Laatste nieuwsbrief

Nieuwsbrief GV Delta Sport 

   

Afgelopen woensdag- en vrijdagmorgen werd door dertien kinderen en begeerde Nijntje beweegdiploma gehaald. Lees meer in de nieuwsbrief en bekijk de mooie foto's van kind- en oudergym. 

 Kijk op https://www.deltasportgym.nl       

Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl            

7 juli 2017   nummer 115

Nieuwsbrief is ook te lezen op de website    

 

Let op...voor de springtrainingen

Vrijdag 7 juli geen training voor de recreatie springgroepen vanaf 19.00 uur

Vrijdagavond 7 juli is er geen training voor de springgroepen i.v.m opbouwen van de turnhal naar een filmtheater. Omdat er installaties voor verlichting en schijnwerpers worden opgebouwd is het niet veilig genoeg om te trainen. De recreatie springgroep leden kunnen de training inhalen op maandag 3 juli of maandag 10 juli vanaf 19.30 uur in de turnhal.  

 

De filmsterren zijn er klaar voor.........

Ruim 600 toeschouwers gaan het zaterdag 8 juli beleven in het filmtheater van het Laco-Sportcentrum in Zierikzee. In twee volledig uitverkochte voorstellingen gaat het een topprestatie worden van heel veel kinderen, vrijwilligers en de werkgroep Movie Stars met Manon Rotte, Patricia Bakelaar, Linda van der Meer, Marjan de Glopper en Gina Kemmeren. Daar aan gekoppeld Marian van der Wel en Ilona Dooge. Deze wekgroep wordt ondersteunt door 50 tot 60 vrijwilligers en alle trainers.

Als je een toegangskaart heb dan wordt het genieten....zorg dat je op tijd ben.....

 Dit acroteam is er klaar voor en is één van vele acts die de toeschouwers gaan zien.

Er komen maar liefst 21 acts

De toeschouwers krijgen in totaal éénentwintig verschillende filmacts te zien.

Dat betekent een hele operatie voor de sjouwploegen om bij alle verschillende acts het filmtheater zodanig aan te passen aan de optredens van al die groepen. In het voortraject bij de generale repetitie (zonder toeschouwers) is het een logistieke operatie om alle de groepen te begeleiden naar de juiste kleedkamers en de juiste tijden van zowel generale repetie als in de middag- en avond voorstelling.

Een bericht van de werkgroep Movie Stars voor zaterdag 8 juli

Hallo allemaal,

Na maanden van voorbereiden en weken van oefenen is het zaterdag 8 juli echt zover

                                Delta Sport “Movie Stars”

Alle deelnemers worden om 11.00 uur verwacht bij Laco. De trainers zullen aanwezig zijn om iedereen op te vangen en te vertellen waar je naar toe moet. Om uiterlijk 11.15 willen we starten met de generale repetitie dus zorg dat je op tijd bent! Graag allemaal je kleding aan wat je draagt tijdens je act. Haar en make up hoeft nog niet voor de generale.

Tijdens de generale repetitie zullen alle kinderen naar elkaar kijken vanaf de tribune of in de zaal. Hiervoor is een schema gemaakt. Waar je zit hoor je van je trainer.

Tijdens de 2 echte voorstellingen is het niet mogelijk om te kijken. Zaal 1 is voor jullie ingericht om te wachten totdat je aan de beurt bent. Een spelletje of iets dergelijks kan worden meegenomen. Dit is echter wel op eigen verantwoordelijkheid. Wanneer je bijna aan de beurt bent verzameld de hele groep zich in kleedkamer 8 (dameskleedkamer GV Delta Sport).

Om alles goed te laten verlopen zijn er een aantal regels. Deze hangen op in de kleedkamer en in zaal 1. Wij verwachten dat iedereen zich hieraan houdt.

Mocht er tijdens deze dag iets zijn dan kun je naar één van de trainers gaan (deze zijn herkenbaar aan de blauwe coachshirts of naar één van de vrijwilligers (deze zijn herkenbaar aan een batch).

Wat moet je zaterdag meenemen?

-          EEN GOED HUMEUR!-          Lunchpakket + drinken

-          FLESJE WATER (i.v.m. het warme weer)

-          Kleding die je draagt tijdens je act (indien je deze thuis hebt)

-          Eventueel een spelletje, (strip)boek,…….

De vrijwilligers hebben allemaal een aantal weken terug een email ontvang met hierin het schema. Ook is het schema terug te vinden op de Website (onder het kopje Movie Stars).

Tot zaterdag!

