Laatste nieuwsbrief

Nieuwsbrief GV Delta Sport 

 

                                                             Tessa Roggeband tijdens het inturnen op de Nederlandse kampioenschappen

Twee turnsters van GV Delta Sport stonden afgelopen weekend in de bondsfinale KNGu in Almelo. Een mooie prestatie om via voorrondes, kwart- en halve finale te plaatsen bij de 36 beste turnsters van Nederland in verschillende categoriën. Lees in deze nieuwsbrief de resultaten van onze turnsters Tessa Roggeband en Sterre Bosma

 Voor meer informatie kijk op https://www.deltasportgym.nl       

Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl            

19 mei 2017   nummer 108

Nieuwsbrief is ook te lezen op de website  

 

Donderdag 25 mei (hemelvaartdag) geen training in de turnhal

A.s donderdag 25 mei is er geen training in de turnhal. Donderdag is het hemelvaartdag waarbij wij de trainingen laten vervallen. Vrijdag 26 en zaterdag 27 mei zijn er gewoon weer lessen volgens ons lesrooster.

Voor de zomervakantie komt er opnieuw een vakantierooster

 

GV Delta Sport gaat ook in 2017 een vakantierooster maken voor de grote schoolvakantie vanaf 15 juli tot en met 26 augustus. De laatste trainingen zijn officeel tot zaterdag 15 juli maar dan gaat het lesrooster nog een week door tot 22 juli. Dan gaat de turnhal echt twee weken dicht maar vanaf 12 augustus komt er een vakantierooster en twee dagen open lessen per week tot 26 augustus. Vanaf maandag 28 augustus, dan startten de scholen weer, gaat het officiele lesrooster weer beginnen.

 

Dankzij de Stichting Nutsfonds kunnen we in de vakantie open lessen aanbieden voor alle kinderen op Schouwen-Duiveland die niet op vakantie zijn. Inmiddels zijn we bezig om de juiste dagen te inventariseren en het bereiken van de kinderen op Schouwen-Duiveland.  

Freerun-lessen worden uitgebreid

Nu maandag- en dinsdagavond

 

Door de grote belanstelling voor freerunnen in de turnhal heeft Delta Sport besloten deze lessen uit te breiden naar nog een avond. Inmiddels is de dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur vol en is daar een wachtlijst voor. de tweede avond vanaf 23 mei is op maandagavond tussen 19.30 en 21.00 uur. Ook kan je twee keer in de week freerunnen (moet je wel meer contributie betalen). Heb je interesse voor de maandag dan ben je vanaf 23 mei welkom in de turnhal.

Het wordt een druk weekend voor trainers en turn(sters) op wedstrijden

De trainers van GV delta Sport hebben een druk weekend voor de boeg. Zo gaan Marika Padmos en Fleur Just naar Alphen aan de Rijn voor de Nederlandse kampioenschappen en de volgende dag komen Marika Padmos, Romy reintjens en Ann-Li Slootmaaker ook in actie in Alphen aan de Rijn voor NK-toestellenfinale. Chris Leenheer gaat naar Amsterdam voor de halve finale Nk en Stan de looze een dag later voor de kwartfinale - 3e plaatsingswedstrijd NK. In Prinsenbeek komen elf turnsters uit op de Regiofinale 6 en 5 divisie.

 

Fleur Just en Marika Padmos in bondsfinale NK Alphen aan de Rijn

Zaterdag 20 mei komen de GV Delta Sport turnsters Fleur Just (jeugd N3) en Marika Padmos (2e divisie senior) uit op de meerkamp bondsfinale NK in Alphen aan de Rijn. In de sporthal Limeshal zullen zij proberen op de vier toestellen (sprong, brug, balk en vloer) zo hoog mogelijk te eindigen. Met de 36 sterkste turnsters van Nederland zal het turnen op hoog niveau zijn. Beide turnsters gingen via twee voorrondes, kwart- en halve finale naar de eindstrijd. Zowel trainsters Sanne Timmerman en Jutta padmos zijn aanwezig om de beide turnsters te begeleiden.

