Laatste nieuwsbrief

Nieuwsbrief GV Delta Sport

  

Afgelopen weekend schreef de acroteams van GV Delta Sport geschiedenis bij de districtsfinale in Uden. Tevens was er de halve finale NK in het Groningse Bellingwolde waar drie van de vijf turnsters doorgaan naar de landelijk bondsfinale. Tevens waren er twee toestellenfinales. Lees meer in deze nieuwsbrief 

 Voor meer informatie kijk op https://www.deltasportgym.nl       

Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl        

7 april 2017   nummer 102

Nieuwsbrief is ook te lezen op de website 

Lees in de nieuwsbrief de uitreiking van de eerste Nijntje beweegdiploma's

 

Vrijdag 7 april mochten de eerste kinderen van 2 t/m 4 jaar het Nijntje beweegdiploma ontvangen. Lees verder in de nieuwsbrief 

 

 

Rabobank Clubkas Campagne 6 t/m 18 April

Onze vereniging doet dit jaar weer mee met de Rabobank Clubkas Campagne. Als u lid bent van de Rabobank kunt u van stemmen op verschillende clubs. Als u op ons stemt levert dat ons geld op en kunnen wij weer leuke extra dingen voor de kinderen doen. 

www.rabobank.nl/oosterschelde

Wie kunnen er stemmen?

Tijdens de stemperiode van 6 april t/m 18 april 2017 beslissen onze leden hoe het totaalbedrag wordt verdeeld. Ieder lid van Rabobank Oosterschelde ontvangt vijf stemmen, waarvan zij er twee op dezelfde club mogen uitbrengen. Deze stemmen zijn geld waard. Dit jaar hebben we € 120.000,- te verdelen! Alle leden krijgen per post een persoonlijke stemcode toegestuurd. De stemkaarten worden uiterlijk 5 april bezorgd.

Dus als u lid bent van de Rabobank help ons dan en stem op GV Delta Sport

Alvast bedankt namens alle leden voor uw stem. 

De Sponsorcommissie van GV Delta Sport  
 
 
Stem op GV Delta Sport Zonnemaire (dat is onze secretariaatadres waar DS ingeschreven staat). Je mag twee stemmen uitbrengen op onze club. De andere drie stemmen mag je verdelen over andere clubs. 
 
 
Wedstrijdspringgroep GV Delta Sport zaterdag 8 april in wedstrijd in Breda

De wedstrijdspringgroep komt zaterdag 8 april in actie in Breda. Daar wordt deelgenomen door dertien springers in twee leeftijdscategoriën op iedre vier onderdelen. Hoofdtrainer Milou Verkerke en trainers Lotte van der Sluis en Joyce Papeveld hebben afgelopen weken hard gewerkt aan de discipline en springvormen. De wedstrijd voor de Delta Sporters startten om 13.00 uur. 

Groep 1: Jeugd 9-12 jaar categorië D:

Sophie van den Hoek,Zarah Vaane, Madelon Coomans, Sophie van den Linden, Sara Braam en Krissy van Luijk.

Programma: 13.10 uur Kast plankoline, 13.30 uur Lange mat, 13.50 uur kast trampoline, 15.30 uur Minitrampoline.

Groep 2 junior 10-16 jaar categorië D:

Danielle Vermeer,Tizzy ten Klooster, Jasmine Flikweert, Tara Zweedijk, Brian van Bergem, Sander Verweij.

Programma: 13.00 uur lange mat, 14.10 uur kast plank, 14.30 uur Mini trampoline, 15.10 uur Mini trampoline-pagusus

 

Danielle Vermeer,Tizzy ten Klooster, Jasmine Flikweert, Tara Zweedijk, Brian van Bergem, Sander Verweij.

Sophie van den Hoek,Zarah Vaane, Madelon Coomans, Sophie van den Linden, Sara Braam en Krissy van Luijk.

