Laatste nieuwsbrief

Nieuwsbrief GV Delta Sport

Teambulding noemen ze dat...nou ja gewoon met zijn allen op kamp en lol maken en genieten maar elkaar ook beter leren en dat geeft altijd weer verrassingen. De familie Bakelaar stelde hun huis, schuur, en alle andere objecten beschikbaar voor drie dagen en twee nachten kamp voor de C-selectie dames turnen. Op Den Bommel was het feestje waartevens een braderie en kermis was. Dus toch echt een geslaagd kamp als wij zo begrepen hebben van de vele positieve reacties. Lees in de nieuwsbrief wat er afgelopen week weer allemaal is gebeurd binnen de club maar wat er komende week ook komt.  

  

Kijk op https://www.deltasportgym.nl       

Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl            

Vrijdag 18 mei 2018  nummer 161

Nieuwsbrief is ook te lezen op de website        

       

 

Zaterdag 19 mei alleen trainingen voor:

Van 9.00-12.00 uur trainen de jongens selectie.

Acro 2 traint van 11.00-12.30 uur

Acro 1 traint van 8.45-11.00 uur

Pré-selectie van 9.00-11.00 uur

Dames selectie A/B/C trainen niet i.v.m met de wedstrijd OBTK

Maandag 2e pinksterdag zijn er geen trainingen in de turnhal

De selectieturn (sters) kunnen dat inhalen op andere data.

Freerunners kunnen dan inhalen op dinsdag vanaf 19.00 uur.

De recreatieturnsters kunnen dat inhalen op donderdag 17.00 uur of 18.30 uur.

 

Massale wedstrijd in Breda om De open Bredase turnkampioenschap

Delta Sport actief met 54 turnsters 

In het pinsterwekend van zaterdag 19 mei tot maandag 21 mei worden in Breda de Open Bredase turnkampioenschappen gehouden. Een zeer massale wedstrijd met deelname van 46 clubs uit Zeeland, Brabant, Zuid-Holland, Utrecht en Limburg. Een wedstrijd waar ruim 1000 turnsters in diverse categoriëen een meerkamp turnen over vier banen en vijf wedstrijden per dag. GV Delta Sport is ook daar aanwezig met 54 turnsters. Wij hebben voor iedereen het op een rijtje gezet wie en wanneer de DS turnsters moeten turnen. 

Deze turnsters komen allemaal in actie op de meerkamp in Breda:

Zaterdag 19 mei wedstrijd 1 baan1: Junior 5e div.: Feline Hanse, Floor van Reek (DS/WIK). Wedstrijd 2 baan1: 6e div jeugd2 H: Chayenne Bakelaar, Sophie van den Hoek, Mila Radecke, Fabiënne Ramondt. Wedstrijd 3 baan1: 5e div junior: Melissa Dooge, Emy van Bleijswijk, Heping Harsveldt. Wedstrijd 4 baan 1; 6e div junior: Suusje Baart, Elianne Biesma, Fleur Brockhus, Tatum Radecke, Eva Bienefelt, Merel de Glopper (jeugd2). Wedstrijd 3 baan2: 4e div jeugd 1: Indy Smits, Tara Zweedijk, Savanna Dubbeling (DS/WIK), Babet Brouwer, Rosanne Mol, Wedstrijd 2 baan 3: 6e div pupil 2 D2: Nienie Grauss, Britt de kamp, Kristel klink, Lieke van de Zande. Wedstrijd 5 baan 3: 6e div jeugd 1 D2: Maud Brockhus, Merlijn Jumelet, Romany Hanse. Wedstrijd 4 baan 4: 6e div. pupil 1 D3: Tessa Dijkman, Senne Groenendijk, Maud Kosters, Naomi ban der Stel. Zondag 20 mei:  Wedstrijd 1 baan 2: Iris van der Meer (pré-instap N2) Wedstrijd 3 baan 2: Senna Poortvliet (2e div jeugd) Wedstrijd 4 baan 2: Instap D1: Melissa Bakelaar, Larissa Bakelaar, Milou van Goudoever, Kayley van den Hoek, Nienke van den Berg, Stella Offehaus, Kayleigh Schoute (jeugd 2). Wedstrtijd 3 baan3: Lizz Robertus (pupil2 D1 (DS/WIK). Maandag 21 mei: Wedstrijd 1 baan 1: instap 2e div. Britt Ommering, Esmée van der Moezel. Wedstrijd 2 baan 1: Pupil 2 N3:  Kyani Bouwman. Senior 2e divisie: Marika Padmos, Anne-Li Slootmaker, Anna Jendrusch. Wedstrijd 4 baan 2: Fleur Just (jeugd 2 2e divsie). Wedstrijd 1 Baan 3: Talycha Krakeel (2e div.pupil 2), Wedstrijd 4 baan 3: Kyara Offerhaus (jeugd 1 N4)Wedstrijd 1 baan 4: Instap D2: Deniz Vaane, Willemijn Verhoek, Dana Vrijhof, Norah van Weelden. 

