Laatste nieuwsbrief

Nieuwsbrief GV Delta Sport 

                                   

De acrogym heeft een prachtig kamp achter de rug in het laatste weekend van de herfstvakantie. Vele verhalen en belevenis voor de acrogymnasten. Afgelopen week zijn de lessen gewoon weer gestart na een prachtige herfst (zomerachtig) week. Iedereen weer in actie. In deze nieuwsbrief kijken we terug op de open lessen, acrokamp en nog veel meer. 

Kijk op https://www.deltasportgym.nl       

Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl            

27 oktober 2017   nummer 131

Nieuwsbrief is ook te lezen op de website  

 

     

 

Heren- en dames team in actie kwalificatie NK 

Een heren- en damesteam van GV Delta Sport komen op zaterdag 4 november in actie bij de clubteam turnwedstrijden op landelijk niveau. In het sportcomplex Koning Willem Alexander in Hoofddorp kunnen de beide teams zich kwalificeren voor de finale NK. Clubteams uit het hele land nemen deel waarmee vier turn(sters) in actie komen op de turntoestellen waarvan de beste drie prestaties op de onderdelen tellen. Bij de dames worden vier toestellen (brug,vloer,balk en sprong) uitgevoerd en bij de heren zes toestellen (voltige, vloer, sprong, ringen, rekstok en brug)

Voor Delta Sport damesteam komt in actie: Marika Padmos, Romy Reintjens, Anna Jendrusch en Noah de Ruijter.

Voor Delta Sport herenteam komt in actie: Sam Groothedde, Chris Leenheer, Jur van der Wel en Joshua Elies (gastturner GymXL)

Het herenteam begint in de 1e wedstrijdronde en het damesteam in de 2e wedstrijdronde.

Bronzen medaille winnaar van toestellenfinale NK 2017 op sprong ,Romy Reintjes, komt in actie bij het damesteam samen met Marika Padmos, Anna Jendrusch en Noah de Ruijter  

Tijdens/na de kwalificatie interland junioren heren 

Junioren interland Turnen Heren. Afvaardigingen uit landen Nederland, Zwitserland, België en Italië zullen tegen elkaar strijden. Deze wedstrijd vindt plaats in Hoofddorp op 4 november 2017 

Organisatorische gegevens:

Sportcomplex Koning Willem Alexander
Bennebroekerweg 800
2134 AB Hoofddorp

Het programma van de interland is:

14.45 uur                     Warming up

15.00 – 16.00 uur        Groot inturnen

16.00 uur                     Aanvang wedstrijd 

18.30 uur                     Eind wedstrijd en prijsuitreiking

 Waarom open lessen bij GV Delta Sport? 

 

Sinds de opening van onze turnhal in augustus 2014 verzorgt GV Delta Sport in de vakantie open lessen voor verschillende groepen. Begonnen wij in de zomervakantie met open lessen die mogelijk gemaakt werden door Stichting Nutsfonds zo ook voegden wij in andere vakanties ook open lessen toe. Naast het turnen, springen kwam freerunnen en acrogym erbij. Zo ook zorgen we voor open lessen bij kind- en oudergym. We merken als club dat daar grote behoefte aan is en wij zorgen ervoor dat kinderen en ouders kennismaken met onze mooie accommodtie, de turnhal, in het Laco Sportcentrum. Voor de club een belangrijke zaak want door het laten zien wat voor mogelijkheden Delta Sport heeft is een laatste duwtje nodig om gebruik te gaan maken van de lessen bij de club.Bewegen voor iedereen vinden wij belangrijk en dat kan vooral binnen de mooie accommodatie van het Laco-Sportcentrum 

            

           

In de herfstvakantie werd twee keer een open les georganiseerd op woensdag- en vrijdagmorgen voor kind- en oudergym. In totaal maakte 60 kinderen tussen de 1-4 jaar daar gebruik van. De open lessen van turnen, springen, freerunnen en acro zorgde voor tachtig kinderen plezier.

Open lessen niet automatisch

Het is niet vanzelfsprekend dat Delta Sport open lessen aanbied. Natuurlijk zit er een financieel plaatje aanvast met kosten voor veel trainers en turnhal. Daarom is het fijn dat stichting nutsfonds een flink deel vergoed waardoor we de open lessen kunnen aanbieden. Ook Delta Sport draagt een financiele bijdrage aan. 

 

 

Voorlopige 3e tussenstand Grote Clubactie

1. Kayleigh Schouten (137 verkochte loten)

2. Amy Leijten (99 verkochte loten)

3. Maud Brockhus (81 verkochte loten)

 Met alle leden zitten we op 713 verkochte loten. Op naar de 1000 loten! We gaan er allemaal voor!!