 

Marika Padmos zaterdag 8 april meerkamp halve finale in Winterswijk

GV Delta Sport turnster Marika Padmos is de laatste van zes turnsters die uitkomt in de halve finale NK dames turnen. Padmos die bij de voorronde en kwartfinale op het podium stond moet proberen zich te kwalificeren voor de landelijke bondsfinale meerkamp en tevens plaatsen te veroveren op de vier toestellen, sprong, brug, balk en vloer voor de toestellenfinale NK. Voor de tweede keer rijden trainers naar het noorden van Nederland om Padmos te begeleiden naar een goede afloop op zaterdagmiddag 8 april. 

 

Marika Padmos op de balkoefening 

Delta Sport turners naar Leusden voor kwalificatie NK

Zaterdag 8 en zondag 9 april komen de GV Delta Sport turners Chris Leenheer, Jur van der Wel (beiden pupil 8) en Stan de Looze (juegd NTS 7) in actie bij de kwrtfinale- 2e plaatsingswedstrijd turnen heren in Leusden. Chris Leenheer en Jur van der wel komen op zaterdag in actie bij de eerste wedstrijdronde en Stan de Looze turnd op zondag in de 2e wedstrijdronden. Assistent trainer Dennis Swinkels (juniot 1 NTS 5) van Delta Sport komt zondag in wedstrijdronde vier uit voor zijn club GV O&O Zwijndrecht.  

    

Stan de Looze                                               Chis Leenheer en Jur van der Wel

 

Drie finale plaatsen voor turnsters GV Delta Sport

Sterre Bosma, Tessa Roggeband en Fleur Just

De ouders, trainers en turnsters moesten afgelopen weekend er ruim 680 kilometer voor rijden om in Bellingwolde (noorden van Groningen) deel te nemen aan de halve bondsfinale KNGU. En daar moest een kwalificatie afgedwongen worden voor de landelijke bondsfinale meerkamp dames turnen en tevens toestellenfinale. Vijf turnsters hadden zich via de kwartfinale gekwalificeerd: Sterre Bosma (pupil N3), Tessa Roggeband (jeugd N4), Fleur Just (jeugd N3), Anne- Li Slootmaakre (junior 2e divisie) en Romy Reintjens (senior 2e divisie).

              

Sterre Bosma (foto links) beet het spits af op zaterdagmorgen half negen met de meerkamp.

GV Delta Sport turnster Sterre Bosma (pupil N3) is bij de halve finale NK in Bellingwolde op een knappe zevende plaats geëindigd. Met deze zevende plaats (gaan negen turnsters door van de 24) plaatst Bosma zich voor de finale NK op 13/14 mei in Almelo. Een prachtige prestatie van de Zierikzeese turnster die op de vier toestellen tot 51.600 punten kwam. Daarmee achttiende punt tekort voor een podiumplaats.

Uitslag Sterre Bosma: 7e met 51.600 punten, sprong 13.200, brug 12.750, balk 12.250 en vloer 13.400.

Tessa Roggeband (foto rechts boven) maakt haar droom waar

GV Delta Sport turnster Tessa Roggeband (jeugd N4) heeft tijdens de halve finale NK in Bellingwolde een knappe 11e plaats behaald op de meerkamp. De Zierikzeese turnster maakte het wel spannend omdat er slechts twaalf turnster door gaan naar de finale NK maar dat lukte dus onder begeleiding van trainster Jutta Padmos. In hoge noorden van de provincie Groningen turnde Roggeband een solide en zonder noemenswaardige foutjes een mooie meerkamp. Het laatste onderdeel, de balkoefening, werd zonder risico uitgevoerd en dat pakte zeer goed uit waarbij de finale NK een feit was. Een zeer knappe prestatie van Tessa Roggeband omdat bij de N4 jeugd 1 (3e divisie) de kwalificatie voor deze halve finale al strikt geselecteerd werd met de beste drie turnsters uit de regio.

Uitslag Tessa Roggeband (N4 jeugd 1): 11e met 50.533 punten, sprong 11.100, brug 13.233, balk 12.700, vloer 13.500. 

