Laatste nieuwsbrief

Nieuwsbrief GV Delta Sport

 

Zowel nummer één (Milou Verkerke en Senne Groenendijk) en nummer twee (Angela en Kayleigh Schoute) waren de beste van Limburg, Brabant en Zeeland

Wat een onvoorstelbaar weekend afgelopen week. GV Delta Sport leden stonden regelmatig op de erepodiums. In Roosendaal werden 15 medailles verdient bij de regio toestellenfinales door de turnsters uit de 2e divisie en de acroteams veroverde zeven kampioenstitels bij Zuid West Nederland en een zilveren en bronzen medaille. Daarnaast nog drie teams die de beste uitvoering lieten zien van Limburg, Brabant en Zeeland. Twee turners die ook actief waren op een toernooi wonnen de gouden medaille en knap vierde plaats. Lees dit allemaal in onze wekelijkse nieuwsbrief en van alle andere nieuws binnen de club. 

 

 Kijk op https://www.deltasportgym.nl       

Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl            

Vrijdag 2 februari 2018  nummer 145

Nieuwsbrief is ook te lezen op de website    

             

 

Zaterdag 3 februari tien turnsters C-selectie in Dinteloord

Zaterdag 3 februari is de 1e kwalificatiewedstrijd turnen dames voor de categorie D!,D2,D3 en 4,5,6 divisie. Van GV Delta Sport komen tien turnsters in actie in de sporthal van Dinteloord.

Deelnemende turnsters van GV Delta Sport zijn: Wedstrijd 1 Junior 6e divisie: Elianne Biesma, Eva Bienefelt, Fleur Brockhus, Suusje Baart, Tatum Radecke, Wedstrijd 2 Pupil 1 D3: Maud Kosters, Naomi van de Stel, Senna Groenendijk, Tessa Dijkmans.

Zondag 4 februari vijf turners in actie van GV Delta Sport

Op zondag 4 februari komen vijf turners van GV Delta Sport in actie op de meerkamp regionale kampioenschappen in Tilburg. In de sporthal De Haspel zal er worden gestreden op zes toestellen (vloer, voltige, ringen, sprong, brug, rek) om de meeste punten te verzamelen.

Deelnemers GV Delta Sport: Wedstrijd 1 Chris Leenheer (div1 talent pupil). Sam Groothedde (2e divisie pupil), Jur van der Wel (2e divisie pupil) Wedstrijd 2: Stan de Looze (2e divisie jeugd). Wedstrijd 3: Ruk van Duin (senioren 3). Trainster Jutta Padmos begeleid de turners samen met Rik van Duin in het ochtend programma. Rik van Duin komt zelf in actie in derde wedstrijdronde in Tilburg. 

Stan de Looze, Jur van der Wel, Chris Leenheer en Sam Groothedde. Rik van Duin ontbreek op deze foto. 

Lekker recreatief springen op vrijdagavond

Een mooie foto van een groepje springers op vrijdagavond. Heerlijk ontspannen op allerlei trampolines en uitdagingen die de groep trainers voorschoteld. Sinds kort is er nu een vaste trainersgroep die de leiding heeft en daarmee aangevuld met assistenten trainers. Er wordt op vrijdagavond van 19.00 - 20.00 uur vanaf 5 jaar tot negen jaar en van 20.00 tot 21.00 uur vanaf 10 jaar gesport. 

Zaterdag 17 februari tot zaterdag 24 februari vakantie

Alvast vooruitkijken op de vakantieweek van zaterdag 17 februari tot zaterdag 24 februari. Dan ligt het lesrooster van GV Delta Sport stil maar daarvoor in de plaats komt er een vakantierooster voor de slectiegroepen en open lessen voor de recreatieve groepen. Het vakantierooster wordt volgende week gepupliceerd in de nieuwsbrief en op de website. De open lessen zijn wel bekent. Op woensdag 21 februari is er open les voor kind-en oudergym van 9.30-10.30 uur. Open lessen voor het springen, turnen, freerunnen en acrogym is ook op woensdag 21 februari en dan wel in drie verschillende aaansluitende uren. Van 12.00-13.00 uur, 13.00-14.00 uur en 14.00-15.00 uur. Dat betekent dat je na de start van de warming-up in het betreffende uur niet meer kan aansluiten dus op tijd melden in de tussengang.

