Laatste nieuwsbrief

Nieuwsbrief GV Delta Sport 

GV Delta Sport had de primeur om voor het eerst in de geschiedenis de Open Zeeuwse acrokampioenschappen te organiseren. In de turnhal van het Laco-Sportcentrum kwamen 34 teams in actie om de hoogste eer. Delta Sport pakte vele prijzen. Lees meer in deze nieuwsbrief. Foto: Net nog maar aan het oefenen met elkaar (moeder en dochter) Angela en Kayleigh Schoute acteerde op zeer goed niveau. Na hun oefening mochten ze samen met de trainers (Romé en Wendy) op het beruchte bankje voor afwachting van de uitslag. 

Kijk op https://www.deltasportgym.nl       

Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl            

30 juni 2017   nummer 114

Nieuwsbrief is ook te lezen op de website      

 

 

Let op...voor de springtrainingen

Vrijdag 7 juli geen training voor de recreatie springgroepen vanaf 19.00 uur

Vrijdagavond 7 juli is er geen training voor de springgroepen i.v.m opbouwen van de turnhal naar een filmtheater. Omdat er installaties voor verlichting en schijnwerpers worden opgebouwd is het niet veilig genoeg om te trainen. De recreatie springgroep leden kunnen de training inhalen op maandag 3 juli of maandag 10 juli vanaf 19.30 uur in de turnhal. 

 

Het schema voor vrijwilligers staan op de pagina linkerkant website

Werkgroep Movie Stars zetten de laatste puntjes op de i

 

In een record tempo zijn de twee voorstellingen van Movie Stars van GV Delta Sport op zaterdag 8 juli compleet uitverkocht. Ruim 600 toeschouwers gaan dan genieten van 19 film acts in de middag- en avond voostelling. 300 kinderen geven hun medewerking en ruim 50 vrijwilligers staan klaar voor de organisatie. De Movie Stars vind plaats in de omgebouwde turnhal naar theater in het Laco-Sportcentrum in Zierikzee.

Waarom mogen wij niet meer toeschouwers toelaten......

Wij worden afgelopen dagen overspoeld met emails en vragen over nog te kopen kaarten voor Movie Stars. Natuurlijk zouden wij als bestuur en werkgroep Movie Stars zoveel mogelijk mensen willen laten genieten van de optredens van de kinderen. Maar wij moeten ons houden aan de veiligheid en verantwoordelijkheid van de bezoekers, kinderen en vrijwilligers. Wij hebben met Laco-Sportcentrum een gebruikersovereenkomst waarin staat dat wij maximale aantal toeschouwers mogen toelaten. Wij en Laco zijn verantwoordelijk voor de veiligheid rond en tijdens Movie Stars. Daar houden wij ons aan. Met twee voorstellingen en een generale repetitie is het onmogelijk om nog meer van de kinderen te verwachten. Movie Stars is en wordt al een topprestatie.

Namens het bestuur en werkgroep evenementen,

Kees Verkerke, voorzitter GV Delta Sport

Nog één week voor Movie Stars

Het moet natuurlijk al velen zijn opgevallen...er wordt hard getraind bij GV Delta Sport voor de 19 verschillende acts bij Movie Stars op zaterdag 8 juli in de turnzaal van het Laco-Sportcentrum. Niet alleen getraind maar ook creatief hard gewerkt want al die groepen moeten al die filmhelden nadoen. Het wordt verrassend, spannend en vooral heel leuk. Er komen 300 kinderen in actie voor twee uitverkochte voorstellingen (ruim 600 toeschouwers). Daarnaast zijn tussen de 40 en 60 vrijwilligers actief. 

                

.Foto: A-selectie maakt haar tenue voor de act.

 

Nijntje beweegdiploma op 5 en 7 juli 

Kind- en oudergym reikt opnieuw diploma's uit

    

Kind- en oudergym iedere woensdag- en vrijdagmorgen tussen 9.30- 10.30 en 10.30 - 11.30 uur

 

Vakantietrainingen in de turnhal

Vanaf volgende week publiceren wij het vakantierooster van GV Delta Sport voor in de turnhal. De technische commissie is volop bezig om alles te inventariseren en een mooi rooster samen te stellen voor iedereen. Delta Sport blijft uniek als enige sportclub in de vakantie door te gaan om zoveel mogelijk kinderen sportplezier te geven.