  

Marika Padmos, Anna Jendrusch, Anne-Li Slootmaker en Fleur Just zijn vier turnsters van de 54 deelnemers van Delta Sport. 

 

Toestemmingsformulier afgelopen dagen en volgende week uitgereikt

Al vele formulieren terug maar nog niet allemaal, lever het nu in...

In het kader van gebruik foto's op website en social media krijgen alle leden een formulier uitgereikt om daar aan te geven of Delta Sport gebruik mag maken van de foto's, filmpjes enz. Tot 16 jaar moeten de ouders het formulier ondertekenen en vanaf 16 jaar mogen de leden dat zelf doen. Op het formulier kan je ja of nee aankruisen en daarna ondertekenen. Deze brief/formulier weer inleveren met naam en handtekening bij de trainer. Wij moeten echter van ieder lid deze formulier weer terug hebben.

Lot van den Ende en Rachel Spelier zetten sterke acrogym uitvoering neer Zeer knap naar een vierde plaats en daarmee finale NK doorstroming

 

Trainster Wendy Huyzen en Rachel Flore met de finalisten Rachel Spelier en Lot van den Ende

Den Bosch - Aan het einde van de lange dag in de Maaspoort in Den Bosch lag de grootste verrassing voor de acroteams van GV Delta Sport. Het acroduo Lot van den Ende en Rachel Spelier (dames paar D-senior) zette daar een strakke uitvoering neer waarbij de tienkoppige jury deze beloonde met 23.090 punten. En dat was goed voor een vierde plaats wat precies voldoende was voor een finale plaats op de Nederlandse kampioenschappen op 9 juni in Oss. ,,O, wat was dat knap wat die twee meiden lieten zien'', zei de dolgelukkige trainster Wendy Huyzen na afloop. ,,Ik heb met verbazing gekeken hoe deze twee meiden het keihard neerzette. En dan nog in de D-categorie'' . Het leek er op vroeg in de dag dat van de vier halve finalisten van Delta Sport geen kans maakte voor de finale NK. Het deelnemersveld was enorm sterk en de jury had het moeilijk om de beoordeling op papier te zetten. Het acroteam Milou Verkerke en Senne Groenendijk (dames E-senioren) zette een mooie oefening neer wat beloond werd met 22.700 punten en dat leverde een 8e plaats op terwijl slechts vijf finalisten werden aangewezen. Ook het team Vesa Siceva en Larissa Bakelaar (E-jeugd) moesten tot laatst in spanning worden gehouden maar met 22.590 punten (6e) kwamen ze net tekort. Het team Fleur Brockhus en Loes Bentlage (D-junioren) zette de mooiste oefening van het seizoen neer. De jury gaf 22.300 punten en dat leverde een 8e plaats op.

