Laatste nieuwsbrief

Nieuwsbrief GV Delta Sport 

 

Marika Padmos was afgelopen week volop in actie voor een finaleplaats dames turnen. Lees in de nieuwsbrief of dat gelukt is. 

 

Voor meer informatie kijk op https://www.deltasportgym.nl       

Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl        

14 april 2017   nummer 103

Nieuwsbrief is ook te lezen op de website 

 

1e en 2e paasdag is er geen training in de turnhal

        

 

Fijne en gezellige dagen en heel even rust in jullie trainingen 

Koningspelen in de turnhal met 172 kinderen

Vrijdag 21 april geen kind- en oudergym wegens de koningspelen

Op vrijdag 21 april organiseren de basisscholen in Zierikzee in samenwerking met SMWO koningspelen voor 500 kinderen in en rond het Laco-Sportcentrum. Ook GV Delta Sport heeft zijn samenwerking weer aangeboden en zal van 10.30 uur tot 14.00 uur 174 kinderen ontvangen in de turnhal. Er wordt gesport in drie verschillende groepen. Vorig jaar was Delta Sport ook actief op de koningspelen met ruim 150 kinderen.

     

Koningspelen in 2016 was een succesvolle happening in de turnhal.

 

Zaterdag 22 april tot zaterdag 6 mei is het vakantie voor de scholen 

Van zaterdag 22 april tot zaterdag 6 mei hebben alle scholen vakantie. Dat betekent dat de turnvereniging Delta Sport weer met een vakantierooster komt. Alle lessen volgens het lesrooster vervallen dan. Voor de selectiegroepen wordt een rooster gemaakt en we gaan proberen ook weer een vakanrtietraining te organiseren voor de recreatiegroepen en vriendjes en vriendinnen. Momenteel zijn we hard bezig om de lessen in orde te maken en welke trainers beschikbaar zijn. In de volgende nieuwsbrief en binnenkort op de website publiceren wij het vakantierooster.

 

Delta Sport mag opnieuw een grote landelijke turnwedstrijd organiseren

Heren turn-wedstrijd in Zierikzee op 10/11 maart 2018

De landelijke technische commissie (LTC) van de KNGU heeft afgelopen week de heren turnwedstrijd kwartfinale-kwalificatie NK toegewezen aan GV Delta Sport in Zierikzee. Dit wordt voor Delta Sport een bijzondere wedstrijd gezien er nog nooit op Schouwen-Duiveland een heren-turnwedstrijd op landelijkniveau is georganiseerd. Heren turnen op zes verschillende turntoestellen. De wedstrijd wordt georganiseerd in het Laco-Sportcentrum (grote hal) op zaterdag 10 en zondag 11 maart 2018. 

 

Deelnemers Zeeuwse kampioenschappen turnen dames Delta Sport

Op zaterdag 15 april komen 37 turnsters van Delta Sport in actie op de meerkamp voor de Zeeuwse kampioenschappen. Deze wedstrijden worden gehouden in de Baskenburg in Vlissingen vanaf 8.45 uur tot in de avond.

Wedstrijd 1 Pupil 2 N3: Amy Leijten, Xin Da van der Wekken, Kyara Offerhaus, Joni Nobels. Instap N2: Talycha Krakeel. Pupil N3: Sterre Bosma, Kyani Bouwman. Pupil 1 D1: Sara Brozius. Instap D1: Annegreet de Ronde, Nikki Vrijland. Instap D2: Tessa Dijkmans, Maud Kostense. Pupil 1 D1: Sara Kadoui. Wedstrijd 2 Jeugd1 N4: Tessa Roggeband, Senna Poortvliet. Jeugd 1 N3: Fleur Just, Floor Raats. Jeugd 2 D: Noah de Ruijter, Quinty van Oeveren. Pupil 2 D1: Indy Smits, Babet Brouwer, Rosanne Mol, Tara Zweedijk, Femmie ten Klooster. Wedstrijd 3 Junior 1e div.: Anna Jendrusch. Senior 2e divisie: Romy Reintjens, Marika Padmos. Junior D 3e divisie: Daphne Rotte Junior 2e divisie: Anne - Li Slootmaaker. Jeugd 1 D1: Merel de Glopper. Jeugd 2 G: Feline Hanse. Wedstrijd 4: Junior G: Tatum Radecke, Fleur Brockhus, Eva Bienefelt. Junior F: Heping Harsveldt, Emy Bleijswijk. Jeugd 2F: Senna Vrijland, Melissa Dooge.  

De B-selectie komt in actie op de Zeeuwse kampioenschappen zo ook de A-selectie en een aantal turnsters van de C-selectie.