        

Fleur Just (foto links) zorgde voor een strak en solide meerkamp

GV Delta Sport turnster Fleur Just (Jeugd N3) zorgde in het hoge noorden van Groningen voor een zeer knappe prestatie op de meerkamp tijdens de halve finale NK in Bellingwolde. Met een strakke en solide optreden op de vier onderdelen, sprong-, brug-, balk- en vloeroefening turnde ze naar een 8e plaats en dat was meer dan voldoende voor de finale NK. Vooral de brugoefening was van zeer hoge kwaliteit met een score van 14.167 en de balkoefening leverde Just een 13.550 punten op. Vierentwintig turnsters meldde zich voor de eindstrijd tijdens deze wedstrijd-ronde waarbij ze door de trainsters Jutta Padmos en Sanne Timmerman naar de knappe achtste plaats werd geloodst. De finale wordt gehouden op zaterdag 20 mei in Alphen aan de Rijn.

Uitslag Fleur Just (Jeugd N3): 8e plaats met 52.733 punten, sprong 11.516, brug 14.167, balk 13.550, vloer 13.500 

Romy Reintjens (foto rechts) veroverde toestellenfinale sprongoefening

GV Delta Sport turnster Romy Reintjens uit Nieuwerkerk heeft net de kwalificatie gemist naar de finale meerkamp turnen NK. In de halve finale in het Groningse Bellingwolde waren twee groepen 2e divisie senioren actief. De beste twaalf van iedere groep kreeg doorstroming naar de finale. Reintjens had de pech in een zeer sterke groep te zitten waarmee ze met het punten aantal van 46.917 punten 14e werd. In de andere groep had dit puntenaantal een vierde plaats opgeleverd. Reintjens turnde een sterke meerkamp met op de sprongoefening een mooie score van 13.030 wat goed was voor een derde plaats en een finale NK plaats voor de toestellenfinale. Zowel de brug (10.400) en balk (11.300 was goed. Op de vloer scoorde zij 12.167 en daar waren twee foutjes met een grote stap buiten de lijn en een losom die net geen handstand vormde kostte haar punten. Reintjens staat nu 2e reserve voor toelating van de eindstrijd. 

Uitslag Romy Reintjens: 14e met 46.917 punten, sprong 13.050 (3e), brug 10.400, balk 11.300, vloer 12.167. 

Anne-Li Slootmaaker pakt toestellenfinale vloeroefening

GV Delta Sport tunster Anne-Li Slootmaaker (2e divisie junior) kwam bij de halve finale NK in Bellingwolde zeshonderdste te kort voor plaatsing na de landelijke bondsfinale. De 12e plaats, er gingen er 11 direct door, bied nog wel kansen als een turnster afvalt door blessures. Slootmaaker zorgde wel voor een finaleplaats op de vloeroefening (komen beste acht turnsters van Nederland ) waar zij als 2e eindigde met een zeer mooie oefening wat gewaardeerd door de jury met 12.900. Vorig jaar won Slootmaker nog bronzen medaille op dit turnonderdeel tijdens de finale in Waalwijk. De meerkamp zorgde voor 44.600 punten met een mooie brugoefening van 10.600 (6e). De punten bleven liggen op de balkoefening waar ze 9.150 punten voor kreeg.

Uitslag Anne-Li Slootmaaker: 12e met 44600 punten, sprong 11.950, brug 10.600, balk 9.150, vloer 12.900 (2e). 

 

Acroteams Delta Sport debuteren met aanzicht in de acrowereld van Nederland

September 2016 werd er bij GV Delta Sport gestart met acrogym. Trainster Wendy Huyzen kreeg alle medewerking van Delta Sport om acrogym op te starten. Afspraken werden gemaakt en er zou een voorzichtige start worden gemaakt op D/E niveau. Inmiddels zijn we drie wedstrijden verder en acrogym is al niet meer weg te denken bij Delta Sport. Al snel waren er teams en inmiddels is de aanwas zo groot dat er steeds weer nieuwe plannen gemaakt moeten worden. Vooral de familie Huyzen (lees Moeder Toos (jurylid), en zussen Wendy en Lesley brachten kwaliteit op de turnvloer. Daarnaast ondersteund door Carolien Minkens en trainers vanuit Delta Sport bleek vier teams al succesvol te startten op de eerste wedstrijd in Den Bosch. Afgelopen weekend in Uden zette ze de kroon op hun werk door opnieuw twee medailles te winnen en tevens een team dat de halve finale NK in Zwolle wist te bereiken. 

