Laatste nieuwsbrief

Nieuwsbrief GV Delta Sport 

 

Wat een prachtig plaatje. Ik was onder de indruk van deze mooie foto. Indy Kromdijk, wordt in februari 5 jaar, en is nu al actief bij Delta Sport in acro 2 en bij de kleuters van de groep op donderdagmiddag bij trainster José. Zij was even het middelpunt bij de prijsuitreiking. Zij mocht de medailles op het mooie kussentje dragen. In deze nieuwsbrief staan we uitgebreid stil bij de grote Acro-wedstrijd in onze turnhal. Veel media aandacht van zowat alle kranten, omroep Zeeland en Gympower magezien. Wij zijn trots op onze club.

  

Kijk op https://www.deltasportgym.nl       

Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl            

Vrijdag 26 januari 2018  nummer 144

Nieuwsbrief is ook te lezen op de website     

     

Laatste nieuws vrijdagmorgen 26 januari binnen gekomen

Zeven turnsters Delta Sport naar kwartfinale NK

Vrijdagmorgen 26 januari bereikt ons het goede nieuws dat zeven turnsters definitief zijn geplaatst voor de kwartfinale Nederlandse kampioenschappen. In twee kwalificatie wedstrijden, waar de concurrentie zeer hevig is in de 2e divisie landelijk, is het gelukt om zich te plaatsen. De volgende turnsters van Delta Sport gaan naar de kwartfinale meerkamp: Britt Ommering en Esmée van der Moezel (beide instap N2), Talycha Krakeel (pupil 1 N2), Fleur Just (2e div. jeugd), Quinty van Oeveren (2e div. junior) en Romy Reintjens met Marika Padmos bij de senioren 2e divisie. De  kwartfinales vinden plaats of op 10/11 maart in Groningen en/of 17/18 maart in Waddingveen en/of 24/25 maart in Middelburg.

 

Bezoek website www.deltasportgym.nl stijgt naar dagrecords 

De website van GV Delta Sport heeft afgelopen week alle records verbroken wat betreft het bezoekersaantal. Op zaterdag 20 januari werd de site 743 keer bekeken en zondag 21 januari ruim 600 keer. Heel de week is het bezoekers aantal enorm groot. Zo kregen we woensdag 24 januari ook 600 bezoekers. Het oude record dateerde van december 2017 met 624 bezoekers. Dat was het weekend dat we districtswedstrijd turnen dames organiseerden.

Facebook bezoek

Afgelopen week hebben we vier fotoalbums er op gezet van de Acrowedstrijden in de turnhal. Deze foto's werden massaal gedeeld en bekeken in drie dagen tijd hadden we 700 likes/kijkers waarvan velen de foto's delen. Op facebook van GV Delta Sport komen altijd de aankondigingen van de leden die naar wedstrijden gaan in Nederland maar ook het resultaat daarna. Op isatgram van acro-Delta Sport en Delta Sport turnen worden massaal foto's geplaats en leuk gevonden. Op twitter wordt steeds melding gemaakt van Delta Sport resultaten.

Workshop freerunnen met Jan Louis de Jong school 

Dinsdag 30 januari verzorgen twee freeruntrainers van GV Delta Sport een workshop freerunnen in de turnhal van Laco Sportcentrum voor de Radarschool Jan Louis de Jong School uit het Vrije in Zierikzee. Er zal heel de morgen in vier groepen worden gewerkt waarbij in totaal van 92 leerlingen aan mee zullen doen.

 

Negen turnsters op toestellenfinales

Negen turnsters van GV Delta Sport gaan op zaterdag 27 januari de strijd aan op de regiofinale toestellenkampioenschappen in de turnhal van Dynamica in Roosendaal. De turnsters uit de A-selectie hadden zich eerder bij kwalificatiewedstrijden op verschillende toestellen geplaatst. 

Deelnemers GV Delta Sport in Roosendaal: Esmee van der Moezel (instap N2) op sprong, brug, balk en vloer. Britt Ommering (instap N2) op sprong en balk. Talycha Krakeel (pupil 1 N2) op sprong en brug. Noah de Ruijter (2e div junior) op brug. Quinty van Oeveren (2e div. junior) op sprong, balk en vloer. Xin da van der Wekken (N3 jeugd 1) op sprong en brug. Joni Nobels (N3 jeugd 1) op vloer. Fleur Just (2e div. jeugd) op sprong, brug, balk en vloer. Romy Reintjens (2e div senior) op sprong, brug, balk en vloer.

 

Britt Ommering is één van de negen turnsters voor de toestellenfinale. Zij mag uitkomen op sprong en balk.