   

Trainster Charlotte van Gils met Féline Hanse.    Eva Bienefelft, Fleur Brockhus en Tatum Radecke

Rabobank Clubkas Campagne 6 t/m 18 April

STEM OP GV DELTA SPORT

Onze vereniging doet dit jaar weer mee met de Rabobank Clubkas Campagne. Als u lid bent van de Rabobank kunt u van stemmen op verschillende clubs. Als u op ons stemt levert dat ons geld op en kunnen wij weer leuke extra dingen voor de kinderen doen. 

www.rabobank.nl/oosterschelde

Wie kunnen er stemmen?

Tijdens de stemperiode van 6 april t/m 18 april 2017 beslissen onze leden hoe het totaalbedrag wordt verdeeld. Ieder lid van Rabobank Oosterschelde ontvangt vijf stemmen, waarvan zij er twee op dezelfde club mogen uitbrengen. Deze stemmen zijn geld waard. Dit jaar hebben we € 120.000,- te verdelen! Alle leden krijgen per post een persoonlijke stemcode toegestuurd. De stemkaarten worden uiterlijk 5 april bezorgd.

Dus als u lid bent van de Rabobank help ons dan en stem op GV Delta Sport

Alvast bedankt namens alle leden voor uw stem. 

De Sponsorcommissie van GV Delta Sport  
 
 

Uitreiking Nijntje beweegdiploma in de PZC

 

Vrijdag 7 april was de eerste uitreiking Nijntje beweegdiploma bij GV Delta Sport. De PZC (Provinciale Zeeuwse Courant) schreef een mooi verhaal over het succesvolle beweegings programma in de turnhal vanaf 1 tot 4 jarige kinderen. Een kind- en oudergym wat succesvol verloopt en onder grote belangstelling staat. 

Marika Padmos op weg naar een mooie finale in Alphen aan de Rijn

  

GV Delta Sport turnster Marika Padmos uit Brouwershaven heeft in Winterswijk de bondsfinale meerkamp turnen dames behaald. De senior 2e divisie turnster kwam in de halve finale tot een prachtige 7e plaats met 47.609 punten. Padmos turnde een zeer stabiele wedstrijd alleen bij de balk was er een val en dat koste haar een vol punt. Hoewel de balkoefening goed was want de jury gaf haar toch nog 11.600 punten. Op de vloeroefening kwam Padmos tot een prachtige score met 13.267 pnt en dat was goed voor een tweede plaats. Met dit turnonderdeel plaatste zij zich ook voor de toestellenfinale in Alphen aan de Rijn op 21 mei. Zonder de val op de balk zou Marika Padmos een podiumplaats behaald hebben. De eerste zeven plaatsen was nog geen punt verschil. De bondsfinale meerkamp turnen dames is op zaterdag 20 mei in Alphen aan de Rijn

Uitslag: 7e Marika Padmos met 47.609 punten, sprong 11.975 (13e), brug 10.767 (13e), balk 11.600 (7e) en vloer 13.267 (2e)

   

Het was voor de tweede keer een hele reis. Dit keer naar Winterswijk . Vorige week was er een wedstrijd in Bellingwolde en daar plaatste Sterre Bosma (pupil N3), Tessa Roggeband (jeugd N4) en Fleur Just (jeugd N3) zich voor de meerkamp finale. Anne-Li Slootmaaker (2e divisie junior) en Romy Reintjens (2e divisie senior) zich voor de toestellenfinale respectievelijk vloer en sprong. 

GV Delta Sport sponsor Brouwersdam opent nieuw complex

Zeil- en surfcentrum Brouwersdam nauw betrokken bij GV Delta Sport

Wel bekend is Pieternel en Uwe (Van der Linden/Jendrusch) bij de turnvereniginging Delta Sport. Niet alleen als grote ondersteuner in de vorm van sponsering maar ook de betrokkenheid van Uwe en Pieternel, als vice voorzitter bij GV Delta Sport, en vooral dochter Anna die al vele jaren turnd bij de club. Juist op hoog niveau. Daarnaast is het zeil- en surfcentrum altijd zeer betrokken bij de organisatie van turnwedstrijden, werving sponsoren en denkend in ondernemingsschap voor de club. De jaarlijkse teambulding met trainers, bestuur en commissieleden is een happing opzich.

Wij feliciteren de familie Jendrusch en alle personeelsleden met het vernieuwde complex.