    

Hoe blij kan je zijn als je naar de NK-finale mag.                               Larissa Bakelaar 

                                                                                                                       Vesa Siceva 

       

 Rachel Spelier               Loes Bentlage               Rachel Spelier              Milou Verkerke

  Lot van den Ende         Fleur Brockhus             Lot van den Ende        Senne Groenendijk  

 

Trainster Wendy Huyzen en Rachel Flore  met  acroteam Milou Verkerke en Senne Groenendijk

Acroteams presteren goed

Delta Sport teams enige Zeeuwse finalisten

Het is opmerkelijk de prestaties van de Delta Sport acroteams in het wedstrijdseizoen. Wie had dat verwacht, slechts anderhalf jaar bezig met acro en dan al zeven halve finalisten, van de tien teams, en dan ook nog eens twee finalisten. De enige twee Zeeuws teams en als we hij in Ditsrikt Zuid bekijken dan is het nog meer bijzonder want ook daar is de spoeling dun met teams van Flik Flak, Uden en Patrick Echt. Die prestaties gaan niet vanzelf en het is al een eer om in de halve finale te komen. Blessures, kleine frustraties en de samenwerking binnen de teams spelen het hele seizoen een rol en dan uiteindelijk sta je haast met zijn allen in de halve finale. Is Delta Sport dan zo bijzonder dan andere clubs? Nee natuurlijk niet maar wat wel bijzonder is dat binnen Delta Sport iedereen samenwerkt. Met elkaar communiseren, respect voor elkaar en samen kijken naar de talenten die rondlopen. Daar is de turnafdeling natuurlijk heel belangrijk in. Immers daar zit veel talent die ook geschikt is voor acrogym. Toch waakt de club ervoor dat de afdelingen niet elkaars vaarwater zitten en waar het talent op de juiste plaats hoor te zijn. Binnen de club hebben we daar ook duidelijke afspraken voor gemaakt en dat betaald nu uit in twee finale plaatsen. 

Terechte blijdschap en veel supporters 

Natuurlijk als je prestaties levert en dan ook nog tot de beste acht teams van Nederland behoort voor de finale NK is er veel blijschap. Niet alleen bij de acrogymnasten maar ook bj de familie, supporters en vooral de trainers. Dat willen ze laten weten ook want nog geen half uur na afloop van de wedstrijd weet zo'n beetje iedereen hoe het is afgelopen. Telefoontjes, social media en vooral de watsup verkeer zorgt voor veel hilariteit binnen de liefhebbers. 

   

Broertje van Lot van den Ende support en trainster belt met Toos Huyzen om het goede nieuws te brengen. 

 

Emma van Wanrooij en Iris van de Meer net naast podium

Mooi wedstrijdtest voor de pré-instappers in turnhal

In de turnhal van GV Delta Sport in Zierikzee was de jaarlijkse pré-instap toernooi meerkamp. De jongste selectieleden  testen alvast hun kracht en kennis van turnen dames want de meeste gaan in het nieuwe seizoen de eerste KNGU-wedstrijden doen. De zenuwen en durf tegenover de toeschouwers en juryleden waren bij de meeste toch wel onder bedwang en kon er in drie wedstrijdrondes lekker een meerkamp worden geturnd. De deelname was zo'n 70 turnsters vanuit diverse clubs.

Voor Delta Sport kwamen acht turnsters in actie waarvan Emma van Wanrooij (D2) en Iris van der Meer (N3) net naast het podium terecht kwamen. Voor Van Wanrooij was het een goede meerkamp maar op de balkoefening liet ze een podium plaats liggen. Voor Van der Meer was er de winst op de vloeroefening maar op balk- en brugoefening liet ze net wat tiende punten liggen. Khloë van der Stel werd knap 6e met een mooie sprongenserie en Ismay Struik eindigde als 7e met een mooie vloeroefening. Floor de Bruine eindigde op een keurige 8e plaats. In dezelfde klasse zette Quinty van der Wekken een zeer mooie sprongenserie neer wat beloond werd met een knappe 2e plaats. Op de drie andere toestellen leverde zij wat punten in wat uiteindelijke een 17e plaats opleverdeIn de  2e wedstrijdronde deelde Saphira van Dam en Ilse de Ronde de punten met een gedeelde 5e plaats. Ysamijn van de Guchte eindigde als 14e. In de laatste wedstrijdronde bij de N3-categorie zorgde Suyin Hu voor een 1e plaats op sprong en in de meerkamp eindigde zij als 6e.

