Laatste nieuwsbrief

Nieuwsbrief GV Delta Sport 

Tijdens de pré-instap turnwedstrijd in de turnhal was er wel een bijzondere opstelling voor de jury bij één van de bruggen. De beste kijk op de verrichting van de vele jonge turnsters kan je niet bedenken. Lees meer in de nieuwsbrief over succesvolle turnwedstrijd.

 

 Voor meer informatie kijk op https://www.deltasportgym.nl       

Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl            

12 mei 2017   nummer 107

Nieuwsbrief is ook te lezen op de website  

Combinatie trainster met turnster

       

       

       

      

      

Wij hebben uit de vele foto's een selectie gemaakt met trainster en turnster op de turnvloer. Bij de pré-instap wedstrijd van GV Delta Sport was duidelijk te zien hoe die verhoudingen liggen. Vertrouwen, op je gemak gesteld worden en een kleine peptalk zijn de toverwoorden in deze combinatie.

Drie turnsters actief op de regiofinale in Goes

Zaterdag 13 mei

Op zaterdag 13 mei komen drie turnsters van GV Delta Sport in actie op de regiofinale meerkamp 4/5/6 divisie. Rosanne Mol en Tara Zweedijk (4e divisie pupil 2 D1) en Sarah Brozius (4e divisie pupil 1 D1) gaan in het Omnium in Goes in wedstrijd 1 (vanaf 8.30 uur) proberen een podiumplaats te veroveren. De drie turnsters hebben zich via aantal plaatsingswedstrijden weten te plaatsen voor deze regiofinale. 

Sterre Bosma en Tessa Roggeband naar Nederlandse bondsfinale Almelo

Zaterdag 13 mei staan GV Delta Sport turnsters Sterre Bosma (pupil N3) en Tessa Roggeband (jeugd N4) in de landelijke bondsfinale KNGU in Almelo. Daar gaan de beide turnsters in hun categorie met de beste 36 turnsters van Nederland strijden op de kampioenstitels meerkamp. Een mooie prestatie om in de landelijke finale te staan nadat de twee voorronde- kwart- en halve finale goed zijn door gekomen.

Programma: Sterre Bosma (pupil N3) wedstrijd 1: warming up 8.45 uur, start wedstrijd 8.55 uur. Prijsuitreiking 12.00 uur. Tessa Roggeband (jeugd N4) wedstrijd 2: warming up 12.30 uur, start wedstrijd 12.45 uur. Prijsuitreiking 16.00 uur. 

 Tessa Roggeband en Sterre Bosma zijn klaar voor hun NK in Almelo. Ze hebben afgelopen weken goede wedstrijdtraining geturnd  

Zes medailles voor Delta Sport turnsters bij de pré-instap wedstrijd

Larissa en Melissa Bakelaar, Esmée van der Moezel, Dana Vrijhof, Milou van Goudoever en Britt Ommerink pakken een ereplaats in Laco- Sportcentrum

 Van links naar rechts: Esmée van der Moezel, Melissa Bakelaar en Britt Ommerink 

Bij de pré-instap turnwedstrijd voor dames slaagde de Delta Sport turnsters in hun eigen turnhal er in om met zes medailles te eindigen. Zaterdagmorgen met veel publiek op de tribune was het genieten van twee wedstrijdrondes om de jonge turnsters uit Brabant en Zeeland actief te zien in hun eerste wedstrijd. Met de turnsters van Delta Sport was het Larissa Bakelaar die bij de categorie D2 een bronzen medaille won en haar clubgenoten Dana Vrijhof en Milou van Goudoever eindigde samen op nummer vier wat door de grote deelname ook beloond werd met een medaille. In de tweede wedstrijdronde eindigde Delta Sport turnster Esmée van der Moezel bij de N2 op een knappe tweede plaats van de 16 turnsters. In de categorie D1 was het opnieuw prijs voor Melissa Bakelaar met een tweede plaats en in haar kielzog op een derde plaats Britt Ommering.

Een geslaagd turn-toernooi voor de pré-instappers was het zeker in de turnhal waar veel turnsters konden wennen aan veel publiek, jury en oplettende trainers. De wedstrijdcommissie van Delta Sport had de organisatie weer keurig op orde met zowel de catering als de gestroomlijnde wedstrijdrondes die exact op tijd liepen.