Acroteams in actie op zaterdag 27 januari

Zes acroteams van GV Delta Sport reizen op zaterdag 27 januari af naar Oss voor de eerste plaatsingswedstrijd Zuid West Nederland. De teams kunnen daar alvast de eerste stap maken naar de kwartfinale. De wedstrijden zijn te volgen op de livestream bij www.deltasportgym.nl 

Deelnemende teams van GV Delta Sport: Kayleigh en Angela Schoute (damespaar-E senior) blok 7 tussen 12.55-13.20 uur. Senne Groenendijk en Milou Verkerke (dames paar E senior) blok 8 tussen 13.25 uur-13.50 uur. Larissa Bakelaar en Vesa Siceva (dames paar-D jeugd) blok 9 tussen 14.40-15.15 uur. Maud Brockhus, Yara van Tiggelen en Daphne Rotte (dames groep D) blok 12 tussen 16.40-17.15 uur. Loes Bentlage en Fleur Brockhus (dames paar D) blok 12 tussen 16.40-17.15 uur. Lot van der Ende/RachelSpelier (dames paar D) blok 13 tussen 17.35-18.00. 

Delta Sport turners Gerami, Verbrugge en Grinwis in Oss

Drie turners van GV Delta Sport komen op zaterdag 27 januari in actie bij een onderlinge wedstrijd in Oss. Daar gaan ze met Brabantes clubs een onderlinge turnwedstrijd houden. Er komen zo'n veertig jongens in actie. Voor Delta Sport gaan Tabesh Gerami, Tygo Verbrugge en Niels Grinwis turnen bij de pupil 4e divisie.  

Bedankt alle vrijwilligers en gasten

 

Juryleden, vrijwilligers, fotograven, omroep Zeeland, Maurice Smeets (Gympower) en iedereen die een steentje bijdraagde tot het succes. Bedankt!!! En jullie acrogymnasten met al die trainers, tot volgende OZAK

Zierikzee - Wat een mooie OZAK (Open Zeeuwse Acro Kampioenschappen) zaterdag 20 januari in de turnhal van het Laco-Sportcentrum in Zierikzee. Ruim 300 bezoekers, 69 deelnemende teams (170 deelnemers) en prachtige prestaties door de Delta Sport teams. Die kwamen met tien teams uit waarvan er vier teams het grote toernooi wonnen en daarnaast werd er zeven Zeeuwse titels gewonnen en drie zilveren medailles was het grote succes van Delta Sport. De tien juryleden hadden veel werk maar het resultaat mag er naar zijn. De vele vrijwilligers van Delta Sport stonden een hele dag klaar om het OZAK toernooi zo goed mogelijk te laten verlopen. Onze gasten Maurice Smeets van Gympower en Omroep Zeeland zorgde voor een extra stimulans. Dan onze eigen fotograven Babette Verkerke en Sylvia Groenendijk zorgde voor mooie plaatjes. Inmiddels fotoboeken op facebook gezet wat honderden hebben gezien, gedeeld en foto's er van gebruiken. Zaterdag 20 en zondag 21 januari was de website van GV Delta Sport naar record hoogte bezoekers gestegen. Zaterdag stond de teller al op ruim 600 maar zondag stegen we over de 800 bezoekers.

 

Ruim 300 bezoekers trok de OZAK 

       

Leon Kemmeren was weer verantwoordelijk voor de muziek en Magda Leijten op laatste moment ingevlogen als speaker. Zoals altijd was het Rode Kruis ook weer aanwezig en gelukkig alleen maar een pleistertje geplakt.

 

Delta Sport scoorde hoog tussen de 69 teams uit Zeeland, Utrecht Brabant en Zuid-Holland, zeven Zeeuwse titels en vier toernooi overwinningen

Zeven Zeeuwse titels en drie zilveren medailles, vier toernooi overwinningen en drie zilveren en een bronzen medaille was er voor de teams van GV Delta Sport bij het 2e open Zeeuwse acro kampioenschappen in Zierikzee. Delta Sport scoorde hoog tussen de Zeeuwse, Brabantse, Zuid-Hollandse en Utrechtse ploegen. Een hele knappe prestatie was ven het trio Ilse de Ronde, Femmie ten Klooster en Chayenne Bakelaar die een zeer hoge jury waardering kreeg (22.780) waarmee zij het toernooi en Zeeuwse titel wonnen. Die zelfde prestatie zette het duo Lot van den Ende en Rachel Spelier neer bij dames paar D senior en bijdames paar D jeugd was Larissa Bakelaar en Vesa Siceva de sterkste op het toernooi. Het trio Maud Brockhus, Daphne Rotte en Yara van Tiggelen van Delta Sport (dames groep D junior) won ook het toernooi en de Zeeuwse titel. Zeeuwse titels waren er voor Jara van de Zande en Amy Leijten (dames paar E jeugd), Senne Groenendijk en Milou Verkerke (dames paar E senior), Melissa Bakelaar en Laura van Ginkel (dames paar E junior). Zilveren medaille ging naar Angela en Kayleigh Schoute (dames paar E senior), Loes Bentlage met Fleur Brockhus (dames paar D-junior) en Fabienne Ramondt met Britt de Kam (damespaar E-junior).  Het toernooi trok ruim 300 toeschouwers, 69 teams met 170 deelnemers.

