Laatste nieuwsbrief

 Nieuwsbrief GV Delta Sport 

Vier trainers van Delta Sport hebben afgelopen winter de cursus assistent trainer 2 gevolg in Kapelle. Zaterdag 11 maart mochten zij examen doen en zij slaagden glansrijk en kreeg de diploma uitgereikt. Van links naar rechts: Naomi Houtzager, Anne-Li Slootmaaker, Sanne Reintjens en Marijke Flikweert. Vanuit Delta Sport gefeliciteerd met jullie diploma en wij hopen dat jullie nog veel les mag geven bij Delta Sport

 Voor meer informatie kijk op https://www.deltasportgym.nl       

Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl        

17 maart 2017   nummer 99

Nieuwsbrief is ook te lezen op de website      

 

Volgende week de honderdste nieuwsbrief....

Wil je wat schrijven of heb je een leuke foto? stuur deze naar info@deltasportgym.nl

 Zaterdag 18 maart turnsters in Dinteloord

Op zaterdag 18 maart komt een deel van de B/C-selectie in actie bij de plaatsingswedstrijd meerkampturnen in sporthal De Buiteste in Dinteloord.

Wedstrijd 1 Instap D1: Nikki Vrijland, Annegreet de Ronde. Instap D2: Tessa Dijkmans. Divisie 5 junior F: Heping Harsveldt, Emy Bleijswijk. Wedstrijd 2 divisie 5 jeugd 2: Feline Hanse

 

 ,,Wauw..wat ben ik trots op deze meiden'', zei Wendy Huyzen

 

Een prachtige prestatie van het GV Delta Sport acroteams Loes Bentlage/Fleur Brockhus en Magda en Amy Leijten bij het Dames E-paar senioren tijdens de Zuid Nederlandse kampioenschappen in Deurne. Met een schitterende puntentotaal van 33.550 pakte Bentlage/Brockhus de bronzen medaille in dit zeer sterke deelnemersveld. En nog groter was de verrassing dat Magda en Amy Leijten op een vierde plaats eindigde met 33.400 punten. Trainster Wendy Huyzen: ''Wauw, wat geweldige gaaf, ongelooflijk wat deze teams presteren. Ik ben zo trots''. En dat het een goede prestatie was bleek toen de tranen van de acrogymnasten kwamen. Er was ook een kleine teleurstelling ondanks dat het een prachtige oefening was van het acro dames groep Daphne Rotte, Charlotte van Gils en Maud Brockhus toen er een kleine misser was bij het trio in basket streksprong werpen. Dat koste twee punten waarmee het podium onbereikbaar was. Toch met 30.250 eindigde het team op een tiende plaats.

Larissa Bakelaar en Vesa Siceva (E-junioren) eindigde op een zeer knappe 5e plaats. Het duo scoorde een volle punt meer dan de eerste wedstrijd in Den Bosch. Uiteindelijk waren er drie teams op een derde plaats terechtgekomen maar een drie tiende punt op het technische onderdeel weerhield net geen medaillewinst. Tranister Wendy Huyzen was vol trots: ''Het is zo super wat ze gedaan hebben en de vooruitgang met een volle punt winst''. 

    

Smaakt goed zo'n bronzen medaille. Vesa en Larissa scoorde een punt meer en moeder en dochter (Magda en Amy) zette een mooie prestatie neer.

 Een klein foutje is al fantaal voor een podiumplaats. Maar het team liet daar niks van merken en eindigde toch nog als 10e

 

Nienke Grauss pakt een gouden medaille

Zilver voor Kayleigh Schoute en Lieke van de Zande

Brons voor Elianne Biesma 

     

 Nienke Grauss op de hoogste trede met naast haar Lieke van de Zande. Nienke Grauss toont haar medaille

          

Kayleigh Schoute op nummer twee en Elianne Biesma op nummer drie

 GV Delta Sport turnster Nienke Grauss (pupil 1 D3) won op de meerkamp in Zundert een gouden medaille. Grauss scoorde 52.875 punten met een mooie score op de brugoefening (13.800 1e). Haar clubgenote Lieke van de Zande volgde haar op op een paar tiende van punten met een knappe 2e plaats en dus een zilveren medaille. Van de Zande won de vloeroefening (13.550) en werd 2e op de sprongoefening met 13.650 punten.  Britt de Kam deed niet veel onder voor haar clubgenote met een zeer mooie 5e plaats en 51.950 punten. In dezelfde categorie kwam Phileine Poots tot een 10e plaats maar ook met een score over de 50 punten (50.700). Poota scoorde op de brugoefening een 13.500 wat goed was voor de derde prestatie.