     

Marika Padmos krijgt ondersteuning van beide trainers.Fleur Just in actie op de balkoefening

Romy Reintjens,Anne-Li Slootmaaker en Marika Padmos toestellenfinale NK

Tevens is er op zondag 21 mei de toestellenfinale in de Limeshal in Alphen aan de Rijn. Daar komen drie turnsters van GV Delta Sport in actie. Romy Reintjens (2e divisie senior) mag met de beste acht turnsters op de twee sprongenoefeningen de hoogste eer te behalen. Marika Padmos (2e divisie senior) komt in actie op de vloeroefening en ook Anne-Li Slootmaaker (2e divisie junior) komt in actie op de vloeroefening.

  

Anne-Li Slootmaaker met trainster Sanne Timmerman en Romy Reintjens met haar trainster

Elf turnsters regiofinale in Prinsenbeek

Zaterdag 20 mei 

Elf turnsters die zich geplaatst hebben voor de regiofinale komen op zaterdag 20 mei uit in Prinsenbeek.

6e divisie: Pupil 1 D3: Nienke Grauss, Lieke van de Zande en Britt de kam. Pupil 2 D3: Maud Brockhus en Romany Hanse. Jeugd 1 D3: Kayleigh Schoute en Saskia Lazar. Jeugd sup. H: Elianne Biesma. Jeugd sup G: Féline Hanse 

5e divisie: Junior F: Heping Harsveldt

4e divisie Jeugd F: Senna Vrijland

De indeling is als volgt: Wedstrijd 1: Algemene warming-up om 8.30 uur (uiterlijk 8.00 uur aanwezig): Pupil 1 D3: Britt, Lieke & Nienke (balk – vloer – rust – sprong – brug). Junior F    : Heping (sprong - brug - balk - vloer) Wedstrijd 2: Algemene warming-up om 13.00 uur (uiterlijk 12.30 uur aanwezig): Pupil 2 D3: Maud & Romany (sprong – brug – balk – vloer) Jeugd 1 D3: Kayleigh & Saskia (balk – vloer – sprong – brug) Wedstrijd 3: Algemene warming-up om 16.45 uur (uiterlijk om 16.15 uur aanwezig): Jeugd G: Féline (sprong – brug – balk – vloer) Jeugd H: Elianne (vloer – sprong – brug – balk) Jeugd F     :Senna  (vloer - sprong - brug - balk) 

 

Chris Leenheer in halve finale NK turnen heren in Amsterdam

Zaterdag 20 mei komt GV Delta Sport turner Chris Leenheer (2e divisie) uit in de halve finale Nederlandse kampioenschappen turnen heren. In Topsportcentrum Ookmeer in Amsterdam moet de Zierikzeese turner proberen via zes turntoestellen een finale plaats af te dwingen voor de landelijke bondsfinale. Leenheer start om 8.40 tot ongeveer 11.15 uur in wedstrijd op baan 1. Begeleider is coach Julian Ringelberg.

Chris Leenheer

Stan de Looze 3e kwalificatiewedstrijd in Amsterdam

Zondag 21 mei komt GV Delta Sport turner Stan de Looze (2e divisie) uit in de 3e kwalificatiewedstrijd (kwartfinale) van de landelijke turnen heren. In Topsportcentrum Ookmeer in Amsterdam turnd De Looze op zes toestellen en zal proberen daar een plaats af te dwingen voor de halve finale NK De Looze start om 10.35 uur tot ongeveer 12.30 uur. in wedstrijd 2 op baan i en begint met de sprongenoefeningen. Begeleider is coach Jutta Padmos.

Trainster Jutta Padmos met Stan de Looze 

Tessa Roggeband en Sterre Bosma actief op de Nederlandse kampioenschappen

   

Sterre Bosma (3e van rechts) en Tessa Roggeband opde 2e foto vierde van rechts presenteren zich voor het publiek en jury.