Een sportieve filmgroet namens de werkgroep, 

Marjan, Linda, Patricia, Gina en Manon

De turnzaal wordt een filmtheater.....

 

                    

Afgelopen donderdag is al een start gemaakt om de turnhal om te bouwen in een theater. Het decor bestaat zo en zo uit vele spots op diverse plaatsen in de turnzaal. Daarnaast wordt er vrijdag hard gewerkt door een grote groep vrijwilligers om de turnhal tot in de puntjes in te richten zodat alle filmacts uit de voeten kan. Als toeschouwer krijg je spektakel te zien in een sfeervolle theater. Alle filmsterren komen over de rode loper het theater binnen

 

Vakantietrainingen in de turnhal

Wij publiceren nu de eerste week vakatietraining en in de volgende nieuwsbrief komen de andere weken. De technische commissie is volop bezig om alles te inventariseren en een mooi rooster samen te stellen voor iedereen. Delta Sport blijft uniek als enige sportclub in de vakantie door te gaan om zoveel mogelijk kinderen sportplezier te geven.

In het vooruitzicht is het zo dat het gewone lesrooster tot vrijdag 14 juli is. Dan komt er een vakantierooster van 15 juli tot 22 juli. Dan gaan we echt twee weken rusten en is de turnhal gesloten tussen 23 juli en 6 augustus. Dan volgen er drie weken vakantierooster waarna het gewone lesrooster weer start op maandag 28 augustus

 

Vakantie trainingen voor selectiegroepen, kind- en oudergym volwassengym

De week van zaterdag 15 juli tot vrijdag 21 juli

Zaterdag 15 juli:    09.00 - 11.00 uur Acro en dans

                               10.00 - 13.00 uur B-selectie jongens

                               11.00 - 12.30 uur Acro beginners

                               13.00 - 16.00 uur B-selectie dames turnen

                               13.00 - 16.00 uur C-selectie dames turnen

Maandag 17 juli:   09.30 - 12.00 uur A-selectie jongens turnen

                               13.00 - 16.00 uur C-selectie dames turnen

Dinsdag 18 juli      09.30 - 12.30 uur B-selectie dames turnen

Woensdag 20 juli  09.30 - 10.30 uur Kind- en oudergym

                               13.00 - 15.00 uur Open lessen vanaf 5 jaar en ouder

                               15.00 - 18.00 uur A-selectie ames turnen en Pré-instap

                               18.00 - 20.00 uur Acrogym

Donderdag 19 juli 09.30 - 12.30 uur B-selectie dames turnen

                               09.30 - 12.30 uur A-selectie jongens turnen

                               13.00 - 16.00 uur C-selectie dames turnen. B-selectie jongens turnen

Vrijdag 20 juli        09.30 - 12.30 uur A-selectie dames turnen

                               13.00 - 15.00 uur Open lessen vanaf 5 jaar en ouder   

Daarna twee weken vakantie en volgt een vakantierooster vanaf maandag 7 augustus tot vrijdag  25 augustus.    

In de volgende nieuwsbrief en op de website melden wij het vakantierooster vanaf maandag 7 augustus 2017   

                                

Open lessen voor iedereen

   

 

Ben je niet op vakantie? Kom dan twee keer in de week naar de turnhal

De Stichting Nutsfonds heeft het mogelijk gemaakt dat Delta Sport twee keer in de week open lessen kunnen aanbieden. Dat betekent dat iedereen (lid of geen lid) mag komen turnen, springen en freerunnen. Op woensdag en vrijdag tussen 13.00 en 15.00 uur. Dat is vanaf woensdag 19 juli en vrijdag 21 juli. Daarna weer op woensdag 9 augustus, vrijdag 11 augustus enz.

Schema open lessen vanaf 5 jaar

Woensdag 19 juli  in de turnhal van 13.00 tot 15.00 uur

Vrijdag 21 juli in de turnhal van 13.00 tot 15.00 uur

Woensdag 9 augustus in de turnhal van 13.00 tot 15.00 uur

Vrijdag 11 augustus in de turnhal van 13.00 tot 15.00 uur

Woensdag 16 augustus in de turnhal van 13.00 tot 15.00 uur

Vrijdag 18 augustus in de turnhal van 13.00 tot 15.00 uur

Woensdag 23 augustus in de turnhal van 13.00 tot 15.00 uur

 

B-selectie sluit seizoen af met barbeque

 

De B-selectie turnen dames van GV delta Sport hebben het turnseizoen afgesloten met een zeer gezellige barbeque. Bij de familie Mol, Kampeerboerderijj, bij Kerkwerve was het weer optimaal geregeld. Naast heelijk eten werd er ook gretig gebruik gemaakt van de speeltuim, trampolines en schommels. Nog even de handstand oefenen maar dat was geen enkel probleem.

