Laatste nieuwsbrief

Nieuwsbrief GV Delta Sport 

   

Wordt dit het jongste lid van GV Delta Sport en de KNGU (eerste foto)?  Wij denken van wel want na een proefles bij kind- en oudergym straalde het plezier er van af. Nog maar net een volle maand de eerste stapjes gedaan wist het in de turnhal al goed te vermaken. Samen met moeder de turnhal verkennen was wel heel leul. De docent van kind-en oudergym en tevens het nijntje beweegdiploma wist weer zeer creatief te zijn (tweede foto).

 

 

Kijk op https://www.deltasportgym.nl       

Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl            

Vrijdag 16 februari 2018  nummer 147

Nieuwsbrief is ook te lezen op de website    

    

 

Wedstrijdcommissie volop aan het werk voor kwartfinale NK turnen heren

Zaterdag 10 en zondag 11 maart in Laco-Sportcentrum


Zaterdag 10 en zondag 11 maart een primeur op Schouwen-Duiveland en misschien wel in Zeeland. Voor het eerst een kwartfinale NK turnen heren wedstrijd. GV Delta Sport staat als gastclub en organisator garant voor de kwaliteit van deze mooie wedstrijd waarbij Laco Sportcentrum wordt omgebouwd in een wedstrijdhal waar twee banen worden neergezet met zes heren toestellen (vloer, voltige, sprong, ringen, brug en rek). Natuurlijk hebben wij ervaring bij de dames maar de heren is een unieke wedstrijd in het Zeeuwse. In totaal komen er 453 turners naar Zierikzee uit alle hoeken van Nederland.

Wil je de organisatie ondersteunen met opbouwen (vrijdagavond 9 maart vanaf 18.30 uur) en afbreken op zondagavond vanaf 18.00 uur).  Of wil je helpen tijdens de wedstrijden bij de catering, kassa en alle voorkomende werkzaamheden. Jury jongen/meisje enz..?

Meld je dan aan via info@deltasportgym.nl

 

Vakantie rooster van 17 februari tot 24 februari 

Alleen voor de selectie-groepen.

Lesrooster recreatieve groepen liggen stil maar wel open lessen op woensdag 21 februari

Zoals gebruiklijk hebben wij van vakantieweken een vakantierooster. Gezien wij ook veel leden hebben uit Goeree -Overflakkee , dat hoort bij Zuid-Holland, en die vakanties niet gelijktijdig vallen is het soms moeilijk om tot een algemeen rooster te komen. Wij willen wel degelijk rekening houden met die verschillen zodat selectie-trainingen einde van de dag is. Nu bij het komende vakantieweek van zaterdag 17 tot 24 februari traint de C-selectie dames en B-selectie jongens overdag.

Om onze leden uit selecties toe te komen uit Goeree-Overflakkee als die overdag gepland is krijgen de gelegenheid om bij een andere selectie aan te schuiven einde van de dag. Overleg wel dit met je trainer(s).

 

Zaterdag 17 februari:    9.00-11.00 uur Acrogym wedstrijdgroep, 11.00 - 12.30 uur Acrogym 2. 10.00-13.00 uur B-selectie dames

Maandag 19 februari:   10.30-11.30 uur Bodygymfit

                                     13.00-16.00 A-selectie jongens en meisjes 1e divisie leerlijn. 13.00-16.00 uur B-selectie jongens

                                     16.00-19.00 uur B-selectie dames

Dinsdag 20 februari  :   9.30- 2.30 uur C-selectie dames. 16.00-19.00 uur A-selectie dames.

Woensdag 21 februari: 9.30-10.30 uur Open les kind- en oudergym

                                       Open lessen recreatie turnen, springen, acrogym en freerunnen

                         12.00-15.00 uur/13.00-14.00 uur/14.00-15.00 uur

                          De open lessen zijn gratis zorg dat je op tijd ben. Als de les start kan je                              er daarna niet meer bijvoegen

                          Leeftijd om mee te doen is vanaf 5 jaar.

                                      15.00-18.00 uur A-selectie jongens endames

                                      18.00-20.00 uur Acrogym wedstrijdgroep.