  

Larissa Bakelaar liet haar diploma zien die iedere deelneemster mee kreeg. Op de tweede foto tonen Milou van Goudoever, Larissa Bakelaar en Dana Vrijhof hun verdiende medaille. 

Uitslag 1e wedstrijdronde pré-instap D2: 1. Soo Yun de Ruyter (EMM) 53.03. 2. Joni River van Ham (Olympia Kapelle) 51,33. 3. Larissa Bakelaar (Delta Sport) 50,93. 4. Dana Vrijhof (Delta Sport) 50,40. 5. Milou van Goudoever (Delta Sport) 50,40 6. Yinthe Neels (Olympia Kapelle) 50,38. 7. Tess Kooman (Olympia Kapelle) 50,03. 8. Noa van der Weiden (Olympia Kapelle) 49.85 9. Deniz Vaane (Delta Sport). 49,08. 10. Nienke van den Berg (Delta Sport)49,05, 11. Leonie Vrolijk (Delta Sport) 47,93. 12. Willemijn Veerhoek (Delta Sport) 47,58.13. Stella Offerhaus (Delta Sport) 47,20. 14. Kayley van den Hoek (Delta Sport) 47,18. 15. Norah van Weelden (Delta Sport) 46,80. 16. Haully Lynn van Outheusden (Dios) 46,73. 17. Selina de Leeuw ( Olympia Kapelle) 46,53. 18. Jara van de Zande (Delta Sport) 46,45. 19. Iris Westerbeeke (DIOS) 44,08. 20. Noa Steketee o.v. (DIOS) 44,00. 21. Evita Kapias (MTV) 42,23. 22. Mauri Berrevoets (Delta Sport) 41,20. 23. Daniella van Oppen (DIOS) 37,63.

De deelneemsters uit de eerste wedstrijdronde

Uitslag 2e wedstrijdronde pré-instap N1: 1. Zerin Bozan Alvarez (Breda Gym) 46,48. 2. Kyara van Dooren (Breda Gym) 45,20. Pré-instap N2: 1. Marley Boufrahi (trnschool Zeeland) 54,38. 2. Esmée van der Moezel (Delta Sport) 50,53. 3. Annelie Polderman (Forza Gymnastica) 47,40. 4. Marchien van Hooijdonk (Breda Gym) 45,95. 5. Sterre Sander (MTV) 45,78. 6. Saar IJsselmuiden (Breda Gym) 45,58. 7. Eshana Samson (Turnschool Zeeland) 45,35. 8. Luna van de Woestijne (MTV) 45,30. 9. Veerle van der Linden (Breda Gym) 44,78. 10. Jil Moeleker (Forza Gymnastica) 44,03. 11. Isa Smits (Breda Gym) 43,50. 12. Kaitlyn Immke (MTV) 42,90. 13. Yara Lucassen (MTV) 40,50. 14. Alyssa Reijnhoudt (Turnschool Zeeland) 39,05. 15. Fleur van Liere (MTV) 37,58. 16. Keana Vlieland (Forza Gymnastica) 33,75. Pré-instap D1: 1. Beatríz Castro (EMM) 50,50. 2. Melissa Bakelaar (Delta Sport) 49,28. 3. Britt Ommering (Delta Sport) 49,15. 4. Fenna Kranen (WIK St Annaland) 44,43. 5. Fleurtje Elenbaas (Atlas Heinkenszand) 43,83. 6. Anouk Colijn (Atlas Heinkenszand) 42,48. 7. Esmée Castel (MTV) 35,53. 8. Lynn Geldof (Atlas Heinkenszand) 33,25. 9. Amy de Pagter (MTV) 32,93.

