zich te handhaven. Van der Wel, die hard en serius veel traint, heeft er alles aan gedaan om deze meerkamp tussen de beste turners van Nederland zo goed mogelijk zijn visitekaartje voor de toekomst afgegeven.

 Jur van der Wel in de grote turnarena in Hoofddorp 

Talycha Krakeel maak debuut op het NK-meerkamp

 

Samen met de trainers Gina Kemmeren en Jutta Padmos in Tilburg

Tilburg - Voor GV Delta Sport turnster Talycha Krakeel (pupil 1 N2) was het al een hele eer om gekwalificeerd te zijn voor landelijk bondsfinale meerkamp in Tilburg. Met een 36e plaats kan je trots zijn om bij die beste turnsters van nederland te horen. De weg er na toe is lang met kwalificatie en dan op de finale zelf spelen de zenuwen natuurlijk een belangrijke rol. Krakeel startte op de balk met een val ( 10.467 (36e) en liep al gelijk een achterstand op bij haar concurrenten. Op de vloer kwam zij tot 11.250 (34e) punten. de turnster uit Zierikzee herpakte zich voortreffelijk op de sprongenserie met een 7e plaats en kreeg 13.484 punten van de landelijke jury. Bij de brugoefening behaalde zij 11.250 punten (25e) in totaal kwam zij op de meerkamp tot 46.451 pnt. De concurrentie was heftig maar trots dat Krakeel turnde op de landelijke finale.

 

Alleen mag je zo'n t'shirt dragen als je de finale turnt

 

Larissa Bakelaar regiokampioen op de vloer

Zeven medailles voor Delta Sport turnsters in Oosterhout

 

Oosterhout - Bij de regiotoestellen kampioenschappen voor de 4/5/6e divisie in Oosterhout heeft GV Delta Sport turnster Larissa Bakelaar (instap D1 4e div.) kampioenstitel op de vloeroefening gewonnen. Bakelaar mocht daarna nog een keer op het erepodium om de bronzen medaille voor de balkoefening in ontvangst te nemen. In totaal zorgden zestien turnsters  voor zeven medailles. Twee zilveren medailles werden gewonnen door Fleur Brockhus (junior 6e divisie) op de sprongen- en vloeroefeing. Rosanne Mol (4e divisie jeugd won zilver op de balkoefening en werd vierde bij de sprong. Melissa Bakelaar (instap D1 4e div) won brons op het onderdeel brug en Amy Leijten (4e div jeugd 1) veroverde een bronzen medaille op de vloeroefening. Tatum Radecke (6e div junior) belandde twee keer met een vierde plaats net naast het erepodium op sprong en balk.

Uitslagen Delta Sport turnsters 4e div. Instap D1: Kayley van den Hoek: 5e vloer 13.750, Larissa Bakelaar: 6e sprong 12.825, 9e brug 12.700, 3e balk 12.400, 1e vloer 14.250. Melissa Bakelaar: 5e sprong 12.850, 3e brug 13.400, 7e balk 11.800, 4e vloer 13.850. Stella Offerhaus: 13e vloer 11.100. Milou van Goudoever: 10e brug 12.400. 4e div. Jeugd 1 D1: Amy Leijten: 7e 12 brug 12.600, 3e vloer 13.150. Babet Brouwer: 10e sprong 10.750, 13e vloer 11.600. Indy Smits: 9e brug 12.250, 13e balk 10.050, 11e vloer 12.000. Rosanne Mol: 4e sprong 11.625,  6e brug 12.650,  2e balk 11.700, 15e vloer 10.800. Tara Zweedijk: 6e sprong 11.275, 12e brug 12.150, 9e vloer 12.450. Junior 4e divisie: Feline Hanse:14e sprong 11.450, 14e brug 9.650,  4e balk 10.850, 6e vloer 12.000. Senna Vrijland:  18e brug 8.850, 17e vloer 11.300. 6e div. junior: Fleur Brockhus: 2e sprong 11.725, 4e brug 10.200,  10e balk 9.700, 2e vloer 11.150. Suusje Baart: 6e vloer 10.800. Tatum Radecke: 4e  sprong 11.300, 4e balk 10.400, 8e vloer 10.700. Elianne Biesma: 11e balk 9.600.

 

 

       

 

Julianahoeve clubkampioenschappen 23 juni 2018

   

 

De organisatie evenenmenten- en wedstrijdcommissie is volop bezig om de clubkampioenschappen neer te zetten. De coördinatie ligt bij Gin Kemmeren en het programma is rond. Momenteel 160 deelnemers en 90 leden die een demonstratie gaan geven. De wedstrijden vinden plaats in de turnhal en de hal ernaast zal dienen als warming-up. De toeschouwers mogen gratis vanaf de tribune komen genieten. Wij zetten wel een donatiepot neer zodat iedereen kan bepalen wat zij er in willen doen om de kosten wat te kunnen dekken. 

Programma Julianahoeve clubkampioenschappen

07.30 uur Laco/turnhal open

08.00 uur Juryoverleg

Wedstrijd 1 Recreatie R2/R1 en Pré-selectie en jongensselectie

08.30 uur warming-up. 08.40 uur Opmars/Opening. 8.45 uur Start wedstrijd. 10.25 uur Demo B-selectie/jongensselectie. 10.35 uur prijsuitreiking.