Bij de jeugd 1 D3 toonde Kayleigh Schoute haar klasse met een zilveren medaille en 53.075 punten. Schoute zette een mooie balkoefening neer (14.050 wat de eerste plaats betekende. Saskia Lazar werd 6e met 50.125 punten ondanks dat zij terug kwam van een blessure. Mila Radecke 12e met 46.050 en Chayenne Bakelaar 16e met 40.975 kwamen ook terug van een blessure. Fabienne Ramondt werd 13e met 45.575 punten. Ramondt zette een zeer mooie vloeroefening neer met een score van 14.600 en een 3e plaats. Door een wat mindere balkoefening liet ze punten liggen waardoor een hogere klassering uit zicht verdween.

 De grote groep turnsters die in Zundert in actie kwamen met mooie resultaten.

De vier turnsters Elianne Biesma,Tatum Radecke,Suusje Baart en Eva Bienefelt

Bij de 2e kwalificatiewedstrijd turnen dames in Zundert heeft GV Delta Sport turnster Elianne Biesma (div. 6 jeugd) een bronzen medaille behaald. Biesma turnde de meerkamp  met 39.275 punten en een uitstekende 2e plaats op de balkoefening (9.250 pnt). Tatum Radecke (div 6 junior) turnde naar een vijfde plaats met 40.375 pnt en een derde plaats op de brugoefening (10.350 pnt) en een tweede plaats op de sprongoefening (10.675). Eva Bienefelt (6e div junior) werd 10e en scoorde een 4e plaats op de balkoefening (10.450) en Suusje Baart (6e div jeugd) turnde naar een 9e plaats met een mooie vloeroefening wat een derde plaats opleverde (10.650 pnt).

Complete uitslagen van Delta Sport is te zien op www.deltasportgym.nl 

   

Een kleine foto reportage van turnster Eva Bienefelt

 

Stan de Looze van start in de kwartfinale kwalificatiewedstrijd

Stan de Looze met begeleider/trainster Jutta Padmos

In Volendam heeft GV Delta Sport turner Stan de Looze (2e divisie jeugd) na zes onderdelen een keurige 18e plaats behaald. In totaal kwam 32 turners op de wedstrijdvloer voor de 1e kwalificatiewedstrijd NK. Na drie kwalificatiewedstrijden wordt de standen opgemaakt voor doorstroming naar de halve finale. De Looze turnde een keurige vloer (11.90 8e) en een mooie brugoefening met 10.80 (8e). Op de voltige (was erg groot voor 1e jaars jeugd) liet hij wat punten liggen. In totaal kwam De Looze tot 60.45 punten.

Uitslag: 2e divisie jeugd: 18e Stan de Looze totaal 60.45 punten, vloer 11.90 (8e), voltige 7.85, ringen 9.70, sprong 11.25 (10e), brug 10.80 (8e) en rek 8.95.

Dennis Swinkels negende in Volendam

Dennis Swinkels, trainer van jongens bij Delta Sport, turnt ook nog steeds op een hoog niveau bij O&O in Zwijndrecht. Swinkels kwam ook in actie in Volendam en kwam daar tot een negende plaats met 65.45 punten. De turner liet veel punten liggen op de rekoefening maar won wel het onderdeel voltige met 12.35 punten. Uitslag: 9e Dennis Swinkel met 65.45 punten, vloer 11.75, voltige 12.35, ringen 11.40, sprong 11.40, brug 11.75 (4e) rek 6.80.

 B-selectie turnen in Breda op 25 maart

Zaterdag 25 maart komen twaalf turnsters uit op de 2e kwalificatie wedstrijd in Breda. Daar moeten ze proberen om een ronde verder te komen.