De twee teams staan resreve voor de halve finale Nk in Zwolle. Rachel Spelier ondersteunde de teams.

In de categorie E-senioren paar werd het Delta Sport acroteam Loes Bentlage en Fleur Brockhus knap 8e met 33.000 punten. Zij werden niet rechtstreeks geplaatst voor de halve finale maar staan als 2e reserve op de lijst. Het E-senioren team Charlotte van Gils, Daphne Rotte en Maud Brockhus eindigde als 9e met 30.600 punten. Het trio maakte een kleine opstapfoutje maar de oefening zag er weer mooi uit. het trio staat als 3e reserve op de lijst voor dehalve 

               

Larissa Bakelaar en Vesa Sevica pakt bronzen medaille in Uden

Het GV Delta Sport acroteam (E-junioren paar) Larissa Bakelaar en Vesa Sevica (foto links) hebben een prachtige prestatie geleverd bij de districtsfinale in Uden. Het team zorgde voor een zeer mooie optreden met acrobatiek, dans en behendigheid wat de acht koppige jury beloonde met 32.200 punten en een bronzen medaille. Het team kwam net te kort voor plaatsing halve finale in Zwolle en staat nu als eerste reserve op de lijst. Opzich al een geweldige prestatie gezien het tam nog geen zeven maanden in training is. Trainster Wendy Huyzen was trots op de mooie prestatie in het sportcomplex van Uden.

Moeder Magda en dochter Amy Leijten naar de halve finale NK in Zwolle 

GV Delta Sport acroteam Magda en Amy leijten (E-senioren paar) verdiende bij de districtsfinale in Uden een zilveren medaille. Moeder en dochter kreeg voor de artistieke en technische uitvoering 34.300 punten. Het acropaar uit Burgh-Haamstede kwam slechts een fractie te kort voor de overwinning ie naar Djaimy Vreven/Denise Lodewijk van PSV uit Eindhoven ging (34.400). Met deze geweldige prestatie mag het Delta Sport team naar de halve finale NK in Zwolle. 

Gevonden voorwerpen in de turnhal

In de turnhal van GV Delta Sport wordt met regelmaat kleding, bidons, sieraden enz. achter gelaten. Wij hebben een foto gemaakt van deze gevonden spullen en kijk of uw iets ontdekt wat bij uw zoon of dochter hoort. ben je iets kwijt meld dat bij de trainers. Over veertien dagen leveren wij deze gevonden spullen af bij Laco-receptie die het vervolgens opslaan in een ruimte. 

Chris Leenheer in districtstraining Den Bosch

     

Iedere eerste zaterdag van de maand gaan turner Chris Leenheer en trainer Julian Ringelberg naar de turnhal van FlikFlak in Den Bosch. Daar komen de vijftien geslecteerde turners in actie op de centrale training van het district (Limburg, Brabant en Zeeland). De OJT op de laatste zaterdag (1 april) was weer succesvol. 

Laatste mogelijkheid voor inschrijving

Zaterdag 6 mei pré-instap turnwedstrijd in turnhal

 Technische Commissie GV Delta Sport, Lange Blokweg, 27a  4301 NW Zierikzee

 jutta@padmos.com

Betreft: Uitnodiging Pre-instap Wedstrijd.

Op zaterdag 6 mei  a.s. houdt GV Delta Sport Zierikzee voor het 3de jaar op rij een Pre-instap wedstrijd, deze keer voor turnsters geboren in 2009. De aangeboden niveaus zijn N1, N2 (naar keuze mét of zonder muziek)  D1 (vloeroefening zonder muziek gelijk aan de vloeroefening van het OBTK) en D2.

Graag nodigen wij  de turnsters van uw vereniging uit om deel te nemen aan deze wedstrijd !