Donderdag 22 februari: 9.00-11.00 uur Schoonmaak turnhal

Vrijdag 23 februari       : 9.30-12.30 A-selectie jongens en C-selectie dames. 14.00-16.00 uur Pré-selectie.

                                       16.00-19.00 uur A-selectie dames en B-selectie jongens.

Zaterdag 24 februari    : 9.00-11.00 uur Acrogym wedstrijdgroep. 10.00-13.00 uur B-selectie dames.

 

 

Contributie uitleg...

Af en toe krijgen wij weleens vragen hoe werkt de contributie bij GV Delta Sport. Natuurlijk willen wij dat graag uitleggen. De contributie bij Delta Sport is een automatische afschrijving iedere maand in de eerste week. Hoe meer uren je traint hoe meer contributie per maand moet je dan betalen. Een uur is een vastgestelde contributie (ieder jaar op de ledenvergadering) met de opbouw van uren trainen gaat voetstaps omhoog in een tabel. Kijk op de website contributie) De contributie is gebaseerd op 12 maanden per jaar maar uitgaande van 42 weken trainen en 10 weken vakantie waar niet getraind wordt officieel. Alleen Delta Sport heeft het unieke dat we in de vakantietijden lessen kunnen aanbieden in een vakantierooster voor de leden die in selecties trainen.Dat is uniek binnen sportclubs en daar zit dan ook een finaciele plaatje aan vast. Delta Sport begroot dat mee in de jaarlijkse uitgaven. (kosten turnhal en trainers). Voor de recreatieve groepen zoals springen, freerunnen, recreatie turnen en kind- en oudergym hebben we in de schoolvakanties open lessen zodat zij ook de mogelijkheden krijgen om in de vakantie te sporten. Daarvoor heeft Stichting Nutsfonds een bijdrage geleverd om dit mogelijk te maken.

Bij vele sportclubs is er in de vakantieweken geen training, 

Waarom niet tien maanden contributie?

Als GV Delta Sport een tien maanden contributie in zou stellen dan zou dat betekenen dat de contributie hoger per maand zou zijn om toch aan het totale bedrag over een jaar te komen. Hiermee verdelen wij de contributie over 12 maanden. Er zijn clubs die kiezen hier niet voor maar blijf dan hetzelfde als over twaalf maanden. Delta Sport kiest ook voor een maandelijkse betaling van de contributie. Er zijn ook clubs die kiezen voor kwartaal en of half jaarlijkse betaling van de contributie. Bij Delta Sport kan een lid per maand opzeggen. Vele clubs kiezen daar niet voor. Bij velen is het een kwartaal opzegging en soms een half jaar opzegging.

Hoogte van de contributie?

Contributie bij een turnclub is hoger dan bij een voetbalclub of bij sommige andere buitensporten. Delta Sport heeft daarvoor een binnen accommodatie van zeer hoog kwaliteit en daarnaast hebben we vele trainers die een vergoeding krijgen. Ook hebben we trainers die overdag trainingen verzorgen, mee gaan naar wedstrijden (door heel Nederland) en meerdere uren les geven. Daarnaast staan er meer trainers voor de groep dan bij vele andere sporten. Dit heeft allemaal te maken met veiligheid en aandacht aan de sporters. Als Delta Sport wordt vergeleken met andere clubs met dezelfde accommodaties dan is de contributie lager dan het landelijke gemiddelde.

Van wie is dit turnpakje.......

Zorg goed voor je kleding laat het niet achter

 

Dit turnpakje en nog wat kleding hangt al een paar weken in éénvande kleedkamers van de turnhal. Vanwie is het...mis je dit dan niet...Wij vragen het ons steeds weeraf. Met regelmaat blijf er veel kleding achter in één van de kleedkamers. Van sokken, schoenen, sportkleding en zelfs turnpakjes. Controleer je tas met spullen voordat je vanaf de training naar huis gaat. Zowel j sokken in de turnhal, sieraden, turnleertjes enz... Wat wij vinden bewaren we een paar weken en dan leveren we het af bij de receptie van Laco. 