In het vooruitzicht is het zo dat het gewone lesrooster tot vrijdag 14 juli is. Dan komt er een vakantierooster van 15 juli tot 22 juli. Dan gaan we echt twee weken rusten en is de turnhal gesloten tussen 23 juli en 6 augustus. Dan volgen er drie weken vakantierooster waarna het gewone lesrooster weer start op maandag 28 augustus

 

Open lessen voor iedereen

   

De Stichting Nutsfonds heeft het mogelijk gemaakt dat Delta Sport twee keer in de week open lessen kunnen aanbieden. Dat betekent dat iedereen (lid of geen lid) mag komen turnen, springen en freerunnen. Onder voorbehoud wordt dat woensdag en vrijdag tussen 13.00 en 15.00 uur. Dat is vanaf woensdag 19 juli en vrijdag 21 juli. Daarna weer op woensdag 9 augustus, vrijdag 11 augustus enz.

    

 

Primeur Zeeuwse kampioenschappen Acro in Zierikzee

Wisselprijs 1e open acro-wedstrijd toernooi Zeeuwse kampioenschappen voor Delta Sport

 Zierikzee-  De eerste Zeeuwse acrogym kampioenschappen had niet alleen het primeur voor GV Delta Sport maar tevens drie Zeeuwse kampioenen en een zilveren medaille en stonden nogmaals op het podium met de winst van het toernooi. En tot slot verdiende de vijf Delta Sport teams ook nog de Wisselbeker als beste club van het toernooi. Bij de damespaar E-junioren eindigde Delta Sport team Larissa Bakelaar/Seva Siceva op de eerste plaats van het open toernooi en Zeeuwse kampioenschap. Zij moesten wel de gouden medaille delen met Vicky Smit/Quan Vis (FlikFlak) door gelijk aantal score. De Zeeuwse titel gingen wel naar het gouden team Bakelaar/Sevisa. De tweede Zeeuwse titel en toernooi overwinnaar ging naar damespaar senior Amy en Magda Leijten en waar Delta Sport team Kayleigh en Angela Schoute als zevende eindigde in hun eerste wedstrijd. De derde Zeeuwse titel en toernooi overwinnaars was voor Maud Brockhus, Daphne Rotte en Charlotte van Gils bij de dames groep senioren. Bij damespaar D-junior was er zilveren medaille voor Loes Bentlage en Fleur Brockhus.

Het toernooi trok veel publiek en werd vooral door de jury, leiding en acrogymnasten zeer gewaardeerd. Ook het publiek gaf veel vuldig applaus en na afloop vlogen de complimentjes door de gangen van Laco Sportcentrum voor de organiserende vereniging Delta Sport.

Uitslagen GV Delta Sport teams: Damespaar E junior: Gedeelde 1e bij Toernooi en Zeeuws kampioen.Larissa Bakelaar/Vesa Siveca met 33.250 punten. Damespaar senior: 1e op toernooi en Zeeuwse kampioenschap: Amy en Magda Leijten met 33.650 punten. 7e Kayleigh en Angela Schoute met 32.100 punten. (er deden in deze klasse13 teams mee). Damesgroep senior: 1e in toernooi en Zeeuwse kampioenschap Maud Brockhus, Daphne Rotte en Charlotte van Gils met 33.100 punten. Dames paar D-junior: 2e op toernooi en Zeeuwse kampioenschap. Loes Bentlag en Fleur Brockhus met 31.700 punten

           

        

Magda en Amy Leijten                               Angela en Kayleigh Schoute

        

Loes Bentalge en Fleur Brockhus                      Larissa Bakelaar en Vesa Siveca

 Daphne Rotte, Charlotte van Gils en Maud Brockhus

 

Uitslagen Acro-wedstrijden in Zierikzee

 

Organisatie acrowedstrijd gedragen door vele vrijwilligers

Van de voorzitter Kees Verkerke

Nog geen jaar is Delta Sport actief in de acrogym. Het begon met een rustig start en vier teams die op het niveau D/E mee gingen doen met landelijke wedstrijden. Tot ieders verrassing reikte teams al tot de halve finale NK. Tijdens een demonstratie van een acroteam en bij de Nationale  sportweek in september 2016 door Carola Minks en Anna Visser was het virus al snel aanwezig binnen Delta Sport. Vooral gesteund door de familie Huyzen uit Kloetinge groeide het enthoesiasme zeer snel. Het was zoeken om een plaats te veroveren in de overvolle turnhal en dat lukte. Er werd ineens geroepen dat we Zeeuwse kampioenschappen moeten organiseren en er werd een datum gezocht. Deze werd gevonden, aan het einde van het seizoen, en de werkgroep Acro-wedstrijd werd samengesteld. Met ondersteuning van de wedstrijdcommissie werd er hard gewerkt om een perfecte organisatie neer te zetten. Alles werd uit de kast getrokken en ele vrijwillgers stonden klaar. Met hulp van de landelijke jury Cindy en Jack zag de wedstrijd er proffesioneel uit en het werd ook een proffessionele wedstrijd. Vele complimenten reikte de organisatie en tevens werd Delta Sport gevraagd om districhtswedstrijd in 2019 te organiseren. Maar voordat het zover is staat in januari 2018 de nieuwe open Zeeuwse kampioenschappen op de kalender. Vanuit het bestuur bedanken wij alle vrijwilligers, trainers en deelnemers voor deze onvergetelijke dag.