Deelneemsters uit de tweede wedstrijdronde 

Magda en Amy Leijten en Loes Bentlage/Fleur Brockhus verdienen een eremedaille

Hoogste klassering ooit in de geschiedenis van de club

Wat was het spannend in Zwolle voor de beide teams van GV Delta Sport bij de halve finale NK Acro. Voor het eerste in de geschiedenis van de club hadden twee teams zich geplaatst voor de halve finale nadat eerder in het seizoen goed gepresteerd was in de voorrondes. Magda en Amy (moeder en dochter) hadden zich rechtstreeks geplaatst en Loes Bentlage en Fleur Brockhus kregen de kans nadat ze eerste reserve stonden. Met mee gereisde supporters van Delta Sport startte Loes Bentlage en Fleur Brockhus zeer sterk met 32.300 punten wat voor het duo een record aantal punten betekende. Ze bleven lang op de 2e plaats staan maar toen kwam de familie Leijten en scoorde dezelfde punten maar een betere technische waardering van de jury waarna de teams 3e en 4e stonden. In het laatse blok van optreden kwamen er sterke geroutineerde teams aanbod en uiteindelijk werd familie Leijten 8e en hun clubgenoten knap 9e. Er gingen slechts zes teams door naar de finale en dat betekent dat familie Leijten 2e reserve staat en Bentlage/Brockhus 3e reserve voor een eventuele finale plaats.

    

Met trots tonen ze de eremedaille en tonen voor de fotograaf nog even hun kwaliteit

Na afloop van de halve finale acro NK 

De spanning valt van de acro-schouders en het knuffel gehalte is groot. Trainster Wendy Huyzer kreeg twee kussens met geborduurde acrogym figuren. het zal een herinnering zijn voor lange tijd in de huiskamer......... 

   

De acro-kussens met gepaste kleuren in het interieur van huize Huyzer

Heer Olivier. B Bommel trots op zussen Bakelaar 

          

Met enige trots toonde Olivier B. Bommel als een heer van stand de medailles van Larissa en Melissa Bakelaar die zij hadden gewonnen op de pré-instap turnwedstrijd van GV Delta Sport op zaterdag 6 mei in de turnhal van het Laco-Sportcentrum in Zierikzee. Het standbeeld nog geen honderd meter van de woning van de familie Bakelaar op Den Bommel (Goeree-Overflakkee) staat daar met trots voor de bewoners van het dorp. Ooit het standbeeld in 1962 geschonken door de studenten uit Leiden schitterde even met de fraaie medailles. Of de heer Olivier B. Bommel ook zo lenig is als de zussen Bakelaar? Wij denken van niet maar hij is wel trots op beide inwoners van het dorp..... 

Zaterdag 8 juli...noteer in je agenda en koop kaartjes..

Tussen 12 en 17 juni in de turnhal bij aanvang/tijdens

de trainingen heel de week

 

            

Twee bakken waar de briefjes en CD-uitvoering in moet. In ieder geval moeten de trainers actief zijn om alles te verzamelen. Men verwacht een deelname van 300 kinderen. 

Fleur Just en Marika Padmos in bondsfinale NK Alphen aan de Rijn

Zaterdag 20 mei komen de GV Delta Sport turnsters Fleur Just (jeugd N3) en Marika Padmos (2e divisie senior) uit op de meerkamp bondsfinale NK in Alphen aan de Rijn. In de sporthal Limeshal zullen zij proberen op de vier toestellen (sprong, brug, balk en vloer) zo hoog mogelijk te eindigen. Met de 36 sterkste turnsters van Nederland zal het turnen op hoog niveau zijn. Beide turnsters gingen via twee voorrondes, kwart- en halve finale naar de eindstrijd.

Romy Reintjens,Anne-Li Slootmaaker en Marika Padmos toestellenfinale NK

Tevens is er op zondag 21 mei de toestellenfinale in de Limeshal in Alphen aan de Rijn. Daar komen drie turnsters van GV Delta Sport in actie. Romy Reintjens (2e divisie senior) mag met de beste acht turnsters op de twee sprongenoefeningen de hoogste eer te behalen. Marika Padmos (2e divisie senior) komt in actie op de vloeroefening en ook Anne-Li Slootmaaker (2e divisie junior) komt in actie op de vloeroefning.

Elf turnsters regiofinale in Prinsenbeek

Zaterdag 20 mei 

Elf turnsters die zich geplaatst hebben voor de regiofinale komen op zaterdag 20 mei uit in Prinsenbeek.