 

Uitslagen Pré-instap wedstrijd zaterdag 12 mei in Zierikzee. Delta Sporters: 1e wedstrijd: 4e Emma van Wanrooij (D2) totaal 49.35 punten, sprong 14.25 (2e), brug 11.75 (3e), balk 11.00 (8e), vloer 12.35 (2e). 6e Khloë van der Stel (D2) totaal 48.75 punten, sprong 14.10 (4e), brug 11.30 (7e), balk 11.75 (5e), vloer 11.760 (7e). 7e Ismay Struik (D2) totaal 48.25 punten, sprong 13.80 (9e), brug 11.25 (10e), balk 11.15 (7e), vloer 12.05 (4e). 8e Floor de Bruine (D2) totaal 47.95 punten, sprong 13.85 (7e), brug 11.55 (6e), balk 10.90 (9e), vloer 11.65 (6e). 17e Quinty van der Wekken (D2) totaal 43.05 punten, sprong 14.25 (2e), brug 9.40 (19e), balk 9.40 (17e), vloer 10.00 (18e). 2e wedstrijd: 5e Saphira van Dam (D2) totaal 50.60 punten, sprong 14.25 (4e), brug 12.30 (4e), balk 11.70 (4e), vloer 12.35 (5e). 5e Ilse de Ronde (D2) totaal 50.60, sprong 13.95 (9e), brug 12.35 (3e), balk 11.60 (5e).vloer 12.70 (4e). 12e Yasmijn van de Guchte  totaal 47.45 punten, sprong 13.70 (16e), brug 12.05 (9e), balk 10.65 (11e), vloer 11.05 (14e). Wedstrijd 3:  6e Suyin Hu (N3) totaal 45.95 punten, sprong 14.30 (1e), brug 10.75 (8e), balk 9,95 (5e), vloer 10.95 (7e). 4e Iris van der Meer (N2) totaal 48.60 punten, sprong 14.00 (4e), brug 11.35 (5e), balk 10.85 (5e), vloer 12.20 ( 1e).

 

Er waren drie wedstrijd rondes in willekeur hier alle deelnemers onder elkaar.

 

Het was een mooi toernooi voor deze instappers als testwedstrijd

 

Met een diploma op zak en een rijke ervaring met toelichting van onze wedstrijdleidster Nel van der Weele

      

      

       

Zomaar een fotoreportage van de Delta Sporters. Er zijn meer dan 1000 foto's gemaakt deze zijn op facebook geplaats en kan worden besteld.

 

Jutta Padmos (trainster en trainerscöordinator) is de grote stimulans voor de pré-instapwedstrijd.

           

          

 

De turnhal is enorm geschikt om deze wedstrijden te organiseren. De tribune was ook goed gevuld met enthoesiaste ouders en familieleden.

Veel mogelijkheden in de sporthal naast de turnhal

Door groei van de club uitbreiding in hal 1 en hal 2

   

De club groeit en de teller staat nu op 450 leden. dat betekent ook dat er soms meer ruimte nodig is dan de turnhal alleen. Daarom is Laco-Sportcentrum geschikt voor uitbreiding als dat nodig is. Hal 1 wordt al standvastig op de zaterdagmorgen gebruikt en af en toe wijken wij ook uit naar Hal 2. makkelijk als je vakdocenten ook trainer is binnen de club zo liet hij afgelopen week zien dat Hal 1 even omgebouwd werd in een trainingshal voor de jongens. Terwijl de acroteams in hal 2 aan het trainen waren was de turnhal bezet door de wedstrijd van de prë-instappers. Mulitfuctioneel gebouw geeft Delta Sport nog meer mogelijkheden.  

Kamp van de C-selectie dames turnen overweldigend

Familie Bakelaar goede gastheer op Den Bommel

Met een grote groep C-selectie turnsters en veel begeleiding werd het kamp opgeslagen op Den Bommel onder toezicht van De Heer Bommel. Een kamp waar nog velen steeds over praten en dat is altijd een goede zaak. Er werd veel gedaan, veel geklets, naar de braderie en kermis en wij denken weinig slapen. Wij hebben wat sfeer foto',s in de nieuwsbrief gezet maar we weten dat er nog veel meer zijn. deze zijn in handen van de trainers en begeleiders.