Op dinsdag 20 en woensdag 21 februari heeft SMWO in de grote sporthal van het Laco sportcentrum sportkidsdagen. Daar moet je entrede voor betalen. Als je alleen in de turnhal wil sporten op die woensdag dan hoef je geen entrede te betalen bij Delta Sport. Dus dat is gratis.

Totaal 15 medaille bij Regio toestellenfinale 2e divisie

Quinty van Oeveren kampioen op de balkoefening

 

 

         

Quinty van Oeveren kampioen op de balk

Roosendaal - In de eerste wedstrijdronde verzamelde de Delta Sport turtnsters zes medailles bij de toestellenfinale regio-kampioenschappen. Een gouden medaille was er voor Quinty van Oeveren (2e divisie junior) op de balkoefening met 11.800 pnt. Daarnaast pakte zij een bronzen medaille op de vloer (11.367 pnt. Bij de sprong eindigde zij op de 5e plaats (10.750 pnt.)Esmée van der Moezel (instap N2) wonnen twee medailles. Op de sprong werd zij 2e met 13.467 en op de vloeroefening kreeg ze een bronzen medaille voor de jurywaardering van 13.133 pnt. Op de brug (11.567( 4e) en balk (12.0067 (6e) viel ze buiten de podiumplaatsen. In dezelfde categorie was er brons voor Britt Ommering op sprong (13.083) en vierde plaats op balk (13.167. Talycha Krakeel (2e div pupil N2) zette een mooie brugoefening neer wat werd belond met een tweede plaats (12.467). Op de sprong noteerde zij 13.400 (4e). Noah de Ruijter (2e div junior) viel net buiten de prijzen op de brugoefening (8.600).

Noah de Ruijter em Quinty van Oeveren en zittend Talycha Krakeel, Esmée van der Moezel en Britt Ommering 

Romy Reintjens regio kampioen op de vloeroefening Fleur Just en Joni Nobels verzamelen medailles

 

Romy Reintjens tijdens haar sprongenserie

ROOSENDAAL - In de tweede wedstrijdronde van de toestellenfinale regiokampioenschappen hebben de GV Delta Sport turnsters nog eens negen medailles toegevoegd in Roosendaal. Er waren al zes medailles in de eerste ronde gewonnen. Romy Reintjens (2e div senior) won op alle vier toestellen een podiumplaats. Op de vloeroefening werd zij kampioen (12.167) en op sprong (12.267), brug (10.033) en balk(11.167) won zij een zilveren medaille. Fleur Just ( 2e div. jeugd) pakte op haar drie toestellen een zilveren medaille. Op sprong (11.283) en brug (11.067) en vloer (11.633). Joni Nobels (jeugd 1 N3) kwam uit op drie toestellen. Bij de balkoefening was het zilver (11.533) en op sprong (12.750) een bronzen medaille (12.750 pnt). Bij de vloeroefening belandde zij net naast het podium met een vierde plaats en 12.433 punten. Xin da van der Wekken (jeugd N3) behaalde een 6e plaats op sprong (11.350) en een 5e plaats op de brugoefening (12.767).

Fleur Just en Romy Reintjens met de zittende Xin da van der Wekken en Joni Nobels. 

Anna Jendrush turnde drie toestellen in meerkamp

GV Delta Sport turnster Anna Jendrusch uitkomende in de 1e divisie junioren heeft in Roosendaal een meerkamp geturnt maar zonder de sprongenoefeningen. Op de drie andere toestellen kwam zij bij de vloeroefening tot de beste prestatie van het deelbemersveld met een eerste plaats (12.300). Op de balkoefeing zette zij een derde plaats neer met 11.267 pnt. De brugoefening was 8.033 pnt (6e). Jendrush heeft dit seizoen een rustige turnwedstrijd jaar neer gezet om individuele reden. Marika Padmos (2e divisie senior) is aan het herstellen van een spierscheuring in het schouderblad. Padmos heeft zich al geplaatst voor de kwart finale NK. Ann-Li Slootenmaker (2e divisie jeugd) heeft langzaam de trainingen weer opgepakt nadat zij in het najaar 2017 was geopereerd aan haar been. Na een tijdje gips en herstel start zij het seizoen weer langzaam op. Zij komt niet meer in actie op wedstrijden voor het NK. Slootenmaker was vorig jaar Nederlands kampioen op de vloeroefening. 