6e divisie: Pupil 1 D3: Nienke Grauss, Lieke van de Zande en Britt de kam. Pupil 2 D3: Maud Brockhus en Romany Hanse. Jeugd 1 D3: Kayleigh Schoute en Saskia Lazar. Jeugd sup. H: Elianne Biesma. Jeugd sup G: Féline Hanse 

5e divisie: Junior F: Heping Harsveldt

4e divisie Jeugd F: Senna Vrijland

 De indeling is als volgt: 

Wedstrijd 1: Algemene warming-up om 8.30 uur (uiterlijk 8.00 uur aanwezig) Pupil 1 D3: Britt, Lieke & Nienke (balk – vloer – rust – sprong – brug) Junior F    : Heping (sprong - brug - balk - vloer)  Wedstrijd 2: Algemene warming-up om 13.00 uur (uiterlijk 12.30 uur aanwezig) Pupil 2 D3: Maud & Romany (sprong – brug – balk – vloer) Jeugd 1 D3: Kayleigh & Saskia (balk – vloer – sprong – brug)  Wedstrijd 3: Algemene warming-up om 16.45 uur (uiterlijk om 16.15 uur aanwezig) Jeugd G: Féline (sprong – brug – balk – vloer) Jeugd H: Elianne (vloer – sprong – brug – balk) Jeugd F     :Senna  (vloer - sprong - brug - balk) 

 

Chris Leenheer in halve finale NK turnen heren in Amsterdam

Zaterdag 20 mei komt GV Delta Sport turner Chris Leenheer (2e divisie) uit in de halve finale Nederlandse kampioenschappen turnen heren. In Topsportcentrum Ookmeer in Amsterdam moet de Zierikzeese turner proberen via zes turntoestellen een finale plaats af te dwingen voor de landelijke bondsfinale. Leenheer start om 8.40 tot ongeveer 11.15 uur in wedstrijd op baan 1. Begeleider is coach Julian Ringelberg.

Stan de Looze 3e kwalificatiewedstrijd in Amsterdam

Zondag 21 mei komt GV Delta Sport turner Stan de Looze (2e divisie) uit in de 3e kwalificatiewedstrijd (kwartfinale) van de landelijke turnen heren. In Topsportcentrum Ookmeer in Amsterdam turnd De Looze op zes toestellen en zal proberen daar een plaats af te dwingen voor de halve finale NK De Looze start om 10.35 uurtot ongeveer 12.30 uur. in wedstrijd 2 op baan i en begint met de sprongenoefeningen. Begeleider is coach Jutta Padmos.

Acro-wedstrijden in Zierikzee op 24 juni in turnhal

De eerste acrogym wedstrijd in Zierikzee is de inschrijving gesloten. Met  36 teams en 81 deelnemers is de belangstelling groot voor de open acro Delta Sport toernooi met daaraan gekoppeld de Zeeuwse kampioenschappen. De organisatie is volop bezig om de wedstrijd als visitekaartje van Delta Sport te kunnen organiseren. Dit is voor de eerste keer dat een Acro-wedstrijd op Schouwen-Duiveland wordt georganiseerd en het is ook de eerste keer dat De Zeeuwse kampioenschappen plaats vinden. De wedstrijd wordt in vijf blokken gehouden op de turnvloer in de turnhal van het Laco-Sportcentrum. Naast de turnhal komt een oefenruimte/inloop ruimte. Vandaar komt de opmars. De speciale Acro-commissie in samenwerking met de wedstrijdcommissie heeft inmiddels de organisatie rond. De laatste puntjes worden van af nu op de i gezet.

Het open acro toernooi en Zeeuwse kampioenschappen worden gesponserd door drie mooie bedrijven. Restaurant De Beuze, Assurantiekantoor T.Huyzen en Zeeland BBQ Maros uit Goes 

               

                                                                                

Ook al besmet met het virus van acrogym.....

   

Soms is het zien van... ook leuk om te doen. Een acro-virus die rond dwaalt in het Laco-Sportcentrum. Milou Verkerke en even bovenpartner Senna Groenendijk toont hoe snel je het kan leren als je een achtergrond hebt op turngebied...  

 

Chantal Cloodt en Roland van Dijk in het nieuws

Actieve ouder (s) binnen GV Delta Sport

Lees dit in de PZC van dinsdag 9 mei

Turnsters Maud en Fleur Brockhus uitgelicht 

In de PZC van dinsdag 9 mei een uitgebreid overzicht over Chantal en Roland met de dagelijkse bezigheden. Hoe het turnen centraal staat binnen het gezin. 