Namens het bestuur en leden van GV Delta Sport,

Kees Verkerke, voorzitter

Bezoek als lid van Delta Sport het mooie zeil- en surfcentrum

Het is genieten voor iedereen

 

 

Chris Leenheer naar de halve finale NK

Jur van der Wel uitgeschakeld door polsblessure

Chris Leenheer (links) en Jur van der Wel na de zes turntoestellen in Leusden 

GV Delta Sport turner Chris Leenheer uit Zierikzee heeft bij de pupil 8 tijdens de tweede kwalificatie wedstrijd kwartfinale een plaats afgedwongen voor de halve finale NK. In Leusden kwam Leenheer tot een 6e plaats met totaal 95.25 punten over de zes turntoestellen. Bij de ringen kwam hij tot 15.95 punten wat goed was voor de tweede prestatie. Ook op de sprong noteerde hij hoge jurypunten (18.95) Op brug- en rekoefening liet hij wat punten liggen. Zijn clubmaat Jur van der Wel uit Nieuwerkerk kampt al maanden met een polsblessure en dat had ook in de tweede kwalificatie-wedstrijd gevolgen. Hij werd 19e met 88.90 punten en dat was net niet voldoende voor doorstroming naar de volgende wedstrijd. Ondanks dat de ringen- en sprongenoefening goed was en goed scoorde ten opzichte van de 32 turners. Slechts vijftien turners plaatsen zich voor de halve finale.

Jutta Padmos begeleidde Stan de Looze in Leusden.

GV turner Stan de Looze heeft in de 2e kwalificatiewedstrijd turnen heren een 20e plaats behaald. De Zierikzeese turner kwam bij de 2e divisie jeugd tot een totaal aantal punten over zes turnonderdelen op 59.00. Met dit resultaat neemt hij mee naar de laatste kwalificatie-wedstrijd voor een plaats in de halve finale NK. Maar dan zal De Looze iets hoger moeten eindigen. Op de vloeroefening zorgde hij voor een mooi resultaat met 11.90 punten wat goed was voor een  derde plaats. Misschien heeft hij recht op een toestellenfinale op dit onderdeel maar dat is nog niet zeker. De Looze komt dit seizoen voor het eerst uit in de 2e divisie (was 3e divisie) en is een leeftijdsgroep omhoog gegaan. Gezien het resultaat als eerste jaars is het een mooie prestatie. 

Uitslag: Pupil 8: 6e Chris leenheer totaal 95.25 punten, vloer 15.80 (7e), voltige 13.80 (7e), ringen 15.95, sprong 18.85 (6e), brug 14.60 (18e), rek 14.60 (21e). 19e Jur van der Wel totaal 88.90 punten, vloer 14.00, voltige 10.45, ringen 15.65, sprong 18.60, brug 14.70 en rek 14.70. 20e Stan de Looze met 59.00 punten, vloer 11.90 (3e), voltige 8.20, ringen 10.25, sprong 11.25, brug 10.40 en rek 7.90.

 Wedstrijdspringers zetten keurige sprongen neer

 De wedstrijdspring groep van GV Delta Sport hebben een prima wedstrijd gesprongen in Breda. De twee verschillende leeftijd- springgroepen werden drie keer tweede, vier keer op een derde plaats en eenmaal was er een vierde plaats. Er werden verschillende sprongen gemaakt op de lange mat, kast trampoline en minitrampoline en mini trampoline-pegasus.

Uitslag: Groep 1: Jeugd 9-12 jaar categorië D: bestaan uit: Sophie van den Hoek,Zarah Vaane, Madelon Coomans, Sophie van den Linden, Sara Braam en Krissy van Luijk. 2e plaats op Kast plankoline met 5.83 pnt, 4e plaats op lange mat met 7.40 pnt,  2e plaats op kast trampoline met 5.93 pnt, 3e plaats op minitrampoline met 8.50 pnt.

Groep 2 junior 10-16 jaar categorië D: bestaan uit Danielle Vermeer,Tizzy ten Klooster, Jasmine Flikweert, Tara Zweedijk, Brian van Bergem, Sander Verweij. 2e plaats op lange mat met 8.37 pnt, 3e plaats op kast plank met 6.89, m 3e plaats op mini trampoline met 8.44 pnt, 3e plaats op mini trampoline-pagasus met 6.63

      

 Groep 2                                                  Groep 1

Opnieuw Nijntje beweegdiploma uitgereikt

Woensdag 12 april in turnhal

Afgelopen woensdag 12 april mocht docent Gina Kemmeren opnieuw Nijntje beweegdiploma uitreiken in de turnhal van GV Delta Sport. Inmiddels hebben zo'n 25 kinderen het mooie beweegings diploma gekregen omdat ze de vele opdrachten goed hebben volbracht. De vele grote groene krullen op de opdrachtlijsten was weer een hele toer maar wel met veel plezier. 