Freerunnen doe je met zijn allen....

De uitdagingen blijven groeien.......

 

       

Bij GV Delta Sport is de les op dinsdagavond vol. Af en toe komt eer een plaatsje vrij maar dan hanteren wij het wachtrooster. Wil je ook op die wachtrooster meld je dan aan. Voor de maandagavond is er nog plaats vrij maar ook daar raakt de les langzaam maar zeker vol. 

Freerunning is een spectaculaire en uitdagende sport!


Bij Freerunning is het de bedoeling om, door middel van gymnastische technieken, zoals bijvoorbeeld flips (salto’s) en vaults, over obstakels te springen. Bij Parkour is het de bedoeling om zo snel mogelijk van punt A naar punt B te komen over die verschillende obstakels.

Als Freerunner ontwikkel je het ultieme gevoel van vrijheid, lichaamscontrole en kracht. Freerunnen wordt langzaam een wedstrijd sport, afgelopen jaar werd een Nederlander wereldkampioen. 

Freerunnen is voor iedereen! Lessen worden voor verschillende leeftijden en niveau’s aangeboden.Bij Delta Sport vanaf 8 jaar oud. Niet alleen voor jongens, maar zeker ook voor meiden die van een uitdaging houden of gewoon lekker willen bewegen zonder teveel regels.

Hoe?
Je kunt voor Freerunnen trainen in onze  turnhal van de turnvereniging. 

Iedere maandagavond vanaf 19.30 uur tot 21.00 uur en dinsdagavond vanaf 19.00 uur to 21.00 uur. 

 

 Acroteam GV Delta Sport geeft een demonstratie in Oostkapelle

Het acroteam van GV Delta Sport, Ilse de Ronde, Femmie ten Klooster en Chayenne Bakelaar, hebben op uitnodiging van Doe in Oostkapelle een mooie demonstratie gegeven. Onder belangstelling van veel publiek en kinderen die een hele dag hadden gesport was het applaus voor het team en trainers Wendy Huyzen en Patricia Bakelaar. 

Turnen zonder wedstrijd verplichting is cool

Vrijdagmiddag 2 maart start er een nieuwe les

Mooie grote groepen die genieten van de turnlessen in de turnhal

Er is veel belangstelling voor de recreatielessen turnen op maandag en donderdag. Op maandag is de les vol en op donderdag lopen de lessen ook vol. Maar er is nog ruimte op de donderdag dus kom gerust eens lekker mee turnen. Die turnlessen hebbengeen wedstrijd verplichtingen, alleen clubkampienschappen ensoms onderlingen competitie. Hoofd docent José Ringelberg verzorg al jaren deze lessen met hulp van een leuke grote grope hulptrainers. Maandag kan er worden gesport van 15.45 tot17.15 uur (voor deze les is een wachtlijst) en op donderdag van 16.00-17.00 uur 4 t/m 6 jaar. 17.00-18.30 uur vanaf 6 t/m 9 jaar en van 18.30 - 20.00 uur vanaf 9 jaar. 

          

Spannend, uitdagend maar vooral lekker bewegen....

Nieuwe lessen voor recreatie-turnen op vrijdag

Vanaf 2 maart 2018 start GV Delta Sport een nieuwe les in de turnhal. Iedere vrijdagmiddag vanaf 14.30 tot 16.00 uur wordt er een derde les recreatie-turnen gegeven. Dit mede dat vele basisscholen een doorlooprooster hebben is het mogelijk om vanaf die tijd te komen turnen bij GV Delta Sport. Recreatieturnen is er al op maandag (les zit vol) en op donderdag waar drie lessen met verschillende leeftijden zijn. Ook deze lessen lopen vol. Daarom de mogelijkheid om op vrijdagmiddag te komen turnen. De leeftijd is vanaf 6/7 jaar enz...