Delta Sport acrogymnasten in traininmgspakken staan klaar voor de middag wedstrijd. De andere delta Sportgymnasten staan te wachten voor de prijsuitreiking voor de presaties van het ochtend programma. 

         

         

        

Er gebeurde veel op zo'n dag...wat sfeer foto's.... 

Omroep Zeeland maakte een mooie item van de Acro-wedstrijd bij Delta Sport ''Evenement van de week"

 

Moeder en dochter, Angela en Kayleigh Schoute, worden geinterviewd door Omroep Zeeland

Piramides, salto’s en dans tijdens ZK Acro in Zierikzee

De vloer van het Laco Sportcentrum in Zierikzee was zaterdag druk bezet tijdens de Tweede Open Zeeuwse Acro Kampioenschappen. 170 deelnemers vormden 70 teams.  Acro is de verzamelnaam voor dans, turnen en acrobatiek. Het is een relatief nieuwe teamsport binnen de gymnastiek op een verende vierkante vloer. De oefeningen duren maximaal 2 minuten en 30 seconden. Bij Acro worden drie soorten oefeningen van elkaar onderscheiden: balansoefeningen, tempo-oefeningen en individuele elementen.

Acro wordt een Olympische Sport

Officieel zal Acro dit jaar voor het eerst een discipline zijn op de Youth Olympic Games in Argentinië in Buenos Aires. Ook staat de sport op de nominatielijst van de Olympische Spelen. Wereldwijd neemt het aantal toernooien toe en ook in Nederland is Acro een snelgroeiende sport.

De organisatie is dik tevreden. Kees Verkerke: "Geweldig om te zien, ook dat het aantal deelnemers zoveel hoger is dit jaar dan vorig jaar."

Aan de eerste editie deden zo'n 30 tot 35 teams mee, dit jaar zijn het 70 teams.

Bekijk de opnames van Omroep Zeeland

https://www.omroepzeeland.nl/tv/programma/370059804/Evenement-van-de-week/aflevering/370109296/Open-Zeeuwse-Acro-Kampioenschappen.

Livestream, TV, fotograven en kranten

 

Jack Welten verzorgt de livestream van de AcroTV die iedereen live kan volgen 

       

Babette Verkerke en Sylvia Groenendijk (geen foto) verzorgde voor Delta Sport de ruim 2000 foto's waarvan er inmiddels 1500 van op facebook GV Delta Sport zijn gezet. Deze worden massaal gedeeld en bekeken. Met het uitkomen van de nieuwsbrief stond de teller op 700 likes

     

Fotograaf en verslaggever Maurice Smeets van Gympower zorgde voor vele foto's die te zien zijn op www.gympower.nl

     Kranten en websites schrijven over OZAK  

 

Livestream, TV, fotograven en kranten

 

Magazien Gympower besteed aandacht aan de acro-wedstrijd

Fotograaf en verslagever Maurice Smeets was op bezoek

(Bron Gympower met alle rechten)

 

Trainster Wendy Huyzen en Romé Baart met het succesvolle team Ilse de Ronde,

Femmie ten Klooster en Chayenne Bakelaar

Open Zeeuwse Acro Kampioenschappen brengen Zierikzee een brug dichterbij
Foto © Maurice Smeets

Open Zeeuwse Acro Kampioenschappen

brengen Zierikzee een brug dichter

ZIERIKZEE – Voor het tweede jaar op rij werd op zaterdag 20 januari 2018 door GV Delta Sport het Open Acro Delta Sport

toernooic.q. de Open Zeeuwse kampioenschappen op D/E niveau (OZAK 2018) gehouden in de prachtige turnhal in het

Laco Sportcentrum Schouwen-Duiveland in Zierikzee. Het aantal aan de OZAK 2018 deelnemende teams (69) is verdubbeld,

waarbij het toernooi – waar het nieuwe acrogymreglement gold – kon rekenen op belangstelling uit Zeeland, Utrecht,

Noord- Brabant en Zuid-Holland. Van de organiserende club, GV Delta Sport, waren dat tien teams onder leiding

van hoofdtrainster Wendy Huyzen die enthousiast langs de vloer coachte. “Met dit toernooi willen we de samenhorigheid

met de verenigingen vergroten en de sport acrogym promoten.” Die doelstelling blijkt goed geslaagd.