Maak de mooiste vakantiefoto tussen 15 juli en 27 augustus

De beste vijf foto's belonen wij met een prijs

 

Net zoals vorig jaar schrijven wij een prijsvraag uit voor de mooiste, uitdagende en spectuculaire spring-,turn,- dans of balans foto in de vakantie. Het mag een foto van je vakantieadres, tijdens je  vakantie als je thuis blijft of waar je bij een dagje uit iets bijzonders hebt gedaan. Het mag geen foto zijn binnen de turnzaal. Je kan deze sturen vanaf 15 juli tot  27 augustus aan info@deltasportgym.nl. Wij gaan de mooiste of uitdagendste foto belonen. Daarna maken we van alle foto's een collage voor in de turngang. 

 

 

De winnende foto in 2016

Nijntje beweegdiploma voor dertien kinderen

GV Delta Sport reikt opnieuw begeerde diploma uit

     

Het was zowel woensdag- en vrijdagmorgen weer heerlijk bij kind- en oudergym in de turnhal. Docent Gina Kemmeren mocht in totaal dertien kinderen het Nijntje beweegdiploma uitreiken. Als deze kinderen hadden alle opdrachten afgelopen maanden goed voldaan en kregen van die mooie groene krullen op de opdrachtlijst.

      

Kind- en oudergym blijft een geweldige initiatief in de turnhal. Gediplomeerde docenten met Nijntje certificaat KNGU zorgen voor de sfeervolle dans en opdrachten met eenvoud maar wel met bewegende kinderen die allerlei technieken op jonge leeftijd onder de knie krijgen. Balanceren, hangen, gooien en angst overwinnen in het uitgezette parcours waar veiligheid een groot goed is.

   

Bij kind- en oudergym is het juist belangrijk dat de ouders of familieleden of oppas meedoen met de kinderen. Naast de docent helpen ze begeleiden zodat het kind een vertrouwen krijgen. De bewegingen die ze maken kunnen later ook weer bij de zwemlessen of andere sporten worden gebruikt. De basis ligt dus vooral in de turnhal.

Nieuwe acroteams krijgen vorm....

De komende weken wordt het spannend binnen de acroteams. Docent Wendy Huyzen is langzaam maar zeker de nieuwe acroteams aan het samenstellen voor het nieuwe seizoen. Er werd afgelopen week alweer volop geoefend, uitgeprobeerd en vooral veel onderling gewisseld om te kijken wat de beste formule is om nieuwe team samenstelling te komen. Op woensdag 12 juli sluit ook de acro-gymnasten het seizoen af met een barbeque en daar worden officieel de teams bekent gemaakt.

Chris Leenheer en zijn OJT-team krijgen nieuw tenue

Het Oranje districtsteam jongens kregen een nieuw tenue bij het trainingscentrum FlikFlak in Den Bosch. Delta Sport turner Chris Leenheer maakt deel uit van deze geslecteerde jongensgroep uit Limburg, Brabant en Zeeland. Chris Leenheer staat in de middelste rij tweede van links. 

A-selectie turnen dames en jongens sluiten seizoen af bij hoofdsponsor Julianahoeve in Renesse

 

Vrijdag 14 juli  gaan de A-selectie turn(sters) dames en heren het seizoen afsluiten bij onze hoofdsponsor Julianahoeve in Renesse. Het seizoen wordt op een leuke manier afgesloten met een leuk programma en natuurlijk een demonstratie voor alle gasten op de Julianahoeve. Alle turners, ouders, broertjes en zusjes zijn uitgenodigd van de A-selectie. 
 
Het programma ziet er als volgt uit:  

16.00-16.30 Aankomst

16.30-17.30 Activiteit (in samenwerking met het animatieteam) broertjes en zusjes mogen meedoen. Ouders kunnen gezellig een drankje doen op het terras of bij de bar. De allerjongsten kunnen zich vermaken in een van de speeltuinen. 

17.30-18.45 Diner voor iedereen

19.00-19.30 Demo op het evenemententerrein 

20.00-21.00 Zwemmen voor turn(st)ers broertjes en zusjes (met zwemdiploma). 