Voor GV  Delta Sport turnster Tessa Roggeband (jeugd N4) was het een mooie beleving op de bondsfinale kampioenschappen in Almelo. De turnster uit Zierikzee stond bij de beste 36 turnsters van Nederland een meerkamp af te werken en dat ging haar zeer goed af. Met trots eindigde zij, onderleiding van trainster Jutta Padmos, als 24e met 48.716 punten. Een sterke meerkamp met alleen een klein foutje bij een val op de vloeroefening toonde zij haar talenten tussen de vele getalenteerde turnsters en zeer veel toeschouwers in de sportarena aan de Stadionlaan in Almelo.

Uitslag: 24e Tessa Roggeband (jeugd N4) totaal 48.716 punten, sprong 11.766 (16), brug 12.800 (31), balk 12.300), vloer 11.850 (25). 

   

Na afloop kregen de beide turnsters applaus en een verdiende presentje voor de prestaties in Almelo

 GV Delta Sport turnster Sterre Bosma was enigszins teleurgesteld na afloop van de bondsfinale in Almelo. Met 48.166 punten op de vier turnonderdelen was de Zierikzeese turnster in de achterhoede geëindigd van de 36 geplaatste turnsters van Nederland. Bosma was de enige Zeeuwse turnster die zich geplaatst had voor de categorie pupil N3 (3e divisie) via twee voorrondes, kwart- en halve finale. Dat is natuurlijk al een geweldige prestatie want in deze categorie is de concurrentie zeer heftig en maak je maar een kleine kans op op het podium te staan. Ondanks de teleurstelling was er natuurlijk ook veel vreugde om mee te mogen doen om de prijzen.

Uitslag: 35e Sterre Bosma (pupil N3) totaal 48.166 punten, sprong 13.316 (250, brug 12.600 (27), balk 11.650 (260 en vloer 10.600 (36)

Recreatief springen op vrijdagavond is lekker bewegen 

Iedere vrijdagavond in twee verschillende groepen wordt er veel gebruik gemaakt van de recreatie springlessen in de turnhal van GV Delta Sport. Grote , maar leuke, groepen vanaf 5 jaar leven zich lekker uit op alle trampolines, zachte matten en allerlei springvormen. Een groep trainers zorgen voor veiligheid en leuke lesse. deze worden altijd gade geslagen door veel toeschouwers (lees familie en belangstellende) vanaf de grote tribune. 

          

Het is trainen maar ook plezier maken.             Soms moet je op je even wachten....

Jongens en meisjes door elkaar genieten van de vele trampolines. 

 

             \

Heb je ook interesse kom dan op vrijdag tussen 19.00 - 20.00 uur en de tweede groep van 20.00 - 21.00 uur.

 

Rosanne Mol plaats zich voor de districtsfinale

Drie turnsters Tara Zweedijk, Sarah Brozius en Rosanne Mol sterk in Goes

Bij de regiofinale 4 t/m 6 divisie in het Omnium in Goes heeft GV Delta Sport turnster Rosanne Mol zich geplaatst voor de districtsfinale (Limburg/Brabant/Zeeland) in juni. Mol was met een 8e plaats bij de pupil 2 D1 net binnen de doorstroming. Met 51.900 punten op de vier turnonderdelen was er een mooie 3e plaats bij de brugoefening met 13.850 punten. In dezelfde categorie kwam haar clubgenote Tara Zweedijk tot een mooie 13e plaats met 50.800 punten. Zweedijk zette ook een keurige brugoefening (12.9500 neer en een mooie vloeroefening (13.300). Van de 26 deelnemers bleken de eerste vijftien dicht bij elkaar te liggen. In de categorie pupil 1 D1 kwam Sarah Brozius tot een 18e plaats met 50.625 punten. Brozius liet een mooie balkoefening zien (12.050).