GymPOWER-verslaggever en fotograaf Maurice Smeets ging kijken en maakte een (beeld)verslag van

de #Dutch #Acropower in Zeeland.

‘Ons Zeeuwen bin zuunig’ is een spreuk die zeker niet meer opgaat voor Zierikzee. Als je via de Grevelingen aan komt rijden, zie je
ineens een immens grote multifunctionele sporthal opdoemen. Mijn vraag was: “Wat een gebouw…, wat doet dat hier in dit bijzonder
stukje Nederland?!” Bijzonder hartelijk was de ontvangst. Door omstandigheden was pas een uur van te voren bekend dat ik aanwezig
zou zijn. Er werd gelijk wat georganiseerd om mijn spullen neer te kunnen zetten en ik kreeg een stoel aangeboden om te kunnen
fotograferen. Ook eten en drinken was er volop en het stond mij vrij om te pakken wat ik nodig had. Ik lees wel eens stukken van
collega fotografen die klagen over de omstandigheden waaronder ze moeten werken. Niet in Zierikzee.

Openheid en veilig sportklimaat

Er hing een gezellige, gemoedelijke en gastvrije sfeer rond de wedstrijd. Dit gold ook voor de sporters die er te gast waren.

Het is daarom jammer dat veel verenigingen in Nederland Zierikzee vaak een brug te ver vinden, zoals Verkerke het uitdrukt.

Zelfs uit Zeeuws Vlaanderen komen er weinig sporters of verenigingen daar naar toe. De sporthal is drie jaar geleden geopend

en heeft vele miljoenen gekost. Kees Verkerke, Voorzitter van GV Delta Sport heeft namens de club persoonlijk eraan bijgedragen

en is dan ook trots op de hal. “Ondanks dat de turnhal maar een stukje is van de totale bouw, heb ik geëist om inspraak te krijgen

in de bouw van de hele sporthal.”

Om de belangen van de de club te behartigen, heeft Verkerke in de Bouwcommissie gezeten. “De turnhal is mede ontworpen

door hun trainers en zo kon ik toezien dat werd vastgehouden aan onze wensen.” Een eis van de gehele sporthal was openheid,

in het belang van een veilig sportklimaat. Ze worden zelfs vernoemd in het rapport Commissie De Vries van het NOC*NSF,

volgens Verkerke. “Overal kun je de zalen inkijken en in elke hal zijn er tribunes waar mensen kunnen gaan kijken naar de

sporters. Soms zitten er weleens veertig tot vijftig mensen op de tribune te kijken naar hun kinderen tijdens de gymnastieklessen.”

Trendsetter voor de gymsport

GV Delta Sport is misschien wel op meerdere vlakken trendsetter voor de gymsport. Ze geven bijvoorbeeld ouder- en kindgym

een andere dimensie. Angela Schoute, zelf moeder, deed mee aan de acrowedstrijd. Het speciale was dat ze dat samen deed

met haar dochter Kayleigh,  als senior damespaar in de E-lijn. Angela heeft zelf nooit geturnd en was op zoek naar een partner

voor haar dochter en uiteindelijk is ze dat zelf geworden. Schoute was ontzettend blij met hun prestatie vandaag. Schoute blijkt

echter niet de eerste te zijn. Ook Magda Leijten heeft vorig jaar met haar dochter Amy als damespaar acrogym beoefend.

Alle twee, zowel Schoute als Leijten vinden het een speciale ervaring te kunnen sporten en wedstrijden draaien met hun dochter.

“Op zo’n moment ben je geen moeder en dochter meer”, vertellen ze. “Je wordt sporter en je streeft naar een goede prestatie

.” Leijten vertelt dat het niet alleen om de leuke dingen gaat, maar ook de strubbelingen die je samen overwint. “Het leuke is om

samen naar alle wedstrijden te gaan en door de reisafstanden zitten we vaak in een hotel. De mindere dingen zijn er ook, als het

even niet gaat. Je kunt als de volwassene niet tonen dat je zenuwachtig bent.” Het speciale van hun sport koesteren ze allebei.

“We vinden het geweldig om dit te mogen doen!” Milou Verkerke heeft het sporten weer op gepakt naar de bevalling van haar kind.

Nog meer moeders zien het leuke van acrogym in en de groep zal naar verwachting binnen de vereniging nog groter worden.

Groei in kwantiteit en kwaliteit

Ook Wendy Huyzen, hoofdtrainster van de acrogymafdeling van GV Delta Sport, is erg enthousiast over de prestatie van moeder

en dochter Schoute. Ze is überhaupt heel tevreden over al haar acrogymnastes. Ze staat vol enthousiasme langs de kant mee te

leven met haar sporters en klapt regelmatig als iets lukt. Huyzen is vroeger acrogymnaste geweest bij Forza Gymnastica in Goes.