Wedstrijd 1 jeugd 1 D1: merel de Glopper. Wedstrijd 2 Pupil 1 D1: Sara Kadkoui, Sarah Brozius. Pupil 2 D3: Maud Brockhus, Romany Hanse. Jeugd 2 4e div.: Senna Vrijland, Melissa Dooge. Wedstrijd 3 Pupil 1 D1: Babet Brouwer, Femmie ten Klooster, Indy Smits, Tara Zweedijk, Rosanne Mol

 Delta Sport Movie Stars

Op zaterdag 8 juli is de grote uitvoering van GV Delta Sport in de turnhal in Zierikzee. De voorbereidingen zijn afgelopen week gestart en het thema van de uitvoering is Movie Stars. Het publiek komt in de bioscoop van GV Delta Sport en krijgen verschillende films te zien, uitgevoerd door zeventien verschillende groepen. Er komen twee voorstellingen. Om 15.00 uur en om 18.30 uur. Er is plaats voor 300 toeschouwers per voorstelling. De kaartenverkoop start mei/juni en een bioscoop kaartje kost € 3,50. De turnhal wordt dus een theater en zodanig aangepast voor de Movie Stars. Zowel op de tribune als in de turnzaal worden plaatsen gemaakt voor het publiek.

Inmiddels zijn alle trainers geinformeerd en kunnen ze binnen de groepen hun film thema vastleggen. Wij zullen zoveel mogelijk op de hoogte houden via deze nieuwsbrief, flyers en website

    

Wat kiezen de trainers en groepen voor film om die uit tedragen op de grote dag op 8 juli?

 

Wedstrijdspringgroep volop in training voor 8 april in Breda

Nog een paar weken te gaan en dan mogen de wedstrijdspringers van GV Delta Sport weer in actie komen op een wedstrijd in Breda. Daar komen ze uit op D-niveau. Momenteel worden de oefeningen weer extra doorgenomen in de turnhal en lig ook vooral het accent op netheid en disciplinair springen. de trainers geven daar zeer veel aandacht aan. Ook technisch wordt er hard aangewerkt om het geheel zo goed mogelijk te maken.

 

Iedere woensdag en vrijdag wordt er hard getraind om de springwedstrijd in Breda zoveel mogelijk disciplinair te laten springen.

Trainers Milou Verkerke, Joyce Papeveld en Lotte van der Sluis vormen een sterk team

 

Website van GV Delta Sport is vernieuwd 

In samenwerking met onze webmaster SVWebdisign (Sjaak Verwijs) in Nieuwerkerk is er onderhoud en vernieuwing gepleegd aan de website www.deltasportgym.nl 

Voornaamste veranderingen zijn dat de website geschikt gemaakt is voor mobiel ontvangst. Lettertype aangepast, menu programma veranderd en een aantal categoriën zijn anders ingedeeld. In de bovenzijde zijn bewegende foto's gekomen en onze sponsers zijn in bewegende beelden te zien. Ook als er naar een andere pagina wordt geklikt zullen de sponsoren en alles wat aan de zijkanten staat getoond worden. Facebook wordt direckt getoond met de berichten van Delta Sport en twitter is vernieuwd/hersteld. Zo is er ook een aparte hoofdstuk gekomen waar de  Youtube kanalen van de selecties te zien zijn. De rubriek uw mening  is verwijderd en er zijn een aantal vakken gekomen waar de filmpjes direct te zien zijn. een rechtstreekse verbinding met acrogym TV. Daarnaast kunnen al de wekelijks nieuwsbrieven in het archief worden bekeken. Ook opvallend is aan de linkerkant de agenda waar de activiteit van de dag wordt weergegeven aan de komende activiteiten. Later kan achter iedere activiteit nog uitgebreid nieuws worden gezet (wordt vervolgd). Ook bij de agenda klikken zie je een compleet overzicht van de activiteiten.