We zitten nu op 713 loten met z'n allen! Dus iedereen nog lekker blijven promoten en zoveel mogelijk nog loten verkopen en kopen, want we moeten naar de 1000 loten!!!

Nog lang niet alle boekjes zijn binnen! We zijn zeer goed op weg naar de 1000 loten

Zeker van de selectie leden mis ik heel veel boekjes, terwijl ik daar juist van verwacht dat ze minstens 5 - 10 loten verkopen per selectie lid. Zij trainen namelijk het meeste in de zaal.

Tot zaterdag 4 november kunnen de boekjes ingeleverd worden.. Dus dat is nog 1 week!!

 

Pieternel en Gina.

 

 

 

 

 Acrogym-kamp Delta Sport een succes

 

Een verslag van het acrokamp door Toos Huyzen

Vrijdagmiddag hebben we getraind met gast trainster Sheila van der Steen van Doto Bergschenhoek. Hier hebben we veel van op gestoken. Ze heeft een heel andere warming up gegeven. Ook is onze nieuwe gordel gelijk getest. Rachel en Lot waren onze eerste turnsters in de gordel. Wendy heef gelijk goed meegekeken hoe het gordelen gaat en heeft zelfs bij het tweede team Magda en Laura bij een aantal deeltjes gegordeld, het was leuk om te zien hoe Wendy af en toe ook de lucht in ging. Ook ons kleinste trio  Chayenne, Femmie en Ilse hebben even mogen proeven aan de gordel. Wij zijn als acrogroep heel erg blij met de gordel. Aan het eind van de training nog een leuke groepsfoto gemaakt met de gastteams en gasttrainster.

Aangekomen bij het scouting gebouw in Goes was het even schrikken. Er was een dubbele boeking. Daar staan we dan met de 21 kids. Gelukkig hebben we het op kunnen lossen! Wel is er het een en ander aangepast moeten worden. Dit kostte een stukje teambuilding met de leiding van de andere groep. (60 kids). 

Bij binnenkomst werden gelijk de slaapplaatsen verdeeld, wel iets anders dan gepland, maar met improviseren is het gelukt. Alle luchtbedden met elkaar opgepomt.

Na het heerlijke avondeten, gekookt door Patricia en Daphne, hebben we nog even naar het Nederlands team op het EK Acro in Polen gekeken. Het was muisstil. Wat deden ze het goed. En wat hebben we mooie pakjes gezien. Daarna zijn we  begonnen aan het avondprogramma. De kinderen moesten door middel van het zingen van een liedje hun groepje zoeken voor dit programma. Erg leuk om te zien en vooral te horen! Er werd fanatiek gespeeld in de groepjes. Er waren vragen, letterspel, fotospel, geluiden raden en tekenspel. Bij het tekenspel had je een stift met 4 touwtjes, voor elk lid van de groep een touwtje, en moest je met elkaar een poppetje tekenen. Bij het fotospel had de leiding bewust een puzzelstukje bij een andere groep gedaan. Het letterspel was ook erg leuk, de kinderen hadden een letter voor op de buik en achter op de rug. Daar moesten ze een vraag beantwoorden en het antwoord met elkaar maken. Zo leuk om te zien hoe ze met elkaar werkten. Leuk was dat we nog bezoek kregen van onze voorzitter. Het was al best laat geworden dus gauw de jongsten hun pyama aan laten trekken en toen nog even lekker chippies en popcorn gesmikkeld. Ook werd de prijsuitreiking gedaan. Het team van Wendy, Daphne, Jara en Femmie hebben gewonnen en een mooie chocolade medaille verdiend. 

De jongste kinderen zijn daarna na een pyamafoto naar bed gebracht. (de tijd verklappen we niet).Iedereen ging natuurlijk gelijk slapen! Na nog een poosje gechild te hebben met de oudsten zijn we naar bed gegaan. Ook de oudsten konden moeilijk in slaap komen, maar dat hoort bij kamp. 

De volgende morgen zat iedereen weer fris en fruitig aan het ontbijt. Na het opruimen en de ouders voor de terugreis waren gearriveerd zijn we weer terug naar de turnzaal gereden. 

Daar hebben we eerst een uur teambuilding spelletjes gedaan. Wat waren ze fanatiek. 

Onze oudste acroleden Magda en Angela wilden zelfs bij de Chinese muur de tikkers zijn. Een aantal trainsters moesten met de teambuildingspelletjes meedoen. Heerlijk om te zien hoe fanatiek ze dan ook zijn. Daarna hebben we lekker wat gedronken en gegeten in de zaal en zijn we gaan acro-en. Er werden goede oefeningen gedraaid. Juf Wendy zei dat we maar meer op kamp moeten gaan!