           

Geweldig weer en dat was genieten in de nauur van Den Bommel. Tja daar zal je shirt maar tussen liggen....

            

Het was een tof kamp en oergezellig

       

Een kamp met een compleet zwemband...dat is nog eens luxe......

 

Romatisch huwelijk met Delta Sport tintje.....

Lesly Huyzen trouwde vorige week met Corne Minderhout en een luxe trouwlocatie aan het Grevelingenmeer. Lesly, de zus van acrodocent Wendy en dochter van ons jurylid Toos kreeg een onverwachte demonstratie van de acroteams voor geschoteld. Een bijzondere demonstratie met een gezelschap acrogymnasten van Forza uit Goes en Delta Sport. het was een prettige samenwerking waaruit een mooie voorstelling kwam. Lesly helpt met regelmaat bij de trainingen van delta Sport en was in het verleden trainster bij Forza. 

     

Bijzonder weer waardoor bij een temperatuur van 23 graden de demonstratie aan het strand kon worden gegeven.

         

Namens het bestuur, trainers en acrogymnasten kreeg het bruidspaar kado's van de club 

 

 Broer en zus van familie van den Hoek oefenen thuis

De nieuwsbrief is gek op bijzondere foto,s en deze kwam van de week langs. Kayley van den Hoek, momenteel een gelegenheids trio vormt met Daphne en Yara, oefen thuis met haar kleine broertje. De acrovirus heeft bij de familie Van den Hoek dus toegeslagen.......

 

Toestellenfinales voor 6e en 5e divisie in Vlissingen

Zo'n 51 toestellen voor 23 geplaatste turnsters

De turnsters van GV Delta Sport, haast allemaal uit de C-selectie, heeft tijdens de regiokampioenschappen meerkamp goed gepresteert waardoor er 51 toestel finales binnen zijn gesleept. Op zaterdag 26 mei kunnen deze turnsters proberen in De Baskenburg in Vlissingen een toestel regiokampioenschap te verdienen. In totaal komen er 23 turnsters voor Delta Sport uit.

Delta Sport deelname:

Instap D2: Deniz Vaane met sprong, brug, balk en vloer. Dana Vrijhof met balk. Pupil 2 D2: Kristel Klink sprong, balk en vloer, Lieke van den Zande  brug en vloer. Nienke Grauss sprong, brug, balk en vloer. Loes Bentlage balk. Jeugd 1: Maud Brockhus sprong, balk en vloer. Merlijn Jumelet sprong, Romany Hanse balk. Divisie 5 junior: Emy Bleijswijk junior sprong, brug, balk en vloer. Heping Harsveldt sprong en vloer. Pupil 1 D3: Annegreet de Ronde balk en vloer, Maud Kosters sprong, brug en vloer, Naomi van der Stel sprong, brug, balk en vloer. 6e div jeugd H: Fabiënne Ramondt sprong, brug en vloer, Chayenne Bakelaar balk. Mila Radecke sprong, Sophie van den Hoek sprong, brug,6e  div junior: Fleur Brockhus sprong, brug, balk en vloer, Suusje Baart vloer. Tatum Radecke sprong, balk en vloer. Elianne Biesma balk.

 

 Loes-Bentlage-Kristel Klink, Lieke van de Zande. Nienke Grauss Britt de Kamp

 

Toestellenfinales voor 4e divisie in Oosterhout

Twaalf turnsters GV Delta Sport op 30 toestellen 

De turnster uit de B-selectie van GV Delta Sport hebben in totaal 30 toestelfinales tijdens de laatste regiokampioenschappen verovert. Een uitstekende prestatie voor de deze groep turnsters uitkomend in de 4e divisie. Op zaterdag 3 juni kunnen ze in Oosterhout gaan strijden om een podiumplaats.