 Twee jaar geleden is ze naar GV Delta Sport gekomen. Toen is ze begonnen met een klein aantal wedstrijdteams en dat aantal is

voortdurend aan het groeien. Ook het niveau en de prestaties van de teams groeien. Tijdens het toernooi in de eigen zaal staan er

verschillende teams van GV Delta Sport op het erepodium. Voor haar een duidelijk teken dat ze op de goede weg zijn en de trainingen

goed aanpakken.

De kleintjes stelen altijd de show, zo ook op deze wedstrijd. Eentje van hen is Ilse de Ronde, pas zeven jaar geworden in december en

daarmee de jongste acrogymnaste van GV Delta Sport. Ze was eerste met haar collega’s Chayenne Bakelaar en Femmie ten Klooster.

Wat ze toen nog niet wist, was dat ze ook Zeeuws kampioen was geworden en die verassing was duidelijk te zien op het glunderende

gezichtje toen ze de tweede keer het podium mocht beklimmen.

Prijzen en publiciteit

We hadden ook een pechvogel. Een jonge acrogymnaste van Forza Gymnastica uit Goes die met haar hoofd op de mat kwam tijdens

een onderdeel. Op dat moment werd ze tussen haar collega’s ‘geslingerd’ en was duidelijk onder de indruk van het incident.

Na de wedstrijd oefenende ze samen met haar trainers nogmaals het onderdeel. Deze keer lukte het wel en het publiek stak het meisje

een hart onder de riem met een groot applaus. De organisatie toonde ook hun compassie door een extra prijs aan het meisje te geven als troost.

Ook Omroep Zeeland was aanwezig. Zij hadden het OZAK 2018 uitgeroepen tot ‘Evenement van de week’  en waren aanwezig met

een camera. De beelden van de wedstrijd en de interviews met o.a. moeder en dochter Schoute zijn ongetwijfeld terug te kijken

op TV. Op 10 en 11 maart 2018 is hier de kwart finale van het Heren Turnen, die dan niet in hun turnhal gehouden wordt maar in de

grote wedstrijdhal die ze dan om zullen bouwen naar een turnzaal met alles erop en eraan. Voor verenigingen toch een keer de moeite

waard om hier een keer naar toe te gaan in dit stukje van Nederland. Ik kijk uit naar die wedstrijd!

Meer informatie over GV Delta Sport en het OZAK 2018 is te vinden op de website van de club. Meer foto’s van

fotograaf Maurice Smeets zijn te vinden op de social media van GymPOWER Sportmagazine en via deze link naar zijn fotopagina.

De reportage van Omroep Zeeland is te bekijken via deze link. In de eerste editie van het jaar van het GymPOWER Sportmagazine,

dat in februari 2018 verschijnt, staat het verhaal en meer beelden van het OZAK 2018.

Copyright op dit artikel en alle content berust bij © GymPOWER Sportmagazine | Auteursrechten tekst en beelden © Maurice Smeets

 

 

Trainers team acro leef mee met de Delta Sport teams.

 

Fleur Just turnde een mooie meerkamp

Esmée van der Moezel (4e) en Britt Ommering (5e)

Esmee van der Moezel, Quinty van Oeveren, Noah de Ruijter en Britt Ommering

Reusel- In de 2e kwalificatiewedstrijd turnen dames in Limburgse Reusel pakte GV Delta Sport turnsters Esmée van der Moezel en Britt Ommering (beide instap N2) net naast het podium. Een zeer knappe 4e plaats voor Van der Moezel en een 5e plaats voor Ommering. Een mooie meerkamp turnde Van der Moezel met allemaal hoge punten op de vier onderdelen sprong, brug, balk en vloer. Ommering deed het erg goed op de balk met een 2e plaats (14.000) en sprong en brug was goed alleen de vloeroefening leverde met 9.500 (17e) te weinig punten op om op het podium te komen. Noah de Ruijter (2e div. junior) turnde een constante meerkamp. Alleen op de vloeroefening maakte ze een kostbare fout waardoor ze kelderde in het klassement wat uiteindelijk een 14e plaats opleverde. Haar clubgenote Quinty van Oeveren had haar dag niet. Ze viel bij de brugoefening wat een kwetsbare enkel opleverde en dat had gevolgen voor de rest van de meerkamp en maakte uiteindelijk de wedstrijd niet af. Fleur Just ( 2e divisie jeugd) turnde opnieuw een knappe meerkamp. De balkoefening was zij de beste met 11.400 (1e) en op de sprong scoorde zij 11.700 (4e). Bij de oefening op de ongelijke brug maakte ze een val na de uitvoering van de losom en dat koste veel aftrek. Zij herstelde knap op de vloeroefening met 11.133 (6e) en uiteindelijk eindigde Just op een 7e plaats in het klassement.