       

 

 Kranten en website schrijven over Delta Sport 

 

Website Ons Eiland 8 mei 2017

    

Wereldregio 12 mei 2017               Wereldregio 12 mei 2017

    

 Ons Eiland 11 mei 2017                                    Ons Eiland 11 mei 2017

Nieuws van de KNGU

  

Op zaterdag 20 & zondag 21 mei staan Hanne, Marthe en Klaasje met hun eerste eigen K3-show in Ahoy Rotterdam en geven maar liefst vier spetterende shows weg! En omdat jij KNGU-lid bent, krijg je ruim 30% korting op de tickets! De korting geld voor de K3 show van zaterdag 20 mei om 17 uur of zondag 21 mei om 11 uur.

Het verhaal
In de show zijn Hanne, Marthe en Klaasje er klaar voor om hun allereerste eigen show tot een groot feest te maken, maar dan merkt Marthe op dat de kleuren van de regenboog plotseling zijn verdwenen. Zonder de mooie kleuren kan K3 ook geen vrolijke show geven. Met de hulp van Captain Space probeert K3 de kleuren terug te halen bij de bewoners van drie planeten die ze hebben meegenomen. Maar daar is heel veel liefde, plezier en energie voor nodig… Gaat het K3 lukken om alle kleuren van de regenboog weer bij elkaar te krijgen?

Prijzen voor KNGU leden


Het is voorlopig de laatste kans om Hanne, Marthe & Klaasje in Nederland live te aanschouwen en een feestje te bouwen op de allergrootste K3-hits. Reserveer dus snel je tickets! Je betaalt voor 1e rangs tickets €24,00 (in plaats van €31,10). Voor 2e rangs tickets betaal je €19,50 (in plaats van €25,10) en 3e rangs tickets bestel je voor €12,50 (in plaats van €16,10). De kosten zijn exclusief reserveringskosten

       

Bestel hier je tickets

https://acties.eventim.nl/index.php?promotion=48446

  Agenda  

--- Zaterdag 13 mei bondsfinale NK dames turnen (Pupil N3, Jeugd N4) in Almelo met Sterre Bosma en Tessa Roggeband

--- Zaterdag 20 mei bondsfinale jeugd N3 in Alphen aan de Rijn met Fleur Just en Marika Padmos

--- Zaterdag 20 mei halve finale NK turnen heren met DS-turner Chris Leenheer in Amsterdam

--  Zondag 21 mei toestellenfinale NK in Alphen aan de Rijn met Anne-Li Slootmaaker (vloer), Romy Reintjens (sprong) en Marika Padmos (vloer)

-- Zondag 21 mei 3e kwalificatie-wedstrijd turnen heren met DS turner Stan de Looze in Amsterdam

---Zaterdag 27 mei OJT-training voor DS-turner Chris Leenheer in Den Bosch

---Zaterdag 3 t/m maandag 5 juni Open Bredase turnkampioenschappen met 19 deelnemers Delta Sport

---Zaterdag 10 juni toestellenfinales voor de B- en C-selectie dames turnen Delta Sport in Kaatsheuvel

---Woensdag 14 juni vergadering Acrocommissie DS i.v.m wedstrijd zaterdag 24 juni Aanvang 19.30 uur

--  Zaterdag 17 juni vergadering evenementen commissie Delta Sport over grote uitvoering

--- Dinsdag 20 juni bestuursvergadering Delta Sport aanvang 19.30 uur

--- Zaterdag 24 juni Acrogym toernooi en open Zeeuwse kampioenschappen in turnhal Zierikzee

--  24 /25 juni 2017 de regionale toestelkampioenschappen (Tilburg) voor jongens met deelname van 10 jongens DS

---Zaterdag 1 juli 2017 OJT-training voor DS turner Chris Leenheer in Den Bosch

--- Vrijdag 7 juli vanaf 18.00 uur geen trainingen in de turnhal

--- Zaterdag 8 juli 2017 grote uitvoering Delta Sport. Twee voorstellingen 

--- Zaterdag 2 september Nationale sportweek op Havenplein Zierikzee 13.00 - 16.00 uur

--  Zaterdag in september trainers, commissie en bestuur DS ontmoeting Brouwersdam

--- Zaterdag 16 en zondag 17 december districts turnen dames 3/4/5/6-divisie dames in Laco-Sportcentrum Zierikzee

--  Zaterdag 10 en zondag 11 maart 2018 kwartfinale-kwalificatie NK turnen heren in Zierikzee

Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te onvangen.Ga dan naar onderstaande regel en klik  dan op click here to unsubscribe click here, to edit your subscription click here  

To unsubscribe click here, to edit your subscription click here