Succesvolle acroteams van GV Delta Sport in Oss

Lees het complete verslag met al die titels

Chayenne Bakelaar, Femmie ten Klooster en Ilse de Ronde wint goud Amy Leijten en Jara van de Zande pakken brons Fabienne Ramondt en Britt de Kam knap vierde

OSS - In het ochten programma van de 1e plaatsingswedstrijd Acro van Zuid-West Nederland in Oss waren de eerste drie teams van GV Delta Sport erg succesvol. Het damesteam E-jeugd Chayenne Bakelaar, Femmie ten Klooster en Ilse de Ronde wonnen een gouden medaille met een knappe prestatie van 21.990 punten. Het drietal gaf een mooie uitvoering en mochten op de hoogste trede staan van het erepodium. Bovendien was het Zuid-West Nederlandse titel. En er was een bronzenmedaille voor het Delta Sportteam Amy Leijten en Jara van de Zande met 21.190 punten bij de dames paar E-junior. En een zeer knappe prestatie van Fabiënne Ramondt en Britt de Kam met een vierde plaats in dezelfde categorie. Zij kregen van de jury 20.960 pnt. 

Milou Verkerke/Senne Groenendijk en Melissa Bakelaar/Laura van Ginkel ZWN Kampioen en zilver voor Angela en Kayleigh Schoute

 OSS - De acroteams van Delta Sport hebben ook in de tweede fase van het middagprogramma alleen maar medailles gewonnen. In Oss werd het team Milou Verkerke met Senne Groenendijk kampioen bij de damespaar E-senior.  Met de overwinning score van 21.900 kregen ze de gouden medaille omgehangen en in hun voetsporen op nummer twee clubgenoten Angela en Kayleigh Schoute met 21.450 punten. Trainsters Wendy Huyzen en Rachel Flore konden hun geluk niet op toen ook in de categorie dames paar E-junioren Melissa Bakelaar en Laura van Ginkel als kampioenen werden gehuldigd met de hoogste score van 22.180 punten. Eerder die dag werden al een gouden en bronzen medaille gewonnen. 

Rachel Spelier/Lot van de Ende, Loes Bentlage/Fleur Brockhus, Larissa Bakelaar/Vesa Siveca en team Maud Brockhus, Daphne Rotte en Yara van Tiggelen kampioen van Zuid West Nederland

 

 Oss - De laatste vier teams van GV Delta Sport bij de plaatsingswedstrijd en Zuid West kampioenschap acro zijn allemaal in hun categorie op de 1e plaats geëindigd. Larissa Bakelaar en Vesa Siveca (dames paar D-jeugd) scoorde 22.940 pnt en dat was goed voor de gouden medaille. Loes Bentlage en Fleur Brockhus (dames paar D-junior) verdiende met een zeer sterk optreden 22.370 punten wat de hoogste trede van het podium betekende. Dat was ook voor Lot van de Ende en Rachel Spelier (dames paar D-senior) die met 22.560 pnt de gouden medaille omgehangen kreeg. Het damesteam groep D-junior met Maud Brockhus, Daphne Rotte en Yara van Tiggelen maakte het succes van trainster Wendy Huyzen en Rachel Flore compleet door te winnen met 21.380 pnt.

      

      

 

Delta Sport vertegenwoordigt veel podiumplaatsen...

Hiermee betekent dat de tien deelnemende teams zeven ZWN-kampioenstitels binnen sleepte, twee zilveren en een bronzen medaille. En een team dat net naast het podium kwam met een vierde plaats. Daarnaast zijn de teams  Senne Groenendijk/Milou Verkerke, Loes Bentlage/Fleur Brockhus en Lot van de Ende/Rachel Spelier al met één been in de half finale omdat zij de plaatsingswedstrijd allround wonnen van teams uit Limburg/Brabant en Zeeland.

Is er iets speciaals binnen Delta Sport?

Geef je dan voor 17 februari op met je act.....

Accordeonmatten aangevuld met nieuwe set

Het tweede deel van de accordeonmatten zijn inmiddels aangevuld. GV Delta Sport heeft deze materialen aangekocht om in hal 1 van het Laco-Sportcentrum meer activiteiten te kunnen ontplooien. Vooral de Acro 2-trainingen en de warmings-up van verschillende groepen op zaterdag gebeuren in Hal 1. Deze wordt momenteel extra ingehuurd buiten de turnhal om de groeiende groepen goed op te vangen. Uiteindelijk zal in de toekomst de accordeonmatten een vloer moeten worden van 12x12 meter. Daar zijn vier van deze sets nodig.