Uitslagen 1e dag 2e kwalificatie wedstrijd zaterdag 20 januari: 4e Esmée van der Moezel (instap N2) met 48.967, sprong 13.267 (5e), brug 11.300 (7e), balk 12.850 (5e), vloer 11.550 (7e). 5e Britt Ommering (instap N2) met 48.467, sprong 13.067 (9), brug 11.900 (3e), balk 14.00 (2e), vloer 9.500 (17e). 20e Quinty van Overen (2e div. junior) door blessure meerkamp niet afgemaakt. 14e Noah de Ruijter (2e div. junior) met 39.617, sprong 11.600 (6e), brug 9.200 (11e), balk 8.350 (17e), vloer 10.467 (14e). 7e Fluer Just (2e div. jeugd) met 42.683, sprong 11.700 (4e), brug 8.410 (18e), balk 11.400 (1e), vloer 11.133 (6e).

Fleur Just turnde een mooie meerkamp in Reusel

Romy Reintjens pakt weer podiumplaats

Talycha Krakeel turnde knap naar een 11e plaats

GV Delta Sport turnster heeft in de tweede kwalificatie wedstrijd turnen dames voor een plaats in de kwartfinale bondskampioenschap weer een podium plaats veroverd. De 18-jarige Reintjens uit Nieuwerkerk verzamelde op de meerkamp 43.900 punten en dat was goed voor een 3e plaats en een bronzen medaille. Hiermee plaatste Reintjens zich definitief voor de kwartfinale NK. Op de tweede dag in Reusel bij Avanti-Turnivo zette de nieuwerkerks turnster een mooie vloeroefening neer met 11.800 (3e). De balkoefening en brug bleef de vallen uit en de twee sprongen zagen er goed uit. Eerder die dag kwam Talycha Krakeel (pupil 1 N2) op de turnvloer. Krakeel zette een zeer mooie meerkamp neer met 50.692 punten wat vijf punten meer was als in de eerste wedstrijd. Dat betekende een zeer knappe 11e plaats. Zij scoorde vooral goed op de sprongenserie (13.575) en vloeroefening met 12.400 (4e). Xin da van der Wekken (jeugd 1 N3) scoorde op de meerkamp 44.375 punten wat goed was voor een 23e plaats. Hiermee stroom zij niet door naar de volgende ronde. Marika Padmos (2e div senior) en Joni Nobels (jeugd 1 N3) waren afgemeld wegens een blessure.

Uitslagen 2e kwalificatie wedstrijd in Reusel op 21 januari: 11e Talycha Krakeel (pupil 1 N2) met 50.692 pnt, sprong 13.575 (8e), brug 12.367 (9e), balk 12.350 (14e), vloer 12.400 (4e).  3e Romy Reintjens (2e divisie senior) met 43.900 pnt, sprong 12.050 (11e), brug 9.850 (8e), balk 10.200 (11e), vloer 11.800 (3e). 23e Xin Da van der Wekken (jeugd 1 N3) met 44.375 pnt, sprong 12.425 (20e), brug 11.900 (22e), balk 9.050 (29e), vloer 11.000 (23e). 

Dustin Erades en Niels Grinwis winnen toernooi in Steenbergen Tygo Verbrugge (2e) en Tabesh Gerami (3e) op het erepodium

Steenbergen - Tijdens het meerkamp toernooi voor heren hebben de turners van GV Delta Sport vier podium plaatsen verdient. Dustin Erades (instap 4e div.) en Niels Grinwis ( pupil 4e divisie) kwamen op het hoogste erepodium en werden beloond met een gouden medaille. Tygo Verbrugge (pupil 4e div.) won een zilveren medaille en Tabesh Gerami (instap 4e div.) mocht een bronzen medaille in ontvangst nemen. Silas Hulsken (instap 4e div.) en Levi Ommeringen (pupil 4e div.) behaalden een 6e plaats. Eradus kwam op de zes meerkamp onderdelen (vloer, voltige, ringen,sprong, brug, rek) tot 104.00 punten. Hij bleef de concurrentie ver voor door op haast alle onderdelen te winnen. Grinwis toonde kwaliteit met 102.40 punten en ook alleen maar 1e en 2e beste prestaties op de meerkamp. Verbrugge zag als enige concurrentie zijn clubgenote Grinwis maar liet net te veel punten liggen op de brugoefening. Hij scoorde 100.30 punten. Gerami liet punten liggen op de ringoefening maar met goede resultaten op de sprong en vloer kwam hij op het podium. Hulsken was zeer goed op de voltige met 12.10 (3e). Ommering startte sterk op vloer 16.00 (3e) en ringen met 16.50 (4e). Trainster en begeleider Barbara van den Breg was zeer tevreden over de resultaten van de jongens.