Uitslagen: 8e Rosanne Mol (pupil 2 D1) totaal 51.900 punten, sprong 13.050 (21), brug 13.850 (3), balk 11.950 (9e) en vloer 13.050 (19). 13e Tara Zweedijk (pupil 2 D1) totaal 50.800 punten, sprong 13.150 (190, brug 12.950 (8), balk 11.400 (16), vloer 13.300 (13). 18e Sarah Brozius (pupil 1 D1) totaal 50.625 punten, sprong 13.175 (19), brug 12.550 (17), balk 12.050 (14) en vloer 12.850 (17).

Rosanne Mol, Tara Zweedijk en Sarah Brozius stonden in de regiofinale

Voor foto's van die dag kan je hier terecht. 

http://www.andersfotografie.nl/Evenementen/

 

 

Rik van Duin maakt fifty/fifty hulpgordel in ringen

   

Zo creatief is onze turner/trainer bij GV Delta Sport om zelf een fifty/fifty hulpgordel voor trainingen in de ringen te maken. Eeen gordel waarin je bevestigd wordt en deze met elastiek, beugeltkjes en veilig sluiting bevestigd wordt aan de ringen. Hiermee kan je de ringoefeningen makkelijker leren.

Gina Kemmeren was wel heel nieuwschierig hoe deze hulpmiddel werkte.......Maar een ideale uitvinding van de groep jongens turnen. 

 GV Delta Sport koopt nieuwe materialen aan

 

Delta Sport heeft afgelopen week een order geplaatst bij een leverancier voor accordeonmatten. In delen gaat Delta Sport deze tweede vloer aanschaffen om zo meer ruimte te maken voor diverse groepen die enorm aan het groeien zijn. Het zijn gemakkelijke uit te leggen matten en weer makkelijk op te ruimen. de eerste aankoop is twaalf meter bij 2 meter en de matten zijn 5,5 cm dik.

 

Dames turnen C-selectie gaat op kamp

GV Delta Sport organiseert dit jaar voor het eerst een turnkamp voor de C-selectie. Dit kamp vindt plaats van donderdag 25 mei tot en met zaterdag 27 mei 2017. De doelstelling van dit kamp is het groepsverband vergroten, de kinderen samen laten werken en vooral veel plezier maken. Het kamp is georganiseerd door een aantal ouders en trainers.

Natuurlijk zal in de komende nieuwsbrieven verslag worden gegeven en fotos's.

Het kamp vind plaats in/rond Zierikzee en de leiding heeft een compleet programma gemaakt. Alle betrokken deelnemers, ouders en leiding hebben een draaiboek gekregen en de nodige informatie.

=================================================================================

Let op.....briefjes inleveren voor 1 juni..lees dit heel goed 

 

=======================================================================================================

Acro-wedstrijden in Zierikzee op 24 juni in turnhal

De eerste acrogym wedstrijd in Zierikzee is de inschrijving gesloten. Met  36 teams en 81 deelnemers is de belangstelling groot voor de open acro Delta Sport toernooi met daaraan gekoppeld de Zeeuwse kampioenschappen. De organisatie is volop bezig om de wedstrijd als visitekaartje van Delta Sport te kunnen organiseren. Dit is voor de eerste keer dat een Acro-wedstrijd op Schouwen-Duiveland wordt georganiseerd en het is ook de eerste keer dat De Zeeuwse kampioenschappen plaats vinden. De wedstrijd wordt in vijf blokken gehouden op de turnvloer in de turnhal van het Laco-Sportcentrum. Naast de turnhal komt een oefenruimte/inloop ruimte. Vandaar komt de opmars. De speciale Acro-commissie in samenwerking met de wedstrijdcommissie heeft inmiddels de organisatie rond. De laatste puntjes worden van af nu op de i gezet.

Laatste nieuws van week 20 (15 t/m 20 mei)

Inmiddels is de jury ook rond: Cindy Welten, Ricky Heeren SV DUO, Renske Gorissen KDO-sport, Marijke Reijn THOR ,Aylin v.d. Hoeven VTV, Inge Vierbergen UDI, Toos Huijzen Delta Sport, Patricia Geuze BredaGym (helpende hand).