Als afsluiting van de training hebben we met de groep een mooie hogen toren gebouwd en de letters ACRO KAMP DS gevormd. Omdat we nog 10 minuutjes over hadden mocht er nog even vrij gespeeld worden. Heerlijk om te zien. Het leek wel of ze nog niet moe waren.

Na de training hebben we heerlijk pannekoeken gegeten en is iedereen opgehaald. 

Allemaal bedankt voor het leuke en geslaagde kamp. 

Groetjes Patricia Bakelaar, Manon Rotte en Toos Huyzen

 

       

 Was echt gezellig in het kamphuis

              

 

            

 

 Groepsfoto mag natuurlijk niet ontbreken

    

Samenhorigheid, teambulding, lachen en lekker trainen in de turnhal tijdens het kamp. 

 

Chris Leenheer weer in actie in Den Bosch bij OJT

De maandelijkse centrale training van Delta Sport turner Chris Leenheer samen met zijn trainer Julian Ringelberg was deze keer behoorlijk zwaar.Een training van 6 uur met een etenspauze in de hal van FlikFlak in Den Bosch was er één die goed uitpakte. Tijdens de pauze was er een workshop over voeding en sporters 

  

 Chris leenheer 3e vanaf achteren rechts. Foto rechts Julian Ringelberg neemt een selfie.

 

Zaterdag 2 december oefenwedstrijd B/C-selectie turnen dames

Op zaterdag 2 december gaat de B- en C- selectie dames turnen een onderlinge turnwedstrijd houden in de turnhal van GV Delta Sport. Zo'n 51 turnsters komen in actie op vier turntoestellen (vloer, brug, balk en sprong) en gaan er een echte wedstrijd van maken. De opzet is om het nabootsen van een KNGU-wedstrijd waardoor alles wordt geoefend: waarbij opkomen, ronddraaien naar verschillende toestellen, jury (die zitten bij alle vier toestellen) en publiek dat op de tribune mag zitten. De jury commissie van GV Delta Sport is dan actief zo ook natuurlijk de trainers. De wedstrijd begint om 11.00 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur. Meer informatie later. 

In de turnhal worden de oefenwedstrijden van B/C-selectie dames gehouden.

 

Zaterdag 2 en zondag 3 december Open Bredase turntoestel kampioenschappen

Zeventien turnsters uit de A-selectie (1e, 2e en 3e divisie) doen mee aan de Open Bredase toestel turn kampioenschappen. Een toernooi dat binnen twee dagen was vol geboekt komen zeer veel turnsters uit het midden - en zuiden van nederland. Vooral belangrijk is deze wedstrijd om de nieuwe oefeningen extra uit te voeren onder het oog van de jury. In de komende nieuwsbrief geven we de namen van de deelnemende Delta Sport turnsters. 

 

Een wereld foto van Sarah Brozius

Wij vonden een zeer mooie foto van onze turnster Sarah Brozius. Sarah tunt in de B-selectie dames bij GV Delta Sport en was tijdens de herfstvakantie lekker even in het zuiden van Europa. Een mooie stijlvolle foto wat ook een topprestatie is voor de fotograaf.

 Agenda    

----Woensdag 1 november vergadering wedstrijdcommissie. Aanvang 19.30 uur

--- Zaterdag 2 november kwalificatie teamwedstrijden NK in Hoofddorp met heren en dames team DS

--  Vrijdag 24 tot zondag 26 november internationale Acrobatis Cup in Breda deelname van Delta Sport

--- Zaterdag 2 december B/C-selectie dames turnen onderlinge oefenwedstrijd in turnhal. Aanvang 11.00 uur

----Zaterdag 2  en zondag 3 december Open Bredase toestellenfinale met 17 turnsters Delta Sport

--- Zaterdag 16 en zondag 17 december districts turnen dames 3/4/5/6-divisie dames in Laco-Sportcentrum Zierikzee

--- Vrijdag 29 december Univé Gymgala in Ziggodome Amsterdam met Delta Sport

---  Vrijdag 5 en zaterdag 6 januari B-selectie dames turnen kamp

--- Dinsdag 9 januari 2018 bestuursvergadering Delta Sport 19.30 uur

--- Zaterdag 20 januari 2018 Open Acro Zeeuwse kampioenschap en toernooi in turnhal

--- Vrijdag 2 februari 2018 sportverkiezing gemeente Schouwen-Duiveland in Laco-sportcentrum

--  Zaterdag 10 en zondag 11 maart 2018 kwartfinale-kwalificatie NK turnen heren in Zierikzee

--- Zaterdag 14 april met Delta Sport naar de WK acrogym in Antwerpen

Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te onvangen.Ga dan naar onderstaande regel en klik  dan op click here to unsubscribe click here, to edit your subscription click here  

            

To unsubscribe click here, to edit your subscription click here