Niels Grinwis wint turntoernooi Tygo Verbrugge knap vierde

OSS - De twee GV Delta Sport turners Niels Grinwis en Tygo Verbrugge zorgde voor een uitstekende meerkamp met Brabantse turners in Oss. Niels Grinwis won het toernooi en Tygo Verbrugge werd zeer knap 4e. Trainster Barbara van den Berge was zeer tevreden over het resultaat. Op 25 februari staat de volgende wedstrijd in de planning. De regiokampioenschappen in Budel.

        

De twee turners waren actief op vijf onderdelen met zo'n veertig medeturners. Uitslag: 1. Niels Grinwis (4e divisie pupil),totaal over vijf onderdelen 88.2 pnt, vloer 18.0 (1e),voltige 16,4 (1e), ringen 17.0 (5e), sprong 19,4 (5e), brug 17,3. 4e Tygo Verbrugge totaal 85,6, vloer 17,5 (3e), voltige 14,1 (4e), ringen 17,8 (3e), sprong 19,5 (4e), brug 16,9.  

Daphne Rotte in de sportlight (rubriek van Ons Eiland)

Soms ligt een ongelukje in een klein hoekje

  

Met veel sportende leden in de turnhal kan er weleens een ongelukje voorkomen of sportblessures. Het is altijd onverwachts maar we proberen als trainersstaf dit altijd te voorkomen. Juist de inrichting van de turnhal vraagt altijd aandacht om de veiligheid. Af en toe is het dan onvoorkomelijk dat je even pech heb in de enthoesiastme van het sporten. Zo was het Isa Giljam uit Bruinisse die een klein valletje maakte maar net iets verkeerd neerkwam en het gevolg was een breukje in de arm. Gelukkig in het ziekenhuis gips er om en hopelijk snel genezen om weer lekker te komen sporten. Een bezoek aan huis door onze docent voor een klein kadootje en beterschap van het bestuur en trainers.

  

De recreatiegroep turnen waarin Isa sport maakte een mooie kaart en wens haar van harte beterschap.

 

Kranten en websites schrijven over Delta Sport

Helaas heeft de PZC niets geschreven over de presaties van Delta Sport,

Slechts een kleine regel aangesloten bij turnverhaaltje over turnsters uit Walcheren.

 

Ons Eiland donderdag 1 februari 2018

De Bevelander woensdag 31 januari 2018

 

De Bevelander 31 januari 2018

 

Editie Goeree-Overflakkee donderdag 1 februari 2018

 

Wereldregio 2 februari 2018

Wereldregio 2 februari 2018 

 Agenda  

 

--- Vrijdag 2 februari 2018 sportverkiezing gemeente Schouwen-Duiveland in Laco-sportcentrum

--- Zaterdag 3 1e kwalificatie turnen dames D1, D2,D3 en 4,5,6 divisie met 10 turnsters Delta Sport in Dinteloord

----Zondag 4 februari regio-kampioenschappen heren turen met vijf turners Delta Sport in Tilburg

--- Zondag 18 februari Damsessie bestuur Delta Sport

--- Zaterdag 25 februari 1e plaatsingswedstrijd 4e divisie pupil/instap jongens in Budel

--  Zaterdag 24 en zondag 25 februari Zuid Nederlandse kampioenschappen acrogymastiek in Oss of Mierlo

--- Dinsdag 6 maart bestuursvergadering Delta Sport aanvang 19.30 uur

--  Zaterdag 10 en zondag 11 maart 2018 kwartfinale-kwalificatie NK turnen heren in Zierikzee

--  Zaterdag/zondag kwart finale NK 2e divisie op 10/11 maart Groningen of 17/18 maart waddinxveen of 24/25 maart in Middelburg 

--- Donderdag 22 maart ledenvergadering GV Delta Sport. Aanvang 20.00 uur Laco-Sportcentrum

--- Zaterdag 14 april met Delta Sport naar de WK acrogym in Antwerpen

--- Vrijdag 20 april koningspelen in Zierikzee voor de basisscholen met medewerking van Delta Sport in turnhal

--- Zaterdag 5 mei halve finale acrogymnastiek district Zuid in Oss

--- Zondag 13 mei halve finale acrogymnastiek district Zuid in Den Bosch

--- Zaterdag 9 juni finale acrogymnastiek district Zuid in Oss

Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te onvangen.Ga dan naar onderstaande regel en klik  dan op click here to unsubscribe click here, to edit your subscription click here.  

To unsubscribe click here, to edit your subscription click here