Muziekinstallatie wordt apart opgesteld.

 

 

Het open acro toernooi en Zeeuwse kampioenschappen worden gesponserd door drie mooie bedrijven. Restaurant De Beuze, Assurantiekantoor T.Huyzen en Zeeland BBQ Maros uit Goes 

    

 

Nijntje beweegdiploma bij kind- en oudergym

 

         

             

   

Bij kind- en oudergym iedere woensdag- en vrijdagmorgen in de turnhal van GV Delta Sport wordt ook volop geoefend voor het Nijntje beweegdiploma. In twee groepen van 9.30- 10.30 (1 en 2 jarige) en van 10.,30 - 11.30 (2 en 4 jarige) wordt er een parcours uitgezet met speelse opdrachten. de laatste week was het thema de bal rollen en tegenhouden over balanceer vlakken. Kruipen en hazenhuppen maken en met het touwzwaaien over de sloot. 

 

Ook GV Delta Sport kan worden gesport via jeugdsportfonds

Indien je ook denkt in aanmerking te komen meld je aan

bij GV Delta Sport via info@deltasportgym.nl

 

 

Een sportkans voor ruim 49.000 kinderen!
In 2016 hebben 49.500 kinderen kunnen voetballen, judoënturnen, zwemmen, hockeyen, volleyballen dankzij ons fonds. Via het Jeugdcultuurfonds hebben 7.620 kinderen gedanst, theater- en muzieklessen gevolgd. Dat hadden we nooit kunnen realiseren zonder de hulp van onze intermediairs. Dus leerkrachten, jeugdhulpverleners en wijkteams, ontzettend bedankt! Ga vooral door want er zijn nog veel kinderen die kansen verdienen.

 

 

 

'Dankzij het Jeugdsportfonds kon ik mijn eerste voetbalschoenen ophalen'
Alle kinderen verdienen een kans vindt voetballer Said Bouzambou, speler van het Nederlands zaalvoetbalteam. Als ambassadeur van het Jeugdsportfonds Zeeland vertelt hij in in RTL Live wat voetballen voor hem betekent en hoe belangrijk sporten is voor kinderen en jongeren die opgroeien in gezinnen waar dit niet vanzelfsprekend is. Uitzending bekijken? Dat kan hier!

 

 

 

Beachvolleyballers Robert en Alexander laten Ingrid zandhappen!
Voor het YouTube kanaal van de VriendenLoterij test Ingrid Jansen een voor haar onbekende sport uit. Dit keer staan onze ambassadeurs Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer centraal. Twee grappige gasten en dat komt in de video duidelijk naar voren. Ze weten Ingrid aardig op de kast te krijgen! Maar de mannen leggen haar ook uit waarom ze ambassadeurs zijn van het Jeugdsportfonds. Al met al een leuke video, met tijd voor een serieus moment.

 

 

 

Nog geen Jeugdsportfonds?
Zijn we nog niet actief in de gemeente van het kind waarvoor een aanvraag wordt gedaan? Neem dan contact op met het Jeugdsportfonds in de provincie. Het provinciale fonds zet zich in om zoveel mogelijk kinderen, ook uit gemeenten waar we niet actief zijn, te laten sporten. Kijk hier voor de voorwaarden en contactgegevens van de provinciale fondsen.

 

 

 

Zwemdiploma behaald? Andere sport?
Ouders willen vaak kinderen eerst leren zwemmen voordat ze een andere sport gaan beoefenen. Logisch. Maar wat als het kind daarna een andere sport wil beoefenen en er is thuis te weinig geld? Het is fijn als de intermediair de ouders waarvan een kind het zwemdiploma heeft behaald, dan wijst op het bestaan van het Jeugdsportfonds zodat het kind toch lid kan worden van een sportclub. 