    

Zaterdag 15 juli moutainbiken met de A-selectie jongens

Zaterdag(ochtend) 15 juli gaan de A-selectie jongens mountainbiken. Sportieve vaders en moeders mogen ook mee doen, graag zelfs. Want extra begeleiding/vervoer is wel fijn. In Westenschouwen heb je verschillende prachtige mountainbike-routes.

De selectieleden worden verder geinformeerd door trainer Julian Ringelberg

C-selectie bedankt de trainers voor een leuk seizoen

 

             

De C-selectie turnen dames hadden op de laatste training afgelopen donderdag een leuke verrassing voor de trainers. Charlotte van Gils, Daphne Rotte, Vivian in't Anker en Romé Baart kregen een leuke bedankkaartje met een zeer mooie bos bloemen. En als kado een high tea bon voor de trainers. Lees de tekst van de kaart en je wordt er helemaal blij van.........  

Marieke van der Plas benoemd tot de nieuwe directeur van de KNGU

Met deze benoeming volgt zij de interim directeur op die heeft waargenomen en gereorganiseerd vanaf juni 2015.

Van der Plas (1977) werkt nu nog voor het CAOP en was voorheen werkzaam bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Ook had zij een eigen bureau voor consultancy en fondsenwerving. Van jongs af aan is zij enthousiast sporter. In haar tienerjaren turnde zij bij de SKR. Nu is zij fervent wielrenner. In 2015 fietste zij met veertig andere amateurrenners de volledige Tour de France. Van der Plas studeerde Pedagogische Wetenschappen in Leiden.

Monique Kempff, voorzitter KNGU: “Wij zijn verheugd met de aanstelling van Marieke als directeur van de KNGU. Zij past helemaal in het profiel van de realist met visie en de verbindend aanjager die wij zoeken. We zijn ervan overtuigd dat zij de persoon is voor de realisatie van de nieuw gekozen strategie, deze waar nodig bij te sturen en de KNGU naar een nog hoger plan te trekken. De leden zullen gaan merken dat de KNGU dichter bij hen staat”.


Van der Plas is blij met deze nieuwe uitdaging en kijkt er naar uit om haar bijdrage te gaan leveren: “Mijn passie voor de sport begon bij het turnen. De gymsport is laagdrempelig, veelzijdig en laat jong en oud bewegen. Nederland telt mee op het wereldpodium. Dat zijn bij uitstek ingrediënten om de sport nog beter op de kaart te zetten. De KNGU kan hierin het verschil maken. Ik kijk er enorm naar uit daaraan te werken, samen met bestuur, bondsraad, medewerkers, clubbestuurders, trainers en de leden”.

Agenda  

--- Vrijdag 7 juli vanaf 18.00 uur geen trainingen in de turnhal

--- Zaterdag 8 juli 2017 grote uitvoering Delta Sport. Twee voorstellingen 

--- Woensdag 12 juli afsluiting barbecue voor acroteams Delta Sport

--- Vrijdag 14 juli afsluiting seizoen A-selectie met demo Julianahoeve

--  Zaterdag 15 juli tot zaterdag 22 juli vakantierooster in turnhal

--- Woensdag 19 juli om 13.00 tot 15.00 uur turnen, springen, freerunnen voor iedereen

----Vrijdag 21 juli  om 13.00 tot 15.00 uur turnen, springen, freerunnen voor iedereen

----23 juli tot 6 augustus is de turnhal gesloten

--- maandag 7 augustus tot zaterdag 26 augustus vakantierooster in turnhal

--- Zaterdag 2 september Nationale sportweek op Havenplein Zierikzee 13.00 - 16.00 uur

--- Dinsdag 5 september bestuursvergadering Delta Sport aanvang 19.30 uur

--  Zaterdag 23 september trainers, commissie en bestuur DS ontmoeting Brouwersdam

--- Maandag 25 september om 20.00 uur gezamenlijke infoavond voor ouders A/B/C-selectie

--- Zaterdag 16 en zondag 17 december districts turnen dames 3/4/5/6-divisie dames in Laco-Sportcentrum Zierikzee

--- Zaterdag 20 januari 2018 Open Acro Zeeuwse kampioenschap en toernooi in turnhal

--- Vrijdag 2 februari 2018 sportverkiezing gemeente Schouwen-Duiveland in Laco-sportcentrum

--  Zaterdag 10 en zondag 11 maart 2018 kwartfinale-kwalificatie NK turnen heren in Zierikzee

Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te onvangen.Ga dan naar onderstaande regel en klik  dan op click here to unsubscribe click here, to edit your subscription click here 

To unsubscribe click here, to edit your subscription click here