 

     

De wedstrijdvloer en turnhal is ideaal voor grote wedstrijden met voldoende ruimte voor jury en publiek (tribune).

De jurymeisjes die het allemaal hardstikke goed deden.......

 Rik van Duin kampioen op rek in Tilburg

   

Medailles voor Niels Grinwis, Levi Ommering en Tygo Verbrugge

Tilburg - Op de eerste dag van de open Tilburgse toestellenfinale heren hebben de vier GV Delta sport turners allen medailles gewonnen,. De meeste gingen naar Rik van Duin (senior 3e divisie) met als hoogtepunt de gouden medaille op rek met een gedurfde super healy-draai. Ook won hij zilver op sprong en ringen en op vloer eindigde hij als 3e. In de categorie pupil 10 4e divisie kwamen Levi Ommering met een medaille op sprong, Tygo Verbrugge won twee medailles op sprong en vloer en Niels Grinwis pakte een zilveren medaille op sprong.

Uitslagen: Rik van Duin (3e divisie senior): vloer 11.50 (3e), ringen 10.80 (2e), sprong 23.80 (2e), rek 10.80 (1e). Instap 4e divisie: Niels Grinwis vloer 16.50 (5e), voltige 13.60 (6e), ringen 16.50 (5e), sprong 20.10 (2e), rek 17.80 (7e), brug 13.75 (6e). Levi Ommering vloer 16.40 (4e), voltige 11.95 (9e), ringen 13.50 (10e), sprong 18.35 (6e), rek 14.90 (11e), brug 12.50 (11e). Tygo Verbrugge vloer 17.20 (3e), voltige 14.00 (4e), ringen 17.20 (4e), sprong 20.00 (3e), rek 18.20 (6e), brug 13.45 (7e).

 

Féline Hanse sterke meerkamp op districtsfinale Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - GV Delta Sport turnster Féline Hanse (5e divisie jeugd) was tijdens de districtsfinale in Kaatsheuvel op weg naar een podiumplaats. Met drie toestellen achter de rug waarmee zij vierde stond na een mooie brugoefening van 11.450 (3e), sprongenserie van 11.500 een mooie vloer van 11.250 kwam zij in actie op de balkoefening. Voordat zijn de balk beklom stond zij vierde in het algemeen klassement van de beste 36 turnsters van Limburg, Brabant en Zeeland. Maar Hanse verspeelde de concentratie door twee keer van de balk te vallen waardoor de jury haar flinke aftrek gaf en een medaille kon vergeten. Uiteindelijk eindigde Hanse op een 21e plaats met 42.200 punten en dat is ook zeer knap..

Chris Leenheer en Jur van der Wel drie medailles

Tilburgse toestellenfinale

Chris leenheer en Jur van der Wel werden op dag twee begeid door trainer Rik van Duin 

Tilburg - In de eerste wedstrijdronde op dag twee van de open Tilburgse toestellekampioenschappen heren turnen verdiende de GV Delta Sport turners Chris Leenheer en Jur van der Wel drie medailles in de 2e divisie pupil. Chris Leenheer won brons op vloer en brons op de brugoefening. Zijn clubgenoot Jur van der Wel mocht de bronzen medaille op de sprongenserie in ontvangst nemen.

Uitslagen: Chris Leenheer: vloer 15.50 (3e), voltige 14.00, ringen 17.15, sprong 18.70, brug 16.30 (3e) 3n rek 14.60. Jur van der Wel: vloer 15.40, voltige (niet gedaan), ringen 16.45, sprong 18.80 (3e), brug 12.70, rek 15.60

Sam Groothedde net geen medaille in Tilburg

 

GV Delta Sport turner Sam Groothedde (instap 2e divisie) turnde op zes toestellen in Tilburg voor de beste klassering. Groothedde maakte een zeer stabiele indruk maar wist net geen eremetaal te winnen. Vooral bij rekstok met een score van 17.70 viel hij net buiten het podium. De hevig concurrentie in de grote sporthal 't Kwadraat in Tilburg is ontzettend moeilijk om tot prijzen te komen

Uitslag tweede wedstrijdronde dag twee: Sam Groothedde instap 2e divisie: vloer 16.50, voltige 14.10, ringen 16.30, sprong 17.70, brug 12.30, rek 17.70.

