Laatste nieuwsbrief

Nieuwsbrief GV Delta Sport 

 

Wij zijn altijd op zoek naar creatieve Delta Sport leden. Wat denk je van deze mooie foto waar Esmée van den Moezel en Brit Ommering een mooie tekening maakte van de Demo bij Dam-X op de Brouwersdam.

Kijk op https://www.deltasportgym.nl       

Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl            

20 oktober 2017   nummer 130

Nieuwsbrief is ook te lezen op de website  

 

      

 

De herfstvakantie is weer voorbij

Maandag 23 oktober weer Delta Sport lesrooster

Kijk op www.deltasportgym.nl voor het actuele lesrooster

Hopelijk hebben jullie allemaal genoten van het bijzondere zomerweerin de herfstvakantie. velen zijn er op uitgetrokken en hebben ook leuke dingen gedaan. Maar ook velen zijn lekker thuis gebleven en hebben bijvoorbeeld gebruik gemaakt van de open lessen in de turnhal. Ook had Delta Sport weer een vakantierooster voor alle selectiegroepen in de turnhal. Dankzij de beschikbare trainers in deze vakantie was er een goede opkomst bij de selectiegroepen en natuurlijk ook de open lessen.

Geniet van de komende lessen en blijf bewegen bij Delta Sport.

 In de herfstvakantie hebben er weer veel gebruik van gemaakt om te sporten in de turnhal. 

 Samen met GV Delta Sport naar Univégym Gala

Ziggo Dome in Amsterdam 29 december

De inschrijving is inmiddels gestopt om samen met GV Delta Sport naar het Univégym Gala te gaan in de Ziggo dome in Amsterdam. Tweeénveertig kaarten zijn er gereserveerd bij Delta Sport en via onze penningmeester Magda Leijten zijn die kaarten met verenigskorting besteld en zorg voor zitplaatsen bij elkaar. Alle personen die kaarten heeft besteld bij Delta Sport krijgt binnenkort bericht van de evenementencommissie. Als er nog leden zijn die graag willen die kunnen nog wel naar Univé Gymgala maar moeten dat zelf regelen.

Acrogymnasten hebben teambulding op kamp

Slapen en programma in Scoutingcentrum De Baak in Goes

Trainen in turnhal Zierikzee

 

 Programma vrijdag 20 oktober 

12.45 uur                    verzamelen Laco, bagage in kleedkamer!

13.00 – 16.00  uur      trainen, met gasttrainster  Sheila van der Steen van  

                                   DOTO Bergschenhoek.   Trainsters Wendy, Rachel,

                                   Patricia en Romee

16.15 – 16.30  uur      bagage inladen en vertrek naar Scoutcentrum de Baak

                                   in Goes

17.00 uur                    aankomst Scoutcentrum de Baak

17.15 uur                    slaapzalen gereed maken, luchtbedden oppompen etc.

17.15 uur                    beamer, scherm en laptop aanzetten EK livestream

17.15 uur                    koken onder leiding van Patricia met hulp van

                                   turnsters/leiding (zie corveelijst)

18.00 -18.30 uur        eten

19.15 – 20.45/

21.00 uur                    avondprogramma, quiz, tekenen

21.00 uur /22.30         In leeftijd bedtijd in verschillende tijden

Programma zaterdag 21 oktober 

07.30 uur                   ontbijt klaar maken 

08.00- 08.30 uur        ontbijten

08.45 uur                   opruimen (met z’n allen)

09.15                         inladen bagage en vertrek richting Laco Zierikzee

10.00 – 13.00 uur      trainen

13.15 – 14.00 uur      lunchen in Laco 

14.00 uur                   einde kamp

 Sheila van der Steen van  DOTO Bergschenhoek geeft een gasttraining

Open lessen bij kind- en oudergym goed bezocht

25 kinderen en ouders/oma,s vulden de grote turnhal op woensdag rijkelijk om deel te nemen aan de open les. Docent Gina Kemmeren had weer voor een prachtig parcours gezorgd waar alle kinderen , tussen 1 en 4 jaar, met hartelus konden uit proberen. De entousiastme was opnieuw weer groot en het succes was weer een hoogtepunt.