 

 Kind- en oudergym blijft ontzettend leuk. Met ouders of opa/oma of de familie is het altijd weer een gezellige boel en veel plezier.

     

De grote turnvloer leent zich uitstekend voor deze happening

Zaterdag 6 mei pré-instap turnwedstrijd met 55 kinderen

De inschrijving is inmiddels gesloten voor de pré-instap turnwedstrijd in de turnhal van GV Delta Sport. Op zaterdag 6 mei komen uit Zeeland, Brabant en Zuid-Holland pré-instappers (7 tot 9 jaar) een meerkamp wedstrijd doen in Zierikzee. Het zijn turnsters die nog niet meedoen aan de officiele KNGU-wedstrijden maar wel bvolop in training zijn. Om deze turnsters alvas te laten wennen aan het wedstrijdgevoel, publiek en jury zijn dit ideale meetingen voor zowel de turnsters als hun trainers. de wedstrijd is in handen met medewerking van de wedstrijdcommissie. De wedstrijd start om 8.30 uur tot ongeveer 13.30 uur. Intree is € 3.-- vanaf 12 jaar.

Zaterdag 24 juni Acrogym wedstrijd in de turnhal Zierikzee

Zaterdag 24 juni organiseerd GV Delta Sport een acrogym toernooi in de turnhal van Laco-Sportcentrum. Categorie D/E met paren en trio waar ook de Zeeuwse kampioenschappen aan verbonden zijn. Officieel KNGU-wedstrijd. In de volgende nieuwsbrief komen we met de verdere informatie. 

 Kranten en website schrijven over Delta Sport 

   

Ons Eiland op maandag 10 april 2017 op de website www.onseilandschouwen.nl 

 

PZC dinsdag 11 april 2017                                         Zondag 9 april website www.wereldregio.nl

  

Papieren editie Ons Eiland donderdag 13 april 2017                        Wereldregio 14 april 2017

 

Wereldregio 14 april 2017                                         Wereldregio 14 april 2017

  Agenda  

--  Zaterdag 15 april Zeeuwse turnkampioenschappen in Vlissingen (34 turnsters DS actief)

--- Dinsdag 18 april vergadering Technische Commissie Delta Sport

--- Vrijdag 21 april 2017 Koningspelen in Laco-Sportcentrum Delta Sport geeft clinic in turnhal alle bassischolen

--- Woensdag 26 gezamenlijke training jongens turnen Dynamo/Delta Sport in Roosendaal: 17.00-20.00 uur

--- Zaterdag 6 mei Pré-instap wedstrijden in turnhal Delta Sport

--- Zondag 7 mei halve finale Acrogym in Zwolle met DS-team Magda en Amy Leijten

--- Dinsdag 9 mei bestuursvergadering Delta Sport

----Zaterdag 13 mei halve finale Acrogym in Zwolle met DS-team Magda en Amy Leijten

--- Zaterdag 13 mei bondsfinale NK dames turnen (Pupil N3, Jeugd N4) in Almelo met Sterre Bosma en Tessa Roggeband

--- Zaterdag 20 mei bondsfinale jeugd N3 in Alphen aan de Rijn met Fleur Just en Marika Padmos

--- Zaterdag 20 mei halve finale NK turnen heren met DS-turner Chris Leenheer in Amsterdam

--  Zondag 21 mei toestellenfinale NK in Alphen aan de Rijn met Anne-Li Slootmaaker (vloer), Romy Reintjens (sprong) en Marika            Padmos (vloer)

-- Zondag 21 mei 3e kwalificatie-wedstrijd turnen heren met DS turner Stan de Looze in Amsterdam

--- Zaterdag 27 mei onderlinge turnwedstrijd MTV en Delta Sport in turnhal Zierikzee

---Zaterdag 27 mei OJT-training voor DS-turner Chris Leenheer in Den Bosch

--- Zaterdag 24 juni Acrogym toernooi en open Zeeuwse kampioenschappen in turnhal Zierikzee

--  24 /25 juni 2017 de regionale toestelkampioenschappen (Tilburg) voor jongens

--- Vrijdag vanaf 18.00 uur geen trainingen in de turnhal

--- Zaterdag 8 juli 2017 grote uitvoering Delta Sport. Twee voorstellingen 

--- Zaterdag 2 september Nationale sportweek op Havenplein Zierikzee 13.00 - 16.00 uur

--  Zaterdag 10 en zondag 11 maart 2018 kwartfinale-kwalificatie NK turnen heren in Zierikzee

Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te onvangen.Ga dan naar onderstaande regel en klik  dan op click here to unsubscribe click here, to edit your subscription click here  

To unsubscribe click here, to edit your subscription click here