 

 

 

The Floor is Yours! De plek waar sport en cultuur bij elkaar komen! 
Het Jeugdcultuurfonds is de dansactie 'The Floor is Yours' gestart om meer kinderen de kans te geven te leren breakdancen en deel uit te maken van een groep waar het gaat om het maken van plezier en vrienden. Kinderen tussen de 6 en 12 jaar krijgen tien danslessen onder leiding van danscoaches. Daarnaast worden battles georganiseerd waar de kinderen aan mee kunnen doen en/of naartoe kunnen. Je bent van harte uitgenodigd om, samen met kinderen, een battle te bezoeken. Bekijk dit filmpje voor een impressie. Goed nieuws: in het najaar van 2017 gaan we The Floor is Yours uitbreiden naar meer steden! Interesse? Neem contact op met Babette van de Weg.

 

 

 

Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar niet genoeg geld is om lid te worden van een sportvereniging.

 Kranten en website schrijven over Delta Sport 

 

 

Ons Eiland 18 mei 2017                                        Wereldregio 19 mei 2017

 

Website Ons Eiland 17 mei 2017

Agenda  

--- Zaterdag 13 mei bondsfinale NK dames turnen (Pupil N3, Jeugd N4) in Almelo met Sterre Bosma en Tessa Roggeband

--- Zaterdag 20 mei bondsfinale jeugd N3 in Alphen aan de Rijn met Fleur Just en Marika Padmos

--- Zaterdag 20 mei halve finale NK turnen heren met DS-turner Chris Leenheer in Amsterdam

--  Zondag 21 mei toestellenfinale NK in Alphen aan de Rijn met Anne-Li Slootmaaker (vloer), Romy Reintjens (sprong) en Marika            Padmos (vloer)

-- Zondag 21 mei 3e kwalificatie-wedstrijd turnen heren met DS turner Stan de Looze in Amsterdam

---Donderdag 25 mei tot zaterdag 27 mei Kampweekend C-selectie dames turnen Delta Sport

---Zaterdag 27 mei OJT-training voor DS-turner Chris Leenheer in Den Bosch

---Zaterdag 3 t/m maandag 5 juni Open Bredase turnkampioenschappen met 19 deelnemers Delta Sport

---Zaterdag 10 juni toestellenfinales voor de B- en C-selectie dames turnen Delta Sport in Kaatsheuvel

---Woensdag 14 juni vergadering Acrocommissie DS i.v.m wedstrijd zaterdag 24 juni Aanvang 19.30 uur

--  Zaterdag 17 juni vergadering evenementen commissie Delta Sport over grote uitvoering

--- Dinsdag 20 juni bestuursvergadering Delta Sport aanvang 19.30 uur

--- Zaterdag 24 juni Acrogym toernooi en open Zeeuwse kampioenschappen in turnhal Zierikzee

--  24 /25 juni 2017 de regionale toestelkampioenschappen (Tilburg) voor jongens met deelname van 10 jongens DS

---Zaterdag 1 juli 2017 OJT-training voor DS turner Chris Leenheer in Den Bosch

--- Vrijdag 7 juli vanaf 18.00 uur geen trainingen in de turnhal

--- Zaterdag 8 juli 2017 grote uitvoering Delta Sport. Twee voorstellingen 

--- Zaterdag 2 september Nationale sportweek op Havenplein Zierikzee 13.00 - 16.00 uur

--  Zaterdag in september trainers, commissie en bestuur DS ontmoeting Brouwersdam

--- Zaterdag 16 en zondag 17 december districts turnen dames 3/4/5/6-divisie dames in Laco-Sportcentrum Zierikzee

--  Zaterdag 10 en zondag 11 maart 2018 kwartfinale-kwalificatie NK turnen heren in Zierikzee

Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te onvangen.Ga dan naar onderstaande regel en klik  dan op click here to unsubscribe click here, to edit your subscription click here  

To unsubscribe click here, to edit your subscription click here