Wil je meer info dan stuur een mailtje naar info@deltasportgym.nl  

 

Sport gezond..gebruik geen energiedrankjes bij GV Delta Sport

Neem normale drankjes en gezonde voeding mee naar de training 

 

Eten-pauze bij de trainers..dat is wel gezond en een voorbeeld voor de sportende leden van GV Delta Sport

Soms worden wij er mee geconfronteert dat onze leden meerdere energiedrankjes meenemen naar de trainingen in de turnhal. Ook veel pakjes drinken waar groot hoeveelheid suiker inzit. Ongezond en zelfs af te raden om dit te gebruiken. Ook tussendoortjes en eten zien wij soms vette tot veel suikerhoudende etenswaren. Let op..geef uw kinderengezond eten mee. Ook binnen Lac-Sportcentrum kan uw geenenergiedranken kopen.

Wij deden een kleine onderzoek wat voor gevaar energiedrank kan hebben

Als we de reclame mogen geloven zijn energiedranken echte toverdranken die vermoeidheid tegengaan en lichamelijke prestaties verbeteren. Beloftes die vooral jongeren aanspreken. De meeste energiedranken bevatten een mix van “stimulerende” stoffen zoals cafeïne, taurine en glucuronolactone. Daarnaast worden vaak ook vitaminen en plantenextracten zoals guarana en ginseng toegevoegd. Doen energiedranken echt wat ze beloven en vormen ze geen gevaar voor de gezondheid? Wij zochten het voor u uit. 

Samenstelling

 

energiedranken-blik-170.jpg                                          

Energiedranken mogen niet worden verward met sportdranken. Sportdranken zijn speciaal ontwikkeld om het energieniveau na het sporten weer op peil te brengen. Zij hebben ook een andere samenstelling dan energiedranken. Energiedranken bevatten vooral suiker en behoren daarmee tot de restgroep van de actieve voedingsdriehoek. Hun suikergehalte is vergelijkbaar met dat van frisdranken en komt ongeveer overeen met 5 klontjes suiker per blikje (250 ml). Er bestaan ook lightvarianten. Hier wordt de hoeveelheid suiker vervangen door zoetstof.
Een blikje energiedrank bevat gemiddeld 80 mg cafeïne. Dit komt overeen met een kopje koffie (125 ml) of 4 glazen (elk van 200 ml) cola. Guarana, dat ook vaak wordt toegevoegd aan energiedranken, is afkomstig van een Braziliaanse klimplant en bevat eveneens cafeïne.
Taurine is een aminozuur dat van nature ook in andere voedingsmiddelen voorkomt. De hoeveelheden die worden gebruikt in energiedranken zijn echter tot 10 keer hoger. Taurine zou de vermoeidheid tegengaan en de afbraak van melkzuur in de spieren stimuleren. Geen van beide effecten is echter wetenschappelijk bewezen. Glucuronolactone behoort, zoals de naam reeds doet vermoeden, tot de groep van de koolhydraten en komt van nature voor in granen en wijn. Onze natuurlijke inname bedraagt ongeveer 1 tot 2 mg/dag. Een blikje levert ongeveer 600 mg glucuronolactone. Ook deze stof zou vermoeidheid tegengaan maar ook hiervoor bestaat onvoldoende wetenschappelijk bewijs. 

Loze beloftes

Energiedranken zorgen in de eerste plaats door hun hoge suikergehalte voor een korte en snelle energieboost. Daarna slaat de vermoeidheid onvermijdelijk toe. Daarnaast zorgen ze voor een vals stimulerend effect dat vooral te wijten is aan hun gehalte aan cafeïne. Een effect dat ook optreedt bij de consumptie van andere cafeïnehoudende dranken zoals koffie. Van de andere zogezegde stimulerende stoffen is nog niet bewezen dat ze effectief stimulerend werken.

Gevaarlijk voor de gezondheid?

Bij gebruik kunnen problemen zoals een verhoogde bloeddruk, hartkloppingen, uitdrogingsverschijnselen en tandbederf optreden.

De Hoge Gezondheidsraad raadt het gebruik van energiedranken eerder af. Zij formuleren de volgende aanbevelingen:

• Gebruik geen energiedranken in combinatie met alcoholhoudende dranken of bij intense lichamelijke activiteit.
• De consumptie van energiedranken is af te raden bij kinderen jonger dan 16 jaar, zwangere en lacterende vrouwen en personen die cafeïnegevoelig zijn.