Uitslag heren turnen in Steenbergen: Instap 4e divisie: 1. Dustin Erades totaal 104.00 pnt, vloer 17.00 (2e), voltige 12.80 (1e), ringen 18.50 (1e), sprong 19.40 (1e) brug 17.80 (1e), rek 18.50 (1e). 3. Tabesh Gerami met 100.50 pnt, vloer 16.60 (3e), voltige 17.50 (4e), ringen 17.50 (3e), sprong 19.00 (3e), brug 17.20 (4e), rek (18.50 (4e). 6e Silas Hulsken met 95.20 pnt, vloer 13.00 (6e), voltige 12.10 (3e), ringen 16.00, sprong 19.00, brug 17.00, ek 18.10. Pupil 4e divisie: 1. Niels Grinwis met 102.40 pnt, vloer 16.20 (2e), voltige 12.60 (1e), ringen 18.50 (1e), sprong 18.90 (2e), brug 17.50 (1e), rek 13.70 (1e). 2e Tygo Verbrugge met 100.30 pnt, vloer 16.60 (1e), voltige 12.60 (1e), ringen 18.50 (1e), sprong 19.60 (1e), brug 14.80 (5e), rek 18.20 (2e). 6e Levi Ommering met 87.90 pnt, vloer 16.00 (3e), voltige 11.40 (5e), ringen 16.50 (4e), sprong 15.60 (6e), brug 13.70 (7e), rek 14.70 (7e).

       

De groep jongens turnen die deel namen aan de wedstrijd in Steenbergen.

Zaterdag 3 februari tien turnsters C-selectie in Dinteloord

Zaterdag 3 februari is de 1e kwalificatiewedstrijd turnen dames voor de categorie D!,D2,D3 en 4,5,6 divisie. Van GV Delta Sport komen tien turnsters in actie in de sporthal van Dinteloord.

Deelnemende turnsters van GV Delta Sport zijn: Wedstrijd 1 Junior 6e divisie: Elianne Biesma, Eva Bienefelt, Fleur Brockhus, Suusje Baart, Tatum Radecke, Wedstrijd 2 Pupil 1 D3: Maud Kosters, Naomi van de Stel, Senna Groenendijk, Tessa Dijkmans.

Zondag 4 februari vijf turners in actie van GV Delta Sport

Op zondag 4 februari komen vijf turners van GV Delta Sport in actie op de meerkamp regionale kampioenschappen in Tilburg. In de sporthal De Haspel zal er worden gestreden op zes toestellen (vloer, voltige, ringen, sprong, brug, rek) om de meeste punten te verzamelen.

Deelnemers GV Delta Sport: Wedstrijd 1 Chris Leenheer (div1 talent pupil). Sam Groothedde (2e divisie pupil), Jur van der Wel (2e divisie pupil) Wedstrijd 2: Stan de Looze (2e divisie jeugd). Wedstrijd 3: Ruk van Duin (senioren 3) 

Ledenvergadering op donderdag 22 maart 2018

Het bestuur van GV Delta Sport heeft de ledenvergadering vastgezet op donderdag 22 maart in het Laco-Sportcentrum. Noteer allemaal in uw agenda. Zoals de gebruikelijk agenda op de ledenvergadering zal ook de missie en visie rapport worden behandeld. Een visie voor de komende vijf jaar met de groei van de club. De agenda zal veertien dagen vooraf aan de ledenvergadering worden gepubliceerd. 

Jury-oproep voor nieuwe cursussen

 

Op deze stoelen moeten juryleden komen te zitten. Dus probeer het om een jurycursus te volgen. Echt is nog leuk ook om de turnsters te waarderen en te jureren.

Er komt een jurycursus turnen dames naar Zeeland voor TD1 en TD2. Dat betekent dat ook GV Delta Sport mensen zoek om de eerste jurycursus te volgen TD1 en juryleden die dit brevet al hebben graag TD2 gaan volgen. met de groeiende wedstrijdsport moet onze vereniging ook steeds meer juryleden leveren anders kunnen de turnsters in de toekomst geen wedstrijden meer doen. Dat is iets wat wij niet graag willen dus meld je aan voor één van deze cursusen bij info@deltasportgym.nl   Wij verwijzen u dan naar de commissie juryzaken en helpen uw deze cursus te volgen. het is echt niet moeilijk maar je moet het gewoon doen. Als er kosten aan verbonden zijn betaald de club. 