De wedstrijden worden gehouden in onze turnhal in het Laco Sportcentrum Schouwen-Duiveland te Zierikzee Entreeprijzen: t/m 5 jaar gratis – t/m 12 jaar: € 1.00 – vanaf 13 jaar € 3.00

Wij vragen u vriendelijk  bij inschrijving ook 1  jurylid aan te melden. Reiskosten zijn voor kosten van de deelnemende vereniging.

De aanmeldingen graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk op 7 april 2017 opsturen naar: jutta@padmos.com

De inschrijving wordt pas geldig zodra het inschrijfgeld van € 10,00 per turnster is bijgeschreven o.v.v. “pre-instap wedstrijd” en de naam van de vereniging   Het rekening nr. staat boven in het briefhoofd. VOL = VOL

Deelnemers Zeeuwse kampioenschappen turnen dames Delta Sport

Op zaterdag 15 april komen 34 turnsters van Delta Sport in actie op de meerkamp voor de Zeeuwse kampioenschappen. Deze wedstrijden worden gehouden in de Basketburg in Vlissingen vanaf 8.45 uur tot in de avond.

Wedstrijd 1 Pupil 2 N3: Amy Leijten, Xin Da van der Wekken, Kyara Offerhaus, Joni Nobels. Instap N2: Talycha Krakeel. Pupil N3: Sterre Bosma, Kyani Bouwman. Pupil 1 D1: Sara Brozius. Instap D1: Annegreet de Ronde, Nikki Vrijland. Instap D2: Tessa Dijkmans, Maud Kostense. Pupil 1 D1: Sara Kadoui. Wedstrijd 2 Jeugd1 N4: Tessa Roggeband, Senna Poortvliet. Jeugd 1 N3: Fleur Just, Floor Raats. Jeugd 2 D: Noah de Ruijter, Quinty van Oeveren. Pupil 2 D1: Indy Smits, Babet Brouwer, Rosanne Mol, Tara Zweedijk, Femmie ten Klooster. Wedstrijd 3 Junior 1e div.: Anna Jendrusch. Senior 2e divisie: Romy Reintjens, Marika Padmos. Junior 2e divisie: Anne - Li Slotenmmaaker. Jeugd 1 D1: Merel de Glopper. Jeugd 2 G: Feline Hanse. Junior G: Fleur Brockhus, Eva Bienefelt. Junior F: Heping Harsveldt, Emy Bleijswijk  

 

Negen turnsters C-selectie gekwalificeerd voor de regiofinale meerkamp

Vijf turnsters B-selectie ook in regiofinale meerkamp

Negen turnsters van de C-selectie GV Delta Sport hebben zich via twee kwalificatie-rondes geplaatst voor de regiofinale meerkamp dames 6e divisie. De beste turnsters van Brabant-West en Zeeland komen op zaterdag 20 mei uit op de vier turnonderdelen in Prinsenbeek.

6e divisie: Pupil 1 D3: Nienke Grauss, Lieke van de Zande en Britt de kam. Pupil 2 D3: Maud Brockhus en Romany Hanse. Jeugd 1 D3: Kayleigh Schoute en Saskia Lazar. Jeugd sup. H: Elianne Biesma. Jeugd sup G: Féline Hanse

5e divisie: Junior F: Heping Harsveldt

4e divisie: Pupil 1 D1: Sarah Brozius Pupil 2 D1: Rosanne Mol en Tara Zweedijk

 

Heping Harsveldt en Melissa Dooge gediplomeerd

        

GV Delta Sport heeft weer twee gediplomeerde trainers erbij. Heping Harsveldt en Meillsa Dooge behaalde afgelopen week het diploma assistent trainer 1. Een trainers opleiding waar de basis ligt van beginnende trainer. Beide turnsters (van de B-selectie) geven al geruime tijd assistent training in verschillende groepen. Juist de ervaring in het turnen komen deze twee leden zeer goed van pas. Wij feliciteren Heping en Melissa van harte en hopen dat ze nog lang bij de club mogen blijven.