Wat voor aantrekkingskracht heeft de balk en touwen

Kind-en oudergym nijntje beweegdiploma

  

Iedere woensdag- en vrijdagmorgen is het kind- en oudergym in de turnhal van GV Delta Sport in het Laco-sportcentrum. Er wordt goed geoefend voor het nijntje beweegdiploma want er moeten groene krullen gehaald worden. Maar wat is dat toch met die balk…veel kinderen willen heel graag over de balk lopen en springen. Okee er staan wel vijf balken in de turnhal maar toch zijn er favorieten. Zo is er een kindje dat altijd over de balk wil lopen…uitdaging opzich?

  

En wat zijn de touwen toch een inspiratie bij kinderen, klimmen, schommelen maar vooral de uitdagingen.......

Behendigheid bij kind- en oudergym

    

Het was weer leuk bij kind- en oudergym toen er een geschenk kwam uit Bruinisse in de vorm van kegels. Tja, de docent weet daar wel raad mee want er werd gelijk een behendigheidspel opgezet met de bal en pinonnen.

 

Zaterdag 25 februari tien acroteams in actie in Mierlo

Op zaterdag 25 februari komen de acroteams van GV Delta Sport voor de tweede keer inactie voor een plaats in de halve finale. Deze tweede plaatsingswedstrijd in Mierlo wordt opnieuw spannend voor doorstroming. Voor het acroteam Jara van de Zande en Amy Leijten wordt het bijzonder gezien zij het eerste team zijn die de acrowedstrijdenopenen in blok 1 om 8.50 uur. Rachel Spelier en Lot van den Ende zijn in blok 16 als laatste aan de beurt tussen 19.30-20.00 uur.

Wil je het volgen kijk dan op acroTV via de speciale abb of op www.deltasportgym.nl  

Volgorde acroteams van GV Delta Sport en tijdsplanning:

Blok 1: nr 198 Jara van de Zande en Amy Leijten ( dames paar E-jeugd) als 1e vanaf 8.50-9.25 uur

Blok 3: nr 197 Britt de Kam en Fabiënne Ramondt (dames paar E-jeugd) als 8e vanaf 10.05-10.35 uur

Blok 4: nr 208 Ilse de Ronde, femmie ten Klooster en Chayenne Bakelaar (dames groep E-jeugd) 4e vanaf 10.40-11.05 uur

Blok 5: nr 170 Melissa Bakelaar en laura van Ginkel (dames paar E-junior) 3e bvanaf 11.45-12.15 uur.

Blok 7: nr 148 Senne Groenendijk en Milou Verkerke (dames paar E-senior) 9e 12.55-13.25 uur

Blok 8: nr 147 Kayleigh en Angela Schoute (dames paar E-senior) 6e vanaf 13.30-13.55 uur

Blok 9: nr 128 Larissa bakelaar en Vesa Siveca (dames paar D-jeugd) 8e vanaf 14.45-15.20 uur

Blok 11: nr 109 Loes bentlage en Fleur Brockhus (dames paar D-junior) 4e vanaf 16.05-16.40 uur

Blok 12: nr 117 Maud Brockhus, Yara van Tiggelen en Dahpne Rotte (dames groep D-junior) 3e vanaf 16.45-17.15 uur

Blok 16: nr 78 Lot van den Ende en Rachel Spelier (dames paar D-senior) 4e vanaf 19.30-20.00 uur

 De deelnemende teams van GV Delta Sport 

 

Acht turners van Delta Sport in Budel

Zaterdag 25 februari reizen acht turners af naar het Brabantse Budel voor de plaatsingswedstrijd op de meerkamp. Zes turnonderdelen worden dan afgewerkt, vloer, voltige, sprong, ringen, brug en rek worden met punten bij elkaar geteld door de jury en de totale einduitslag zal bepalen of je eenmedaille wint en doorstroming afdwingt naar de kwartfinale.