 

Vrijdag 2 februari 2018 sportverkiezing

Met inbreng van GV Delta Sport genomineerde(n)

Turnster Romy Reintjens genomineerd als sportvrouw

Jongensteam Delta Sport genomineerd voor sportploeg

Voor de sportverkiezing vrijdag 2 februari 2018 heeft de vakjury van de gemeente Schouwen-Duiveland turnster Romy Reintjens samen met Elvira de Weerdt (bouwlen) en Stephanie de Frel (amazone) genomineerd voor de sportvrouw van 2017. Ook het jongensteam van Delta Sport (Chris Leenheer, Jur van der Wel en Sam Groothedde met Elias Jozius) genomineerd voor sportploeg van het jaar. Bij de ploegen zijn ook genomineerd  Grevelingenhout golfploeg en Van Slooten/Boot (beachtennis). Reintjens werd genomineerd voor het behalen van de bronzen medaille bij de Nederlandse kampioenschappen toestelfinale sprong. De jongens werden genomineerd voor de bronzen medaille Nederlandse kampioenschappen clubteams.

De sportverkizing in het sportcafé Laco in Zierikzee is inspirerend en gratis te bezoeken. Zelfs koffie, taartje, drankje is gratis en voor Delta Sport leden is er die avond heel wat te beleven. Laat jullie verrassen en kom onze genomineerde sporters aanmoedigen. 

Kind- en oudergym was weer leuk met veel springen...

Het was afgelopen week weer gezellig druk op de beide kind- en oudergydagen, Woensdag- en vrijdagmorgen waren er weer parcoursen uitgezet om de kids van 1 tot 4 jaar een heerlijk uurtje bewegen aan te bieden. Docent Gina Kemmeren had een thema springen gemaakt en daar konden ook weer groene krullen worden verdiend voor het nijntje beweegdiploma. ook interesse???? kom twee keer gratis meedoen. Mogelijkheid is maand abonnement of tien strippenkaart. Vraag het allemaal aan de docenten.

                     

Er zijn wat nieuwe knuffels en doedingen voor het kind- en oudergym. Wat denk je van deze grote Zeeuwse bolus....

Kranten en websites schrijven over GV Delta Sport

 

PZC dinsdag 23 januari 2018 

 

PZC 23 januari 2018

Ons Eiland 25 januari 2018

 

Ons Eiland 25 januari 2018

Editie Goeree Overflakkee website en krant 24 januari 2018

Editie Goeree Overflakkee 25 januari 2018 

 

Wereldregio 26 januari 2018

 

Wereldregio 26 januari 2018 

 Agenda  

--- Zaterdag 27 januari onderlinge jongenswedstrijd in Oss met brabantse clubs en Delta Sport

--- Zaterdag 27 en zondag 28 januari regiokampioenschappen Acrogymnastiek in Oss

--- Zaterdag 27 januari Regiofinale toestellen in Roosendaal met 10 turnsters Delta Sport

--- Vrijdag 2 februari 2018 sportverkiezing gemeente Schouwen-Duiveland in Laco-sportcentrum

--- Zaterdag 3 1e kwalificatie turnen dames D1, D2,D3 en 4,5,6 divisie met 10 turnsters Delta Sport in Dinteloord

----Zondag 4 februari regio-kampioenschappen heren turen met vijf turners Delta Sport in Tilburg

--- Zondag 18 februari Damsessie bestuur Delta Sport

---Zaterdag 25 februari 1e plaatsingswedstrijd 4e divisie pupil/instap jongens in Budel

--  Zaterdag 24 en zondag 25 februari Zuid nederlandse kampioenschappen acrogymastiek in Oss of Mierlo

--- Dinsdag 6 maart bestuursvergadering Delta Sport aanvang 19.30 uur

--  Zaterdag 10 en zondag 11 maart 2018 kwartfinale-kwalificatie NK turnen heren in Zierikzee

--- Donderdag 22 maart ledenvergadering GV Delta Sport. Aanvang 20.00 uur Laco-Sportcentrum

--- Zaterdag 14 april met Delta Sport naar de WK acrogym in Antwerpen

--- Vrijdag 20 april koningspelen in Zierikzee voor de basisscholen met medewerking van Delta Sport in turnhal

--- Zaterdag 5 mei halve finale acrogymnastiek district Zuid in Oss

--- Zondag 13 mei halve finale acrogymnastiek district Zuid in Den Bosch

--- Zaterdag 9 juni finale acrogymnastiek district Zuid in Oss

Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te onvangen.Ga dan naar onderstaande regel en klik  dan op click here to unsubscribe click here, to edit your subscription click here.