Indien er nog meer suggesties zijn dan horen we dat graag via info@deltasportgym.nl

Dinsdag 18 april inspectie/controle turnhal

Op dinsdag 18 april komt Janssen&Fritsen de turnhal in het Laco-Sportcentrum inspecteren/controleren. De jaarlijkse veiligheidskeuring voor de toestellen is noodzakelijk. Er wordt gekeken of de toestellen geen gebreken tonen of slijtages. Als dat zo blijkt wordt er een rapport opgemaakt en desnoods de gebreken hersteld of vervangen. De keurig vind overdag plaats. 

De turnhal krijg weer een grondige inspectie op veiligheid 

Zeventien turnsters in toestellenfinale in Breda op 25/26 maart

Op  zondag 26 maart komen zeventien turnsters van GV Delta Sport uit op de toestellenfinale in Breda.

Instap 2e div: Tylcha Krakeel (sprong, brug en vloer). Pupil 1 N3: Kyani Bouwman (sprong, balk en vloer). Sterre Bosma (sprong, brug, balk en vloer). Pupil 2 N3: Joni Nobels (sprong, balk en vloer). Xin Da van der Wekken (sprong, brug, balk en vloer). Amy Leijten (balk). Jeugd 1 N3: Senna Poortvliet (sprong, brug, balk en vloer). Tessa Roggeband (sprong, brug en vloer). Junior div 3: Daphne Rotte (brug en vloer). Jeugd 1 N: Fleur Just (sprong, brug, balk en vloer). Floor Raats (sprong en brug). Jeugd D 2e div.: Noah de Ruijter (brug), Quinty van Oeveren (vloer). Junior C 2e div.: Anne-Li Slootmaaker (brug, balk en vloer). Senior 2e divisie: Marika Padmos (sprong, brug, balk en vloer). Romy Reintjens (sprong, brug, balk en vloer). Junior 1e div.: Anna Jendrusch (sprong, brug, balk en vloer).  

Zaterdag 25 maart twee turners in Tilburg

Zaterdag 25 maart komen GV Delta Sport turners Chris Leenheer en Jur van der Wel (2e divisie pupil) uit op de kwartfinale-kwalificatie wedstrijd in Tilburg. Beide turners (onder begeleiding van trainer Julian Ringelberg) zullen daar zes toestellen turnen (vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rek).

Kranten en website schrijven over Delta Sport 

Website PZC op woensdag 15 maart 2017

Website Ons Eiland op dinsdag 14 maart 2017

 

Weereldregio 17 maart 2017                                 Ons Eiland 16 maart 2017

Agenda  

--- 18/19 maart 2e plaatsingswedstrijd dames turnen 4/5/6 en D-divisie in Dinteloord

--- 25/26 maart toestellenfinale 1/2/3/4/5/6 divisie in Breda en kwalifiactie B-selectie (25 maart)

--- Zaterdag 25 maart kwartfinale-kwalificatie jongens turnen in Tilburg met Chris Lenheer en Jur van der Wel

--  1/2 april halve finale NK 2e divisie dames turnen in Bellingwolde

--  Zaterdag 8 april Wedstrijdspringgroep GV Delta Sport in Breda

--- Vrijdag 21 april 2017 Koningspelen in Laco-Sportcentrum Delta Sport geeft clinic in turnhal alle bassischolen

--- Zaterdag 6 mei Pré-instap wedstrijden in turnhal Delta Sport

--- Dinsdag 9 mei bestuursvergadering Delta Sport

--- Zaterdag 27 mei onderlinge turnwedstrijd MTV en Delta Sport in turnhal Zierikzee

--- Zaterdag 24 juni Acrogym toernooi en open Zeeuwse kampioenschappen in turnhal Zierikzee

--  24 juni 2017 de regionale toestelkampioenschappen (Tilburg) voor jongens

--- Zaterdag 8 juli 2017 grote uitvoering Delta Sport. Twee voorstellingen 

--- Zaterdag 2 september Nationale sportweek op Havenplein Zierikzee 13.00 - 16.00 uur

Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te onvangen.Ga dan naar onderstaande regel en klik  dan op click here to unsubscribe click here, to edit your subscription click here    

To unsubscribe click here, to edit your subscription click here