                        

        

Van alles was er weer te doen, klimmen, kruipen, vallen, balanceren, koppeltje duiken, springen en ook dansen want vooral het laatste is altijd de start van de les. In kring verband met de kinderen en alle ouders/oma's wordt er een liedje gezongen en gedanst voordat het echte werk begint bij de kinderen tussen de 1 en 4 jaar. En denk er om er wordt wat af gesport en gedurft maar ook vallen hoort bij dit spel.  

 

Grote Clubactie is volop bezig 

Koop loten en steun Delta Sport

Onze leden gaan tot eind oktober langs de deur. 

Nog twee weken om loten  te verkopen en te kopen.

      

Voorlopige tussenstand Grote clubactie 19 oktober 2017 

1.  Kayleigh Schouten met 137 verkochte loten

2.  Maud Brockhus met 81  verkochte loten

3.  Amy Leijten met 73 verkochte loten

 

 

De voorlopige tussenstand is bekend van de Grote Clubactie!! 

Wij krijgen steeds meer boekjes, maar dit zijn ze nog lang niet allemaal.

Allemaal het boekje voor zaterdag 4 november  inleveren,

 

 We zitten nu op de 661 verkochte loten en we gaan met z'n allen naar de 1000 loten!

Groet Pieternel en Gina

 

 

Demonstratie GV Delta Sport bij Dam-X

Een hele eer om bij één van onze gouden sponsoren te mogen optreden en dan nog wel bij de EFPT-tour, waar de beste surfers aanwezig waren. Een evenemant om je vingers bij af te likken en dat allemaal bij Zeil-& surfcentrum Brouwersdam. De A-slectie turn(sters) van Delta Sport stonden dan ook klaar om op de thumbeling de meeste gekke en mooiste salto's te maken voor een groot samengestroomde publiek rond de thumbeling. En dat allemaal in het donker mete een enkele lamp verlicht maar door de uitgedoste verlichte turn(sters) was het niet alleen allerlei capriolen maken maar gaf het ook nogeens een sprookjesachtig lichteffect. Luid applaus en complimenten van de organisatoren viel hun ten deel. Vooraf waren er ook nog pré-instappers actief die soms als sprinkhanen over de thumbeling vlogen. Daarnaast mocht iedereen op het terrein ook zijn kunsten vertonen op de thumbeling. 

Ook op het podium presenteerde de turn(sters) zich voor het groot publiek

     

Met de speciale lichteffecten ontstond er een sprookjesachtige shou langs de boorden van het Grevelingenmeer 

De pré-instaapers waren vooraf ook lekker bezig. Als springhanen vlogen ze over de thumbeling. 

 

Allemaal turnen, springen, freerunnen en acrogymmen

Woensdagmiddag (18 oktober) waren er haast tachtig kinderen die deelnamen aan de openlessen in de turnghal van GV Delta Sport. Gelukkig was Delta Sport er op berekend dat zo veel kinderen gebruik maken om lekker in de herfstvakantie te sporten. Docent Sanne Tamerus die werd geassisteerd door tien trainers was tevreden na afloop. De ervaring en een goed voorbereidde les en duidelijike afspraken zorg ervoor dat alle kinderen plezier hebben was Tamerus van mening. De turnhal is groot dus op alle fronten kan er groepen gemaakt worden en in vele dishiplines gesport worden. Het succes van de oepen lessen voor iedereen is ook voelbaar binnen de club gezien het ldenaantal nog steeds groeit.

         

Turnen of freerunnen het kan allemaal gelijk in de grote turnhal. Een ideale accommdatie voor GV Delta Sport.

Sinds de zomer is er ook acrogym toegevoegd aan de open lessen en met succes

          

Turnen op de ongelijke bruggen geeft altijd uitdagingen.

 

Turnhal een valgordel rijker

 

Om de veiligheid te waarborgen moest er voor de nieuwe constructie voor de ophanging van een nieuwe vanggordel in de turnhal de hulp worden ingeroepen van creatieve ouders. Ronald Offerhaus en Patrick Ommering vormden een samenwerkingsduo om die constructie te maken. Ronald fabriceerde de ophangingsklemmen en samen met patrick verzorgde hij afgelopen week dat die ophanging stevig en veilig aan de steunbalken van de turnhal werden bevestigd. Gewapend met een steiger en de nodige materialen is zo een tweede plaats gemaakt voor een nieuwe vanggordel. Een grote wens van de trainers waarbij niet alleen boven de trampoline een vanggordel is maar ook bij de zijkant van de vloer.                                                       

       

Een stukje samenwerking vanuit de vereniging Delta Sport geeft een mooi beeld......