Deelnemende turners Delta Sport: wedstrijd 1instap 4e divisie: Dustin Eradus, Silas Hulsker, Tabesh Gerami. Wedstrijd 2 pupil 2e divisie: Jur van der Wel en Sam Groothedde. Wedstrijd 3 pupil 4e divisie: levi Ommering, Niels Grinwis en Tygo Verbrugge. begeleiders zijn Julian Ringelberg en Barbara van den Berge

 

Niels Grinwis en Tygo Verbrugge komen ook in actie op zaterdag 25 februari 

Noteer alvast in je sportagenda

Zaterdag 23 juni clubkampioenschappen recreatieve groepen Delta Sport

De datum is vastgesteld voor de clubkampioenschappen van GV Delta Sport. Deze één keer in de twee jaar (ander jaar de uitvoering) wordt gehouden op zaterdag 23 juni 2018. Dit speciaal voor de recreatiturn groepen, freerunnen, springgroepen en acrogym 2. de selectiegroepen hebben geen clubkampioenschappen.

Zaterdag 12 mei de pré-instap turntoernooi bij Delta Sport

Op zaterdag 12 mei (hemelvaart weekend) wordt de jaarlijkse pré-instapwedstrijd gehouden in de turnhal vanDelta Sport. Dat betekent dat iedereen in kan schrijven op dit open toernooi voor startende turnsters die officieel nog geen KNGU-wedstrijden hebben. De organisatie gaat binnenkort startten en dan wordt de inschrijving geopend voor meisjes geboren in 2010.

 

 

Kranten en websites schrijven over GV Delta Sport

Ons Eiland donderdag 15 februari 2018

Wereldregio vrijdag 16 februari 2018

 Agenda 

--- Zaterdag 17 feb tot zaterdag 24 februari een vakantierooster turnhal

--- Zondag 18 februari Damsessie bestuur Delta Sport

--- Maandag 19 februari Open les Bodygymfit in de turnhal om 9.30 uur vanaf 25 jaar enz....

--- Woensdag 21 februari Open les kind-en oudergym in turnhal om 9.30 uur

--- Woensdag 21 februari open lessen turnen, springen, acrogym en freerunnen 12.00, 13.00 en 14.00 uur

--- Zaterdag 25 februari 1e plaatsingswedstrijd 4e divisie pupil/instap jongens in Budel

--  Zaterdag 24 en zondag 25 februari Zuid Nederlandse kampioenschappen acrogymastiek in  Mierlo

--- Woensdag 28 februari talententest jongens/meisjes in de turnhal. aanvang 14.00 uur

--- Dinsdag 6 maart bestuursvergadering Delta Sport aanvang 19.30 uur

--  Zaterdag 10 en zondag 11 maart 2018 kwartfinale-kwalificatie NK turnen heren in Zierikzee

--  Zaterdag/zondag kwart finale NK 2e divisie op 10/11 maart Groningen of 17/18 maart waddinxveen of 24/25 maart in Middelburg 

---Zaterdag 17 maart regiokampioenschappen enplaatsingswedstrijd 4e divisie turnen heren in Veldhoven

--- Donderdag 22 maart ledenvergadering GV Delta Sport. Aanvang 20.00 uur Laco-Sportcentrum

--- Zaterdag 14 april met Delta Sport naar de WK acrogym in Antwerpen

--- Vrijdag 20 april koningspelen in Zierikzee voor de basisscholen met medewerking van Delta Sport in turnhal

--- Zaterdag 5 mei halve finale acrogymnastiek district Zuid in Oss

--- Zaterdag 12 mei DS Guppie turntoernooi in turnhal Delta Sport (wedstrijd voor pré-instap vrije inschrijving)

--- Zondag 13 mei halve finale acrogymnastiek district Zuid in Den Bosch

--- Zaterdag 9 juni finale acrogymnastiek district Zuid in Oss

--- Zaterdag 23 juni clubkampioenschappen GV Delta Sport voor recreatieve groepen.

Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te onvangen.Ga dan naar onderstaande regel en klik  dan op click here to unsubscribe click here, to edit your subscription click here

To unsubscribe click here, to edit your subscription click here