Wedstrijd 2 recreatie R1/R3 en freerunning

10.50 uur warming up. 11.00 uur Opmars/Opening. 11.05 uur Start wedstrijd. 12.50 uur Demo A/C-selectie. 13.00 uur prijsuitreiking.

Pauze 

Wedstrijd 3 Springgroep en Acrogym

13.45 uur Warming-up. 13.55 uur Opmars/Opening. 14.00 uur Start wedstrijd. 15.15 uur Demo Acrogym. 15.20 uur prijsuitreiking.

 

Op zaterdag 23 juni spectakel in de turnhal met 160 kinderen die meedoen aan de clubkampioenschappen en 90 leden die verschillende demo's gaan geven. 

Tien turners van Delta Sport naar toestellenfinale Tilburg

Zaterdag 16 en zondag 17 juni

Op zaterdag 16 en zondag 17 juni zijn de Open Tilburgse toestellenfinales in sportcomplex 't Kwardraat in Tilburg. Daar zijn tien turners van Delta Sport actief op de meerkamp (zes onderdelen).

Deelnemers Delta Sport zijn: Instap 4e divisie: Dustin Erades, Tabesh Gerami. Pupil 4e divisie: Niels Grinwis, Levi Ommering, Tygo Verbrugge. Senior 3e divisie: Rik van Duin. Pupil 2e divisie: Jur van der Wel, Sam Groothedde. Pupil 1e divisie: Chris Leenheer. Jeugd 2e divisie: Stan de Looze 

Grote schoonmaak in de turnhal afgelopen week

  

 

Een schoonmaakbedrijf heeft afgelopen week hard gewerkt in de turnhal om deze extra schoon te maken. Eerder werd er op een morgen alle wanden weer stofvrij gemaakt en de tweede dag werd er uitvoerig gedweild. Dit had wel tot gevolgen met het dweilen dat het grootste gedeelte van de vloer vrij gemaakt moet worden. Een heel karwei maar ook weer om na het dweilen weer alles terug te plaatsen, Onder aanvoering van Angela is dit weer gelukt en de turnhal is wel heel erg schoon momenteel. 

 

Kranten en websites schrijven over Delta Sport

Een noot over persberichten. GV Delta Sport verzorgt zoveel mogelijk de resultaten van onze leden op wedstrijden. Wij proberen zeker de medaille winnaars en net naast podium belandde turn(sters) te benoemen en vooral bijzondere resultaten. Het kan niet dat we iedereen benoemen want dat kan de krant niet plaatsen. Overigens hebben wij niets te zeggen over die plaatsing in de krant. Dat bepaald de redactie van de krant.

Overigens geven wij een compliment aan de sportredacteur Peter Goderie van de Wereldregio die tijdens de toestellenfinale in Tilburg aanwezig was en zag hoe onze turnsters op nummer één eindigde. Een sportredacteur die weet wat er speelt in de sport op Schouwen-Duiveland. Ook Ons Eiland plaatst zoveel mogelijk de resultaten. 

Website Wereldregio zaterdag 2 juni 2018 

Website Wereldregio zondag 3 juni 2018 

Website Wereldregio zondag 3 juni 2018

Papieren editie Wereldregio vrijdag 8 juni 2018

               

Papiereneditie Wereldregio 8 juni 2018    PZC 5 juni 2018

Papieren editie Ons Eiland 7 juni 2018 ook op de website van Ons Eiland

 

 Agenda      

--- Zaterdag 9 juni finale acrogymnastiek Nederlandse kampioenschappen in Oss

--- Zaterdag 16 juni districtsfinale 4/5 divisie in Zevenbergen

----Zaterdag 16 en zondag 17 juni toestelkampioenschappen heren turnen in Tilburg met negen Delta Sporters

--- Dinsdag 19 juni bestuursvergadering Delta Sport

--- Vrijdag 22 juni acro-demonstratie in Port Marine Brouwersdam bij Yacht

--- Zaterdag 23 juni clubkampioenschappen GV Delta Sport voor recreatieve groepen.

--- Zaterdag 23 en zondag 24 juni KNGU Ahoy Rotterdam landelijke KNGU wedstrijden in alle categoriëen

---Maandag 25 juni Extra ledenvergadering GV Delta Sport in Laco Sportcentrum aanvang 20.00 uur

--- Zaterdag 14 juli start vakantieweken tot zaterdag 28 juli turnhal gesloten.

--- Zaterdag 28 juli start vakantierooster in turnhal, tot 18 augustus start lesrooster en open lessen iedere week

--- Zaterdag 10 november 2018 bijeenkomst trainers, bestuur en commissieleden Delta Sport op Brouwersdam.

--- Zaterdag 12 januari 2019 OZAK (Open Zeeuwse Acro-kampioenschappen) in turnhal

--- Zaterdag 2 en zondag 3 februari 2019 Distrikts dames turnwedstrijd. 

--  Zaterdag 16 en zondag 17 maart 2019 districtswedstrijden Acrogym in turnhal

Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te onvangen.Ga dan naar onderstaande regel en klik  dan op click here to unsubscribe click here, to edit your subscription click here.   

To unsubscribe click here, to edit your subscription click here