Turnster Noah de Ruijter in talent

 

Eerste Nijntje beweegdiploma uitgereikt bij GV Delta Sport

 

De eerste Nijntje beweegdiploma bij GV Delta Sport is afgelopen vrijdag 7 april uitgereikt en acht peuters tussen de 2 en 4 jaar. Een diploma die verdient is door 15 opdrachten uit te voeren met klimmen, parcoursjes, leren vallen en behendigheid. Als in spelvormen waarbij de kinderen leren gevaren te zien, motorische ontwikkeling en goed leren bewegen. Docenten Gina Kemmeren en Sanne Timmerman en soms invaller Barbara van den Berge zijn zeer actief. Momenteel volgen zo'n 50/60 kinderen het Nijntje beweegdiploma. Woensdag 12 april om 10.30 uur is de volgende uitreiking.

Ieder kind dat het Nijntje beweegdiploma ontvangt krijgt ook het Nijntje beweegboek en een badge die op het shirt, trainingspakje of iets dergelijks gebordurd kan worden.

 

Kind en oudergym wordt samen met ouders, opa's en oma's en/of familie gedaan in de turnhal van het Laco-Sportcentrum.

         

          

Opdrachten voor het diploma Nijntje beweegdiploma.

 Kranten en website schrijven over Delta Sport 

 

PZC 4 april 2017

PZC 4 april 2017

   

Website Ons Eiland op dinsdag 4 april 2017

Editie Goeree Overflakkee Ons Eiland 5 april 2017

    

Wereldregio 7 april 2017

 Agenda  

--- 8/9 april halve finale NK 2e divisie dames turnen in Winterswijk met Marika Padmos

--  Zaterdag 8 april Wedstrijdspringgroep GV Delta Sport in Breda

--  Zaterdag 8 april 2e kwalificatiewedstrijd turnen voor  Chris Leenheer en Jur van der Wel in Leusden

--  Zondag 9 april 2e kwalificatiewedstrijd turnen voor Stan de Looze in Leusden

--- Maandag 10 april vergadering werkgroep uitvoering van 8 juli in turnhal

--  Zaterdag 15 april Zeeuwse turnkampioenschappen in Vlissingen (34 turnsters DS actief)

--- Dinsdag 18 april vergadering Technische Commissie Delta Sport

--- Vrijdag 21 april 2017 Koningspelen in Laco-Sportcentrum Delta Sport geeft clinic in turnhal alle bassischolen

--- Vrijdag 5 mei gezamenlijke training jongens turnen Dynamo/Delta Sport in Roosendaal: 17.00-20.00 uur

--- Zaterdag 6 mei Pré-instap wedstrijden in turnhal Delta Sport

--- Zondag 7 mei halve finale Acrogym in Zwolle met DS-team Magda en Amy Leijten

--- Dinsdag 9 mei bestuursvergadering Delta Sport

----Zaterdag 13 mei halve finale Acrogym in Zwolle met DS-team Magda en Amy Leijten

--- Zaterdag 13 mei bondsfinale NK dames turnen (Pupil N3, Jeugd N4) in Almelo met Sterre Bosma en Tessa Roggeband

--- Zaterdag 20 mei bondsfinale jeugd N3 in Alphen aan de Rijn met Fleur Just

--  Zondag 21 mei toestellenfinale NK in Alphen aan de Rijn met Anne-Li Slootmaaker (vloer), Romy reintjens (sprong)

--- Zaterdag 27 mei onderlinge turnwedstrijd MTV en Delta Sport in turnhal Zierikzee

--- Zaterdag 24 juni Acrogym toernooi en open Zeeuwse kampioenschappen in turnhal Zierikzee

--  24 juni 2017 de regionale toestelkampioenschappen (Tilburg) voor jongens

--- Zaterdag 8 juli 2017 grote uitvoering Delta Sport. Twee voorstellingen 

--- Zaterdag 2 september Nationale sportweek op Havenplein Zierikzee 13.00 - 16.00 uur

Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te onvangen.Ga dan naar onderstaande regel en klik  dan op click here to unsubscribe click here, to edit your subscription click here    

To unsubscribe click here, to edit your subscription click here