Delta Sport deelname:

Instap D1: Kayley van den Hoek op vloer, Larissa Bakelaar op sprong, brug, balk en vloer. Melissa Bakelaar op sprong, brug, balk en vloer. Stella Offerhaus op vloer. Milou van Goudoever op brug. Jeugd 1 D1: Amy Leijten op brug en vloer. Babet Brouwer op sprong en vloer. Indy Smits op brug, balk en vloer. Rosanne Mol op sprong, brug, balk en vloer. Tara Zweedijk op sprong, brug, balk en vloer. Junior: Feline Hanse op sprong, brug, balk en vloer. Senna Vrijland op vloer 

 

Drie Delta Sporters naar bondsfinale

Zaterdag 26 mei in Leek

     

Niels Grinwis              Tygo Verbrugge          Dustin Erades       

(4e div pupil)               (4e div pupil)              (4e div. instap)     

Drie turners (4e divisie) naar de bondsfinale meerkamp in Leek op 26 mei 

                                  

     Chris leenheer                  Tessa Roggeband       

      (1e divisie pupil)                (3e divisie jeugd)                               

Chris Leenheer nog halve finale 26 mei in Leek

Tessa Roggeband meerkamp bondsfinale op 26 mei in Waalwijk

  27 mei in Waalwijk toestel balkoefening    

Kranten, tijdschriften en websites schrijven over Delta Sport

PZC 15 mei 2018

Bevelandse Bode 15 mei 2018

 

Landelijk tijdschrift Turnsupporter over Marika Padmos

  

  

  Agenda      

--- Zaterdag 19 tot maandag 21 mei OBTK in Breda, turntoernooi met 54 deelnemers van GV Delta Sport

--- Zaterdag 26 mei bondsfinale 3e divisie damesturnen in Waalwijk met Tessa Roggeband

--  Zondag 27 mei toestellenfinale 3e divisie in Waalwijk met balkoefening Tessa Roggeband

--- Zaterdag 26 mei toestellenfinale regio D1, D2, 5/6 divisie in Vlissingen

--  Zaterdag 26 mei bondskampioenschap turnen heren in Leek met deelname van drie DS-turners

--- Dinsdag 29 mei bestuursvergadering Delta Sport aanvang 19.30 uur

--- Zaterdag 2 juni toestellenfinale regio D1, D2, 5/6 divisie in Oosterhout.

--- Zaterdag 2 juni bondsfinale damesturen in Tilburg met 3 of 4 DS-turnsters

--- Zondag 3 juni toestellenfinale damesturnen in Tilburg met DS-turnsters

--- Zaterdag 2 juni landelijke finale herenturnen met Jur van der Wel in Hoofddorp

--- Zondag 3 juni toestellenfinale herenturnen met Jur van der Wel en Stan de Looze in Hoofddorp

--- Zaterdag 9 juni finale acrogymnastiek Nederlandse kampioenschappen in Oss

--- Zaterdag 16 juni districtsfinale 4/5 divisie in Zevenbergen

--- Vrijdag 22 juni acro-demonstratie in Port Marine Brouwersdam bij Yacht

--- Zaterdag 23 juni clubkampioenschappen GV Delta Sport voor recreatieve groepen.

--- Zaterdag 23 en zondag 24 juni KNGU Ahoy Rotterdam landelijke KNGU wedstrijden in alle categoriëen

--- Zaterdag 14 juli start vakantieweken tot zaterdag 28 juli turnhal gesloten.

--- Zaterdag 28 juli start vakantierooster in turnhal, tot 18 augustus start lesrooster en open lessen iedere week

--- Zaterdag 10 november 2018 bijeenkomst trainers, bestuur en commissieleden Delta Sport op Brouwersdam.

--- Zaterdag 12 januari 2019 OZAK (Open Zeeuwse Acro-kampioenschappen) in turnhal

--- Zaterdag 2 en zondag 3 februari 2019 Distrikts dames turnwedstrijd. 

--  Zaterdag 16 en zondag 17 maart 2019 districtswedstrijden Acrogym in turnhal

Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te onvangen.Ga dan naar onderstaande regel en klik  dan op click here to unsubscribe click here, to edit your subscription click here.    

To unsubscribe click here, to edit your subscription click here

To unsubscribe click here, to edit your subscription click here