Vier medailles voor Stan de Looze

Kampioen van Tilburg op sprong- en brugoefening

 

Tilburg - GV Delta Sport turner Stan de Looze (2e divisie jeugd) heeft zijn visitekaartje afgegeven bij de Open Tilburgse toestellenfinale. De Looze verzamelde over zes toestellen vier medailles. De Looze werd kampioen van Tilburg de sprongen- en brugoefening en verdiende eenzilveren plak op vloer- en ringenoefening. Een zeer knappe prestatie als eerste jaars jeugd en uitkomend in de tweede divisie.

Uitslag 3e wedstrijdronde tweede dag: Stan de Looze 2e divisie jeugd: vloer 11.8 (2e) voltige ?, ringen 10,.85 (2e), sprong (1e), brug 11.4 1e, rek 9.3.

 

Maak de mooiste vakantiefoto tussen 15 juli en 27 augustus

De beste vijf foto's belonen wij met een prijs

 

Net zoals vorig jaar schrijven wij een prijsvraag uit voor de mooiste, uitdagende en spectuculaire spring-,turn,- dans of balans foto in de vakantie. Het mag een foto van je vakantieadres, tijdens je  vakantie als je thuis blijft of waar je bij een dagje uit iets bijzonders hebt gedaan. Het mag geen foto zijn binnen de turnzaal. Je kan deze sturen vanaf 15 juli tot  27 augustus aan info@deltasportgym.nl. Wij gaan de mooiste of uitdagendste foto belonen. Daarna maken we van alle foto's een collage voor in de turngang. 

 

Maandag 25 septemer grote infoavond A/B/C-selectie in Laco-Sportcentrum

 

In de technische commissie is uitvoerig gesproken over communicatie van trainers naar turn(sters) en ouders bij de trainingen voor- of erna. Maar ook bij wedstrijden enz. Regels, informatie bij de trainingen en wedstrijden zijn zeer belangrijk. Ook gezien de vele uren die de turn(sters) trainen en doormaken met de trainers in de turnhal en op de wedstrijdvloer. Daarom zal er een info-boekje verschijnen waar alles in staat en op maandag 25 september wordt er een infoavond gehouden voor de ouders. Daar worden vooral de basisregels uitgelegd. Na het gezamenlijke bijeenkomst worden de verschillende groepen apart gezet met hun trainers waar verdere uitle en vragen mogelijk zijn. Voor d Acro-selectie komt er een aparte datum omdat er veel overlap bij de selectiegroepen zit.

 

 

Kranten en websites schrijven

 

 

PZC 27 juni 2017 

 

       

Wereldregio zondag 25 juni 2017                              Ons Eiland 28 juni 2017

      

De Bevelander 29 juni 2017                                    Ons Eiland 29 juni 2017

 

Ons Eiland 29 juni 2017

 Wereldregio 30 juni 2017

  Agenda  

 

--- Zaterdag 1 juli 2017 OJT-training voor DS turner Chris Leenheer in Den Bosch

--- Vrijdag 7 juli vanaf 18.00 uur geen trainingen in de turnhal

--- Zaterdag 8 juli 2017 grote uitvoering Delta Sport. Twee voorstellingen 

--  Zaterdag 15 juli tot zaterdag 22 juli vakantierooster in turnhal

--- Zaterdag 2 september Nationale sportweek op Havenplein Zierikzee 13.00 - 16.00 uur

--- Dinsdag 5 september bestuursvergadering Delta Sport aanvang 19.30 uur

--  Zaterdag 23 september trainers, commissie en bestuur DS ontmoeting Brouwersdam

--- Maandag 25 september om 20.00 uur gezamenlijke infoavond voor ouders A/B/C-selectie

--- Zaterdag 16 en zondag 17 december districts turnen dames 3/4/5/6-divisie dames in Laco-Sportcentrum Zierikzee

--  Zaterdag 10 en zondag 11 maart 2018 kwartfinale-kwalificatie NK turnen heren in Zierikzee

Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te onvangen.Ga dan naar onderstaande regel en klik  dan op click here to unsubscribe click here, to edit your subscription click here   

To unsubscribe click here, to edit your subscription click here