               

Wat is een vanggordel

Wat is een vanggordel? De turn(sters) uit de selecties weten dat wel omdat die veelvuldig daar gebruik van maken. Ook zo de acrogymnasten en springgroepen. De vanggordel is gevestigd aan een touw wat zoals de ringen omhoog en laag getrokken kan worden. Daaraan zit een sterk elastiek dat de vering veroorzaakt. Hieraan kunnen verschillende vanggordels aan worden bevestig die geschikt zijn voor sporters van allerlei grote en maten. De vanggordel is een iedeale hulpmiddel voor trainers om te oefen met turn(sters), acrogymnasten en springers voor allerlei oefeingen waar vooral salto's en diverse technieken nagebootst kan worden. Tevens kan de veelvuldigheid aan oefeningen worden vergemaklijkt zodat deze op de begane vloer sneller aangeleerd kan worden. Zo ook bij acrogym is het een iedeale hulpmiddel om allerlei oefeningen met bovenpartners aan te leren.  

Kranten schrijven over Delta Sport en activiteiten

De derde editie van DAM is een groot succes geweest. Vooral op donderdag en vrijdag was er voldoende wind om de wedstrijden te kunnen varen waardoor er op zondag een officiële uitslag was van de EFPT-tour.

Bij de vrouwen eindigde Sarah-Quita Offringa op de eerste plaats, Maaike Huvermann werd tweede en Arianne Aukes derde. Aangezien er deelnemers uit 15 landen waren was dit een schitterend resultaat. Bij de mannen was Jacopo Testa uit Italië de beste, Sam Esteve uit Frankrijk en Yentel Caers uit België volgden op respectievelijk de tweede en derde plaats.
Duizenden bezoekers kwamen de afgelopen ver dagen naar de Brouwersdam om hun surfidolen te zien. Ook voor de bezoekers was er van alles te zien en beleven. Windsurf- en sup- clinics, waterbubbles, indo boards, vaarexcursies en het Friday Night Event maakten het evenement DAM-X tot een groot succes. Op vrijdagavond zag de Kabbelaarsbank er idyllisch uit met zijn vele lichtjes. De avondshow met GV Delta Sport, Flyboard4you en de tow-in deelnemers was spectaculair. Het evenement werd bezocht door liefst 7.500 bezoekers.

Wereldregio 16 oktober

 Agenda     

 

--  Herfstvakantie 14 tot 22 oktober met vakantierooster tunhal Delta Sport

--  Vrijdag  20 en zaterdag 21 oktober Acro-trainingskamp 

--- Zaterdag 21 oktober turner Chris Leenheer centrale training in Den Bosch

--- Dinsdag 24 oktober bestuursvergadering Delta Sport

----Woensdag 1 november vergadering wedstrijdcommissie. Aanvang 19.30 uur

--  Vrijdag 24 tot zondag 26 november internationale Acrobatis Cup in Breda deelname van Delta Sport

--- Zaterdag 2 december B/C-selectie dames turnen onderlinge oefenwedstrijd in turnhal. Aanvang 11.00 uur

--- Zaterdag 16 en zondag 17 december districts turnen dames 3/4/5/6-divisie dames in Laco-Sportcentrum Zierikzee

--- Kerstvakantie B-selectie trainingskamp. Datum volgt nog

--- Vrijdag 29 december Univé Gymgala in Ziggodome Amsterdam met Delta Sport

--- Zaterdag 20 januari 2018 Open Acro Zeeuwse kampioenschap en toernooi in turnhal

--- Vrijdag 2 februari 2018 sportverkiezing gemeente Schouwen-Duiveland in Laco-sportcentrum

--  Zaterdag 10 en zondag 11 maart 2018 kwartfinale-kwalificatie NK turnen heren in Zierikzee

--- Zaterdag 14 april met Delta Sport naar de WK acrogym in Antwerpen

Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te onvangen.Ga dan naar onderstaande regel en klik  dan op click here to unsubscribe click here, to edit your subscription click here  

To unsubscribe click here, to edit your subscription click here